Şimdi Ara

Trafik Cezaları Artıyor. Arkadaşlar Daha Dikkatli Olalım ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ota b.ka para lazım , en güzel gelir kapısı . devletin iyi aklına geldi yoksa kimsenin trafik düzeniyle felan ilgilendiği yok.
  • Cezaların artması bize bir fayda getirmiyor zira ceza yerim/yedim diye sakınacak bir millet değiliz eğitim şart sollandığında bunu canı pahasına karşılık verilmesi gereken bir hakaret sayan bir milletiz malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

ota b.ka para lazım , en güzel gelir kapısı . devletin iyi aklına geldi yoksa kimsenin trafik düzeniyle felan ilgilendiği yok.

Hocam aslında haklısınız ceza artırıldığı kadar uygulansa her şey çok güzel olur.

Ekmeğe,peynire,mazota,benzine zam yapacaklarına cezalara yapsınlar hakeden kimse ödesin

Ama uygulanabiliyor mu?

Tabi ki hayır!

Yıllardan beri iç ve dış mihraklı çevreler tarafından bilinçsiz,eğitimsiz bir millet olarak yetiştirilmeye çalışıldık ve büyük orandada başardılar.

Ne kuralı uygulayan var ne de uyan...
  • Bu aralar bazı bölgelerde bende denetlemelere denk geliyorum dikkatli olmak lazım gerçekden özellikle alkollü araç kullanımı konusunda polisler çok hassas.
  • denetimler çok zayıf, kimse takmaz. piyango gibi ceza yazılması
  • Olan yine pusuya düşen 60 la radara giren sarıdan aniden kırmızıya geçen ışığa yakalanan garibanlara olacak.Tapagaz 150-200 le yardırıp giden zengin kodamanlara 500 lira yazsan nolacak koymazki herifin umurunda bile değil.Amaç vatandaşı soymak ...
  • Ben Adanada napacam kış lastiğini?
  • KIŞ lastiği uygulaması çok yerinde olmuş. Yok öyle yağma. Sen yokuşta kabak lastiğin ile çıkama cezasını millet çeksin. Yine duramamaktan dolayı milletin göz nuru arabalarını dağıt sonra da belediyeye filan suç bul.

Almayan arkadaşlar için de o tarz havalarda yollarda olmazlar ise ceza kesilmez diye düşünüyorum.
  • emnıyet serıdı ıhlalını 1000 lıra yapsın.
    bır de ceza arttırmak ıle olmuyor bu ısler uygulayacak yureklı kısıler lazım...
  • Kış lastiği uygulaması güzelde neye göre belirlenecek bu?

Antalya,Adana,Mersin vs vs vs. kurak iklimlerde yaşayan insanlar bu naneyi takmak zorunda mı?

Kışın geldiğini neye göre belirleyecekler

Polis;

-Beyefendi kış ayındayız

Şoför;

-Hayır bence hava sıcak yaz ayındayız

derse ne olacak?

Yağışa göre mi olacak net bilgiler verilmeli!

Kışı bile yaz gibi geçiren bölgelerdeki insanlar ne yapacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 8 Kasım 2012; 14:40:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

Ben Adanada napacam kış lastiğini?

Hocam adana, antalya gibi ocak-şubat sıcaklık ortalaması 10 veya üstü gibi yerlerde uygulanmayacağını düşünüyorum. Ama şehirlerarası yolculuk durumunda ceza filan durumu olabilir. Tam piyango işi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

emnıyet serıdı ıhlalını 1000 lıra yapsın.
    bır de ceza arttırmak ıle olmuyor bu ısler uygulayacak yureklı kısıler lazım...

Özellikle bazı meslek gruplarına ceza kesilememesi, kesilse bile iptal ettirilebilmesi bu ülkenin KOCAMAN ayıbıdır. Birde o kişilerin bunu marifet gibi dile getirmeleri okumanın cehaleti aldığını, eşşekliğin baki kaldığını göstermektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

Hocam adana, antalya gibi ocak-şubat sıcaklık ortalaması 10 veya üstü gibi yerlerde uygulanmayacağını düşünüyorum. Ama şehirlerarası yolculuk durumunda ceza filan durumu olabilir. Tam piyango işi olur.

İnşallah öyle olur düne kadar , kısa kolluyla geziyorduk bugün yağmur çiselemeye başladı 20 derece hava var halen , kışı yokki buraların
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

İnşallah öyle olur düne kadar , kısa kolluyla geziyorduk bugün yağmur çiselemeye başladı 20 derece hava var halen , kışı yokki buraların

Hocam kış lastiğinin mantığına aykırı zaten. Hava 7 derece altında olmaz ise bu lastikler yaz lastiği gibi performans gösteremez ki. Uygulama ülke çapında görünse de o bölgelerde ki polisler buna bakmazlar diye düşünüyorum.

• Bence karlı havada trafiğe çıkanı çevirirlerse baktılar kış lastiği yok, o zaman yazar cezayı.
  • dikkatli olmak için cezaların artması mı gerekiyor. her daim tüm kurallara uymak gerekmiyor mu zaten
  • Ceza yazmak sorun değil de tahsilat kısmı sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Ceza yazmak sorun değil de tahsilat kısmı sorun.

Her hükümet belli aralıklarla oy için af çıkarıp, vergi ve ceza müessesesini don lastiğine çevirip ciddiye alınmayacak hale getirmeseler tahsilat da sorun değil. Ödemezseniz cezanız büyür. Belli bir süre sonra icra gelse kapıya paşa paşa ödersiniz. Ancak mevcut düzende ben de yarı yarıya ödemiyorum. Eskiden ödemediğim tüm park cezaları silindi. Cezaların takribi 1/3'ünü usülsüz olduğu için iptal ettiriyorum. Elbet bir hata yapıyorlar. Bir kısmı sistemden silindi, imza atarak yediğim iki hız cezası vergi dairesinde gözükmüyor. Plaka ile de, ehliyet bilgim ile de çımıyor. 3 yıllığına kiralık arabada yemiştim. Arabayı teslim ettik, araba satıldı falan... Günün birinde yok olan, kaybolan ve ödemediğim cezalar birleşip gelirse af bekleyeceğim. Ne de olsa çıkıyor 6-7 senede bir. Enteresan bir sistem. Ancak isteseler düzgün çalışan birşey yapabilirler. İşlerine gelmiyor. Bu düzenekte istedikleri cezayı kayıp edebiliyorlar. Vergi dairesinde büyük vergi cezalarında bile durum budur. Bilenleriniz vardır.

• arkadaşlar yapmayın ya cezalar artsa ne olacak türk halkı çok cahil aşırı eğitimsiz.okumuş olanlar bile çoğunlukla cahil ve barzo.dün oto showdan çıktım eve dönüyorum.e-5 yoğun haliyle.bir tanesi tüyap ın çıkışında hemen sağ tarafta bulunan ve normalden çok daha alçak olan YAYA kaldırımına çıktı bastı gitti.kaldırımın oldukça alçak olması arabayla rahat çıkılabilir olması karayollarının bir kabahatimi şimdi?o ayı oğlu ayı gece karanlığında kaldırımda yürüyen siyah mont giydiği için karanlıkta fark edilmeyen ufacık bir çocuğa çarpıp öldürse bu karayollarının suçumu olacak?herşeyin başı eğitim ve kendini yetiştirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

dikkatli olmak için cezaların artması mı gerekiyor. her daim tüm kurallara uymak gerekmiyor mu zaten

Katılıyorum;

Zorlama ile ne kadar olur tartışılır

Kulakları çınlasın ilkokul öğretmenim kendisine saygısı olan insan tek başına boş bir odadayken bile esneyecek olsa elini ağzına kapatır derdi

Şu anki durumda bu çok uç bir örnek

Ben sürücülüğe son 1 senedir başlayan birisi olarak otomobillere ve trafik bilgisine daha çok dikkat çekmeye başladım

İETT otobüslerinin bile emniyet şeridinde gittiği bir ülkede bunlar kolay aşılamaz...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.