12x4 48 watt yapar. 48/5= 9.6 amper. akım salınımınıda yuzde 20 desek 10.5 amper yapar. yani entegrenin içinden 10.5 den daha fazla akım geçiyor demektir. durum buyken bunu yapabiliyorsa eğer entegre 12 volt 4 amper bir güç kaynagi için cok maliyetsiz bir devremiz oldu demektir.
Enteresan, evet bende aynı hesaplıyorum.
Yada acaba doğru olan hesap;besleme kaynağının max. 4A olmasımı?ÖR;5V giriş olursa max. 20watt,,,10V olursa max. 40Watt,,20V olursa 80Watt gibi.
Bunca yıldır(6-7 yıl oldu)henüz kapasitesinin 4-5 katı fazla gücünde çalışan bir malzeme görmedim,demek ki bana hep dandik malzeme gelmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: malisert32
quote:
Orijinalden alıntı: toyer
12x4 48 watt yapar. 48/5= 9.6 amper. akım salınımınıda yuzde 20 desek 10.5 amper yapar. yani entegrenin içinden 10.5 den daha fazla akım geçiyor demektir. durum buyken bunu yapabiliyorsa eğer entegre 12 volt 4 amper bir güç kaynagi için cok maliyetsiz bir devremiz oldu demektir.
Enteresan, evet bende aynı hesaplıyorum.
Yada acaba doğru olan hesap;besleme kaynağının max. 4A olmasımı?ÖR;5V giriş olursa max. 20watt,,,10V olursa max. 40Watt,,20V olursa 80Watt gibi.
Bunca yıldır(6-7 yıl oldu)henüz kapasitesinin 4-5 katı fazla gücünde çalışan bir malzeme görmedim,demek ki bana hep dandik malzeme gelmiş.
zaten sizinde belirtiğiniz gibi hesaplıyoruz. cihaza 10 volt girerseniz. 4 amper akıtıp 40w güç alabilirsiniz. yada 20 volt girip 4 amper akıtıp 80 wat güç alabilirsiniz.
ama 5 volt girip 12 volt 4 amper cıkıs alamayız. alamamalıyız. entegrenin datasheeti yanlış değilse.
datasheete göre 5 volt girip maximum 15 watt güç alabiliriz.
Evet doğrudur... Dikkatsizliğim sonucu yanlış yorum yapmışım... 5 volt girişte çıkışta 4 amper alamazsınız. ben 12 volt girişe göre yazdım konuyu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme