Şimdi Ara

Trafodaki titreşim sorununu çözmek için japon yapıştırıcısı kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba creative 2+1 ses sistemine sahibim. 10V 0.8A Trafosu titreşim ve vızzz benzeri bir sese neden oluyor.Bu ses sadece trafo çalışırken bile oluyor.Ses sistemini açarsam bass hoparlörü sesi iyice arttırıyor.(Kondansatörlerde pek sağlam değil anlaşılan) ben bu trafonun sargılarını japon yapıştırıcısı ile yapıştırsam herhangi bir sorun olur mu? Şimdilik geçici çözüm olarak altına köpük koyup yapıştırdım yerine ama içime sinmedi. Teşekkürler.

• 10 voltmu ? İlk defa duyuyorum 10 volt trafo

Acaba neden 9 değil 12 değilde 10 volt ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nüve saçları, normalde sıkıca paketlenmiş olmalıdır. eğer bir nedenle saçlarda gevşeme olmuşsa, manyetik kuvvetler nedeniyle titreşir ve vızıldama gibi bir ses çıkartabilir.

bobin ve sargılarda, yapıştırıcı olarak, lak dediğimiz, bir tür vernik kullanırız.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam bende.ama 10 volt eminim. Aynısından bulamadım hatta. Japon kullansam vernik yerine bir sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf712

Bilmiyorum hocam bende.ama 10 volt eminim. Aynısından bulamadım hatta. Japon kullansam vernik yerine bir sıkıntı olur mu?

trafoların sargıları ve nüvesi, çalıştıkça ısınır. japon yapıştırıcısı, bu ısıya nasıl reaksiyon göstertir, onun garantisini veremem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.