Şimdi Ara

Transporter T4 Sarsıntılı Kalkış Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum eski araç ustası da az az olan da eski araç olduğundan pek ilgilenmiyor. O yüzden kendi işimi kendim görmek zorunda kalıyorum. Yani neden ustaya göstermiyorsun da forumda cevap arıyorsunun cevabı bu. Aslında ustaya gösterdim de bilmiyorum bakmak lazım arada ara müsait olunca seni çağırırım dedi. 

Gelelim soruna.

iki sorun var.

1. Araç sadece ilk kalışta değil tüm dur kalklarda çok sarsıntılı kalkıyor ilerleyince sakinliyor sonrasında ve üst viteslerde vs öyle bir sorunu yok.
    2. Viteste giderken gazdan ayağını çekince rötarder sesine benzer bir ses geliyor.

Bunlar birbiriyle bağlantılı sorunlar mı emin değilim ama neden olduğunu çözemedim.

Bilgisi deneyimi veya fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali-candan -- 26 Kasım 2024; 18:53:57 >

• 2.5 TDI sahibiyim. Yakın zamanda kalkışlarda "silkeleme" yaşadım. Araba 1-2. viteste kendini öne ata ata ilerliyodu. Titreme kendimi bildim bileli var.

Baskı balata-volant seti değiştirdim. Allahım inanılmaz, debriyaj pamuk gibi, bastığımı hissetmiyorum. Motor kulağı da değiştirdim. Kalkarken titretmek mümkün değil aracı. İçeriye verdiği ses titreşim inanılmaz azaldı. Herhalde yaptıralı 2 aya yaklaştı.. Titreşim eski haline döndü :)) Debriyajı hatırlayamıyorum, ayağım alışmış olabilir.

Benim o sallantım volantla gitti. Bir ustam akis frezesinden de yapabilir demişti. Aklınızda olsun. Muğlada benim araca da bakmadılar Denizliye gittim..

Edit : Yukarıda kavramaya da başlamıştı iyice. Zaten T4'ler yukarıda kavrar ama benimki 1 santim kala artık oturduğunu hissediyordum. Kaçırma yoktu.

Araç 250 binde, daha önce 110 binde baskı değişmişti, Usta gazıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 26 Kasım 2024; 22:20:53 >
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bana göre yüzde yüz eksiksiz bir şekilde tespiti yapmış zaten tecrübe de etmiş başka yoruma gerek kalmadı bile. Ben olsam ben de bunlardan başlardım değiştirmeye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SkyTraveler kullanıcısına yanıt

Maalesef baskı-volant seti 18-20 bin lira civarlarında.. Birkaç kişi daha yorum yazsa ben çok daha rahatlarım  

• Gökhan G. kullanıcısına yanıt

Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Ben çanakkaledeyim. Civar illere bakıyorum şimdi. Balıkesir'de de çıkmazsa ya Bursa tarafına yada aşağı doğru İzmir Afyon Denizli geleceğim mecburen. Ustanızdan memnunsanız firma adını falan paylaşırsanız özel mesaj veya burdan aklımda bulunsun.

Volant balata setinin markası belli mi markadan markaya çok oynuyormuş fiyatlar şimdi baktım 17ye var 11e var işçilik de koysan 24-25 çıkar durduk yere sadece buna. takoza da 5-6 isteseler 30 bin bırakmak lazım ustaya.

bir de titreşim haricinde bu büyük otobüslerdeki rötarder sesine benzer ses var mıydı sizin araçta. ayağını gazdan çekince uğulduyor araba bütün viteslerde.

• ali-candan kullanıcısına yanıt

Ben parçada mümkün olduğunda orjinal almayı tercih ediyorum. Aracın ilk sahibiyiz, şuanda ama orjinal diye aldığımız parçalar bile fabrika parçasının çeyrek süresi kadar dayanmıyor bence.. LUK marka aldım ben, aracınız 2.5 oynar volant ise genelde bu öneriliyor. 2.4'lerde yan sanayi parça kullanımı daha yaygın gibi görüyorum.

Ben 20 Eylül'de gitmiştim tamire. 6500 lira işçilik verdim :) Direksiyon kutu tamiri için gitmiştim asıl, Denizli sanayiide 3-4 firma vardı en azından bu işi yapan

Yapılan İşlemler :

Direksiyon kutusu sökümü,

Baskı Balata Volant Değişimi

Üst 2 Motor Kulağı değişimi

Yağ bakımı

Ön 2 amortisör değişimi,

Fren vakumu contası değişimi

Ön disk balata değişimi

Ama direksiyon kutusu sökmek için zaten bu "değişimi" yapıldı dediğim parçaların çoğu sökülüyor. Yenisini takmak usta için bile daha kolaydır.

Ben parçaları EP VW Ertan'dan aldım, Ustayı da o önerdi sağ olsun işimi gördü, sabah 8 de kapısındaydım adam beni aynı gün çıkardı akşam saat 10'da bitti işimiz, bilseydim daha çok para söylerdim de dedi ama :))

Uğultu olarak da, araba en az 6 ay zaman kadar önce bir anda sağ önden olduğunu düşündüğüm bir uğultu yaptı. 80-120 arası gibiydi sanki ama emin değilim, belki de o zaman duyulur hale geliyordu. Ben porya bozuluyor sandım ama kesildi sonradan bir daha da yapmadı. Manifold'la egsozla alakalı bir şey olabilir belki sizinki. Bir baktırın patlak olabilir. Benim egsoz 3-4 yerden delik, sürekli de deliniyor artık. Değişmesi lazım. Kusura bakmayın böyle uzun uzun yazıyorum. Araçla 0'dan beri beraberiz, başka sorunuz olursa her daim yazabilirsiniz.

Yakın zamanda kadran'ım bozuldu. Kondansatör kronik akıyor bozuluyor artık. Üzerine bir de kontak eklendi. anahtar şifre kısmı bozuk, şuanda söktüm tornavida ile çalıştırıyorum ben...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.