Şimdi Ara

Transistör test devresi yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

yapılmış devre yok sanırım satıştakileri kasttetiniz

Anlayamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

quote:

sadece germanyum transistörlerde çuvallıyor

Germanyum transistörleri hala veya nerede kullanıyorsunuz?

Elimde bir çift AC 187-188 var. Yıllardır durur...

Yok canım, ne kullanması

Elektronik parça stoğum 35-40 yıllık, 40-50 tane germanyum transistör, 15-20 tane de germanyum diyotum var. Antika değeri olur diye saklıyorum

Cihaz ile test yaparken denedim, tanıyamadı germanyumları. Adamlar çoktan tarihe gömmüşler yani...

• Atölyemde halen yüzlerce AC- OC - BF serisi gibi germanyum transistörler halen var. ayrıca germanyum diyotlar ganimet... Eh ne yaparsınız eski toprak olunca 1972 den beri birkmiş doğal olarak.. zaman zaman kullanmıyor da değilim . bazen lazım oluyor...
  • Muhsin Bey Selamlar..
    İlginiz için Teşekkürler . sormak istediğim bir kaç şey var . birincisi aşağıda resimde görünen ürün blue mavi de yok yerine maltepede ki ürün aynı özelliklere sahip ise onu almak isterim.. yanı bununla da sigorta ayarlarını otomatik yapabilirmiyiz ...

Önerdiğiniz Alet: Birinci resim..

Almak istediğim Alet : İkinci resim

Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 22 Şubat 2015; 7:58:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Mesajımdaki linklere tıklayabilirsiniz

Bağlantı koyduğunuzu görmemişim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Atölyemde halen yüzlerce AC- OC - BF serisi gibi germanyum transistörler halen var. ayrıca germanyum diyotlar ganimet... Eh ne yaparsınız eski toprak olunca 1972 den beri birkmiş doğal olarak.. zaman zaman kullanmıyor da değilim . bazen lazım oluyor...

Ben de forumun en yaşlısı benim diyordum

Benim stok başlangıcı 1978

Germanyum diyotları özellikle saklıyorum...
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    Ustam hepsi aynı...

İçerisindeki devre bu

Transistör test devresi yapımı

Tercih sizin. Belki ZIF soket bağlantıları farklıdır. O da önemli değil zaten, hangi işlemcinin nereye takılacağı, cihaz üzerindeki etiketlerde gösteriliyor.
    Yazılım olarak ProgISP 1.7.2 kullanmanızı öneririm.

PROGISP 1.7.2 Yazılımı da yandex'e yükledim buradan indirebilirsiniz. https://yadi.sk/d/Y2_ufB-Vepyto

Atmel devreleri ile ile ilgili önerdiğim sitede bayağı döküman ve programlayıcı, sürücüler var.

http://www.fischl.de/usbasp/

Yeni başlayacaklar bu siteden yaralanabilirlerhttp://berik.net/forum/index.php?board=9.0

ZIF soketli programlayıcı. http://320volt.com/atmel-atmega8-zif-soket-usbasp-programlayici/

Çalışan devre, tarafımdan iki tane yapıldı. Halen kullanıyorum. ZIF soket bağlantı şekli mükemmel... (ATtiny 2313 bu ZIF sokette programlanabiliyor)
    Aşağıdaki videoyu sonuna kadar izleyin. Videodaki devre yukarıdaki şemanın aynısı. ATmega8 işlemci ile birlikte bir kaç malzemeden yapılmış devre...
    Videoyu çeken arkadaşlar AVR BURN O MAT yazılımını kullanmışlar (bu yazılımda sigorta ayarları yapmak gerekiyor) Ben PROGISP 1.7.2 yi öneririm. Tercih sizlerin...

ATmel dünyasına girin, http://www.atmel.com/ kendinizi geliştirirsiniz, ufkunuz gelişir. Bir çok alanda yeni yeni devreler yaparsınız. ÖNERİRİM.

Herkese İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 22 Şubat 2015; 16:33:35 >

• Muhsin Bey Selamlar..
    Ben SP200S model Atmel programlayıcı aldım ancak sizin verdiğiniz programla ve WLPRO programıyla bir yükleme gerçekleştiremedim. ne yaptıysam bu iş hallolmadı Yardımcı olmanızı rica edecektim...

Aldığım alet bu ..
  • Kullandığım WLPRO menüleri

Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı

• Progisp1.7.2 Menüleri

• Resimde görünen ekranı oluşturamıyorum . sanıyorum fuse ayarlarını yeniden yapmak lazım ancak bu ayarlarıda yapamıyorum . böyle bir dosya yok hatası veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 8 Mart 2015; 13:12:18 >
    Öncelikle sürücüler yüklenmeli

1- http://www.fischl.de/usbasp/ adresinden Download başlığı altından usbasp.2011-05-28.tar.gz sürücüyü bilgisayarınıza indirin.
    2- usbasp.2011-05-28.tar.gz dosyasını açın > bin > win driver > LibUSB 1.2.4.0 sürücüyü bilgisayarınıza yükleyin.
    3- Bilgisayarım > sağ tık > donanım aygıtlardan yeni taktığınız ATmel programlayıcı ve USBASP tanındığını görün.
    4- ATmel programlayıcıyı bilgisayarınıza takın
    5- PROG 1.72 Yazılımı bilgisayarınıza yükleyin.
    6- ProgISP 1.72 yazılım simgesine > sağ tık > yönetici olarak çalıştır > seçeneği ile çalıştırın.
    7- Atmega 8 işlemciyi PIN bağlantılarını doğru takarak programlayıcıya yerleştirin.
    8- ProgISP > Program > select chip > ATmega8 seçili olsun ( Yanılmıyorsam RD veya SN ) tıkladığınızda alt kısımda ATmega8 tanındığına dair mesaj çıkacak.
    9- Yazılımı işlemciye yüklemeye başlayabilirsiniz..

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 8 Mart 2015; 14:10:38 >

• Kenan abi bu progisp biraz karışık bir program. Bendeki çin malı programlayıcıyı malesef bundan başka program görmediği için mahkumum kullanmaya.
    Eğer hex dosyasını program bulamıyorsa dosyanın bulunduğu yolda Türkçe karakterleden olabilir.
    Eğer atmega8 i görmüyorsa fuse bit ayarlarında hata olmuştur. Fusebit ayarlarındaki cksel işlemcinin hızını ayarlamaya yarıyor. Bu ayarda hız için dış kristal seçilirse bu kristali bağlamadan işlemci hiç bir şekilde çalışmaz hatta programlayıcı görmez.
  • Evvet maalesef. programlayıcı atmel i görmüyor. fuse ayarları için 80 takla attım ııhhh yinede olmuyor sürücülerini PC otomatik yüklüyor zaten. Kısaca miğdem bulandı PIC lerde böyle bir sorun yok. Anında yükle sil . çok kolay ve pratik ama bu atmel işi biraz sorunlu gibi... Muhsin beyin dediği yolu da takip ettim ancak yine sonuç alamadım. her neyse biraz daha uğraşacağım daha sonra sonuca bakacağız... İyi geceler
    USBasp sürücülerini pc otomatik yüklemez.

Donanım aygıtlardan programlayıcının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    quote:

PIC lerde böyle bir sorun yok
    ATmel 'lerde de böyle bir sorun yok. Başlangıçta biraz acemilik çekiyorsunuz o kadar. Bizlerde bu aşamalarda zorlandık. Hem fena mı, tecrübe kazanıyorsunuz.

Bu aşama da sigorta ayarlarıyla sorununuz yok. ( buraları karıştırmayın)

PC Programlayıcıyı görüyor mu? ( donanım aygıtlara bakın, pc programlayıcıyı görmüyorsa, hatayı görebilmek için, ekran fotosunu biz görelim.)

Resim temsilidir, Programlayıcıyı bilgisayara taktığınızda donaım aygıtlardan USBasp görünüyor mu? kontrol eder misiniz?

Aşağıdaki resimdeki gibi ( sarı ünlem ) hatası alıyorsanız, sürücü hatasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Mart 2015; 0:27:31 >

• Muhsin bey selamlar...
    USBasp olarak herhangi bir dosya yüklenmiyor ayrıca cebri yükleme yaparak veya yeni donanım ekliyerek bile bu donanım zaten yüklü mesajı veriyor ve çıkıyor . Acaba sistem 64 bit yüklü olduğu içinmi diye düşünüyorum.. Bu gün tekrar bütün dosyaları registerden bile silip öyle deniyeceğim bakalım sonucu yazarım

Bendeki yüklenen dosya resmi aşağıdadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 9 Mart 2015; 7:04:52 >

• Maalesef Ömrümde ilk defa bir olayı gerçekleştiremedim.. olmuyor .. Bu USBasp yüklenmiyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 9 Mart 2015; 8:56:39 >
  • LibUSB 1.2.4.0 sürücüyü nasıl yüklemek lazım anlamadım..

bin > win driver > LibUSB 1.2.4.0 İçerisindeki dosyalar aşağıdadır.. Burdaki installer_x64 tıklıyorum kısa bir an birşeyler yükleyip kapanıyor.. Yeni donanım yüklemede ise zaten daha yeni sürücü yüklü diyor başka sürücü yüklemeye de müsaede etmiyor. velhasıl ne giderim, nede kalırım diyor. arasatta bir hal...

• kenan abi linkteki programlayıcı ise gerekli program ve driverler mevcut bir bak istersen

http://www.kalexelectronics.com.au/sp200s-usb-pic-atmel-micro-eeprom-programmer/
    Ayrıca ustam bir şey daha dikkatimi çekti. Sizdeki programlayıcı bir çok mikro işlemci ve epromu programlayabildiği için, her işlemciyi farklı şekilde programlıyor. Bazı işlemciler ZIF sokette, bazı işlemciler ISP bağlantıyla, böylelikle ATmega8 ISP olarak programlanacak. ZIF sokete takarsanız ATmega8 'i tanımayacaktır.

Buradaki listede böyle yazıyor http://www.kalexelectronics.com.au/sp200s-usb-pic-atmel-micro-eeprom-programmer/

ATmega8@ISP , ATmega8L@ISP

Size önerdiğim programlayıcı yerine, değişik bir programlayıcı aldığınızdan dolayı, çözüm üretmeye çalışıyorum.

Öncelikle USBasp sürücü yüklemelerini bir kere bırakın...

Siz programlayıcı ile gelen yazılımları kurun.

28 li entegre soketine aşağıdaki bağlantıyı kurun.

Programlayıcının 10 lu ISP bağlantısını 28 li entegre soketine bağlantıları yapın. ATmega8 'i ancak böyle tanıyacaktır.

Sonucu buraya yazarsınız.

Bendeki programlayıcı da Attiny2313 'ü ISP bağlantıyla programlayabildiği için, pratik zif soketimi kendim oluşturmuştum.

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Mart 2015; 15:36:06 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.