Şimdi Ara

Trafo seçimi yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar trafo aldım üzerinde 0-12k 6W yazıyor..yaptıgım devrenın girişinde 9-12 v dc giriş yazıyor,devre pic18f1320 ile 3 tane fanı kontrol ediyor..fanlar 12 volt 0.2 amper. trafonun wattı yeterlımı sizce yoksa daha büyüğünümü kullanmalıyım ?

• fanlar tam güçte 7W çekiyor zaten.yarı güçte çalıştırırım dersen anca yeter o trafo.
    15W'lık bir şey alsan daha iyi olur gibi
  • usta boyutu çok büyük olmuyormu trafounun o zaman peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRtıL
    usta boyutu çok büyük olmuyormu trafounun o zaman peki ?

15watlık trafo nekadar büyük olabilirki? 6 watla 15 watlık trafonun arasında cokfazla boyut farkı olmaz. neyin içine yerlestireceksin?
  • ya baktım baya büyük yani 6 wattlıkta.kutu yapcaktım devreye böyle baya bi büyük oluyor..ağır olacağıda kesin..bulabılırsem güzel bi adaptör almayı düşünüyorum..sizce hangisi daha verımlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRtıL

arkadaşlar trafo aldım üzerinde 0-12k 6W yazıyor..yaptıgım devrenın girişinde 9-12 v dc giriş yazıyor,devre pic18f1320 ile 3 tane fanı kontrol ediyor..fanlar 12 volt 0.2 amper. trafonun wattı yeterlımı sizce yoksa daha büyüğünümü kullanmalıyım ?

devre girişin 9-12v DC
    aldıgın trafo 0-12v AC = dc gerilime çevirdigin zaman 16.9v DC elde edeceksin, fanlar biraz daha hızlı dönecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.