Şimdi Ara

TRAMER DEN ARACINIZIN KAZA GEÇMİŞİNİ SORGULAMA (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
42
Favori
1.368.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ermanka26

Hangi menüden sorgulama yapıyoruz?

linki tiklamayin kopyalayip yapistirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    sizlere bilginiz varsa birkaç soru soracağım.Araba alacağım fakat her seferinde 5664 e mesaj atmak çok fazla maliyetli.bunun için bana yardımda bulunabilir misiniz!internetten sorgulama yapabilir miyim,aile dostumuzun tramer kullanıcı kodu ve şifresi var onu alsam evden ya da cepten internete girip sorgulauabilir miyi?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar bende bir aracı tramer de sorgulattım, 1 tane kazası olduğunu gösteriyor ama hasar bedeli yazmıyor. Nedeni sizce nedir?

Yani 2 gün sonra orada hasar bedeli yazar mı sizce?
  • Arkadaşlar merhabalar internetten bi araç buldum 20000 lira hasar kaydı görünüyor ama galerici bu rakamın 12000 lirasının karşı taraftaki hasar olduğunu ama kaza anında hatanın kendilerinde olduğunu buyüzden iki araçtaki bütün hasarın kendi kaskolarınca karşılandını 5664 gelen mesajında bu yüZden 20000 lira göründüğünü söylüyor adı üstünde galerici böyle birşey olabilirmi 5664 den gelen rakamlar sadece gönderdiğimiz plakayı mı gösteriyor yoksa toplam hasarmı hiç inanamadım bilgisi olan varsa çok memnun eder. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaziaga

Arkadaşlar merhabalar internetten bi araç buldum 20000 lira hasar kaydı görünüyor ama galerici bu rakamın 12000 lirasının karşı taraftaki hasar olduğunu ama kaza anında hatanın kendilerinde olduğunu buyüzden iki araçtaki bütün hasarın kendi kaskolarınca karşılandını 5664 gelen mesajında bu yüZden 20000 lira göründüğünü söylüyor adı üstünde galerici böyle birşey olabilirmi 5664 den gelen rakamlar sadece gönderdiğimiz plakayı mı gösteriyor yoksa toplam hasarmı hiç inanamadım bilgisi olan varsa çok memnun eder. Teşekkürler.

öyle bir şey olması mümkün değil. karşı tarafın hasarını kasko değil, sigorta öder. galericilerden uzak durunuz, piyasanın yarısına dahi almayınız.
  • Galericiler hakkında doğru konuş,beş parmağın beşi bir değildir.Bu gün iki kardeşin ahlakı herketleri birbirine benzemezken sen nasıl tüm galericilerin hepsini aynı görebilirsin.Sütten ağzın yandıysa,yoğurdu üfleyerek yiyin demelisin insanlara.Arabanızı almadan expertiz yaptırın para ödemeden satıştan önce,güvendiğin tecrübeli bir ustaya gidin iyice baktırın.Lakin bilip bilmeden kimsenin ekmeğiyle oynama.Herkes evine ekmek götürmenin peşinde.bazıları yüzünden piyasayı genelleyemezsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: classss

Galericiler hakkında doğru konuş,beş parmağın beşi bir değildir.Bu gün iki kardeşin ahlakı herketleri birbirine benzemezken sen nasıl tüm galericilerin hepsini aynı görebilirsin.Sütten ağzın yandıysa,yoğurdu üfleyerek yiyin demelisin insanlara.Arabanızı almadan expertiz yaptırın para ödemeden satıştan önce,güvendiğin tecrübeli bir ustaya gidin iyice baktırın.Lakin bilip bilmeden kimsenin ekmeğiyle oynama.Herkes evine ekmek götürmenin peşinde.bazıları yüzünden piyasayı genelleyemezsin..

1. kiminle nasıl konuşacağımı "galerici"den öğrenecek değilim.
    2. mesajımda hakaret vs yok.
    3. beş kişiden bahsediyorsan "bazıları" demek için en fazla iki kişi olması gerekiyor. eğer en insaflı tahminle beş kişiden dördünün evine götürdüğü ekmek haramsa o gruba "bazıları" denmez.
    4. artık herkes kimin ne olduğunu biliyor. sadece aracını acil satması gereken kişiler veya kredi alamayanlar size geliyor. allah onlara da yardım etsin inşallah...
    5. bu forumdaki arkadaşlarımı uyarmak benim görevim. siz de kendi arkadaşlarınızı uyarır, kötü imajınızı düzeltirseniz kimse galericiye "çakal" muamelesi yapmaz.

• http://www.tramer.org.tr/tramer/logonScrn.mxx

Buradan sorgu yapabilmek için illa eksper veya acenta mi olmamız lazım. Normal bir vatandaş sorgu yapamıyor mu ?
  • 1. Galerici değilim,yakınıyım.
    2.Piyasanın yarısına dahil almayınız derken,işini helaliyle ahlakıyla yapanlara hakaret etmiş oluyorsun.
    3.Elbetteki sen işini özellikle düzgün yapmayan insanları görerek yorum yapıyorsan haklısın.O zaman geceleri dışarı çık bi bak,ama nasılki galericilik işini düzgün yapmayanların yanına gidip buraya bu yorumu yapmışsan,gece çıktığında eğer 5 kişinin 4 ünden kötü şeyler yapan insanlar olduğunu görünce oradan es kaza geçen insanlardan da mı o işi yapıyor diye şüpheleneceksin ya da kendinden demi şüpheleneceksin.(Evet her işin olduğu gibi bu işide etiğine uygun olarak yapmayanları vardır,ama iyi olanları da var.bunu öğrenmek bizler ve sizlerin elinde,arabanı al güvendiğin expertize ya da servise götür)Ama sen bunu yapmazsan direk kesin yargıyla yaklaşırsan o işten helaliyle evine ekmek götürmek isteyen insanların rızkına engel olursun.Bence foruma bu şekilde yaklaşıp kimsenin ne ekmeğine mani ol ne de parasına.Parayı hiçbirimiz kolay kazanmıyoruz.Bi malzeme alırken 50 yeri araştırırız gösterir sorarız öyle alırız.Bence böyle yaklaş gruba.Ki arabayı servise gösterip expertiz yaptırdıktan sonra satışıyla beraber paranı ödedikten sonra başına ne gelecek.Yıkıcı değil yapıcı ol.Sonuçta işini doğru yapanlarında olduğunu unutma
    4.Bence Allah hepimize yardım etsin.Çünkü ağzı olan herkes konuşuyor.
    5. 2010 da MASFED(Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu) otomobil alım ve satımını yapan 150 bin personeli ve ailelerini haksız rekabetten korumak amacıyla kuruldu.Zamanla hepimiz daha bilinçli tüketici olacağız,hakkımızı ararken başkalarının hakkına saygı göstererek bilinçlice hareket edeceğiz.

Son olaraksa ben zaten senin ön yargını yıkamam,amacım forumdaki arkadaşlarımın yanlış düşüncelere kapılmasına engel olmak.Dedim ya ağzı olan herkes konuşuyor.Senin yaptığın forumdaki arkadaşları uyarmak değil başka birşey.Uyarmak,yardım etmek ön yargıyla olmaz.Galericiler yeri belli olan kurumlardır.Yaptığınız bir sözleşmeyle aracın arkasında olmayı taahhüt ederler.Bu taahüdün beraberinde aracınızı alırken test ettirip expertiz yaptırıp gerekli servisin expertiz garantisni aldıktan sonra satış anında paranızı ödeyebilirsiniz.Yine söylüyorum ben senin gibi tüm galericilerden kaçın diyemiyorum.Çünkü her işte olduğu gibi işini ahlakıyla yapmaya çalışan insanları zan altında bırakmak istemiyorum.Allah herkesin yardımcısı olsun.Hayırlı akşamlar.

• Arkadaşlar selamlar benim 2012 şubat ayında aldığıö aracı tramerden sorgulattığımda hasar kaydı çıkmamıştı. Servis ustalarıda kaçırma al bu aracı dedi. 2013 şubat ayında aracı satmaya kalktım 3 adet hasar kaydı öğrenmiş tramerden alıcı. Tabi bende şokk... Sigortacıma gittim aracın kaza kaydı yok takılan çıkma plakayla alakalı sorundur dedi ama inanasım gelmiyor daraldım ne trafik şube nede sigorta yapılacak bişey yok diyor aracın şase numarasına da yapıştı kaldı hasar. Elimde patladı en iyisi sıfır araç almak..... Bu konuda bilgisi olan varsa nasıl çözülecek bu sorun yardım ve bilgilerinizi bekliyorum saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sclapture

Arkadaşlar selamlar benim 2012 şubat ayında aldığıö aracı tramerden sorgulattığımda hasar kaydı çıkmamıştı. Servis ustalarıda kaçırma al bu aracı dedi. 2013 şubat ayında aracı satmaya kalktım 3 adet hasar kaydı öğrenmiş tramerden alıcı. Tabi bende şokk... Sigortacıma gittim aracın kaza kaydı yok takılan çıkma plakayla alakalı sorundur dedi ama inanasım gelmiyor daraldım ne trafik şube nede sigorta yapılacak bişey yok diyor aracın şase numarasına da yapıştı kaldı hasar. Elimde patladı en iyisi sıfır araç almak..... Bu konuda bilgisi olan varsa nasıl çözülecek bu sorun yardım ve bilgilerinizi bekliyorum saygılar...

Geçmiş olsun Lakin herkese sıfır araç alacak maddiyatta olmayabilir galericilere pek güven vermiyor ancak sağa sola sorgulayarak tanıdık dosta gösterek 2. el almak zorunda kalıyor oda ilerde bakıyorsun hasar kaydı, pert, boya gibi bi sürü ıvır zıvır çıkıyor.

Tramerde sorgulama yapamıyorsun illakı acente vs olman gerekiyor. Şuan bi araç beğendım ama tramer sorgulama yapamıyorum sorgulama yapan birileri varsa bana özelden yazarsa plakayı verecem bi zahmet baksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sclapture

Arkadaşlar selamlar benim 2012 şubat ayında aldığıö aracı tramerden sorgulattığımda hasar kaydı çıkmamıştı. Servis ustalarıda kaçırma al bu aracı dedi. 2013 şubat ayında aracı satmaya kalktım 3 adet hasar kaydı öğrenmiş tramerden alıcı. Tabi bende şokk... Sigortacıma gittim aracın kaza kaydı yok takılan çıkma plakayla alakalı sorundur dedi ama inanasım gelmiyor daraldım ne trafik şube nede sigorta yapılacak bişey yok diyor aracın şase numarasına da yapıştı kaldı hasar. Elimde patladı en iyisi sıfır araç almak..... Bu konuda bilgisi olan varsa nasıl çözülecek bu sorun yardım ve bilgilerinizi bekliyorum saygılar...

"0" araç almakta çözüm değil..

Benim "0" aldığım aracı 1 yıl sonra sattığımda aracımda "19 bin lira hasar görünüyor" diye alıcı aradı.. Aracım da bırakın hasarı çizik bile yoktu, 14 bin km'de idi.. Meğer benim ondan önce kullandığım aracın hasarı yeni aldığım araç üstünde görünüyormuş tramerde... Kaskoyu devredince nasılsa hasar da devrolmuş... Belki de hasarlı aracı verdiğim acenta bunu kasıtlı yaptı.. Düşünün nasılsa ben 0 araç almışım uzun süre kullanırım, sorgu sualde yaptırmam diye, belki de ellerindeki benim eski hasarlı aracı hasarsız gibi satmak için yaptılar bu işi... Aylarca uğraştık.,,,, düzeldi mi onu da bilmiyorum...

• acenteden sorgulama ayrıcalıklı birşey değil arkadaşlar (aracın gezdiği şehirler ve plaka değişiklikleri hariç).

dün alacağımız araç için acenteye sorgulama yaptırdık, buradan çıkan ufak hasarın aynısı Tramerden de çıktı. yani ikiside birdirini doğruluyordu.

ancak güvendiğimiz bir computest merkezinde çıkan sonuç vahim.. araç önden kazalı ve taklalı.. şaseler 3 yerinden kaynaklı.. kaçarak uzaklaştık sağlık olsun. ne tramere ne acenteye tam olarak güvenmeyin. güvendiğiniz ustaya + computeste sokun.. kimse parasını ağaçtan toplamıyor.
  • 2 yıl önce bir puntoya karar verdim. Tramerden sorgulattık sıkıntı çıkmadı. Sigorta kayıtına baktık sıkıntı çıkmadı. Ustamıza baktırdık sıkıntı çıkmadı.

İçim rahat etmedi bir de servisten kayıtlarına baktım. Beyin arızaları, klima arızaları, sönmeyen motor ışığı arızaları, direksiyon arızası, değişen ön tampon, değişen far, değişen ızgara, boyanan çamurluk, boyanan kaput, boyanan bagaj, değişen arka tampon, değişen ön aks çıktı. Son anda kurtardık satan adam birmot çalışanı çıktı.

Diyeceğim araba alıyosanız üşenmeyin eleye eleye gidin ve karar vermeden önce tam olarak baktırın aklınızda soru işareti kalmasın.
  • sistemde hata var mesajı gelıyor
  • 2012 model aracın tramerini sorgulatmak için bir sigorta şirketini aradım

"xxplakalı araç için ağır hasarlı araç kaydı vardır 2009 yılında açılmış hasar için tutar göremiyoruz" şeklinde mail attılar.

Sahibinden,şoför kapısının bir kamyonun metal çıkıntı kısmı tarafından ezilmesi sonucu değiştiğine dair bir bilgi aldım ama başka bir arızası var mı diye merak ediyorum.

Bu durumda aracı alırken servise götürüp baktırmaktan başka çare olmaz değil mi?

Olur da alır isem zaten plakayı değiştireceğim
  • bugün pejo 307 alacaktım. sahibi çok iddialı konuşuyordu gittik arabayı gördük gerçekten temiz.ama tramere mesaj attığımda bir ay ara ile iki adet hasar kaydı görüyüyor ama tutarları yazmıyor.sahibinin bir bilgisi yok bu konu hakkında.sizce sebeb ne olabilir.neden tutar yazmaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exelancez

bugün pejo 307 alacaktım. sahibi çok iddialı konuşuyordu gittik arabayı gördük gerçekten temiz.ama tramere mesaj attığımda bir ay ara ile iki adet hasar kaydı görüyüyor ama tutarları yazmıyor.sahibinin bir bilgisi yok bu konu hakkında.sizce sebeb ne olabilir.neden tutar yazmaz?

selamlar,

kaza olmuş ama tutar yazmayan araç, aracını kaskodan yaptırmamış özelden yaptırmış yada hiç yaptırmamış. aynı olay benim başıma geldi, transporter ile köşede park halindeki araca sürttüm. rapor vs tutduk haliyle, ama benim raçta hafif çizik vardı. kaskolu olmasına rağmen servise vs götürmedim. yaptırmadım yani. daha sonraları plakadan sorguladığımda tarihi ile birlikte hasar çıkıyor ama tutar yazmıyordu
  • teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.büyük ihtimal kaza olmuş ve kayda sokmadan özelden yaptırmış.neresi olduğunu sorunca bilmezden geldi açıklamak istemedi.zaten fiyatı uygun yazıyorumla yetindi.bende vazgeçtim araçtan
  • quote:

Orijinalden alıntı: classss

1. Galerici değilim,yakınıyım.
    2.Piyasanın yarısına dahil almayınız derken,işini helaliyle ahlakıyla yapanlara hakaret etmiş oluyorsun.
    3.Elbetteki sen işini özellikle düzgün yapmayan insanları görerek yorum yapıyorsan haklısın.O zaman geceleri dışarı çık bi bak,ama nasılki galericilik işini düzgün yapmayanların yanına gidip buraya bu yorumu yapmışsan,gece çıktığında eğer 5 kişinin 4 ünden kötü şeyler yapan insanlar olduğunu görünce oradan es kaza geçen insanlardan da mı o işi yapıyor diye şüpheleneceksin ya da kendinden demi şüpheleneceksin.(Evet her işin olduğu gibi bu işide etiğine uygun olarak yapmayanları vardır,ama iyi olanları da var.bunu öğrenmek bizler ve sizlerin elinde,arabanı al güvendiğin expertize ya da servise götür)Ama sen bunu yapmazsan direk kesin yargıyla yaklaşırsan o işten helaliyle evine ekmek götürmek isteyen insanların rızkına engel olursun.Bence foruma bu şekilde yaklaşıp kimsenin ne ekmeğine mani ol ne de parasına.Parayı hiçbirimiz kolay kazanmıyoruz.Bi malzeme alırken 50 yeri araştırırız gösterir sorarız öyle alırız.Bence böyle yaklaş gruba.Ki arabayı servise gösterip expertiz yaptırdıktan sonra satışıyla beraber paranı ödedikten sonra başına ne gelecek.Yıkıcı değil yapıcı ol.Sonuçta işini doğru yapanlarında olduğunu unutma
    4.Bence Allah hepimize yardım etsin.Çünkü ağzı olan herkes konuşuyor.
    5. 2010 da MASFED(Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu) otomobil alım ve satımını yapan 150 bin personeli ve ailelerini haksız rekabetten korumak amacıyla kuruldu.Zamanla hepimiz daha bilinçli tüketici olacağız,hakkımızı ararken başkalarının hakkına saygı göstererek bilinçlice hareket edeceğiz.

Son olaraksa ben zaten senin ön yargını yıkamam,amacım forumdaki arkadaşlarımın yanlış düşüncelere kapılmasına engel olmak.Dedim ya ağzı olan herkes konuşuyor.Senin yaptığın forumdaki arkadaşları uyarmak değil başka birşey.Uyarmak,yardım etmek ön yargıyla olmaz.Galericiler yeri belli olan kurumlardır.Yaptığınız bir sözleşmeyle aracın arkasında olmayı taahhüt ederler.Bu taahüdün beraberinde aracınızı alırken test ettirip expertiz yaptırıp gerekli servisin expertiz garantisni aldıktan sonra satış anında paranızı ödeyebilirsiniz.Yine söylüyorum ben senin gibi tüm galericilerden kaçın diyemiyorum.Çünkü her işte olduğu gibi işini ahlakıyla yapmaya çalışan insanları zan altında bırakmak istemiyorum.Allah herkesin yardımcısı olsun.Hayırlı akşamlar.

2 Yıl önce araba almak istedim görüşmediğim kimse kalmadı. Abartısız söylüyorum 100 kişi ile görüştüysem bunların 99 tanesi yalan söyledi. En komiğide yalanları ortaya çıkınca hepsi safı oynadı.

Bir milletin bu hale gelmesi ne kadar üzücü. Hep yabancılara bok atarız gavur diye ama biz onlardan daha beter gavur olmuşuz da haberimiz yok.

Sırf bunlardan dolayı araba almaktan vazgeçtim.

Bu işin tek bir çözümü var o da yabancılarda olduğu gibi araç satın alırken satıcı aracın durumunu resmi olarak beyan edecek.
    Misal Amerika'da bir araç alırken satıcı eğer size aracın motorunda şanzumanında sorun olduğunu belirtmezse ve (eyaletlere göre değişen süreler içinde) bir arıza çıkarsa anında paranızı geri alıyorsunuz. Tabi arızanın siz almadan önce zaten var olduğu bilirkişi tarafından tespit edilmesi lazım.

Aslında bu sistem bizde de var. Noterden satış yaparken noter satıcı-alıcı beyanı diye birşey yazıyor. İşte "aracı hali hazır vaziyette görerek ve beğenerek aldım" falan filan diye. Bunu değiştirmenize izin vermiyorlar. Mesela "Satıcı bu aracın hasarsız, kazasız olduğunu beyan etmektedir" gibisinden birşey yazdıramıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.