Şimdi Ara

Motorlu Araç Trafik Belgesi Kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Motorlu Araç Trafik Belgesi Kalkıyor

Motorlu Araç Trafik Belgesi Kalkıyor!
    T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik uyarınca, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren, Trafik Tescil Şube Müdürlüklerince tescili gerçekleştirilen araçlar için “Motorlu Araç Trafik Belgesi” verilmesi uygulamadan kalktı.

Bu belgenin artık verilmeyecek olması nedeniyle, araç muayenesi onaylanan araçların muayene geçerlilik süreleri artık sadece TÜVTÜRK tarafından, muayene işlemi sonrasında verilen Araç Muayene Raporu’nda yer alacak.

TÜVTÜRK, 1 Temmuz’dan itibaren muayenesini yaptıran araç sahiplerine, araç muayene raporlarını her zaman araçlarında bulundurma konusunda uyardı. TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, “TÜVTÜRK Araç Muayene Raporu’nun yanınızda bulunması, yetkili makamlar tarafından yapılan yol denetimlerinde, araç muayene geçerlilik sorgulaması esnasında hem sizlere, hem de yetkililere kolaylık sağlayacaktır” denildi.

Yeni düzenleme ile ilgili 7 soru ve cevabı

1- Motorlu Araç Trafik Belgesi ne anlama geliyor? Ruhsat nedir?
    Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: “Araç Tescil Belgesi” ve “Motorlu Araç Trafik Belgesi”.
    Ruhsat’ın içindeki bu belgelerden biri olan “Motorlu Araç Trafik Belgesi” artık kullanılmayacak, “Araç Tescil Belgesinin” ise kullanımına devam edilecektir.

2- Motorlu Araç Trafik Belgem var ama daha önce hiç muayeneye gelmedim. Artık bu belgeye ihtiyacım kalmadı mı?
    İlk muayene süresini henüz doldurmamış ve TÜVTÜRK’te henüz bir muayene kaydı bulunmayan araçların sahiplerinin, mevcut Motorlu Araç Trafik Belgesi’ni muayenelerini yaptırana kadar saklamalarını tavsiye ediyoruz.

3- İkinci el bir araç satın alacağım. Eski araç sahibinden Motorlu Araç Trafik Belgesi’ni talep etmeme gerek kalmadı mı?
    Yeni aldığınız ikinci el aracın muayene geçerlilik süresini öğrenmeniz ve takip edebilmeniz amacıyla aracın eski sahibinden Motorlu Araç Trafik Belgesi’ni istemenizi tavsiye ediyoruz.

4- Motorlu Araç Trafik Belgem var. Aracımı muayeneye götüreceğim. Ne yapmam gerekiyor?
    Farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi’ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.

5- Motorlu Araç Trafik Belgem var. Aracımı yeni muayene ettirdim. Ne yapmam gerekiyor?
    Muayene raporunuzun aracınızda yer alması yeterlidir.

6- 1 Temmuz 2017 tarihinden sonra yeni bir araç satın aldım veya ruhsatımı yeniledim. Motorlu Araç Trafik Belgem bulunmuyor. Aracımı nasıl muayene ettireceğim ve aracımın son muayene geçerlilik tarihini nereden öğreneceğim?
    Yeni düzenleme ile ilgili araç muayene sürecinde bir değişiklik yaşanmayacak. Aracınızı zamanı geldiğinde her zaman olduğu gibi muayeneye getirmeniz gerekecek. Aracınızın son muayene geçerlilik süresi tescil belgenizde “Diğer Bilgiler” alanında yer almalıdır. Eğer yer almıyorsa ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne başvurabilir ve tarihinizi öğrenebilirsiniz.

10- Muayene Raporumu kaybettim ne yapacağım?
    Her zaman olduğu gibi herhangi bir TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonun’ndan muayene raporunuzu alabilirsiniz.

http://www.cnnturk.com/amp/otomobil/motorlu-arac-trafik-belgesi-kalkiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 2 Temmuz 2017; 8:30:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi mi oldu kötü mü oldu bu anlamadım

• Enteresan,Yeni bir şeyler üretmemiz lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: başaran

İyi mi oldu kötü mü oldu bu anlamadım

Halk için mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: başaran

İyi mi oldu kötü mü oldu bu anlamadım

Halk için mi ?

Aynen

• 2 aracımızın da geçen eylülden beri Motorlu Araç Trafik Belgesi bitikti araçlar artık eskimiş ve ticari araç olduğu için. trafik şubeye gidip yenilemeye de üşeniyordum. çok iyi oldu bu haber. teşekkürler rte.
  • şu açıdan iyi oldu

bu belgeyi normal bir devlet kurumundan almıyoruz, kendini devlet başkanı zanneden ve bu havada insanlarla muhattap olan polislerden alıyoruz, trafik şubede görev alan ve görevi sadece evrak işi olan memur kendini öyle yukarıda görüyorki hiçbir sorumluluğunu kabul etmiyor, bu yüzden araç işlerinde polisle ne kadar az iş olursa o kadar iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bmw trafik tescil ücreti
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Sırf yazmak için yazmışsın kasıtlı yanı. Hayatında kaç sefer muayene kağıdı değişmek için emniyete gittin . Sallamak serbest nasılsa at gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: doubt777

Sırf yazmak için yazmışsın kasıtlı yanı. Hayatında kaç sefer muayene kağıdı değişmek için emniyete gittin . Sallamak serbest nasılsa at gitsin.

senin yaşından fazla gittim merak etme, her hafta ruhsat çıkartıyorum HER HAFTA

bu yüzden her şeye atlama öyle, birşey biliyoruzki söylüyoruz
  • Her hafta ruhsat çıkartmaya gidiyorsun ve sıkıntı yaşıyorsun hiç mantıklı değil senin anlattığın. Her hafta gittiğin pazarcı bile seni tanır . Demek ki sende bir sıkıntı varki onlarda sana öyle davranıyor . Yaş kısmına gelince yazmandan belli daha kaç yaşında olduğun

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

şu açıdan iyi oldu

bu belgeyi normal bir devlet kurumundan almıyoruz, kendini devlet başkanı zanneden ve bu havada insanlarla muhattap olan polislerden alıyoruz, trafik şubede görev alan ve görevi sadece evrak işi olan memur kendini öyle yukarıda görüyorki hiçbir sorumluluğunu kabul etmiyor, bu yüzden araç işlerinde polisle ne kadar az iş olursa o kadar iyi

Bizim için kötü bir yanı var mıdır.

• O halde araç tescil belgesinin fiyatı 3 katına çıktı :)

• Yine ne masraf çıkaracaklar acaba?
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Daha önceki aracımın motor numarasını görevli memur yanlış yazmış, 1 sene sonra muayenede fark edildi, değiştirmek için yeni çok uğraştım. Hata görevli memurun, benim hatam da memura güvenip kontrol etmemek.
  • Her şeyini plakadan görüyorlar artık zaten. Gereksiz bir belge olmuştu. Sormuyor bile artık polisler. Ehliyet yeter diyor.

İyi oldu otomatiğe bağlanması.

• quote:

Her hafta ruhsat çıkartmaya gidiyorsun ve sıkıntı yaşıyorsun hiç mantıklı değil senin anlattığın. Her hafta gittiğin pazarcı bile seni tanır . Demek ki sende bir sıkıntı varki onlarda sana öyle davranıyor . Yaş kısmına gelince yazmandan belli daha kaç yaşında olduğun

var mı bu mevzuyla ilgili tecrüben? hiç trafik şubeye birşeyler yaptırmaya gidiyor musun? öyle o mantıklı değil şu böyle diye varsayımlar üretmekle olmuyor bu işler

önüne klavye alan bol keseden sallıyor ancak
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

şu açıdan iyi oldu

Bizim için kötü bir yanı var mıdır.

o ilerleyen zamanlarda belli olur, bu ülkede normal vatandaş için kolaylaştırıcı bir yöntem uygulanır gibi olduğunda genelde sonrasında vatandaşa birşey kaçar

bence devamında artık nasılsa sayfa dolmayacak denip muayene süresi 2 seneden 1 seneye düşürülebilir ki bu da muayene işlerinden 2 katı kazanç demek olur

• Bu belge dolunca gidip para bayılıp alıyorduk. Bence iyi olmuş. Keşke şu eşek kadar ruhsata da bir çare bulsalar da kimlik kartı gibi cüzdanımızda taşısak.
  • quote:

Valla ben çok çektim. Sana anlatayım:

Ben 2007 yılında 2002 model Volvo S60 sattım. Araç kredi ile alınmıştı. Rehin vardı. Rehin kaldırma yazısını aldım, emniyete gittim. Emniyet işlemi yapamayacağını, ruhsattaki şase numaramın yanlış olduğunu söyledi. 5 yıldır kullandığım Volvo'nun şase numarasını gene aynı emniyet (ANKARA) yanlış yazmış. Ben de yanlış yanlış 5 yıldır kullanıyormuşum iyi mi!? Araç muayeneye bile girdi, ki şimdi oraya geliyorum...

Araç satılmadan önce bir ya da iki muayeneye girdi. Emin değilim. Şase numaram yanlış yazılmış olduğu için ve üzerinden 5 yıl geçtiği için tespit için muayeneye gittim. O sırada da meşhur "yıllarca patates baskı muayene vurgunu" yapıldığı bilgisi yeni patlamıştı. Bir sürü adam tutuklanmıştı falan... Onu yapanlar içinda muayene memurları ve polisler vardı tabii ki... Benim yaptırdığım son muayene de patates baskı çıkmasın mı!? Neyse gecikme farkı almadılar çok şükür. Muayeneye girdim, şasi numaram tespit edildi. Muayenem de tekrar yapıldı (muayenem patates baskı çıktığı için) ve muayene ücretini paşalar gibi aldılar. Emniyete gittim. Ruhsat çıkartmak için, kendi hatalarından oluşan bu sıkıntı için ruhsat parası verdim. Tüm bunlar aracı satarken başıma geldiği için acelem de var. Ruhsat çıktı. Şase numarası yanlış ve rehin kalkmamış. "Hatalı bu" dedim. Bir karışıklık olmuş herhalde kehkeh falan dendi. Ruhsatın kağıt bedeli benden istendi (bugünün parasıyla 50TL gibi bir şey). "Nereye ödüyoruz?" dedim. "Buraya, bana" dedi. Benim bildiğim emniyette parayı bir bankoya ödersin, makbuzunu başka bankodan alırsın, evrağı başka bankoya verirsin, evrak teslimini başka bankodan alırsın. Öyle iğrenç, aşağılık bir yerdir. Sistemin bu kadar medeni olması beni işkillendirdi. O an dank etti. İşi hızlandırmak için rüşvet istiyor. Şafak attı bende. "Oradan bakınca mülayim gözüküyor olabilirim, benim iki dedem de eski milletvekili, rüşvet mi istiyorsun, iki kere daha düşün istersen?" diye adama çıkıştım. Daha önce hatalı şekilde 2 günde çıkan ruhsatımın hatasız versiyonu 2 saat içinde çıktı, elime teslim edildi.

Böyle aşağılık, iğrenç bir yerdir emniyet. Zamanla düzeldi biraz tabi. Bu kadar aleni rüşvet ve beceriksizlik kombinasyonu kalmadı. Ama kalabalık arttı bu sefer. Ne olsa beceriksizlik abidesiydi o trafik şube evrak işleri... İki yıl önce eşimin arabasının muayene sayfası doldu, onun için gittim. Hala bir rezillik hakimdi ortama. Tabi teknoloji gelişince biraz daha düzenli olmuş, orası ayrı. Randevulu falan gittim. 2 saatte çıkabildim. Hayret. Biraz daha düzenli olurlarsa 15 dakikalık iş aslında. Ama o beceriksizliğe 2 saat de iyi. Emniyet çalışıyor.

• 3 ay önce bir araç aldım. Aldıktan birkaç gün sonra sigortasını yaptırdım. Geçen ay kimsenin başına gelmesin bir kaza yaptım yüzde yüz karşı hatalı. Karşı tarafda kabul etti ve ona göre tutanak tuttuk. Görmeden hızlı çıktım vurdum yazdı. Neyse servise götürdüm exper geldi baktı onay verdi sonra sigorta firması beni aradı dedi ki Efendim geçici belge var ruhsat gereklidir size zahmet herhangi bir emniyete gidin ve 2 dakikada ruhsatı çıkarın çünkü bununla işlem yaparsak sigorta şirketi ödeme yapmaz. Dedim tamam . Olayda burada başlıyor zaten. Bana 3 aydır ruhsat emniyette ruhsat kağıdı az diye gönderilmemiş e tamam neyse şimdi alayım dedim ruhsat kağıdı yok dedi dedim peki ne zaman gelecek bilmiyoruz ama önümüzde ki hafta bı uğra dediler. Ama benim acil bir durumum var dedim o zaman ya Pendik ya da Beykoz emniyete git oralarda var dediler. Ertesi sabah erkenden Kadıköy'den araçla Pendik emniyete gittim her banko da kocaman ruhsat yok yazıyor sordum nerde var diye Anadolu yakasında hiçbir yerde yok dediler karşıyi araştırın derim dedi. Experdeki görevlileri aradım durumu anlattım bizim yapacağımız bir şey yok dediler. İsterseniz dosyayı gondeririz ama boş döner dediler. Sizin için söylüyoruz dediler. Bu durumda ne yapmalıyım Avrupa yakasında ikamet eden ve bilen arkadaş varsa nerede olduğunu yazarsa sevinirim çünkü hiçbir emniyet telefonlarımı açmadı maalesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.