Şimdi Ara

Trendyol Yöneticisi : günde 16 saat çalışmayacaksanız yazılımcı olmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    “Trendyol TechDays 2020”
    https://twitter.com/firatakandere/status/1689321033700974611

• Oğlum ben yorum yaptım mı problemli olan sensin videoyu attım sadece, millet yazılımcılığı ofiste kahve 2-3 saat kod yazma evinden dolaresleri cukkalama olarak görüyor halbuki iş dışında da kendini sürekli yenilemen geliştirmen yeni teknolojiye ayak uydurman gereken bir alan. Tıp ne kadar zorsa ceng de o kadar zordur

Ben ceng kötülemiyorum bence en iyi mühendislik ancak balon oluştuğunu okulların o sıralamaları hak etmediğini söyledim. Bir şirketin başarılı ama o hisse fiyatını hak etmediğini söylemek gibi bir şey bu. Sen çok ofansifsin relax ol biraz sakin dolaresleri düşün :D

• Buralar karışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle mi olmuş kank?

• doğru demiş ki. günde 16 saat kod yazıp problem çözmüyorsun, juniorların çok çalışması lazım.

• Adam dogru demis.. Basligi acan arkadasin dinledigini anlama konusunda belli problemleri var sanirim.. Herkes icin gecerli olan bir durum.. Ise yeni baslayan entry level bir elemanin is disinda da belli bir donem calismasi gerekiyor.

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

Oğlum ben yorum yaptım mı problemli olan sensin videoyu attım sadece, millet yazılımcılığı ofiste kahve 2-3 saat kod yazma evinden dolaresleri cukkalama olarak görüyor halbuki iş dışında da kendini sürekli yenilemen geliştirmen yeni teknolojiye ayak uydurman gereken bir alan. Tıp ne kadar zorsa ceng de o kadar zordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 10 Ağustos 2023; 11:27:31 >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

3-5 senede bir teknolojiler ve trendler değişiyor, hızlı öğrenip adapte olamazsan piyasada sıkıntı yaşıyor veya siliniyorsun. yazılımcılık kolay bir iş değil, buradaki veletlerin algı oyunlarına gelmeyin.

şu anki aklım olsa tıp okurdum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynen öyle. Kaç yaşında olursan ol oturup yeni teknolojileri öğrenip adapte olman lazım, öğrenme süreci hiç bitmiyor neredeyse. Cengin en büyük zorluğu budur büyük ihtimal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne demek 16 saat. Az çalışıp dolar kazanıyordun kanzi öyle değil miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 10 Ağustos 2023; 11:27:8 >
  • Evden 2 saat çalışarak 4bin dolar almıyormuyduk  

• Kod yazan birinin kafası sürekli akış diyagramı, alt yordamlar vb doludur. Yani 24-16=8 saat uyku dışında zaten durum budur. Bazen uykuda da kod yazıldığı durumlar olur.

• ama bana evden yatağında dizi izlerken kod yazıp cebini dolaresle doldurcan dendi  

Bunu atman basli basina bir yorum degil mi zaten ? Her gun ceng kotuleyen bir baslik acsaydim belki sorunlu olabilirdim

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

Ben ceng kötülemiyorum bence en iyi mühendislik ancak balon oluştuğunu okulların o sıralamaları hak etmediğini söyledim. Bir şirketin başarılı ama o hisse fiyatını hak etmediğini söylemek gibi bir şey bu. Sen çok ofansifsin relax ol biraz sakin dolaresleri düşün :D

Sigara kahve yaparken yaziyorum hocam zaten.. Ancak, sektoru bilmeyen insanlar korkup alan degistiriyor bu tip basliklar yuzunden.. Bir tanidigim 9kdan tip yazdi bu yil mesela.. Is bulamayacagini dusundugu icin.. O yuzden yaziyorum bunlari.. Bilmeyen insanlar korkup ilgi alani olmayan alanlara kayma egiliminde oluyor bu tip yorumlardan kaynakli olarak.. Yoksa ben de siralamalarin abartili bir sekilde arttigini dusunuyorum

• Yazılımcı olmak sürekli araştırma ve kendini geliştirme gerektiriyor ama günde 16 saat çalışan birinin zihni kapanır. 1-2 saatte çözeceğiz işler günler bile alabilir. Gün içinde yazılımcınin 3-4 saatlik verimli ve kesintisiz bir çalışma süresi olur. Günlük bu rakam arttığı zaman boş boş ekrana bakmaya başlarsınız.

16 saat işe yeni başlayan biri için bile çok fazla .
    Kısa süreli olarak sabah 8 akşam 10 çalıştığım oldu ama o da geçici takvimi yetiştirmek içindi.

• 10 ders saat calısmayana iş yok dogru

• Şimdi kesinlikle mühendislikte yeni kişilerin kendini geliştirmesi, yol kat etmesi gerekiyor da 16 saat abartı olmamış mı?
    Sanayide çırak sabah 8’de dükkanı açıyor akşam 8’de de kapatıp gidiyor 12 saat. Sanayide bu. 3-4 ay sonra bu çırak deneyim kazanınca yüksek ihtimal kendisinden sonra gelen çırak başlıyor bu mesaiye, öbürü de 10’da gelip akşam 8’de gidiyor.

• 16 saat çalışcaksam napiyim o zenginliği be

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.