Park yerinden geri geri yola çıkan araca korna caldim, durmadı az kalsın kaza yapıyordum. Üstüne üstelik " mal misin lan" diye bagirdi kornaya basılı tuttuğum için. Kenara çektim, araçtan indim sinirle , 2 kisiydik , gittim yanına adam beklemiyordu heralde , çok korktu. Yüzündeki o acizligi , korkmuslugu görünce kendimden utandım. İnsanligimdan utandım. Ben kendimi müslüman olarak adlandırırken bir insanı kocaman adami böylesi bi duruma nasıl dusurdum. Esim aractaydi o da ağladı, benden beklemiyordu. gercekten uzgunum. Tavsiye araçtan lütfen inmeyin, sabır çekin yolunuza devam edin. Ben kendime yazık ettik siz etmeyin
sabır erdemdir
quote:
Orijinalden alıntı: BatuKır
sabır erdemdir
Keskin sirke küpüne zarar. Şiddet çözüm değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Arranger.
Keskin sirke küpüne zarar. Şiddet çözüm değil.
Alıntıları Göster
Bir anlık sinirle yapılabiliyor.Sizi anlıyorum sevindiğim iki tarafında olayı uzatmaması.Son zamanlarda görüyoruz araçtan inip öldürülen insanları hiç uğruna.
quote:
Orijinalden alıntı: ŞAhin
Bir anlık sinirle yapılabiliyor.Sizi anlıyorum sevindiğim iki tarafında olayı uzatmaması.Son zamanlarda görüyoruz araçtan inip öldürülen insanları hiç uğruna.
Alıntıları Göster
Ben gözgöre göre önümüze çıkıp bizi arkamızdan gelen kamyonun altına sokma riski doğuran ve üstüne üstlük korna bastığım için kafasını çıkarıp söven birini önüne geçip yumruklamıştım... arabada oğlum vardı beni delirten de onun varlığının gayet bilinçli şekilde tehlikeye atılması ve üstüne terbiyesizliğe devam edilmesiydi.
Adamın yüzünü kırmızıya boyadım ama olayın etkisi geçtikten sonra kendimden hiç bu kadar utanmadığımı farkettim, yani "böyle pişman ettim işte seni" psikolojisi olmuyor kesinlikle sonradan..
Bu sanırım mantıklı anlarda tasvip etmeyeceğimiz ama başa geldiğinde kolayca kontrol etmeye gücümüzün yetmeyebileceği berbat anlardan, Allah korusun.
Korktuğunu görünce "niye öyle diyon hacı,hafız,ajan? Ayıp değil mi?" Gibisinden konuşurdum ben olsam.
Trafikte sinirlerim alınmış gibi davranıyorum,
quote:
Orijinalden alıntı: CyberBot
Trafikte sinirlerim alınmış gibi davranıyorum,
Çarpana kadar sikinti yok,çarparsa tutanak tutarız
Böyle bi yufka yüreği türkiye insanı,trafiği kaldırmaz
quote:
Orijinalden alıntı: bağkur_borcu
Bu mesaj silindi.
Hem dangalak dangalak hareketler yapıp hem yüzsüzce üste çıkanların tek yolu sopadır. siz orada dersini vereceksiniz ki bir başka masum insana o hareketleri yapamayacak. o çakallara eyvallah dedikçe şımaracaklar.
Cok samimi yazmışsınız, bende yaklaşik ayni durumu yaşadım gecenlerde ,sonra insan gerçekten cok üzülüyor, bosu bosuna insanın birbirini kirmasina gerek, bu tür durumlarda ya sabr deyip yoluna devm edeceksin..
quote:
Orijinalden alıntı: kb10
Cok samimi yazmışsınız, bende yaklaşik ayni durumu yaşadım gecenlerde ,sonra insan gerçekten cok üzülüyor, bosu bosuna insanın birbirini kirmasina gerek, bu tür durumlarda ya sabr deyip yoluna devm edeceksin..
Sonra pişman olmamak için ya sabır demek en doğrusu sanırım.Bende trafikte sinirlerim alınmış gibi hareket ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Ekskalibur
Sonra pişman olmamak için ya sabır demek en doğrusu sanırım.Bende trafikte sinirlerim alınmış gibi hareket ediyorum.
Alıntıları Göster
''vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim''
sabır erdemdir karşıdaki kişi nekadar böyle hakaret etsede sabırlı olmalısın hep içine atmalısın yanında eşin ve çocukların varsa asla onları üzmemeli ve ağlatmamalısın.
acaba burada sabır erdemdir geyiği yapanların kaçta kaçı karısının çocuğunun yanında malısın ulan diyen birisine karşı sakin kalacaktı.
Geri manevra sıkıntılı iştir. Kornaya basıp küfür yemek yerine frene basıp yol verebilirsin.. Kendini düşürdüğün bu halide hiç yaşamamış olursun... Korna nedir neden bu kadar çok çalınır bu gelişmemiş üçüncü dünya ülkesinde...
Başka birşeye canının sıkıldığı, üzüldügün , gergin olduğun zamanlarda bu tip insanlar bazen bardağı taşıran son damla olabiliyor. Her ne kadar sakin olmak lazım desemde bazen istemsizce böyle davranışlarda bulunabiliyoruz. Takmayın kafanıza olan olmuş. En azından büyük bir olay yaşanmadan konu kapanmış buda birşey
Kornaya basana kadar fren e basmayı öğrenebilsek keşke
quote:
Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL
Kornaya basana kadar fren e basmayı öğrenebilsek keşke
Dediğin bir noktaya kadar doğru ama bazı herifler ister geri geri isterse ön ön çıksın yırtık dondan fırlar gibi çıkabiliyorlar. Bu da insanın sinirini bozabiliyor; belki de arkadaş böyle bir durum yaşamıştır...