Şimdi Ara

trafo doğrultma devresi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 10 amper elde etmek için kaç watt lık bir trafo almak lazım doğrultma devresi nasıl olur? nasıl bir diyot kullanmak lazım?kaça mal olur? saygılar....

• Kaç volt çıkış verecek.Sanırım trafolar aldığı enerjinin %80 nini verbiliyor. o zaman trafo gücü :

p= v*10*5/4 olur
  • 12 volt dc çıkış alıcam.
  • UxI=P 12x10=120W yaklasık 150 yuvarlarsan 200W ta rahat bi sekilde işini görürsün anfi için mi?
  • evet anfi için ama kendim imal etmek istiyorum tahhminince bu bana kaça patlar?
  • dostum sadece doğrultma devresi istiosun sanırım
    bunu 4 tane diyotla halledebilirsin
    elektronik elemanlar ve devre teorisi diye bi kitap meb yayını lakabı tuğla olan kitap:) var orda bol miktarda doğrıultucu devre şeması ve doğrultucular hakkında bilgi bulabilirsin
    hobi sitelerinde de güzel devreler bulabilirsin

saygılar
  • bilgisayar power supply lerini öneririm. trafodan daha ii. şimdi yapsam smps kullarım. verim oalyları fln yüksek. hem az yer kaplıyo. sadece cıkısına bi kaç kondansatör at yeter. bi de kısa devre koruması yap tmm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eht trafo yardım
    10 yıl önce açıldı
    SMPS mi TRAFO Güç Kaynağımı?
    17 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aarkadaşlar bende bir hurda p166 dan çıkardığım psu var çalışır durumda..acaba onu bağlasam olurmu ?kondansator kaç mf bağlıyım?
  • anfin 150 w üstü ise 20000mF fln bagla. bass lar için önemli.
  • 10A ciddi bir rakam. Bunu sadece kondansatörle düzeltemezsiniz. Bobin de içeren filtreler (LC, CL, Pi, LCLC vs) kurmanız gerekir.

Kondansatörle gerilim dalgalanmasını azalttığınız gibi bobinle de akım dalgalanmasını azaltmanız gerekir. Yoksa trafoyu zorlarsınızi ısıtırsınız. Besleme düzeninizi üzersiniz. Hoparlörlerden zırıltıyı dinlersiniz...

Q=CV (i=C*dv/dt) bağıntısına göre gerilimde ne kadar az dalgalanma, o kadar yüksek kapasite

.oO°Oo.
  • bir değil ama 2 adet psu işinizi görecektir. Tek psu sanırım 6-7A gibi bir 12VDC veriyor olmalı. Çalıştırır ancak sesi çok açtığınızda korumaya geçer ya da bas sesleri bozulmuş olarak dinleyebilirsiniz. Çıkış 12 Voltuna bir kondansatör bağlamasanız da olur ancak ilave kondansatör ile baslarınızı daha bir rahat alırsınız. Şayet ucuzundan da olsa 2 psu nun 12VDC uçlarını paralellerseniz birer diyot yardımı ile sorununuz çözülecektir. Ancak ben trafolu yapacağım diyorsanız da şema araştırabiliriz.
    Saygılar.
  • 10*12=120 watt eder. eğer anfi çalıştıracaksan 120*1,5=180-200 watt lık bir trafo alman gerek. ( bass larda bayılmaması için )

doğrultma olarak 10 amperlik köprü diyot we çıkışlarına bağlı 2 adet 10000 mikro farat weya 4 adet ikisi birbirine paralel 6800 kullanırsan işini görür.

doğrultman bass lara hitap edecekse kondansatör değerlerini yüksek tutmanda fayda war 10000-20000 mikro farat gibi.

bunun çıkışına filtre koymana gerek yok gerekli filtreyi zaten kondansatörler yapıyor. parazit almasını istemezsen çıkışına power supplayların içinden çıkan karkas üzerine sarılmış iki adet bobini kullanabilirsin. nedemek isediğimi anlamışsındır heralde. ( bobin olarak )

köprü diyotun tanesi 2 YTL 10000 mikronun tanesi 5 ytl trafonun fiyatı hakkında bi bilgim yok ama 60 ytl yi geçmez sanırım. bu werdiğim değerler ikamet ettiğin yere göre değişir.

kolay gelsin.

• hocalar çok teşekkür ederim.1adet psu yla işi hallettim ama amfinin sesini full açamıyorum....ama yinede işimi hallettim....saygılar..
  • güle güle kullanın kardeşim.
    Saygılar.
  • 10000 mf. kapasitör 5 ytl mi

Ben burda demekki harbiden kaliteli kazık yiyorum ya

• 10000mF değil ama 10000mikroFarad dır o ne yaklaşık olarak o fiyatlaradır. tabii ki voltajı da muhtemelen 50 , 63 veya 80 değil , 16-35 Volt olmalı zannediyorum.
  • Doğrultma devreleri hakkında bu yazıyı okuyabilirsiniz.

referans.gen.tr
    DOĞRULTMAÇ DEVRELERİ – Referans
    https://referans.gen.tr/dogrultmac-devreleri/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.