uzuldum simdi. cana gelecegine mala gelsin ama malda canin yongasidir. neyse cok gecmis olsun. yasin genc daha iyilerini kazanirsin insallah
quote:
Orjinalden alıntı: hayathonda
Doğru söylüyorsun birçok başka etken var ama ben yine de bu kadar yumuşak bir dönüşte ve bu hızda arabamın önden kaymasını içime sindiremiyorum,burdan şunu anlıyorum,basit bir virajda zorlamasan da bu araba izinden çıkıp başına bela açabilir. bunun da olası iki nedeni var birincisi aracın yerden çok yüksek olması(fiat marea) ikincisi de lastiklerin durumunun kötü olması,arabayı servisten alır almaz lastikleri değiştirip aracın yol tutuşunu tekrar değerlendireceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
Aynı yerde aynı şekilde giderken kaza oldu diyorsunda birsürü etken var bunda Lastikler kötü olabilir Yol sıcaktan dolayı lastiklerle iyi tutunma sağlayamaz Sende belki biraz sert kırmışsındır direksiyonu gibi gibi gib Neyse önemli olan bunlar değil Geçmiş olsun sizlere
Dostum çok geçmiş olsun,mareanın üstündeki fabrika pirelli p 2000 lastiklerden bende hiç memnun değildim..önden kayma yapıyordu..iğrenç bir lastikti ve araç yerden çok yüksek...hele lastik kabaklayınca tehlike oluyordu... aracı yayla yere yakınlaştırıp 205 50 15 performans lastiği ve 15 alaşım jantla değiştirdim...inanılmaz yol tutuşu sağladım... mareanın yerden yüksek oluşu ve 185 65 14 lastik yol tutuşu çok kötüleştiriyor...
mareanın sorunu bu ve tehlikeli bir sorun..
Teşekkür ederim dozi17,arabayı alırken de uyarmıştın beni bu konuyla ilgili,ben de viraj içlerinde gaza yüklenip denemiştim arabayı,bu durumda gazdan ayak çekince kolayca izine dönüyordu,ama yüksek hızdan veya düşük sürtünmeden kaynaklanan savrulma kolay toparlanmıyormuş onu görmüş oldum,özellikle hiçbir sinyal vermeden yoldan kopması beni çok şaşırttı,oysa virajda gaza yüklendiğimde yavaşça kaymaya başlıyordu. arabayı yaptırıp satmayı planlıyorum,ondan sonra sanırım espli laguna 2 alırım,bütçeyi biraz sarsar ama hiçbirşey insanın canından ve sevdiklerinden kıymetli olamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: dozi17
quote:
Doğru söylüyorsun birçok başka etken var ama ben yine de bu kadar yumuşak bir dönüşte ve bu hızda arabamın önden kaymasını içime sindiremiyorum,burdan şunu anlıyorum,basit bir virajda zorlamasan da bu araba izinden çıkıp başına bela açabilir. bunun da olası iki nedeni var birincisi aracın yerden çok yüksek olması(fiat marea) ikincisi de lastiklerin durumunun kötü olması,arabayı servisten alır almaz lastikleri değiştirip aracın yol tutuşunu tekrar değerlendireceğim.
quote:
Aynı yerde aynı şekilde giderken kaza oldu diyorsunda birsürü etken var bunda Lastikler kötü olabilir Yol sıcaktan dolayı lastiklerle iyi tutunma sağlayamaz Sende belki biraz sert kırmışsındır direksiyonu gibi gibi gib Neyse önemli olan bunlar değil Geçmiş olsun sizlere
Dostum çok geçmiş olsun,mareanın üstündeki fabrika pirelli p 2000 lastiklerden bende hiç memnun değildim..önden kayma yapıyordu..iğrenç bir lastikti ve araç yerden çok yüksek...hele lastik kabaklayınca tehlike oluyordu... aracı yayla yere yakınlaştırıp 205 50 15 performans lastiği ve 15 alaşım jantla değiştirdim...inanılmaz yol tutuşu sağladım... mareanın yerden yüksek oluşu ve 185 65 14 lastik yol tutuşu çok kötüleştiriyor...
mareanın sorunu bu ve tehlikeli bir sorun..
en iyisini yaparsın,iyi bir tercih....şimdiden hayırlısı olsun...kazalı arabadan zaten hayır gelmez....tekrar geçmiş olsun...
Geçmiş olsun..
Geçmiş olsun umarım çabuk atlatırsınız.
büyük geçmiş olsun... hangi ünideydiniz bu arada sabancı falan mı?.... dün onlarda kep atma vardıda
Mareaların ortak sorunu herhalde bu P2000 lastikler sıfır bile olsa o arabaya 14" olmaz 185 tabanda çok kötü O arabanın standardı 195 65 r15 olmalı bence
sabancıdan mezun oldum hocam,allaha şükür sağ salim kep attık:)
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
büyük geçmiş olsun... hangi ünideydiniz bu arada sabancı falan mı?.... dün onlarda kep atma vardıda
arabanın yumuşak süspansiyonu büyük yanaklı lastikle birleşince ortaya kontrolden çıkınca kontrole döndürelemeyecek bir araba çıkarıyor.bu tip araç sahiplerine tavsiyem aracınız kontrolden çıkarsa ani hareketlerden kaçının,gazdan ayağı çok hızlı çekmek,frene asılmak veya sert bir kontra vermek; ağırlık dağılımının, aracın yapacağı büyük salınımlar neticesinde hızlıca değişmesiyle spin atmanıza neden olabilir.
quote:
Mareaların ortak sorunu herhalde bu P2000 lastikler sıfır bile olsa o arabaya 14" olmaz 185 tabanda çok kötü O arabanın standardı 195 65 r15 olmalı bence
quote:
sabancıdan mezun oldum hocam,allaha şükür sağ salim kep attık:)
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
hadi hayırlı olsun .... tebrik ederimmm
Geçmiş olsun bende 2 hafta önce kaza yaptım herneyse lastik tavsiyesi size Bridgestone adrenalyn tavsiye ederim ayrıca koni amortisörler ve yaylar (3.5 cm alçaltıp) yol tutuşu oldukça düzeltiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme