Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
85
Favori
289.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ümraniye Nakil Vasıtalar Trafik Para Cezaları servisinde dilekçe vererek tebligat kağıdını isteyin ( rutin işlem) nufus cüzdan fotokopisi istiyorlar dilekçeyle beraber. Yaklaşık 4 hafta sonra tebligatın kopyasını alabilirsiniz, forumda diğer gerekli evraklar yazıyor, evrakları hazırlayarak mahkemeye başvurmanız gerekiyr. Tebligat ceza yazıldığı günden 15 içinde yapılması gerekiyor. Bu maddeden dolayı mahkeme iptali kabul ederse ediyor, etmezse karar kesinleşiyor ve ödemeniz gerekiyor. Şansınız var hakkınızı arayın. Mahkeme başvurusu da pahallı veya zahmetli değil....
  • Bilgi ve paylaşım için teşekkürle r.
  • hayatım boyunca 2 defa Osmanıye'ye gittim.12.06.2013 - 04.07.2013 tarihlerinde hgs geçişii le otobanı kullanarak gittim ve evime posta ile 27.06.2013 09:11 kesilen 141 km hız ile 166 tl lik radar cezası geldi.fotoğraf yok.Şimdi

1-ben o tarihte osmaniyede bulunmadım ve arabayı kimseye vermedim.
    2-hızım 110-115 asla geçmedim.çünkü sürekli gösterge ve radar takibi yaptım ayrıca arabada aile vardı.
    3-yer olarak tem oto yolu 01 adanadan 80 osmaniyeye doğru 32 km de yazılmış.
    4-Adana'ya kendi arabamla hiç gitmedim.
    Yarın mahkemeye itiraz dilekçesi vereceğim.nasıl bir yol izlemeliyim.kazanma oranım nedir.
  • Teşekkür ederim.
  • Peki arkadaşlar 08.04.2013 te radar cezası yazılmış postaya 5.07.2013 de verilmiş banada 15.07.2013 de ulaştı sadece ceza makbuzu var resim vs. hiçbirşey yok herhangi bir itirazda bulunabilirmiyim (zaman Aşımı, geç tebligat vs.) çünkü hatırlamıyorum ilgili tarihte acaba ben bu suçu işledim mi?? YArdım ederseniz sevinirim yada ellerinde resim yada radar verisi olabilirmi sonradan karşıma çıkabilirmi?

Teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • connectpeople kullanıcısına yanıt
    İzmir'de Yaşayan, İzmir ruhsat kayıtlı arkadaşlar;

1) İzmir Altınyol'da gece 00:30 da gezici radar ile hız limiti aşımı sebebiyle trafik cezası kesilmiş. Hızım 92km/h.
    2) Araç ruhsat kaydım İzmir, 25 yıldır da ikametim izmir kayıtlı olmasına ramen ceza, baba adresime (başka bir şehire) yollanmış.. (Bundan önceki cezalar izmir adresime geliyordu)
    3) Aradan 1 yıla yakın süre geçmiş. Park cezası yatırmak için bankaya gidince haberim oldu. Banka, önce eski cezamı ödemem gerektiğini yoksa park cesası işlemine bilgisayarın izin vermediğini söyledi. Yani yeni cezayı ödeyemiyorz!!
    4) 450TL civarı faizi ile ilk cezayı ödedim, ardından park cezamı.
    5) Izmir Yenişehir'de bulunan Trafik Dnt.Şb.Md lüğüne gittim, burada Polislerin performans değerlendirme dedikleri bir bölümü buldum, ordaki memur arkadaşlar çay söylediler, ve bilgisayardan o geceki kaydı bulup açtılar.
    6) Kısa bir 5-6 saniyelik video da, Patrol:70km/h civarı, Target(yani ben): 91-92km/h şeklinde 5-6 saniye gece kendimi arka stoplarım ve plakam net bir şekilde görünürken izledim.. (Görüntüyü ne yazıkki vermiyorlarmış, burda paylaşırdık güzel olurdu.:) Ama mail adresine foto yolluyorlarmış, gerekli bulmadım.)
    7) Teşekkür edip vedalaştık, "ama sadece çay içmeye yine bekleriz"den sonra ayrıldım.
    Sonuç: Tabiki bazen plakalar okunurken hatalar oluyor, Görüntülerdeki plakayı memurlar okuyup cezai işlem yapıyorlar. Kendisinden emin olan arkadaşlar itiraz mutlaka etsinler. Sistem kusursuz değil.
    Bu arada yakın zamanda başlayan Altınyol 70km/h (KOMİK) hız kısıtlaması tekrar kaldırılacak şeklinde söylenti var ne derece doğrudur bilemiyorum. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeotomasyon -- 18 Temmuz 2013; 6:19:34 >

• Bir ay kadar önce radara yakalanmış olmalıyım, gelir idaresi başkanlığı sayfasından bakıyorum ceza yok görünüyor. Bu cezalar ne kadar sürede sisteme düşüyordur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

Bir ay kadar önce radara yakalanmış olmalıyım, gelir idaresi başkanlığı sayfasından bakıyorum ceza yok görünüyor. Bu cezalar ne kadar sürede sisteme düşüyordur ?

Bana 3 ay sonra geldi....

• Bugün bana KTK 47/1-c "trafik levhalarına uymamak" şeklinde düzenlenmiş "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı" tebliğ edildi. KTK 116. maddeye göre gıyaben tanzim edilmiş. Ancak bu şekilde bir trafik kuralı hatası yaptığımı hatırlamıyorum. Tutanak üzerinde Plaka doğru yazılmış ancak araç rengi yanlış yazılmış. Aracımın rengi Altınkum Sarı olduğu halde tutanak ta renk olarak Gri yazılmış. Bu bir maddi hata değilmidir ? Buradaki açıklamaları baştan sona okudum ve tutanaklarda maddi hata veya maddi delil yoksa itirazlar reddediliyor deniliyor. Madem öyle ise aracın renginin 116. maddeye göre gıyaben tanzim edilmiş olan bu tutanakta yanlış yazılmış olması bir maddi hata veya delil sayılmazmı ? Herhangi bir fotoğraf olmaması ve belirtilen renkdeki bir aracın yapmış olduğu trafik kuralı ihlalinin sehven benim plakam yazılmak suretiyle tescil adresime ve benim adıma gönderilmiş olma ihtimali yokmu? İtiraz etmeyi düşünüyorum ancak yorumumun doğruluğu hakkında şüphelerimi gidermek istiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Bu işler çığrından çıkmış. Bence polisin yanlış ceza kestiğini ispat edeceğimize polisin haklı olduğunu ispat etmesi gerekir. Polis hiç bulunmadığımız biyerde plakaya kemer takmadı diye ceza yazsa taktığımızı ya da o gün orada olmadığımızı nasıl kanıtlayacağız? Sistem yanlış, kanıtsız plakaya cezalar direk iptal olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: volcano71

07.03.2012 tarihli başvuruma bugüne dek cevap gelmediği için, bugün Çağlayan'daki adliyeden dilekçenin akıbetini sordurdum. TC kimlik numarasından sorgu yaptılar ve davamın 09.08.2012'de sonuçlandırdıldığını bildirdiler ve ne yazık ki talebimin REDDİNE karar vermişler. Ama halen elime bir tebligat ulaşmış değil.

Elime tebligat geldiğinde vergi dairesinde cezanın faiziyle mi tahsil edileceği yoksa indirimden faydalanıp faydalanamayacağımı öğreneceğim, onu da buradan bildiririm.

Bu sonuçlara bakarak yorum yapacak olursam,

* Davalar ortalama 5-6 ay içinde görülüyor.
    * Dava dosyalarının yoğunluğu sebebiyle olsa gerek diye düşünüyorum, dosyalar üstünkörü inceleniyor.
    Örneğin benim davamda, trafik cezasını işlemediğime dair herhangi bir delil ve belge göstermediğimden bahsedilmiş, hukuk devletinde mantıklı olan "davacı olanın değil, davalı olanın ispat yükümlülüğü olmasıdır", trafik polisleri de herhangi bir delil göstermeden bana kırmızı ışık cezası yazmışlar, önce onların ispatlaması gerekir bu durumu.

Diyeceğim şu ki, benim bu trafik cezalarına itiraz olayına hiç inancım kalmadı, dava dosyalarına sırf bakmak için bakıyorlar, kesin haklı olduğunuza dair elinizde SOMUT bir delil yoksa başvurmayın, çünkü o SOMUT delili EMNİYET'ten değil SİZden bekliyorlar, TÜRKİYE İŞTE BÖYLE BİR HUKUK DEVLETİ!

Hayır aslında davacı olanın ispat yükümlülüğü vardır, tıpkı sizin polis örneğinde olduğu gibi.
    Polis sizi bir durumla suçluyorsa polisin(davacının) bunu ispat etmesi gereklidir. Düşünceniz doğru fakat kelimeler ters olmuş.
    Konu için tekrar teşekkürler

• @SiNaPSiS,
    Orada yanlış yazım olmuş ama işin doğrusu sizin bildiğiniz gibi de değildir.

Polis tutanakları, resmi kurumlara ait yazışmalar, noter senetleri vb. resmi statüdeki evraklar mahkeme nezdinde aksi ispatlanana kadar doğruluğu geçerli belgilerdir.
    Dolayısıyla ispat yükümlülüğü vatandaşa aittir. Polisin bir durumu görüp tespit yapması delil niteliğindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano71 -- 23 Temmuz 2013; 13:22:10 >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Eskişehir Bursa yolunda Bozöyük'te 131 km ile radara girdim 10 gün önce. Cezasını da ödedim.
    Ama o hıza ulaşmama sebep olan, aynadan yaklaştığını farkettiğim bir ambulastu. Sağımdaki kamyonları geçip sağa yanaşayım derken radarla burun buruna geldim.
    buna itiraz etsem (kayıtlarda benden bir kaç saniye sonra bir ambulansın geçtiği görülecektir) bir sonuç alabilir miyim sizce?
    Ayrıca itirazı Ankara'da yapan birisi olarak, itiraz dilekçesini Bozöyük (veya Bilecik) sulh ceza mahkemesine hitaben mi yazacağız, yoksa Ankara Sulh'a mı?
    şimdiden teşekkürler.
  • @hbckr
    Ambulans siren çalarak ve yolu açarak mı ilerliyordu, yani tepe lambaları falan yanıyor muydu?
    Eğer bu şekildeyse, yeni uygulamada bu tarz cezalar iptal ediliyor, ambulansın plakasını alma imkanınız olsaydı keşke, daha rahat olurdu, o tarihte o plakalı ambulansın bir anonsa mı gidiyordu denilerek gereği yapılırdı, itirazınızı yapın, deliliniz varsa mahkemeye sunun, çıkmadık candan umut kesilmez.
  • @volcano71
    Ambülansın ışıkları kesin yanıyordu ama sireni hatırlamıyorum.
    Delil zaten bizzat radar kayıtlarında vardır.
    Çok teşekkürler.. bakalım başvuralım ne çıkacak...
  • öncelikle forumda böyle bir konu açıldığı için teşekkür ediyorum.
    Benim sorunum 07 ocak 2013 tarihinde aynı kavşakta (makbuzda öyle yazıyor)saat:10:57 ve 18:05 saatlerinde olmak üzere 2 adet park cezası geldi.ben o günde orada olduğumu hatırlamıyorum ki önemli değil.benim sorularım:
    1.makbuzlarda bize ait imza yok yani plakaya yazılmış.
    2.makbuzla beraber foto vb. eklenmemiş.
    acaba trafik mahkemesine tebligat kanunu değiştiği için tutturamayacağımıza göre bu gibi nedenden itiraz etsek sonuç alabilir miyiz?
    ayrıca aynı gün aynı yerde 2 ceza normal mi?
    cezanın ilkini 15 gün dolmadan ödedik ama artık günü bugün itibariyle doldu.ama ikinci bu gün geldiği için ona itiraz edelim diyoruz.
    teşekkürler.
  • Cezaların yazılmasından itibaren neredeyse 4 ay geçmiş, itiraz hakkınız zaten yok.
    Velev ki bir şekilde itiraz dilekçenizi kabul ettirdiniz, cezanız %99 iptal olmayacaktır, park yüzünden yazılan cezalar iptal olmuyor maalesef, kaldı ki o gün orada olmadığına diar somut bir delil göstermelisiniz, kuru kuruya itiraz hiçbir anlam ifade etmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano71

Cezaların yazılmasından itibaren neredeyse 4 ay geçmiş, itiraz hakkınız zaten yok.
    Velev ki bir şekilde itiraz dilekçenizi kabul ettirdiniz, cezanız %99 iptal olmayacaktır, park yüzünden yazılan cezalar iptal olmuyor maalesef, kaldı ki o gün orada olmadığına diar somut bir delil göstermelisiniz, kuru kuruya itiraz hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

son cezanın tebliğ tarihi 31 temmuz 2013.önemli olan bu tarih değil mi?
    makbuzlara foto eklenmesi gerekmez mi? bir de plakaya yazılan cezalara itiraz edilemez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bir dönem kesilen ceza 15 iş günü içerisinde tebliğ edilmez ise itiraz yolu ile geçersiz kıldırılıyordu. Cezanın usulen iptali mümkündü. Biz böyle bir 10 tane kadar ceza iptal ettik. Ancak hemen bu açığı kapattılar. Şimdi ceza tarihi ile tebliğ tarihi arasında isterse 6 ay olsun, iptal edilemiyor. O yüzden sadece haklı iseniz, veya toplu cezanız var ise ve dava sayesinde indirimli ödeme dönemini 2-3 ay uzatmak işinize gelecekse dava açın.

Slm arkadaşım. Numaram 0506 242 69 27 trafik cezası ile ilgili bir sorum olacaktı. Musaitseniz bi gorusebilirmiyiz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.