Şimdi Ara

Trakya Tıp mı, Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle söyleyeyim Sayısalcıydım. Bütün sene Boğaziçi Endüstri için hazırlandım. Ygs sıralarım 3500 lerde geldi. Fakat Lys de batırıp 10400 lere düştüm. Öyle sonuç beklemiyordum oralara hiç bakmamıştım bile. Bakınca da oraların derin bir çukur olduğunu gördüm ve bana uygun mühendislik kalmadığını anladım. Tıpları araştırmaya başladım ve Trakya Tıp gerek İstanbul'a yakınlığı gerekse eğitimiyle çok uygun geldi bana. Tam başka çarem kalmadığını düşünürken Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleriyle karşılaştım. Başta bu ne, ygs ile alıyor falan desem de araştırınca güzel bir meslek olduğuna (en azından Boğaziçinde) kanaat getirdim. Şimdi önümde iki seçenek var. Tıp mı, Yönetim Bilişim mi? Kendim hakkında konuşmam gerekirse çalışkan sayılmam ama hırslandım mı bir şeyleri başarabileceğime inanıyorum. Tabi bu hırs 6 sene dayanır mı onu bilemem Ama en azından bitirirsem doktor olurum. Ayrıca söyleyeyim, Biyolojiyi sevmem. Ama zorlasam belki sevebilirim çünkü şu ana kadar Biyolojiye pek de şans verip çalışmadım. Bilemiyorum ondan. Ve hangi mesleğe gidersem gideyim Yurt dışı hayallerim var.
    Yönetim Bilişim Sistemlerinin karakter olarak bana daha çok uyduğunu düşünüyorum. Bilgisayara özel bir kinim yok ve Endüstri Mühendisliğine daha yakın bazı açılardan. Boğaziçinde kendimi geliştireceğime inanıyorum ve iş derdi yok araştırdığım kadarıyla. Yurtdışı olanakları oluyormuş birde. Ama sırf bunlar için de hayatımın mesleğini böyle kolayca seçemem. Ondan dolayı da karar veremedim hala.

Tıp avantajları: Bitirebilirsen garanti para, adı var, yurt dışı olanakları mümkün. İnsanlardan saygı görüyorsun sana Doktor diyorlar ve ailenin de mutlu olabileceği bir meslek. Zaten bunlar başlı başına büyük sebepler
    Dezavantajları: Okuması zor ve uzun, sosyalliği az, Tus gibi zor bir sınava hazırlanmak zorundasın, Zorunlu hizmet var, basit bir doktor olursan her türlü piskopatla karşılaşma ihtimalin var. Ortam kötüyse iğreniyorsun meslekten. Çok çalışman gerekebiliyor olduğun bölüme göre. İşin kaymağını 40 lı 50 li yaşlarda yiyebiliyorsun ancak. Ve hala Biyolojiyi sevip sevemeyeceğimi bilemiyorum.
    Hangi mesleği seçersem seçeyim kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum. Eğer günün birinde basit bir aile hekimi olacaksam (iyi para kazansam bile) Tıp'a gittiğime pişman olacağıma eminim. Yönetim Bilişim sistemlerinde ise sevdiğim meslek olduğu sürece başarısız olacağıma inanmıyorum. Böyle deyince kulağa Yönetim Bilişim Sistemleri daha iyi gibi geliyor ama bir tarafta da tıp var yani. Sizce hangisini seçmem daha uygun olur?

• Tıpta okumadım ama trakya universitesinde iki ay okudum ve yarın okulu birakmaya gidicem.tava cigerde yicem bu arada. Her neyse ailemin bogazicinde çalışması sayesinde bütün ömrümü bogazicinde gecirdim desem yeridir. Sana kesinlikle bogazicini oneririm. Mezun olduğunda üniversite okudum diyebilirsin. Mukemmel etkinlikleri manzarasi petekleri hisari. Kesinlikle boğaziçi yaz. Bes yıl türkiyenin içinde yurt dışında yasiyocasina keyif sür. Sonrada kaç yurt dışına kaç. Kacarkende edirneye bi ugra tava ciğer yersin. Epey güzeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyzal

Öncelikle söyleyeyim Sayısalcıydım. Bütün sene Boğaziçi Endüstri için hazırlandım. Ygs sıralarım 3500 lerde geldi. Fakat Lys de batırıp 10400 lere düştüm. Öyle sonuç beklemiyordum oralara hiç bakmamıştım bile. Bakınca da oraların derin bir çukur olduğunu gördüm ve bana uygun mühendislik kalmadığını anladım. Tıpları araştırmaya başladım ve Trakya Tıp gerek İstanbul'a yakınlığı gerekse eğitimiyle çok uygun geldi bana. Tam başka çarem kalmadığını düşünürken Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleriyle karşılaştım. Başta bu ne, ygs ile alıyor falan desem de araştırınca güzel bir meslek olduğuna (en azından Boğaziçinde) kanaat getirdim. Şimdi önümde iki seçenek var. Tıp mı, Yönetim Bilişim mi? Kendim hakkında konuşmam gerekirse çalışkan sayılmam ama hırslandım mı bir şeyleri başarabileceğime inanıyorum. Tabi bu hırs 6 sene dayanır mı onu bilemem Ama en azından bitirirsem doktor olurum. Ayrıca söyleyeyim, Biyolojiyi sevmem. Ama zorlasam belki sevebilirim çünkü şu ana kadar Biyolojiye pek de şans verip çalışmadım. Bilemiyorum ondan. Ve hangi mesleğe gidersem gideyim Yurt dışı hayallerim var.
    Yönetim Bilişim Sistemlerinin karakter olarak bana daha çok uyduğunu düşünüyorum. Bilgisayara özel bir kinim yok ve Endüstri Mühendisliğine daha yakın bazı açılardan. Boğaziçinde kendimi geliştireceğime inanıyorum ve iş derdi yok araştırdığım kadarıyla. Yurtdışı olanakları oluyormuş birde. Ama sırf bunlar için de hayatımın mesleğini böyle kolayca seçemem. Ondan dolayı da karar veremedim hala.

Tıp avantajları: Bitirebilirsen garanti para, adı var, yurt dışı olanakları mümkün. İnsanlardan saygı görüyorsun sana Doktor diyorlar ve ailenin de mutlu olabileceği bir meslek. Zaten bunlar başlı başına büyük sebepler
    Dezavantajları: Okuması zor ve uzun, sosyalliği az, Tus gibi zor bir sınava hazırlanmak zorundasın, Zorunlu hizmet var, basit bir doktor olursan her türlü piskopatla karşılaşma ihtimalin var. Ortam kötüyse iğreniyorsun meslekten. Çok çalışman gerekebiliyor olduğun bölüme göre. İşin kaymağını 40 lı 50 li yaşlarda yiyebiliyorsun ancak. Ve hala Biyolojiyi sevip sevemeyeceğimi bilemiyorum.
    Hangi mesleği seçersem seçeyim kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum. Eğer günün birinde basit bir aile hekimi olacaksam (iyi para kazansam bile) Tıp'a gittiğime pişman olacağıma eminim. Yönetim Bilişim sistemlerinde ise sevdiğim meslek olduğu sürece başarısız olacağıma inanmıyorum. Böyle deyince kulağa Yönetim Bilişim Sistemleri daha iyi gibi geliyor ama bir tarafta da tıp var yani. Sizce hangisini seçmem daha uygun olur?

bir tarafta tıp bölümünün cazibesi diğer tarafta yükselen bir üniversite çok zor karar

• Kesinlikle tercih yapma endustri için Calistim diyorsun hisarda okumak agir gelir for seneye tekrar endustri olmasa dahi bilgisayar makine kazanacak siralamayi yap sonra basini taslara vurursun muhendis olacakken onu okudum diye ygs de 3500 yaptiysan vardir kapasiten orda harcama bence

• quote:

Orijinalden alıntı: tipikkkk

Kesinlikle tercih yapma endustri için Calistim diyorsun hisarda okumak agir gelir for seneye tekrar endustri olmasa dahi bilgisayar makine kazanacak siralamayi yap sonra basini taslara vurursun muhendis olacakken onu okudum diye ygs de 3500 yaptiysan vardir kapasiten orda harcama bence
    Tıp yaz.O sıralamayla mezuna kalmak gereksiz.
  • tipikkkk T kullanıcısına yanıt
    Sıramın daha kötü geldiğini biliyorum ve ilk duyduğumda yıkılmıştım baya. Hatta o sıralar mezuna kalmayı düşünmedim de değil yani. Ama gene de kötü bir sıra değil en azından bir sürü kişinin isteyebileceği ve bırakırsam yazık olabilecek bir sıra. Bir sene o stresi çeker miyim gene? Hayır çekebileceğimi zannetmiyorum malesef.
  • @Neither daha iyi bilir ama okulda endüstriye en yakın bölüm ybs.

ayrıca tıpa son derece karşı biri olarak ybs öneririm ben de. sıralamam aşağı yukarı aynıydı seninle ben ybs seçtim. boğaziçi'nde okumanın sana katacağı şeyler çok fazla.

neyi seçersen seç ama mezuna kalma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8DB7DF1B -- 6 Temmuz 2015; 11:22:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: well-disguised

@Neither daha iyi bilir ama okulda endüstriye en yakın bölüm ybs.

ayrıca tıpa son derece karşı biri olarak ybs öneririm ben de. sıralamam aşağı yukarı aynıydı seninle ben ybs seçtim. boğaziçi'nde okumanın sana katacağı şeyler çok fazla.

Arkadasimizin da dedigi gibi tıpla eger bir baska bolum arasinda kaliyorsan tıpı istemiyorsun demek. Ve gercekten cok kisi pisman oluyor ileride. Ancak Bogazici MIS sectiginde asla pisman olmazsin. Universite okumak tabi zorlar ancak ileride istedigin bolumde calisabilirsin. MIS Isletme Endustri birbirine cok yakindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neither

quote:

Orijinalden alıntı: well-disguised

@Neither daha iyi bilir ama okulda endüstriye en yakın bölüm ybs.

Arkadasimizin da dedigi gibi tıpla eger bir baska bolum arasinda kaliyorsan tıpı istemiyorsun demek. Ve gercekten cok kisi pisman oluyor ileride. Ancak Bogazici MIS sectiginde asla pisman olmazsin. Universite okumak tabi zorlar ancak ileride istedigin bolumde calisabilirsin. MIS Isletme Endustri birbirine cok yakindir.

Alıntıları Göster
    boğaziçi in, hisar out. ybs okuyorum bu arada boun da

• quote:

Orijinalden alıntı: rebellisch

boğaziçi in, hisar out. ybs okuyorum bu arada boun da

Alıntıları Göster
    tıp yazmalısın kardeşim o sıralamaya yazık etme diyorum.MIS bitirince ne kadar maaş alacaksın ? pratisyen olunca ne kadar maaş alacaksın ?

Rakip eleme vol3432423423 MIS güzel bölümdür kardeşim tam kıvamında yemede yanında işletme + pc müh karışımı bi dal.Ama ne karar alacaksan al asla pişman olmamaya çalış

• Trakya tıp.Artık Türkiye öyle bi hal aldı ki nokta atışı yapmalısın.Trakya uni.sanırım Edirnede.Avrupa havasını görebilirsin insanlarda böyle bi şansın varsa kaçırma derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOUN diye bir ismi hakketmiş bir ünide okumak mı dandik tıp mı sen seç.

• Trakya Tıptayım sorun olursa pm atabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F191128EA -- 13 Temmuz 2015; 9:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taze Leblebi

BOUN diye bir ismi hakketmiş bir ünide okumak mı dandik tıp mı sen seç.

Dandik dediğiniz tıpa sizin hayalleriniz ulaşamaz. İlk 11 bine girmek için insanlar ne kadar uğraşıyor siz dandik diyorsunuz. Normalde sıralamanıza laf etmek istemezdim ama 16 bin yapmışsın girsene hadi dandik tıpa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

quote:

Dandik dediğiniz tıpa sizin hayalleriniz ulaşamaz. İlk 11 bine girmek için insanlar ne kadar uğraşıyor siz dandik diyorsunuz. Normalde sıralamanıza laf etmek istemezdim ama 16 bin yapmışsın girsene hadi dandik tıpa.

Al o tıpı başına çal.Yarın pratisyen fazlalığında maaşlar düşünce ağlama bana.
  • BOUN..ne derseniz diyin hangi universiteden mezunsun ? BOUN.Nasi bir ingilizcen var ? Upper seviyesinden ust..Turkiye'nin en iyi pozisyonlsrinda calisirsin kaldi ki turkiye'yi gectim yurtdisi seni bekliyor hocam tipta saclarin agaracagina git yurtdisina..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E66B9239E

BOUN..ne derseniz diyin hangi universiteden mezunsun ? BOUN.Nasi bir ingilizcen var ? Upper seviyesinden ust..Turkiye'nin en iyi pozisyonlsrinda calisirsin kaldi ki turkiye'yi gectim yurtdisi seni bekliyor hocam tipta saclarin agaracagina git yurtdisina..
    Yüksekokulla tıbbın karşılaştırıldığını da gördük ya başka da bir şey demiyorum. Millet kafayı yemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksnoww

BOUN..ne derseniz diyin hangi universiteden mezunsun ? BOUN.Nasi bir ingilizcen var ? Upper seviyesinden ust..Turkiye'nin en iyi pozisyonlsrinda calisirsin kaldi ki turkiye'yi gectim yurtdisi seni bekliyor hocam tipta saclarin agaracagina git yurtdisina..

Benim tıpçı tandıklarım var adamlarda saç kalmamış
  • Edirne okunası sehirler arasında ilk5te unutma

• quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

quote:

Kardeşim sen bu mantaliteyle mutlu olamazsın. Okulda 3. senem. LYS sıralamam 4900'dü. TM'de ise 1000 küsurlarda. Boğaziçi'nde okuyan bir arkadaşım sayesinde bu bölümden haberdar oldum. Mezunlarla konuştuğumda aklıma yattı ve en sonunda abim, 3-4 mezun arkadaşıyla konuşturduğunda kesin kararımı verdim. Burası benim istediğim bölümdü. Ailem tıp seçmemi çok istiyordu ama hiç istemediğimi bildikleri için fazla baskı yapmadılar ama MIS'e çok karşıydılar. Sonuç olarak ben doğrusu da yanlışı da benim diyip kendi kararımı verdim. İyi ki de böyle olmuş.

Sıralamam şöyle geldi tıp seçmek zorundayım, böyle geldi mühendis olayım diye bir zorunluluğunuz yok. Çok yakın arkadaşım derece ile elektrik elektronik mühendisliğine girdi. Çocuk zerre mutlu değil, keşke ortalama bir sonuç alsaydım istediğim yere giderdim diyor.

Sen ondan 5-6 soru fazla yaptın diye hayallerin ulaşamaz falan demek hoş değil. Bu, aradaki farkı diğerlerinden birkaç soru fazla yapmanın belirleyeceği son sınavdı. Asıl diğerleriyle aranda oluşacak farkı senin tecrübelerin ve ne kadar kalifiye mezun olduğun ortaya koyacak. Cv'ne Türkiye'de 11000. oldum yazarsan kahkahalarla uğurlarlar seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çare Drogba -- 13 Temmuz 2015; 4:29:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.