Herkese merhabalar. Şebekeden aldığım AC gerilimi ortalama 100V DC bir gerilime dönüştürmeye çalışıyorum. Çıkışı ortalama 1000W olacak ve tam köprü topolojisi kullanmayı planlıyorum. AC gerilimi EMI filtreden geçirerek doğrulttuğum ve anahtarladığım bir devre çizdim. Mosfetleri STM32 nin MCU su ile süreceğim. Şimdi takıldığım nokta girişteki voltaj dalgalanmalarının çıkış voltajını etkilememesi için bir feedback devresi kurmak, bu feedback devresini nasıl yapacağım ve çıkıştaki voltajı ve akımı nasıl kontrol edeceğim. Çıkıştaki voltajı PWM lerin duty cycleri ile ayarlamam gerektiğini biliyorum ama bunu feedback ten gelen veriler ile nasıl ayarlayacağım. |
SMPS Devresi
-
-
Hazır veya kendi yapacak olduğum, voltaj ve akım sensörlerinden gelen verileri;
1-Ölçüm cihazlarıyla güzel bir kalibre ve kontrol ederim
2-Basit programcıklar ile, istenilen ve görülen değerleri,
güvenlik sınırları içindeki en hızlı şekilde birbirine yaklaştırmaya çalışırım.
3-Kanaat miktarı bir süre test ederim ( yeterince test ettiğime kaaaniii oluncaya değin )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 8 Ekim 2024; 0:15:56 > -
Akımı acs akım sensörleri ile ölçmeyi düşünüyorum. Ben daha çok çıkıştaki voltajı nasıl sabitleyebilecegimi merak ediyorum. Çıkış voltajı ve MCU nun beslemesi birbirinden izoleli ve bunu bozmak istemiyorum. Hangi metodları kullanabilirim.
-
O halde ikişer tane tl431 ve opt. (optokuplör) kullanarak,
100VDC stabilitesini yakalamaya çalışırım.
(birer tane tl431 ve opt. de olur ama ikili hatta üçlü daha iyi gibi)
99.5 volta ulaşınca birinci opt,
100.5 volta ulaşınca da ikinci opt.
çıkış vereceği bir devre olur çıkış tarafında.
Opt. gelen 1 ve 0'lara göre, "teşke yazılım evrenseydin" taabirine mahzar program akar abi
ki o ideal promcık 99.5-100.5v arasındaki dalgalanmaları en yavaşa düşürmeyi amaçlar.
Hazır satılan da var, internette ara: isolated voltage sensor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 9 Ekim 2024; 16:46:34 >
-
Anladım, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi araştıracağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X