Şimdi Ara

TRAFİK CEZASI BU NEDİR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendin diyorsun şehir içi diye. Gecenin körü orada bir yaya olsa ya da başka bir durum olsa ne olacak? Trafik kuralları süs olsun diye konmuyor.
    Dönülmeyecek yerde dönenlerden, yaya geçitlerinde basıp geçenlerden, emniyet şeridini meşgul edenlerden, kaldırım önlerine park edenlerden, hız limitlerine uymayanlardan kelle başı 10k almaları lazım ki kurallara uysunlar.
  • Buradan; iyi olmuş,uyman gerekirdi,orada böyle şurada şöyle diyen arkadaşlar sanırsın tüm kurallara uyuyor buradan atıp tutuyorsunuz sanki ben suçlu değilim diyorum işiniz gücünüz millete ahkâm kesmek Londra beyefendileri sanki.Bu ceza kendilerine gelse ne düşünecekler acaba
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Sen beter ol. Dilerim ki bu cezanın 5 misli katını yersin o zaman sana böyle yazarız
  • 70'lik yolda 98 yerine 106 ile geçseydin şöyle hız limitini %50 ve üzeri aşmaktan 1002TL yi görseydin ceza kağıdında eminim senin için daha öğretici bir ceza olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Kendin diyorsun şehir içi diye. Gecenin körü orada bir yaya olsa ya da başka bir durum olsa ne olacak? Trafik kuralları süs olsun diye konmuyor.
    Dönülmeyecek yerde dönenlerden, yaya geçitlerinde basıp geçenlerden, emniyet şeridini meşgul edenlerden, kaldırım önlerine park edenlerden, hız limitlerine uymayanlardan kelle başı 10k almaları lazım ki kurallara uysunlar.
    Adam ne demiş bak iyi oku: "gecenin bi yarısı bomboş ve jilet gibi."

Zaten boş olduğundan emin. O boş yola çıkabilecek tüm yayaların nereden ne şekilde çıkabileceğini görebiliyor demek ki. Ayırca 50 ve 80 arasında devasa bir fark yok. Araç hız limitleri fren mesafelerine göre belirlenmiştir ve bu limitler çok eskiye dayanır. Modern bir arabada aynı yolda 100 le gitsen 50 ile giden eski bir araba ile aynı mesafede durabilirsin. Yani hız limitinin aşılmasında fizik kurallarınca bir kusur yoktur. Elbette bu kurallar herkes düşünülerek tasarlanıyor ancak boş yolda 80 ile gitmenin 50 ile gitmekten farkı yok. Sadece ülkemizde değil birçok ülkede ne yazık ki bu durum mevcut. Almanya ise bu durumu aşmış tek ülke. Hız limiti olmayan yollara sahip. Çünkü modern araçlar için bu hız limitlerinin mantıklı olmadığının farkında olan nadir bir değer. Belki de diğer ülkeler gibi halkı düdüklemek için yer aramıyordur.

Bu konu hakkında güzel bir çalışma:

• UçamayanHollandalı kullanıcısına yanıt
    Sanirim orasi sehir ici oldugu icin o hiz limiti

• quote:

Orijinalden alıntı: thermodynamics23

Ben Amerikada yaşıyorum burada herkese ceza yazıldığı için herkes kurallara uyuyor eğer hız limitini %20 den fazla aşarsanız polis ceza bile vermez nezarete atar 1-2 gün yatar çıkarsın bir daha da yapmazsınız, bizim ülke muz cumhuriyeti olduğu için kime denk gelirse
    Aynısı japonyada ehliyete el konuyor. Ama kaç aydi unuttum

• Bomboş kavşakta hız sınırı 50 diye 85 ile 1000 TL ceza yedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Problem bana bir şey öğretmek değil sen kendi bildiğin gibi sür arkadaşım ben o yolda 70 ile gitsem araba orada yanar bilgin olsun bu tür cezayı sen yediğin zaman da görürüm

• AMC A kullanıcısına yanıt
    Hocam her bimiwi alan kendini schumaer sandığına adamlarda hız cezası koyuyor napsın koymasın mı ? devlet napsın trafik polisleri aç mı kalsın adamlar kemik mi kemirsin

• Mons35 kullanıcısına yanıt
    Renolar kaplumbaga gibi yavas gittigi icin bu beddua ise yaramaz hocam onda 😂

• Ceza aşım yüzdesiyle ilgili.
    Hemen 28 km yüksek diye düşünenler gelecek. Ama %40 civarlarında aşım yapmışsınız

• Ben %50den fazla aşıp 1002tl yedim 70lik yerde 112yle geçtiğim için.

Şimdi napıyorum 70lik yerde max 75le geçiyorum iyimi oldu çok iyi oldu umarım herkeste tek tek cezayı yer kurallara uymayı öğrenir.

Normalde kırmızı ışıkta yol boş olsa bile geçmem ama ara sıra hız yapıyoruz ondada ceza yedik.
  • İşte sorun burada. Memlekette herkes her şeyin uzmanı arkadaş. İsterse bomboş olsun isterse gece 3-4 olsun fark etmez uyacaksın. Kendi kafana göre yorumlayıp ben burada 100 bassam da olur diyemezsin. Almanyada hız limiti olmayan yollar var ama Almanyada her şeyin uzmanı çok bilen sürücüler yok kardeşim. Adamlarda belli bir bilinç var. Öndeki aracın tamponuna yapışık gitmiyor herifler.Her konuda devleti suçlamak geçer akçe değil. Kurallara uymazsan ceza yersin. Haksız köprü ücreti değil bu. Bir şeyleri çiğniyorsun.

Aynı şey araçları çekilen sürücüler için de geçerli. Engelli yoluna park etmiş herifin teki devlete sövüyor. Neymiş iki dakikalık işi varmış da hemen çekmişler. Ulan böyle bencillik var mı ya. Senin babanın yolu mu o insanlara hem zorluk yaşatacaksın hem de üste çıkacaksın. Otopark yoktu diyor e sen olsa da otoparka çekmiyorsun ki üç kuruş paranın hesabıyla.
    Bisiklet yoluna girip bisiklet süren adama korna çalan tipler var mesela. Ben bıktım şu memleketteki sürücü teröründen. İki kere trafik kazası geçirme ihtimali yaşadım. Karşıdan karşıya geçerken senin gibi kuralları kafasına göre yorumlayan iki sürücü yüzünden. Yeşil ışık yanıyor sağımı solumu kontrol ediyorum tam geçecem arka taraftan dönülmesi yasak olan yerden herif dönüyor. Sonra da pardon abi. Ulan senin yüzünden ben sakat kalmak zorunda mıyım?

• devlet ve polısler hata yapmazmıs forumdakı herkes boyle dıyordu
  • Mons35 kullanıcısına yanıt
    Ceza geldi diye konu açarsan millet eleştirir kardeşim. Böyle bir savunma olabilir mi "sanki siz her kurala uyuyorsunuz" ne demek. Burada herkesin söylediği bir şey var o da kurallara uymanız gerektiği. Trafikte bu yüzden sorun çile bitmiyor. Herkes aman sanki öteki uyuyor mu ben ne uyacam deyip yardırdığı için bunca kaza oluyor.
  • Erken odersen 366 tl ye kapatirsin.

Memleketim hic bi seyi dogru degil. Sehirler arasi yol güya, durmadan bi beldeye girip cikiosun 50-70 diyip duruyolar.

Kardesim verin beldeye altan yolu devam ettirin otoyolu bu kadar zor mu bu iş.

Bi de vatandasa pusu kuruyolar. 110 olan yere pusmuyo gisiyo 70 olan yere pusuyolar.

• Bahsettiğiniz bölgenin girişinde 70 km hız sınırı varsa ve siz buna rağmen 98 km hız ile geçtiyseniz neyi şikayet ediyorsunuz anlamadım. Adı üstünde kural bu ve herkes buna uymak zorunda.

• koskoca eds yazıyor yolda tabelalarda buna rağmen bu hızı yapıyorsan hak ediyorsunuz
  • Geçmiş olsun. Ben de öğrencilik harcligim çıksın diye kuryelik yaparken git gel 4 seritli caddede bombos yolda 70 kmh gittim diye 420tl yediydim. 10 gun bedava çalıştık icime oturduydu. Bu tuzak radarlari da tam basmaya musait yerlere koyuyolar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.