Şimdi Ara

Hifi toroid trafo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500va 2x43v 2x16 v 1x8 v ac trafo noratel firmasının trafosu

Bir projem de kullanacağım

Dartzeel nhb-108 1e 1 klon devrede kullanacağim

Trafo da ses kesinlikle yok ve soft start siz bile ilk açılışta zonglama vs kesinlikle yok

Trafo kalite oldumu ne zonglama ne uğultu olmaz bir Trafo da.. ülkemizde sarılan toroidlerin yuzde 99.9 u ilk kalkışta zonglama duyulur ve amplide kullanımda herkezin belki kulaği duyamayak bir gürültü vardır. ..

Amp A4 2x250w 8ohm amplide test ettim 2x182w RMS civarı ses aldım ses temiz pürüzsüz

Sensation45: audio uzmanı

Hifi toroid trafo siz siz olun diy projelerini için orjinal firma trafolari kullanın biraz araştirirsaniz 2. El veye sifir uygun trafoyu bulabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 11 Mart 2020; 5:28:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trafo da ses kesinlikle yok ve soft start siz bile ilk açılışta zonglama vs kesinlikle yok

Amp A4 2x250w 8ohm amfide test ettik elektronik çi bir arkadaş test yapti 2x182 RMS civarı ses aldik pürüzsüz bir sesi var

Hifi toroid trafo

Hifi toroid trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 11 Mart 2020; 5:27:30 >

• Sağdaki 625va talema ortadaki 500va noratel soldaki de Philips amfiden çıkma buda philipse noratel üretmiş 588va civarı

Hifi toroid trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 11 Mart 2020; 5:25:51 >
  • Hifi toroid trafo

• Hifi toroid trafo

• Hifi toroid trafo

• Hifi toroid trafo

Toroid trafo arşivim

Hifi toroid trafo

Hifi toroid trafo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hifi toroid trafo

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Yerli de olsa, yabancı da olsa toroidal trafolar genellikle bir süre sonra sargıları "oturuyor" ve zonklamadan eser kalmıyor.
    Buna belki de toroidal trafo burn-in'i diyebiliriz.

Çevrelerine manyetik etki daha az verdiği için özellikle preamplifikatör devrelerinde r-core ve toroidal trafolar tercih ediliyor...

Ama power-amfi trafolarında toroidal trafo kullanılmalı mı?
    Toroidal trafoların şebekedeki dengesizliklerden olumsuz etkilendiği ve doyuma geçerek tasarlandığı gibi çalışmadığı, özellikle gücü 500VA ve üzeri trafoların bundan çok etkilendiğine dair görüşler var. Ben şahsen bu görüşü mantıklı buldum.

www.soundstagenetwork.com
    SoundStage! Max dB - The High-End Mythology of the Toroidal Power Transformer(07/1998)
    http://www.soundstagenetwork.com/maxdb/maxdb071998.htm

sound-au.com
    Mains DC and Transformers
    https://sound-au.com/articles/xfmr-dc.htm

• Gecenlerde kef e ait bir monitor hoperlorun anfisini soktum (tamir gormuste olabilir) icinden Tormak toroidal trafo cikti yerlimali bir urun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Talema toroid çekirdekleri sürekli yüksek kaliteli çelik şeritten üretildiğinden, titreşime neden olacak hava boşlukları ve gevşek çelik veya laminasyon levhaları yoktur ve ofc bakır Bobin kullanılır. .

Ülkemizde kullanılan çelik çekirdek mi sac mi pek bir bilgim yok ve kullanılan bakirın kaliteli olduğunu sanmıyorum.

ismini vermek istemiyorum 2 farklı marka yerli toroid trafo aldım 2. El benden öncede kullanılmıştı bende 1 sene kullandım her Amfiyi açtiğimda zongluyordu ve trafolarda ses vardı dii diye başlayıp azalıyor ve dii diye ses yükseliyor. . Şikayetçi bir ben değilim Hifi diy sayfalarinda ülkemizde yapılan toroid trafolardan şikayetçiler çok.

Üzerinde China yazan amfilerden çıkan toroidler de elime geçti bunlar bile gayet sessiz. . Ve başarili

500w üzeri toroid konusunu okudum pek inanmadim doğrusu.. 10000 dolar ve üstü binlerce model hiend anfi 500w ve üstü toroid kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 6 Şubat 2020; 12:18:34 >

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal Önceden tamir görmüş olabilir hocam dediğiniz gibi

• Link var mı Türkiyeden sipariş edebileceğimiz?Bir de navlun, gümrük, kargo vs çok tutuyor bu ürünlerde ,hatta bazen ürünün kendisinden daha fazla para alıyorlar.Sen alırken böyle mi oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 6 Şubat 2020; 11:44:52 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    (Sıfır olarak demek istemedim tam olarak ama sıfırlarda gümrük marketlerden denk geliyor mesala ben talamalari sıfır aldım gümrük marketten)

Ustam sana lazım olan toroid trafoyu söyle kaç volt veya amper lazım sana kısa zamanda 2. Temiz usa ve ya avrupa toroid bulayim..

Dediğin gibi yurtdışında almaya kalksan bir trafo ücreti kargosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 6 Şubat 2020; 12:16:58 >
    Geçen Ayın Konusu fiyatlar çok yüksek + kadeve watt dediği VA olarak sariyorlar..

Hifi toroid trafo

2x19 200w trafoyu 2. El yurtdışı trafoyu 50 60 tl rahatlikla bulabiliyorum

2x24 trafoyuda 400 w trafoyuda 80 90 tlye bulabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 7 Şubat 2020; 8:57:59 >
    Örnek bu 400va trafo 50tl

Hifi toroid trafo

Hifi toroid trafo

Hifi toroid trafo

Hifi toroid trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 7 Şubat 2020; 8:58:54 >

• Mesala bu 2x29v ac 870va İtalyan trafo 150 tl istiyor pazarlikla kargo beleşe getirilebilir...

Hifi toroid trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 7 Şubat 2020; 9:5:54 >
  • Bunların sağlam,sağlıklı olduklarına nasıl emin olabiliyoruz peki?
    Sağlam ustam çok aldım ve arkadâşlara aldım şuana kadar sorun yaşamadik

• Mesela bana 24-0 ve 24-0 ikişer çıkışı olan 2 tane 250-300VA civarı kaliteli dediklerinden birşeyler lazım ne olur maliyet ve nasıl temin ederiz.İstersen özelden yazabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.