Şimdi Ara

Trafikte kavga ettim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok haklısınız bende yeni ehliyeti almış altımda şirket arabası varken öyle bir olay yaşamıştım indim benden kaç yaş büyük adama girişmiştim sonradan pişman oldum kaza falan da yapmadım neden böyle yaptım bende anlayamadım. Ondan sonra bir kaç ufak tartışmalar haricinde olay büyümedi. Ama ben arabadayken de biri inip gelirse beni gene kimse durduramaz onu da biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinsemer -- 6 Temmuz 2015; 15:19:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde sakin birisiyim ama trafikte cidden deliriyorum. En çok kızdığım şey de hata yaptığı halde terbiyesizlik yapan tipler. Maalesef bizim yollar bu adamlarla dolu. Döve döve de bitmezler. Ne yapacağız bilmiyorum. Dün Kefken'den-İstanbul'a kadar 1,5 saatlik yolda yaşadıklarımı yazayım:
    1-Kerpe yolunda, görüş mesafesinin olup olabilecek en iyi şekilde olduğu bir yaz akşamında arka sislerini açan Corolla.
    2-40-50 km/h ile giderken sollamaya çıktığımda hızını kasıtlı olarak artıran Civic.
    3-Tali yoldan ana yola kontrolsüz giren bir minübüs.
    4-Orta şeridin ortasından giderek sollama yapmama müsade etmeyen Kartal (Şarhoş diyeceğim, mübarek aydayız)
    5-Otobanda en sol şeride geçmeye çalışan tır.
    6-Öndeki araç ile bıraktığım takip mesafesini fırsata çevirmeye çalışan A4.
    7-Makas atarak coşan BMW, Civic ve TT tayfası.
    8-Tırmanma şeridinde yol vermeyen bilimum şahin, doğan, spring, lada, doblo tayfası.
    9-Ayarsız farları ile insanı kör eden tüm araçlar.
    10-Kırmızı ışıkta geçen ve santimlerle kazadan kurtulan Linea.

Belki unuttuklarım da vardır. Sadece 1,5 saatlik yol geldim ve diyebileceğim tek şey "kuralsızlık kol geziyor".

Bu trafikte sakin kalan adam evliya filandır bence.

• Sakin olmakta fayda var. Burada kurali bilmiyorum ama Amerika'da geri geri park yerinden cikis yapan aracin onceligi vardir. Sebebi de basit, dusuk gorus acisina sahip olmasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carretera

Sakin olmakta fayda var. Burada kurali bilmiyorum ama Amerika'da geri geri park yerinden cikis yapan aracin onceligi vardir. Sebebi de basit, dusuk gorus acisina sahip olmasi.

buradada geçerli
    geçen gün maltepe carrefourun önündeki köşe kaldırıma taksilerden yer kalmadığı için kafadan girdim
    tekrar çıkabilmem ancak geri manevra ile mümkündü

aracın arka tarafını 20-30 cm yoks çıkarınca tüm trafik durdu ve çıkmamı beklediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 11 Temmuz 2015; 14:35:52 >
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bilgilendirdiginiz icin.
    Biraz empati kursak aslinda cok daha yasanilir bir ulke olacak burasi. Hepimiz tali yoldan hizla akan ana caddeye cikarken kimsenin yol vermdiginden sikayet etmisizdir ama biz caddede olunca yol vermeyiz. Geri geri cikarken kan ter icinde kaliriz ama yola kendimizi atinca parktan cikana yol vermeyiz. Arabadayken yaya gecidindeki yayaya yol vermeyiz ama yaya olarak karsidan karsiya gecmeye calisirken yol vermeyene kizariz, gecemeyiz. 5 dakika once ustun konumdayken 5 dakika sonra zayif konuma gececegimizi unuturuz. Yer yok diye arabayi kaldirima park ederiz sonra yagmurlu gunde kaldirimdan yuruyemeyince yola inip islanir park etmis arabalara soveriz.
    Daha ne diyeyim ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

''vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim''

Ne demek o. Türkçesi vardır mutlaka.

• @superegoid

Onlar için Türkçesi olmak zorunda değil hocam bildiğin din ayağına arap özentiliği. Sorsan taklitçi maymunlar hakkında ne düşünüyorsun diye hemen colaya hamburgere jeane küfreder pop rock bi ton saydırır ama kendisi gider arapın kucağına oturur hiç ruhu bile duymaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 11 Temmuz 2015; 15:37:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

@superegoid

Onlar için Türkçesi olmak zorunda değil hocam bildiğin din ayağına arap özentiliği. Sorsan taklitçi maymunlar hakkında ne düşünüyorsun diye hemen colaya hamburgere jeane küfreder pop rock bi ton saydırır ama kendisi gider arapın kucağına oturur hiç ruhu bile duymaz.
    sıcak geçmiş heralde arkadaşın başına...
  • @texasranger

arapmısın ?

niye gocuntu yaptın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 11 Temmuz 2015; 16:05:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet söförüm diye geçiniyor ama ne takip mesafesi ne sinyal nede anayola çıkmayı bilmiyor.Ehliyetimi ilk aldığım zaman çok sinirliydim tabi gençlik ateşide var makas attığımda olmuştur ama bu forumdan daha sonra çok şey öğrendim.Simdi trafikte sabırlı sinyalsiz manevra yapmam şerit bile değiştirmem anayola çıkanlarada yol veririm.
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    Allah’tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır.

• Yanlış anlamayın ama insanlar artık ülkenin bir hukuk devleti olduğu inancını çoktan yitirmiş durumda. Çünkü tr de şu hakim güçlüysen yanına kar kalır.

Olayı tam tersini düşün siz 2 kişi indiniz adamın arkadşları geldi 10 kişi ne olacak!!!

Maalesef hepimize yerleştirdiler bu algıyı güçlüysek haklıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Allah’tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır.

Ne güzel arapça biliyorsunuz. Ben bilmiyorum da. Yaşadığımız ülkenin dilinde yazarsak daha bir şey olur bence.

Ayrıca, trafikte tam ağız tadıyla kavga edecekken "allahtan başka güç sahibi yoktur,zati ve subiti falan" diyerek karşı tarafı güldürmenin de bi anlamı yok bence.

Gerçi herife durduk yere bunları saymaya başlarsak bence herif kesin "bu saykoya bağladı" diye kaçar. O da var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.