arkadaşlar trafo aldım üzerinde 0-12k 6W yazıyor..yaptıgım devrenın girişinde 9-12 v dc giriş yazıyor,devre pic18f1320 ile 3 tane fanı kontrol ediyor..fanlar 12 volt 0.2 amper. trafonun wattı yeterlımı sizce yoksa daha büyüğünümü kullanmalıyım ?
fanlar tam güçte 7W çekiyor zaten.yarı güçte çalıştırırım dersen anca yeter o trafo. 15W'lık bir şey alsan daha iyi olur gibi
usta boyutu çok büyük olmuyormu trafounun o zaman peki ?
quote:
Orijinalden alıntı: TRtıL usta boyutu çok büyük olmuyormu trafounun o zaman peki ?
15watlık trafo nekadar büyük olabilirki? 6 watla 15 watlık trafonun arasında cokfazla boyut farkı olmaz. neyin içine yerlestireceksin?
ya baktım baya büyük yani 6 wattlıkta.kutu yapcaktım devreye böyle baya bi büyük oluyor..ağır olacağıda kesin..bulabılırsem güzel bi adaptör almayı düşünüyorum..sizce hangisi daha verımlı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: TRtıL
arkadaşlar trafo aldım üzerinde 0-12k 6W yazıyor..yaptıgım devrenın girişinde 9-12 v dc giriş yazıyor,devre pic18f1320 ile 3 tane fanı kontrol ediyor..fanlar 12 volt 0.2 amper. trafonun wattı yeterlımı sizce yoksa daha büyüğünümü kullanmalıyım ?
devre girişin 9-12v DC aldıgın trafo 0-12v AC = dc gerilime çevirdigin zaman 16.9v DC elde edeceksin, fanlar biraz daha hızlı dönecek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme