Bildirim
Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (11. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
2009 yılında Aracımı noter de sattım aracı alan kişi 2 gün sonra Kırmızı ışıkta gecmiş fotoğraflı ceza kağıdı benim adıma ve adresime geldi.. sattığım kişiyi aradım tamam hemen oderim dedi ama halen daha odememiş 120 kusurluk ceza 38O TL olmuş. Noter satışı elimde bununla birlikte vergi dairesine gitsem cezayı benim üzerimden düşerlermi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkdaşlar yardımlarınızı bekliyorum, örnek dilekçeye ihtiyacım var. 03.12.2012 tarihinde ceza kesilmiş yaya kaldırımında araba kullanmak diye bugun elime tebliğ edildi. Altta not var sistem gayrifaal olduğundan sorgulanamadı yaya kaldırımında araç kullanmak. yazılmış. fotoğraf falan çekilmemiş hatta ben kaldırımda araç kullandığımıda hatırlamıyorum. buna nasıl bir dilekçe yazabilirim. -
Merhaba,
20.07.2013 tarihinde şekerpınar yolunda ogs'siz geçiş yaptığım için plakama 148 tl ceza kesilmiş. ceza 06.05.2013 tarihinde postaya verilmiş. bana da 09.05.2013 yani bugün ulaştı. yarın gidip sullh ceza mahkemesinden itiraz edeceğim.
sizce de 1 sene geç bildirilen ceza iptal edilir değil mi
Saygılarımla. -
Arkadaslar,
Radara girmişim 30.04.2013 bugün adresime ceza geldi 13.05.2013. Üzerinden toplam 12 gün geçmiş itiraz edebiliyor muyuz ? Bir de 85 km. için ceza yazmışlar belirtilen yerde 70-80 arası bir hızda gidiyordum radar görüntüsü talep edebiliyor muyuz ? -
Gec bildirilen cezalar artik iptal edilmiyor diye biliyorum. Goruntuyu talep edebiliyorsunuz ama ne sekilde bilgim yok ki radar cezasiysa her turlu goruntu vardir ve ihlal yapmamissaniz yollamazlar sonuc cikacagini sanmiyorum ya tutarsa diye de ceza kesecek kadar isi uzatmazlar gibime geliyor.
plakaya ceza kesip eve göndermişler, 111km ile radara girmişim. Tutanakta ihlalin gerçekleştirildiği yer olarak İzmir-Çanakkale yolu 54. km olarak belirtilmiş. haritadan baktım Menemen Aliağa arasında biryer. Ancak ben o tarihde belirtilen güzergahta olmadığımdan adım gibi eminim. Ayrıca tutanakta araç rengi beyaz yazılmış ama benim aracım beyaz renkli değil. Muhtemelen polisler beyaz renkli bir aracın plakasını yanlış okudular. Bildiğim kadarıyla cezayı iptal ettirebilmek için aksini ispat etmemiz gerekiyor. Tutanakta belirtilen tarih ve saatte orada olmadığımı ispat edemem ama şu renk olayıda aslında başlı başına bir iptal sebebi sayılmazmı?
Cezayı yazan polisler ya renk körü yada miyop :) yada harbiden beyaz renkli bir araç benim plakayla dolaşıyor ki o daha da vahim!!! -
ankara mahkemesine vermiş oldugum dilekcemin cevabı bugun telefonuma mesajla geldi talebi kabul edilmiş. cezayı indirimli olarak ödemiştim şimdi nasıl geri alacağım. -
havalanı gelen yolcu peronunda araç içinde beklerken gelen yolcumla irtibat kurmak için telefonla konuşuyordum, ceza kesilmiş,1 ay kadar önceydi ve bugun kagıt gelmiş annemde ödemiş. ceza seyir halinde diye keilmiş ama ben çok çok iyi hatılıyorum ki araç içinde oturuyordum seyir halinde değildim. Fotoğraf falanda yok, Cezayıda ödedik bugun ama itiraz etme hakkım varmı? Bilgisi olan acil cvp yazarsa hemen itiraz edeyim, haklıyım çünkü :( -
babam 2 yıl önce trafik sigortasız arabayla çevirmeye yakalanmış ve üzerine ceza kesılmıs şimdi tebliğ geldi 145 tl olmus cezanın ruhsat sahibine kesilmesi gerekmiyor mu? -
@mustafa_ogr
Prosedür gereği muayeniz bitmiş ve ceza yazılmış, bunun hiçbir şekilde mahkeme tarafından bozulacağını zannetmiyorum, siz kendinize düşen yükümlülüğü yerine getirmemişsiniz, vaktinden önce muayenizi yaptıracaktınız, 1 hafta içinde muayene yaptırmazsanız aracanız bağlanabilir de, geçmiş olsun, cezanızı ödeyin, boşu boşuna itiraz yoluna da gitmeyin. -
@41gokhan41
Doğrudur, bir yanlışlık vardır, araç sahibi kimse sigortayı yapma yükümlülüğü ona aittir, sigortasız araç direk bağlanır, o zaman babanızın aracı bağlanmamış mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: volcano71
@41gokhan41
Doğrudur, bir yanlışlık vardır, araç sahibi kimse sigortayı yapma yükümlülüğü ona aittir, sigortasız araç direk bağlanır, o zaman babanızın aracı bağlanmamış mı?
Tekrar sordum muayenesi gectigi icin yazmis
Merhaba,
Yapmış olduğun itiraz kabul edilmedi. Gerekçe olarak dilekçemin ekinde delil niteliğinde bir belge/bilgi olmaması gösterilmiş. Yani hakime göre Karayolları Trafik Kanunda cam filminin yasak olduğu net olarak tanımlanmış durumda. Şimdi kamu araçlarındaki cam filmlerini sorgulama zamanı...
Bilginize. -
@intercont
Kamu araçları şahsi mal değildir, keza çoğusu için güvenlik amaçlı cam filmi gereklidir, ama şahsi araç için yapılan cam filmi keyfiyettir, şahsi kanaatime göre aşırı kaçmamak suretiyle şahsi araçlarda cam filmine müsaade edilmelidir, yani kapkara olmayacak, dışarıdan bakıldığında içerisi rahatça görülebilecek, benim aracımda o şekilde bir cam filmi var, şimdiye dek ne durduruldum ne de tarafıma ceza kesildi. -
Arkadaşlar, 10 haziran da saat 15:30da çankırıda radara girmişim. Bugün ceza tebliğ edildi. Ancak ben bursada oturuyorum ve çankırıya hiç gitmedim. 10 haziranda mesaide olduğuma dair yazıyla itiraz etsem sizce yeterli olur mu? Memur olduğum için amirim den resmi yazı alırım. Bir de bu cezayı yazan polislere dava falan açabiliyormuyuz?sallamışlar cezayı çünkü.
quote:
Orijinalden alıntı: alivebora
Arkadaşlar, 10 haziran da saat 15:30da çankırıda radara girmişim. Bugün ceza tebliğ edildi. Ancak ben bursada oturuyorum ve çankırıya hiç gitmedim. 10 haziranda mesaide olduğuma dair yazıyla itiraz etsem sizce yeterli olur mu? Memur olduğum için amirim den resmi yazı alırım. Bir de bu cezayı yazan polislere dava falan açabiliyormuyuz?sallamışlar cezayı çünkü.
Aldığınız yazıya arabanızla işe gidip geldiğiniz v.b. bir ibare ekletirseniz garanti olur.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Akif Turhan
quote:
Aldığınız yazıya arabanızla işe gidip geldiğiniz v.b. bir ibare ekletirseniz garanti olur..
Bir de Bursadaki adli mercilere itiraz edeceğim değil mi? Cezanın kesildiği yer Çankırı. Çankırıda itiraz zorunluluğu falan yoktur umarım. Teşekkürler şimdiden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Akif Turhan
quote:
Aldığınız yazıya arabanızla işe gidip geldiğiniz v.b. bir ibare ekletirseniz garanti olur..
Bir de Bursadaki adli mercilere itiraz edeceğim değil mi? Cezanın kesildiği yer Çankırı. Çankırıda itiraz zorunluluğu falan yoktur umarım. Teşekkürler şimdiden
Bildiğim kadarıyla kesilen yere itiraz ediyorsunuz.
Siz bulunduğunuz şehirdeki trafik mahkemesine çankırı ceza mahkemesine gönderilmek üzere itiraz edersiniz.
Onlar yazışmayı yapar, çankırı ya gitmenize gerek olmaz..
-
Arkadaşlarım 11/05/2009 düzenleme tarihli bir ceza kesilmiş babamın TC sine 03/03/2010 da bize Tebliğ edilmiş ki bizde tebliğ edilen bir kağıt yok. 265tl lik ceza 798tl olmuş. Bizim haberimiz cep telefonuna gelen bilgilendirme mesajından oldu.
Şu zamana kadar 3 sene geçmiş bu sene bilgilendirme yapılıyor. İstanbuldayım yarın ümraniye deki nakil vasıtalar gitsem herhangi bir sorun çözülme indirim yada ceza iptali gerçekleştirebilirmiyim. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X