Şimdi Ara

Trafikten Çekme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vergi borcu temizlenip muayenesiz halde araç satılır mı? Trafikten çekilen araçın eski muayene borcu ne olur, alan kişi trafiğe tekrar sokarken ona mı yansır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koşanadammuro -- 14 Kasım 2015; 20:17:09 >

• hayır satılamaz.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Peki borcunu ödeyip trafikten çeksem araçı, eski muayene borcu ne olur, alan kişi trafiğe tekrar sokarken ona mı yansır?
  • koşanadammuro kullanıcısına yanıt
    Muayene geciktigi için bütün birikmiş borçları ödemeniz gerekiyor. Ayrıca satış için trafik sigortası yoksa muayeneli olması da yetmiyor. Sigorta da yaptırmaniz lazım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    Onu anladım peki vergi borcunu ödeyip trafikten çeksem araçı, eski muayene borcu ne olur, alan kişi trafiğe tekrar sokarken ona mı yansır?
  • Merhaba.
    Muayenesi geçmiş araca hiçbir resmi işlem yapılamaz.

Aracın tekrar trafiğe dönmesi söz konusu ise geçmiş yıllara ait vergilerin ödenmesi gerekiyor..
    Kısaca çekme belgeli hasarlı bir araç satın alma ve sonraki işlemleri şöyle özetleyebiliriz:

1- Noterden aracın satışı alınır, plaka değişikliği olacaksa noterde belirtilir
    2- Aracın hasarı varsa tamir edildikten sonra sigorta yapılarak Ek-1 formu doldurulup muayene istasyonuna gidilir
    3- Muayeneden geçtikten sonra eldeki evraklarla beraber trafik tescil şube veya bürosuna gidip tescil yaptırıp plaka ve ruhsat çıkartılır
    4- Ruhsat çıkarttıktan sonra bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip ruhsatı ibraz ederek kayıtlara işlettirilir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 41
    ARAÇLARIN TRAFİKTEN ÇEKİLMESİ VE TRAFİKTEN ÇEKİLEN ARAÇLARIN YENİDEN TRAFİĞE ÇIKARILMALARI
    Trafikten çekilen araçların yeniden trafiğe çıkarılması işlemlerinde aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;
    a) Yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.
    b) Müracaat sırasında; araç tescil belgesi, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç üzerinde değişiklik yapılmışsa, bu değişikliğe ait belgeler ile aracın muayenesinin yapıldığına dair belge ibraz edilir.
    c) İşleme müteakip araca önceki plakası tahsis edilir ve motorlu araç trafik belgesi tanzim edilerek verilir.
    ç) Yeniden trafiğe çıkarılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 41 - ARAÇLARIN TRAFİKTEN ÇEKİLMESİ VE TRAFİKTEN ÇEKİLEN ARAÇLARIN YENİDEN TRAFİĞE ÇIKARILMALARI

Sahiplerince trafikten çekilmek istenen araçlar hakkında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

a) Trafikten çekme işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine muayeneye tabi tutulmadan herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

b) Müracaat sırasında dilekçeye, ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesi ile araç tescil belgesi, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakaları eklenir. Trafikten çekilecek araçtan dolayı yukarıda sayılan hususlarla ilgili borcu bulunmadığının Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik sistemle tespit edilebilmesi halinde, belge ibrazı zorunluluğu aranmaz.

c) Araç tescil belgesinin ilgili bölümüne "trafikten çekilerek tescili silinmiştir" kaydı konulur ve belge araç sahibine iade edilir, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakası geri alınarak iptal edilir.

ç) Trafikten çekme işlemi tamamlanan aracın tescili silinir.

d) Trafikten çekilen araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

Trafikten çekilen araçların yeniden trafiğe çıkarılması işlemlerinde aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

a) Yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

b) Müracaat sırasında; araç tescil belgesi, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç üzerinde değişiklik yapılmışsa, bu değişikliğe ait belgeler ile aracın muayenesinin yapıldığına dair belge ibraz edilir.

c) İşleme müteakip araca önceki plakası tahsis edilir ve motorlu araç trafik belgesi tanzim edilerek verilir.

ç) Yeniden trafiğe çıkarılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

Kaynak:www.adalet.gov.tr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla en temiz iş harcını borcunu ödeyip, muayeneye sokup tertemiz aracı satıp kurtulmak.
    İlerde sıkıntı çıkmasını istemiyorsanız böyle yapmanız daha uygun olur. Yoksa aracı trafiğe çıkarmak isteyen geçmiş bütün borçları ödemek zorunda kalacak. Üstelik bu durumdaki aracı satmanız biraz zaman alabilir.
  • Trafikten çekmeli olarak sattim ben. Eski muayene borcu yeni sahibine çıkacaktır ben bi yere odeme yapmadım.satarken son muayene tarihini ve ortalama gecikme cezasını söyledim anlaştık. Ayrıca sigorta yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

Trafikten çekmeli olarak sattim ben. Eski muayene borcu yeni sahibine çıkacaktır ben bi yere odeme yapmadım.satarken son muayene tarihini ve ortalama gecikme cezasını söyledim anlaştık. Ayrıca sigorta yoktu

Hocam ben aracı ya tertemiz hale getirip satacağım ya da çekme belgeli bu alacak kişiye kalmış anlaşırsak 2' si de olur, aracı aynı gün vergi dairesine borcunu ödeyip, trafikten çekip çekme belgesi alıp öyle satış verebilir miyim? Yani hepsi aynı gün olur mu? Ruhsatta kayıp, trafikten çekerken ruhsata gerek var mı? Bir de çekme belgeli aracı herkes almaz sanırım..
  • Ruhsatı kayıp olan aracı trafikten çekebilirmiyiz dilekçe, plaka vs götürdüğümüzde.
  • muaynesiz araçtan kacmak gerek tonla iş cıkarıyor

Dikkatt etmek gerek

Boşa macerali işlere girmemek gerek
  • Baskan1111 kullanıcısına yanıt
    Tamam dayı
  • Aracın ruhsatı kayıp bu aracı trafikten çekmede sorun teşkil eder mi? Ruhsatı kayıp olan aracı trafikten çekebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koşanadammuro

Aracın ruhsatı kayıp bu aracı trafikten çekmede sorun teşkil eder mi? Ruhsatı kayıp olan aracı trafikten çekebilir miyiz?

plkalar eksik oldugu zaman cekmiyorlar plaka cıkart sonra cektir diyorlar aynı sey muhtemelen ruhsat icinde gecerlidir sonucta her ıkı ruhsat yapragınıda alıp size cekme belgeli oldugunu yazan tek bir yaprak verecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbaday

quote:

Aracın ruhsatı kayıp bu aracı trafikten çekmede sorun teşkil eder mi? Ruhsatı kayıp olan aracı trafikten çekebilir miyiz?

plkalar eksik oldugu zaman cekmiyorlar plaka cıkart sonra cektir diyorlar aynı sey muhtemelen ruhsat icinde gecerlidir sonucta her ıkı ruhsat yapragınıda alıp size cekme belgeli oldugunu yazan tek bir yaprak verecekler

Bildiğim kadarıyla ek belgesiye emnıyete digiğ dilekçe verip o ek kağıdıyla muayene yaptırıp gelip, tescil belgesi harcını ödeyip ruhsat çıkartılıyor, hocam tamam ama ruhsatı yeniden cıkartmak için muayeneye girmek gerekli değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla ek belgesiye emnıyete digiğ dilekçe verip o ek kağıdıyla muayene yaptırıp gelip, tescil belgesi harcını ödeyip ruhsat çıkartılıyor, hocam tamam ama ruhsatı yeniden cıkartmak için muayeneye girmek gerekli değil mi?

ek belgesi ve cekme ruhsatı ile gittigin muayene sonrasında yeni ruhsatları trafikden alıyorsun ruhsat icin muayene gerekmez aracta yeni tadilat olmadıgı muddetçe çekidemiri,renk değişimi vs.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ek belgesi ve cekme ruhsatı ile gittigin muayene sonrasında yeni ruhsatları trafikden alıyorsun ruhsat icin muayene gerekmez aracta yeni tadilat olmadıgı muddetçe çekidemiri,renk değişimi vs.

Ben şimdi benim aracın vergi borcunu ödeyip, trafiğe gittiğimde trafikten çekicem diyorum, ruhsat kayıp dediğimde beni muayene istasyonuna mı yollayacak araçta değişiklik olup olmadığını sormam için, eger yollayacaksa bu sorgu için ücret falan ödeyecek miyim? Olay bira karıştı gibi, şimdi benim sorunum şu aracımın vergi borcu var, muayene yok, sigorta yok, ruhsat yok, plakalar var, ben bu aracın vergi boorcunu ödeyip trafikten çekip çekme belgeli satmak istiyorum yapmam gerekenleri aşama aşama yazar mısın, ruhsatın kayıp olduğunu da işin içine katarak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şimdi benim aracın vergi borcunu ödeyip, trafiğe gittiğimde trafikten çekicem diyorum, ruhsat kayıp dediğimde beni muayene istasyonuna mı yollayacak araçta değişiklik olup olmadığını sormam için, eger yollayacaksa bu sorgu için ücret falan ödeyecek miyim? Olay bira karıştı gibi, şimdi benim sorunum şu aracımın vergi borcu var, muayene yok, sigorta yok, ruhsat yok, plakalar var, ben bu aracın vergi boorcunu ödeyip trafikten çekip çekme belgeli satmak istiyorum yapmam gerekenleri aşama aşama yazar mısın, ruhsatın kayıp olduğunu da işin içine katarak

yeni ruhsat yaprağı cıkartmak icin muayeneye gerek yok 2 adet yaprak icin 190 tl ruhsat parası odenir ayrıca mtv borcları odenerek borcsuz olması gerekli trafik cezasıda olmamalı 2 adet ek-1 belgesini sigortacıda doldurtacaksın bunun ucretide doldurması dahil 20 tl tutar muayene yapmaya ve muayene gecikse cezasını odemeye gerek yok aracı alan arkadas trafige sokmadan yaptıracagı muayenede cezayı odeyecek plakalarıda sokup teslim ediceksin

sadece sigorta kısmında tam bilgim yok ben 2 adet arac cektirdim ikisindede sigorta vardı aracı cekince sigorta parasını noter satısı yapılmıs gibi geri alabiliyorsun hatta ben son aracım icin 1000 tl sigorta yaptırdım cektirince 950 tl geri iade edildi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.