Şimdi Ara

trafikteki motorsikletliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araba kullanıyorum,trafikte motorsikletlilere bakınca % 99 unun yaptığı şeyler var
    mesela araba,asfalt üzerindeki yol çizgileri arasında gidiyor,yol çizgisi üzerinde gitmek yanlış,diğer araçlara engel olmamak için yol çizgisi çizilmiş ve iki çizgi arasında gidiyoruz
    motorsikletlere bakınca,çizgi üzerinde veya arabaların arasında gidiyor sizce bu yanlış değilmi,yani araba gibi,çizgiyi ortalayıp gitse kazada olmaz,arabalarda aynalardan onları görür
    mesela yolda 2 şerit varsa ve arabalar şerit üzerinde yanyana gelse bile arasından boşluktan geçmeye çalışıyorlar

• herkes birbirinde şikayetçi.Motorculara sorsan araba şöförleri haksız,şöförlere sorsan motorcular haksız.Trafikte saygı gerekli olan tek unsur.
  • Aslında dediğiniz doğrudur sizin dediğiniz gibi olmalı ama araç sürücüleri arabaya nazaran ince olan motorun kocaman şeritten giderek yolu işgal ettiklerini düşünmeleri ve bu yüzden motorsiklet sürücülerine düzgün davranmamaları yüzünden motorcular da böyle bir tutum sergiliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal şeridimde giderken aynalarımı yalayıp geçen motor sürücüleri varken trafikte saygı olduğunu sanmıyorum.Acemisi var,bilmeyeni var.Panik yaptırıp kaza yaptırsan kim verecek hesabını?Ha hepsimi böyle tabiki değil.Çok çok iyi olanlarıda var.Sizde bu gibi şeyleri artık kafaya takmayın.Çok önemli değil.Kafaya taktıkça sinirlenirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut1741

arkadaşlar araba kullanıyorum,trafikte motorsikletlilere bakınca % 99 unun yaptığı şeyler var
    mesela araba,asfalt üzerindeki yol çizgileri arasında gidiyor,yol çizgisi üzerinde gitmek yanlış,diğer araçlara engel olmamak için yol çizgisi çizilmiş ve iki çizgi arasında gidiyoruz
    motorsikletlere bakınca,çizgi üzerinde veya arabaların arasında gidiyor sizce bu yanlış değilmi,yani araba gibi,çizgiyi ortalayıp gitse kazada olmaz,arabalarda aynalardan onları görür
    mesela yolda 2 şerit varsa ve arabalar şerit üzerinde yanyana gelse bile arasından boşluktan geçmeye çalışıyorlar

Bir motoraiklet sürücüsü olarak yazıyorum öncelikle belirteyim. Motoraikletler arablar gibi şeridi ortalayıp gidemez. Motorsiklet kullanımında fermuar tekniği denilen teknikle yol alınır. Arabaların sağ ya da sol arkası ile yol şeridine yakın seyir edilir. Çizgiden gitmek otomobil sürücülerinş tehlşkeye atmakla birlikte motorsiklet frenleri bu alanlarda zayıflar ve kaymaya neden olur. Neden ortadan gitmiyor diye soracak olursanız da cevap şudur: otomobiller yoldaki çukur vb tehlikeleri arabaya göre ortalayıp geçerler. Motorsiklet kullanıcısı bu çizgiden giderse çukura düşer ve takla atması kaçınılmazdır.

Edit 1 : Motorsiklet trafikte duran bir yere sahip değildir aralardan sıyrılıo geçmesi de gayet doğaldır fakat sizide tehlikeye atmamas gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaga20 -- 28 Haziran 2013; 0:28:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

herkes birbirinde şikayetçi.Motorculara sorsan araba şöförleri haksız,şöförlere sorsan motorcular haksız.Trafikte saygı gerekli olan tek unsur.

her iki tarafta haklı gibi dursa bile trafik kurallarına göre dediğim doğru,yani haksız olan motorcular

quote:

Aslında dediğiniz doğrudur sizin dediğiniz gibi olmalı ama araç sürücüleri arabaya nazaran ince olan motorun kocaman şeritten giderek yolu işgal ettiklerini düşünmeleri ve bu yüzden motorsiklet sürücülerine düzgün davranmamaları yüzünden motorcular da böyle bir tutum sergiliyorlar

• hocam başlamayalım yine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    # Trafikte Bisiklet #
    12 yıl önce açıldı
    Alkollü Trafik Kazası !
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • trafik kuralları herkes için aynı değilmi,neden çizgi üzerinde,2 araba arasından,makas atarak giderlerki
  • motor sürücüsü bir arkadaş demiş ki şeriti ortalayarak giderse çukura düşermiş.tamam da;sen takip mesafesine uyarsan eğer her halukarda o çukuru görürsün ve önlemini alırsın.ayrıca burası türkiye,yollardaki çukurların yolun neresinden çıkacağı belli olmuyor.ben en çok sağ şeritten giderken beni sağlayan motor sürücülerine çok kızıyorum ve bir keresinde kaza bile atlattım.tam sağa sinyal verip dönüş yapacağım direksiyonu kırıyordum ki son anda farkettim motorlu beni sağlıyor.zor kırdım direksiyonu.motor kullanıcılarının bir araba gibi hareket etmesi lazım...
  • Ben de motosiklet kullaniyorum. Dedikleinizde haklisiniz. Ben hep ortalarim yolu. Boyle cok daha rahat oluyor.

• Trafikte ve ışıklarda motorlar arabaların arasından sürte sürte geçmiyormu birtanesine kafam o kadar attıki göz göre göre yandan takıyordu sinirle indim daldım herife allah ne verdiyse alemin uyanığı bunlar sanki.
  • http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

Videoyu 5:50 den sonra seyrederseniz sevinirim. Videonun sahibi Barkın ( Altın Elbiseli Adam ) ülkemizde mi motorsiklet otoritelerinden biridir.

http://www.youtube.com/watch?v=GJ9RwOzH9_0

Bu da yolu ortalarsak trafikte bizi ölüme sürükleyecek bir otomobil sürücüsünün videosu. Umarım neler anlatmak istediğimi anlar trafikte bizim de olduğumuzun farkına varırsınız.

• Herkes kurallara uysa ozaman sorun kalmaz ama motorcularda düzene uyum sağlıyorlar. Asıl suç bana kalırsa otomobillerde.
  • Bir motosikletli kuryenin kazası: Motosikletli kurye sıkışık trafikte şerit çizgisinden, diğer araçların arasından hızla giderken bir dolmuş şoförü kül tablasını yere boşaltmak için kapıyı açıyor ve kurye kapıya giriyor Polis kuryeye şerit ihlalinden, dolmuşçuya da yere küllük boşaltmaktan ceza yazıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.