Şimdi Ara

TRAFİKTE DAVRANIŞ KÜLTÜRÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana kalırsa her insan zaman zaman hatalar yapabiliyor,ancak bu hatalar ne kadar karşı tarafı rahatsız edici oluyorsa o kadar farkedilir oluyor..Önemli olan kimseyi taciz etmemek,zor durumda bırakmamak,kimsenin can ve mal güvenliğini riske sokmamaktır bence..Hatalar bizimle beraber yaşayacak ama en aza indirmek önemli olan..Şehirlerarası yollarda çok fazla tehlikeyle karşı karşıya kalırsınız,eğer dikkatli ve sağduyulu bir sürücü iseniz zaman zaman bir başkasının yaptığı çok büyük bir hatayı(hesapsızlığı da diyebiliriz) yapacağınız küçük bir hareketle ortadan kaldırmış olursunuz..Kısaca önce biz değişelim,önce biz dikkatli olalım ,zamanla genelinde değişeceğine inanıyorum..Bir de karakter öyle kolay kolay değişecek bir şey değildir,nasıl gelmişse öyle gider ama alışkanlıklar değişebilir..Kazasız belasız günler diliyorum..
  • yazı muhteeşem olmuş,okadar yazıyı üşenmeden yazmakta ayrıca muhteşem bir olay.yani iki kere teşekkürler dostum,kanaatimce trafikteki asıl problemimiz insan diye tanımladığımız kazmaların yolda yürümeyi bile öğrenmeden araba alıp trafiğe çıkmasıdır
  • Teşekkür ediyorum arkadaşım...türk milletinin %99 u araç kullanmayı bilmiyor....yakın zamanda bende böyle bir topic açmıştım ve bu gerçekten doğru...

20-30 sene önce at üzerinde gezen türk milleti insanı...

şimdi tek beygirli den 80-90 beygirli motorlu taşıtlara geçmesine rağmen kafa yapısı halen at a binme seviyesinde...

bazen kaçıp gitmeyi çok istiyorum şu ülkeden...ülkenin büyük bir çoğunluğundan farklı olduğumu düşünüyorum...geri kalan sürüye dahil olmak istemiyorum...

yaya geçidinde durup yayalara yol verdiğimde arkadan korna çalıcak hayvanoğlu hayvanların olduğu bir ülke istemiyorum!!!
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş gerçekten.
    Teşekkür ederek güncellensin istiyorum.

Selam ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Mayıs 2007; 0:59:07 >
  • quote:

Zayıf Kişilikler:

1.Otomobilleriyle gösteri yapmaya bayılırlar. Araçlarına toz kondurmaz, silme bezi ellerinden düşmez.
    5.Otolarını her zaman evlerinin yada işyerlerinin tam da önüne park etmek isterler. Gece gündüz, sık sık araçlarına bakarlar. Otolarına adeta aşıktırlar.
    6.İş hayatında ve sosyal yaşantısında, genelde iyi niyetli ve dürüst olurlar.

Bozuk Kişilikler:

2.Araç kullanmayı çok önemli bir marifet gibi algılarlar ama, bazı sirklerde maymunların dahi araç kullandığını düşünemezler.

4.Gürültülü ve gereksiz ara gazı vererek

Bunlar bana cok sacma geldi. Insanların arabalara merakları olabilir. Bazılarının digerlerinden daha cok merakı olur. Bazılarına motor sesi her türlü klasik muzikten daha dinlendirici gelebilir. Arac kullanmayı onemserler ve ziyadesiyle zevk alabilirler. Diger insanları tehlikeye atmadan araclarıyla degisik hareketler denemeyi sevebilirler. Arabalarına aşık olabilirler. Arabalar bazıları icin arac degil amac olabilir. Bunlar gayet normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiQuitinCQ -- 20 Nisan 2007; 2:43:20 >

• çoğumuz arabalarımıza değer verip imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde bakıyor, üzerine titriyoruz. ancak bir otomobilin araç kavramından amaca dönüşmesi sıkıntıları başlatıyor zaten. günlük hayatta mülayim bir adam, amaç haline gelmiş, ailenin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü en değerli varlığına zarar geldiğinde çıldırıyor. kaza sonrası çıkan kavganın bilinçaltı temellerinden biri de bu zaten.

bilen bilir; 6 ay önce buradaki forumlarda da soruşturup elden bir laguna aldım. eski sahibi gözü gibi bakmış, ben de elimden geleni yapıyorum ama dört kapıda da yandaki araçların ve en büyüğü de (yaklaşık 1 cm) ambulansın yaptığı beyez beyaz sırıtan çizikler var. içim gidiyor açıkçası. otoparkta aynı anda yanıma bir araba parkedince yan tarafı kolluyorum, aman kapıyı yavaş açsın, çizmesin diye. 3 ay önce de bir transporter ters yönden gelip arka tamponun köşesine sürttü. sinirli bir yapım vardır ama tuttum kendimi nasılsa ; mazlum mazlum bakıyordu, canım sağolsun hadi benim işim var boşver fazla bir şey yok deyip gönderdim adamı.

arabayı almadan önce ve gün içinde yola çıkarken kendi kendime telkin veriyorum:
    -ya, yolda yürürken bile insanlar birbirine dokunuyor ne olacak ki?
    -geceleri sokakta bırakacaksın bak bu arabayı, sokakta bıraktığın şeyden ne beklentin olabilir ki, ona göre düşün, üzülme
    -bak yollar manyak dolu, bakalım bugün kaçıyla karşılaşacağız. uyma sen o primitif yaratıklara, küfür falan etme diye.

yavaş yavaş 1. karakter grubuna terfi etmeye çalışıyorum, çalışmalarımız devam ediyor

• bir insanı sadece tırafikte araba kulanmasına bakarak kişilik testi yapılmaz. yapılan testte bizikesin sonuca götürmez ama yazılalanların doğruluk payı var. ayrıca bı istanbl tırafiği en sakin kişiyi bile farklı davranmasına yol açar.
  • yazı gerçekten güzel ve doyurucu .. yazanında okuyanında emeğine sağlık .. eğerki musaede varsa bende ekleme yapmak istiyorum .. tamamlayıcı olabilir ..musaede yok ise veya uygunsuz ise private mesajdan uyarmanızda sakınca yok ..

http://forum.donanimhaber.com/m_13582437/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klondike

quote:

Orjinalden alıntı: header

Teşekkür ediyorum arkadaşım...türk milletinin %99 u araç kullanmayı bilmiyor....yakın zamanda bende böyle bir topic açmıştım ve bu gerçekten doğru...

20-30 sene önce at üzerinde gezen türk milleti insanı...

şimdi tek beygirli den 80-90 beygirli motorlu taşıtlara geçmesine rağmen kafa yapısı halen at a binme seviyesinde...

bazen kaçıp gitmeyi çok istiyorum şu ülkeden...ülkenin büyük bir çoğunluğundan farklı olduğumu düşünüyorum...geri kalan sürüye dahil olmak istemiyorum...

yaya geçidinde durup yayalara yol verdiğimde arkadan korna çalıcak hayvanoğlu hayvanların olduğu bir ülke istemiyorum!!!

Tebrikler yorumunuzun tamamına imza atıyorum

yalnız şunu ısrarla belirtmek isterim ..doğru yaptığınız hareketler ve davranışlar başkalarına hakaret etme hakkı vermez ama usulu ile uyarma hakkı veririr..
    ben doğru yaptım diğerleri yapmadı onlar hayvandır cümlesi na hoş ..
    ben doğru yaptım diğerleride böyle yapmalı veya böyle yapılması konusunda uyarılmalı onlarda insan cümlesi daha doğru ..
    doğrularınızın değerini bu anlayış dahada kıymetlendirir ..

TRAFİK HATA KABUL ETMEYEN HOŞGÖRÜDÜR .. HERŞEYİ İLE

• quote:

Orjinalden alıntı: E.A.K.K

zayıf kişilik olduğumu yeni öğrendim

doğrudur toz kondurmam, camdan sürekli bakarım, ama zayıf kişilik değilim

Boşver bende zayıf kişiliğim ama kızlar bayılıyor madem otomobil kullanmaktan yola çıkarak kişilik testi gibi saçma bişey yapılmış daha da saçmalamakta zarar görmüyorum ve diyorum ki; kızlar 2. gruba uyan erkeklere bayılır ve onlarla çıkmayı tercih ederler ama iş evlenmeye geldimi sonunda 1.gruba uyan erkeklerle evlenirler

quote:

Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ

quote:

Zayıf Kişilikler:

1.Otomobilleriyle gösteri yapmaya bayılırlar. Araçlarına toz kondurmaz, silme bezi ellerinden düşmez.
    5.Otolarını her zaman evlerinin yada işyerlerinin tam da önüne park etmek isterler. Gece gündüz, sık sık araçlarına bakarlar. Otolarına adeta aşıktırlar.
    6.İş hayatında ve sosyal yaşantısında, genelde iyi niyetli ve dürüst olurlar.

Bozuk Kişilikler:

2.Araç kullanmayı çok önemli bir marifet gibi algılarlar ama, bazı sirklerde maymunların dahi araç kullandığını düşünemezler.

4.Gürültülü ve gereksiz ara gazı vererek

Bunlar bana cok sacma geldi. Insanların arabalara merakları olabilir. Bazılarının digerlerinden daha cok merakı olur. Bazılarına motor sesi her türlü klasik muzikten daha dinlendirici gelebilir. Arac kullanmayı onemserler ve ziyadesiyle zevk alabilirler. Diger insanları tehlikeye atmadan araclarıyla degisik hareketler denemeyi sevebilirler. Arabalarına aşık olabilirler. Arabalar bazıları icin arac degil amac olabilir. Bunlar gayet normal...

İmzamdaki amerikan herhalde gündelik bir araç olarak kullanılmak için bu hale getirilmedi, aynı şekilde imzamdaki öbür arabada gündelik olsun ayağımı yerden kessin diye alınmadı, küçük olsun iyi kaçsın aralara girsin çıksın diye alındı.(sonuçta amerikan kadar yakıyo kendisi bilen bilir ) Otomobillere tutkulu olanlar onları bir araç olarak görmezler öleki gündelik otobüse binen ama hafta sonu garajdan "canavar"ını çıkarıp ki bu canavar bir astra gsi, 106gti, corsa gsi vb bir konserve olabileceği gibi, V8 400 küsür Hp bir yaratıkta olabilir, kurtlarını döken insanlar tanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.