Şimdi Ara

Transistör test devresi yapımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
71
Cevap
4
Favori
4.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ohh be Nihayet.. Muhsin Bey Teşekkür ederim.. ISP için mini bir ZIF soket hazırladım şemadaki gibi bağlantı yaptım WLPRO Programıyla çalıştordım ve yükleme yaptım...
    Yok Çok merak ediyorum da bu alet Poşet içinde satılıyor hiç bir yazılım Aparat CD falan yok. Acaba Stın alan Kaç kişi bu aleti tık diye çalıştırdı acaba. eminim benim gibi tırmalıyarak halletmişlerdir .. Her neyse Forumda bu işi çözdük bari bir başkası bu sıkıntıyı çekmesin faydalansın.. Herkese Yardımlarından dolayı teşekkürler...
  • Sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi günlerde kullan
    Ustam sizdeki programlayıcı AT89C51 ve AT89C2051 programlayabiliyor. Böyle bir programlayıcı aradığımı biliyorsunuz. Kaç liraya ve nereden aldınız.

Ayrıca yukarıda önerdiğim devreyi de hazırlayın...Çok kullanışlı bir devre... ATmega8 de Zıf soketli kullanırsın.http://320volt.com/atmel-atmega8-zif-soket-usbasp-programlayici/

• Bu Aleti ben Dirnec.net ten aldım. Kadıköyde ( İntel Elektronik )
    Toplu malzeme alımında aldığım için emin olun bilmiyorum ama sanıyorum ortalama 40-50 TL arasındadır..
    Devre olarak ISP bağlantı aparatını zaten yaptım aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi...
    Ayrıca test cihazıda sorunsuz çalıştı..
    Verdiğiniz bilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür ederim . Sağlıkla kalın

Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 9 Mart 2015; 15:20:57 >

• kenakord kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sizde sağlıkla kalın, iyi günlerde kullanın
  • Ve Böylece yeni oyuncağım. Atölyemdeki çalışma masamda yerini almıştır...

Transistör test devresi yapımı Transistör test devresi yapımı

• Güle güle kullan kenan hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pic ile yapılmışı olsa yada pickit 2 ile programlansa da ben de yapsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 9 Mart 2015; 17:02:28 >
  • Sen Yap. Atmeli Ben Programlarım... Eeee Ne derler daha sabah ters takla atıyordum aha şimdi bu işi de kaptım. başkalarına yardımcı olmaya başladık. yani kısaca palazlandık galiba
  • İnternetten toplu sipariş vereceğim, bunun malzemelerini de sepete atayım, geldikten sonra yapıp size dönerim kenan hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 9 Mart 2015; 19:27:29 >
  • Tamam devreyi yapın sonucu yazarsınız sorun yaşarsanız yardımcı olurum..

Bu Arada bu Alet gerçekten harika. hem ayaklarını buluyor hem HFE değerlerin hem N veya P olduğunu fetlerde iç direnç diyotlarda kutup her şeyi çok mükemmel olarak tespit ediyor gerçekten harika bir alet. şimdiye kadar bunun eksikliğini bilememişiz...
    Bu arada yukarıdaki bir yoruma istinaden Germanyum diyot veya transistoru de gayet güzel tespit ediyor hiçbir sorun yok.. bilgilerinize
    Kenan hocam atmega hakkında hiç bilgim yok pice de yeni başladım, o yüzden bu mikroişlemciyi programlayamaya yetecek kadar bi kart tavsiye edermisiniz, netten alacağım şekilde, tşkler

• http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini1_new.asp?kategori=455#ara

Yukarıda yazılı olan PIC programlayıcıyı alın pratik ve kolay kullanımı vardır.
    Bizim konularda bahsettiğimiz atmel programlayıcı PIC programlamayıda yapıyor... Ama sen başlangış olarak Yukarıda kısa yolunu verdiğim aleti alabilirsin ..
    Ben yıllardır aşağıda resmi görülen Mıcrochip kullanıyorum..

Transistör test devresi yapımı

Hocam elimde microchipin sattığı pickit2 var şu zif soketi olmayan tipten, bana sadece bu test devresini yapacak kadar işimi görüp rafa kaldıracağım bi program kartı gerekli, bide az bilgi sahibi olduğum için işlemci olarak atmega8 işlemci pic16 pic 12 gibi seri adı mı yoksa atmega8 i bluemavide aratınca 3 tane işlemci çıkıyor hangisini almam gerekiyor, bunu da halledip programlama kartını da alırsan gerisini hallederim inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 10 Mart 2015; 10:34:23 >
  • aşağıdaki linkte bir test cihazı var, sizce bu test cihazını yapmak mı, yoksa satın almak mı daha mantıklı?

http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Transistor-Tester-Capacity-ESR-RLC-L-C-R-Meter-Inductance-Resistor-NPN-PNP-MOS/32234829158.html

Transistör test devresi yapımı

• Satin alirsan elbette daha ucuz olur. Ama 15-30 gun beklemesi var.
    Ancak kendi yaptigin aleti kullanmak baska bir duygu

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Pickit2 ile atmel programlanabiliyor googlede bir ara istersen. 320voltta gormustum sanirsam.
    Atmega atmelin islemci ismi atmega8, atmega48 vb gidiyor. Sen atmega8 16pu alacaksin. Atmega8l bile olur bu is icin

• integer kullanıcısına yanıt
    Tşkler bi bakayım olmadı uygun bi programmer alırım saolasın, atmega8 16pu daha uygun fiyatlı görünüyor onu alayım

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Nerede yazdığını buldum ben denemedim ama sen bir dene istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_76445182/tm.htm
  • Tşkler malzemeleri alınca denerim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.