Şimdi Ara

Trakya Tıp mı, Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Çare Drogba

quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

quote:

Orijinalden alıntı: Taze Leblebi

BOUN diye bir ismi hakketmiş bir ünide okumak mı dandik tıp mı sen seç.

Dandik dediğiniz tıpa sizin hayalleriniz ulaşamaz. İlk 11 bine girmek için insanlar ne kadar uğraşıyor siz dandik diyorsunuz. Normalde sıralamanıza laf etmek istemezdim ama 16 bin yapmışsın girsene hadi dandik tıpa.

Kardeşim sen bu mantaliteyle mutlu olamazsın. Okulda 3. senem. LYS sıralamam 4900'dü. TM'de ise 1000 küsurlarda. Boğaziçi'nde okuyan bir arkadaşım sayesinde bu bölümden haberdar oldum. Mezunlarla konuştuğumda aklıma yattı ve en sonunda abim, 3-4 mezun arkadaşıyla konuşturduğunda kesin kararımı verdim. Burası benim istediğim bölümdü. Ailem tıp seçmemi çok istiyordu ama hiç istemediğimi bildikleri için fazla baskı yapmadılar ama MIS'e çok karşıydılar. Sonuç olarak ben doğrusu da yanlışı da benim diyip kendi kararımı verdim. İyi ki de böyle olmuş.

Sıralamam şöyle geldi tıp seçmek zorundayım, böyle geldi mühendis olayım diye bir zorunluluğunuz yok. Çok yakın arkadaşım derece ile elektrik elektronik mühendisliğine girdi. Çocuk zerre mutlu değil, keşke ortalama bir sonuç alsaydım istediğim yere giderdim diyor.

Sen ondan 5-6 soru fazla yaptın diye hayallerin ulaşamaz falan demek hoş değil. Bu, aradaki farkı diğerlerinden birkaç soru fazla yapmanın belirleyeceği son sınavdı. Asıl diğerleriyle aranda oluşacak farkı senin tecrübelerin ve ne kadar kalifiye mezun olduğun ortaya koyacak. Cv'ne Türkiye'de 11000. oldum yazarsan kahkahalarla uğurlarlar seni.

Yazdığımı nerenizle anladınız bilmiyorum ki anlamadığınız ortada. Dediğim gibi kimsenin sıralamasıyla alay etmem fakat dandik tıp ne demek ya? Hepiniz hasta olabilirsiniz, o zaman iyi araştırın da dandik tıp dediği yere destek veren siz o fakülteden mezun hekimlerin yanından geçmeyin. Ayrıca hekimlerin gelecek 10 yılda iş ile ilgili bir problemi yok ki bizim Allaha şükür Cv ye de ihtiyacımız yok. Araştırın, gündeme kapalı olmayın. Fakültenin taban sıralaması 11.000 ben o sıralarda olduğumu da belirtmedim. Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi gibi yorum yapıyorsunuz hem de haksız birini savunuyorsunuz. Benden şu kadar az yapmış fazla yapmış hiçbir önemi yok ama dandik diyen kişi forumda kıbrıs tıpa gidebilmeyi soruyor bende size soruyorum böyle diyen bir kişi Türkiye deki herhangi bir tıp fakültesine dandik deme hakkına sahip midir? Ayrıca sıralama bu geldi şuraya gitsin gibi bir ayrım yapmıyorum isteyen idealinin peşinden koşsun. Okuduğum üniversiteye o kadar uğraşla girdiğim fakülteme dandik dedirtmem, herkes ne konuştuğunu bilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F191128EA -- 13 Temmuz 2015; 9:31:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

quote:

BOUN diye bir ismi hakketmiş bir ünide okumak mı dandik tıp mı sen seç.

Dandik dediğiniz tıpa sizin hayalleriniz ulaşamaz. İlk 11 bine girmek için insanlar ne kadar uğraşıyor siz dandik diyorsunuz. Normalde sıralamanıza laf etmek istemezdim ama 16 bin yapmışsın girsene hadi dandik tıpa.

Al o tıpı başına çal.Yarın pratisyen fazlalığında maaşlar düşünce ağlama bana.

Forumda tıp istiyorum diye konu açan kaçıncı kişisin bilmiyorum. Kıbrıs tıplara kadar soru soran sensin, tıp tutmayınca diş hekimliği isterim tutar mı diyen sensin, yani tutsaydı o dandik dediğin tıplara gidecektin. Hepsinin linki,ss si var belgeli konuşuyorum. Kedinin uzanamadığı ciğer durumu var. Pratisyen maaşlarını ağzına alma, düşeceğini de sanma. Bir sürü uzmanlık dalı var pratisyenden çok uzman var Türkiye de. Tıpı sadece pratisyenlikten ibaret sanmayın. Paranın benim için önemi yok ben hekimliği idealim için yapıyorum, duyduğum şevkin yanına para yaklaşamaz. Bakara 268 e bak diyor ki Allah; "Şeytan sizi fakirlikle korkutur." Sen sen ol kimseyi fakirlikle korkutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F191128EA -- 13 Temmuz 2015; 8:26:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Boun Yönetim bilişimi yazma sakın işletmeye yakın endüstriye yakın diye düşünme. İşe alınacak olsan 3. Tercih sen olursun emin ol buna. İtü işletme mühendisliğini düşün . Tıp istemiyorsun zaten onu direk geçtim.
  • Sakın ybs yazmak gibi bir hata hata yapma sirf bogazici diye itu isletme muhenfisligi yaz kismet boyleymis de gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım niye o sıralamayla mühendislik isteyipte yazmıyorsun ? sıralaman çok kötü değil eğer mühendislik istiyorsan. Ben tıp istiyodum sıralamam 7 bin aşşağı geldi tıp yazıcam böyle bir mantık olabilir mi? önce mesleğini kesin olarak belirle. Adı boğaziçi ybs diye yazmakta mantıklı değil. Ha dersen ki ben hem işletme hem mühendislik dersleri alayım oku derim ama sonuçta ülkemizde çokta bilinen bir dal değil. Yine de boğaziçinde iş yapabilir.
  • Senin ilgi alanina bagli. Ancak sadece sunu soyleyeyim, BOUN MIS'te okuyan hicbir tanidigim mutsuz degil. Cok memnunlar bolumden ve ortamdan. Yine de sen kendin dusun karar ver.

• 10 000 bine giripte çalışkan değilim demekte şov bence
  • Biyoloji sevmiyorum diyosun,tıpta biyolojinin en üst seviye bilgilerini öğrenicen zorluklardan biri bu.Tıp isteyen biri tereddüt etmeden tıp yazar anladığım kadarıyla sen tereddüt edenlerdensin bu da karar vermeni zorlaştırıyor.Boğaziçi diye her bölüm okunmaz iyi araştır derim iş imkanlarına bak,maaşına bak bunlar da önemli

• Up

Sonuç

• sivri uç kullanıcısına yanıt
    tıpa gitmiştir mf'de 10k yapıpta ybs yazmaz kimse
  • x_decity kullanıcısına yanıt
    valla ben yazardım boğaziçinin adı yeter ...
  • waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    bende bounu tercih ederdim hem ybs'de gayet hoş bir bölüm ama tr şartlarında tıp garanti meslek diye oraya yöneliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_decity

bende bounu tercih ederdim hem ybs'de gayet hoş bir bölüm ama tr şartlarında tıp garanti meslek diye oraya yöneliyorlar
    tabi aile baskısı vs de oluyor, beni ailem serbest bıraktığı için hiç düşünmezdim bile ki bir insan tıpı sevmiyorsa istiyorsa derece yapsın bence yazmamalı ki bende yazmazdım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.