Şimdi Ara

TRAFİK CEZASI BU NEDİR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 gün içinde ödeyince bi kısmı gidiyor 366 oluyodu sanırsam bende ödemiştim yapıcak bir şey yok gelir dağılımına göre çalışan bir sistemimiz olmadığı için böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

İşte sorun burada. Memlekette herkes her şeyin uzmanı arkadaş. İsterse bomboş olsun isterse gece 3-4 olsun fark etmez uyacaksın. Kendi kafana göre yorumlayıp ben burada 100 bassam da olur diyemezsin. Almanyada hız limiti olmayan yollar var ama Almanyada her şeyin uzmanı çok bilen sürücüler yok kardeşim. Adamlarda belli bir bilinç var. Öndeki aracın tamponuna yapışık gitmiyor herifler.Her konuda devleti suçlamak geçer akçe değil. Kurallara uymazsan ceza yersin. Haksız köprü ücreti değil bu. Bir şeyleri çiğniyorsun.

Aynı şey araçları çekilen sürücüler için de geçerli. Engelli yoluna park etmiş herifin teki devlete sövüyor. Neymiş iki dakikalık işi varmış da hemen çekmişler. Ulan böyle bencillik var mı ya. Senin babanın yolu mu o insanlara hem zorluk yaşatacaksın hem de üste çıkacaksın. Otopark yoktu diyor e sen olsa da otoparka çekmiyorsun ki üç kuruş paranın hesabıyla.
    Bisiklet yoluna girip bisiklet süren adama korna çalan tipler var mesela. Ben bıktım şu memleketteki sürücü teröründen. İki kere trafik kazası geçirme ihtimali yaşadım. Karşıdan karşıya geçerken senin gibi kuralları kafasına göre yorumlayan iki sürücü yüzünden. Yeşil ışık yanıyor sağımı solumu kontrol ediyorum tam geçecem arka taraftan dönülmesi yasak olan yerden herif dönüyor. Sonra da pardon abi. Ulan senin yüzünden ben sakat kalmak zorunda mıyım?
    Kusura bakmayın ancah hakkımda yaptığınız suçlamalar tamamen yersiz. Dahası ben sadece hız sınırı hakkında fikrimi söyledim. Ki hızlı gitmekle arka tampona yapışmak bambaşka şeylerdir. Bahsettiğiniz diğer durumlardan da hepimiz şikayetçiyiz. Size özel değil.

• 2 gündür uzun yoldayım hız kurallarına sadece ben uyuyorum sanırım bu ülkede onu gördüm 70 sınır var iniyorum dibime yapışıyor tehlikeli sollama yapıyorlar bazıları bilerek yakınımdan geçip hemen önüme kırıyor bıktım yani.

• Üzülmedim. Yolun boş olması kimseye kuralları ihlal etme hakkını vermez.

Trafik kurallarının varlığının bir sebebi var, adı üstünde kural, yorumlayamaz, değiştiremezsiniz.

Dilerim ileride bu cezayı hatırlayıp hızınızı limitlerde tutarsınız.
  • quote:

Ceza geldi diye konu açarsan millet eleştirir kardeşim. Böyle bir savunma olabilir mi "sanki siz her kurala uyuyorsunuz" ne demek. Burada herkesin söylediği bir şey var o da kurallara uymanız gerektiği. Trafikte bu yüzden sorun çile bitmiyor. Herkes aman sanki öteki uyuyor mu ben ne uyacam deyip yardırdığı için bunca kaza oluyor.
    Allaha şükür sürücülük hayatımda bir kere kaza yapmadım ayrıca ben kimseye beni eleştirme diye tavırda takınmadım 70'lik yolda 98 ile giderken çoğu şeyin farkındayım 70 ile de gitsem 98 ile de gitsem aynı mesafede durmayı başarırım ki yoldan bir şey çıkma ihtimali %1 bile değil yolu biliyorsan eğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeopteryx

Üzülmedim. Yolun boş olması kimseye kuralları ihlal etme hakkını vermez.

Trafik kurallarının varlığının bir sebebi var, adı üstünde kural, yorumlayamaz, değiştiremezsiniz.

Dilerim ileride bu cezayı hatırlayıp hızınızı limitlerde tutarsınız.
    Üzülün diye konu açmadım
  • Hocam kusura bakma. Cevap istersiniz diye yazmıştım ama mümkün olduğunca bundan sonra mesajlarınıza cevap yazmam.

Şu "...70'lik yolda 98 ile giderken çoğu şeyin farkındayım 70 ile de gitsem 98 ile de gitsem aynı mesafede durmayı başarırım ki yoldan bir şey çıkma ihtimali %1 bile değil yolu biliyorsan eğer. " ile ilgili olarak da;

böyle yazmayın, derim... okullarımızdaki fizik eğitimimizin ne kadar zayıf olduğu ortaya çıkıyor..
  • Yine az olmuş çoğu kişiye 1002 tl yazıyorlardı. Bundan sonra daha dikkatli olun hızın şakası yok.

• O suçlamaları sana değil o tarz sürücülere yönelik yaptım.
  • Mons35 kullanıcısına yanıt
    Trafik kazalarının yüzde doksanı bu kafa yüzünden oluyor. İnsan zaten hayatında bir kere kaza yapar onda da ya ölürsün ya da hapse girersin. Düşük ihtimalle en fazla bir iki kere ufak tefek kaza olur paçayı yırtarsın onda da maddi hasar faturası çıkar. Şu kuralları kafanıza göre eğip büktüğünüz sürece daha çok ceza ödersiniz. Kurallara uymak çok zor değil.
  • quote:

Kendin diyorsun şehir içi diye. Gecenin körü orada bir yaya olsa ya da başka bir durum olsa ne olacak? Trafik kuralları süs olsun diye konmuyor.
    Dönülmeyecek yerde dönenlerden, yaya geçitlerinde basıp geçenlerden, emniyet şeridini meşgul edenlerden, kaldırım önlerine park edenlerden, hız limitlerine uymayanlardan kelle başı 10k almaları lazım ki kurallara uysunlar.
    Duyar kasıldı. Mission completed.

• Chaussure kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir yakınını asfalttan kazımak zorunda kaldığında duyar neymiş daha iyi anlayacaksın. Biz olması gerekeni söylüyoruz burada. Duyarlı olmak senin toplumsal görevin. Sonra ağlamayın Türkiye neden böyle diye. Bu kafa her alanda hakim olduğu için geri kalmış bir ülkeyiz.
  • quote:

Herhangi bir yakınını asfalttan kazımak zorunda kaldığında duyar neymiş daha iyi anlayacaksın. Biz olması gerekeni söylüyoruz burada. Duyarlı olmak senin toplumsal görevin. Sonra ağlamayın Türkiye neden böyle diye. Bu kafa her alanda hakim olduğu için geri kalmış bir ülkeyiz.
    Ya güzel kardeşim. Mesai çıkış saatlerinde, yollar vıgır vıgırken koymazlar radar. Gecenin 1 inde salak gibi karanlıkta radar koymuşlar. Gerçekten insanları düşündükleri inandırıcı geliyo mu sana. İnsanlara çarpmasın arabalar diye gecenin 1inde mi radar koyuyolar. Ben demiyorum zaten gündüz vakti 80le gittim ehehehe.

Bahsetmek istediğim olay tam olarak bu işte ben orada 98 ile kimseye zarar vermedim vermem de zaten fakat şehir içinde dolmuşlar,taksiler,sivil araçlar 100 basarken kırmızı ışıkta geçerken problem yok ben anayolda dümdüz yolda iken yapıştır cezayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mons35

Bahsetmek istediğim olay tam olarak bu işte ben orada 98 ile kimseye zarar vermedim vermem de zaten fakat şehir içinde dolmuşlar,taksiler,sivil araçlar 100 basarken kırmızı ışıkta geçerken problem yok ben anayolda dümdüz yolda iken yapıştır cezayı
    Öyle hocam maalesef. Saçmalıklar dolu trafikte sizin bizim gibi insanlar ceza yer. Trafik teröristlerine hiç bi şey olmaz. Forumdaki arkadaşlarda "Oh iyi olmuş. Ders alın. Sizin yüzünüzden trafik kazaları oluyo." der like alır.

Mesai çıkış saati dediğin saat trafiğin en yoğun olduğu zaman. Senin hız yaptığın yol o saatte de boş olsa neyse ancak zaten trafik oluyorsa o yolda neden radar koysun adamlar o saate. 150 ile araç trafiğinin içine mi dalacaksın? Gece birde koyuyor ki yol boş diye gaza abanan şoförleri avlasın. İnsanları düşündükleri için ya da sizi söğüşlemek için koyuyorlar fark etmez. Sen orada radara yakalanıp ceza ödetikten sonra muhtemelen aynı yerde tekrar o hızı yapmayacaksın. Bu da o yoldaki kaza riskini %50 ise %30 lara çekecek belkide. Amaç burada caydırıcılık.Gündüzü gecesi yok adam o yolda sana atıyorum 60 la gidecen maksimum dese o hızla gideceksin. Radar koyar koymaz fark etmez. Hala kendine göre yorumluyorsun kuralları. Hız aşımı yapma alamasınlar paranı. Daha dün haberlerde gördük. Gece yollar boş diye gaza abanan bir delifişek kendiyle birlikte iki kişinin daha ölümüne neden oldu.

• Mons35 kullanıcısına yanıt
    Onların ceza almadığını nereden biliyorsun? Emniyetin veri tabanına ulaşımın mı var? Ayrıca kimse zaten birilerine zarar vereceğini bile bile kaza yapmaz ağır sayko değilse. Herkes bir şey olmaz kafasıyla yapıyor kazayı. Sen dümdüz ana yolda giderken önde aniden duran bir araca girersen ne olacak? TEM de yaşanan zincirleme kazalardan haberiniz var mı?
  • Pazarlık mı yapacaksın devletle? Çok ne demek? Keşke 10 misli olsa da herkes araç kullanmasa. Sadece kurallara uyanlar yolda olsa.

• Bu arkadaşlara yaptığınız yanlış deyince konuyu kişisel algılayıp savunmaya geçiyorlar. Yok yol boştu, yok kimseye zarar vermedim vs. Mahkemeye gidip şu cezaya itiraz etsen ve şu konudaki savunma argümanlarını hakime sunsan yeminle cezayı 5 katına çıkarır farkında değiller
  • Keşke her yerde radar ve kamera olsa, adım başı. Ve bunlar gizli olsa.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.