< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Trendyoldan aldığım anakart iadesi hakkında (2. sayfa)
-
-
Kapsamdısı Ürünler
Cep telefonlarında ve SIM Kart takılabilen IT ürünlerinde ambalaj açılması durumunda
kanunda öngörülen haller dısında güvenlik nedeni ile iade ve degisim yapılamamaktadır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Dostum genelde bu tartışmalarda hep bu konuya geliniyor zaten, ancak satıcıya gizli bir sözleşme yapılmıyor, satıcı bu şartları bilerek ürünü satıyor zaten :)
Ama satıcılar, insanları kandırırız diyerek bir ihtimal işe atlıyorlar.
Bu arada kanunda yer alan bir madde için emsal karar olmaz kanunda yeri olmayan şeyler emsal olabilir.
Çevremde var, bizzat kendi iade ettiğim sim'i takılmış telefon yok çünkü ben bilinçli bir müşteriyim alacağım ürün hakkında nihai bilgiye ulaştıktan sonra ürünü alırım.
Kanunda öngörülen haller için Mesafeli Satış Sözleşmesini okuyabilirsiniz :)
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-6.htm
Ayrıca abuk subuk sitelerdeki kuralları okumak yerine direkt aç kanunu oku 15 dakikada okursun zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 18 Ekim 2020; 15:30:55 >
Sen ramleri ve kartı doğru taktığına ya da anakartın diğer parçalara uyduğuna emin misin?
O zaman ben bu anakarti keyfi sekilde iade edemiyorum. Sadece gerçekten arızalı ise garanti firmasından arızalı olduğuna yönelik bir belge ile iade edebiliriim demi? Neyse ki pahalı değildi şuan soğudum anakarttan, satarım uğraşmam.
Umarım çözerler. Ben yeni aldığım şeylerde ilk günden sorun yaşayınca sinir krizleri geçiyorum :)
Evet hocam ben kanunu okuduğumda böyle bir sonuç çıkardım.
Çok tecrübeli olmasam da doğru yaptığıma eminim. Zaten ertesi gün bilgisayarciya götürdüm kendim beceremiyorum diye düşünerek. O da görüntü alamadi. Uğraşma geri yolla dediği için direkt iade yaptım. Şuan anakart duruyor geldiğinden beri tekrar denemedim iade oluyosa ediyim diye düşünüyordum.
Önceden yaptım dediğiniz için sordum neyse siz araştırıp niahi karara varıp alıyorsunuz ama önceden de yapmışsınız . Teşekkür ederim bilgilendirme için . Ha sonra da çevremdeki arkadaşlar yaptiya falan döndü 😁
Son bir şey daha sorucam. Ürünü bana tekrar geri yolladiklarinda yoğun bir tiner kokusu vardi. Bu şekilde işlem yapmalari normal mi?
Hocam amacım sizinle tartışmak değil ben çevremdeki insanlara çok defa bu durumlarla ilgili yardımcı oldum bizzat kendim yaptımdan kastım buydu.
Tabii ki sizin tercihiniz neye inanıp, inanmamak ama bilinçli bir vatandaş kanunları okur, bilir ve ona göre hareket eder.
Size verebileceğim tavsiye, kanunu 15 dakika ayırıp okumanız yönünde olacaktır.
Sağlıklı günler diliyorum size.
dostum görmeden aldığın ürünler için iade hakkın var sonuçta keyfi bir iade değil ürün çalışmıyor,
ama bu olayda şöyle bir sıkıntı var ki bu ürünün çalışmadığını söylersen iade almazlar ve grantiye yolla derler
beğenmedim diye iade edersen ürünü alırlar ama aynı ürünü paketler başkasına satarlar artık kimde patlarsa.
-
Cayma hakkin var ama ne trendyol ne de satici bunu kabul ediyor. Cayma hakkini ty bildirdiginden cakal cevaplari urun tarafindan acilip kullanilmis iade alinamaz diyecektir. Gecmis olsun. Keske amazon'dan alsaydin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 18 Ekim 2020; 17:32:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam hepsiburada amazon vs varken neden trendyol
-
Beğenmedim diyerek gönderirsem iade almazlar diye düşünüp sorunu belirterek iade etmeye çalıştım. Az önce ürünü tekrar taktim hic bir sekilde çalışmıyor bu sefer. Start almiyor anakart. Garanti servisine yollayıp ordan çalışmadığına dair bir belge talep edicem. Anakarttan da soğudum kullanmiycam sinir ettiler.
Evet kabul etmiyorlar ürünü. Kutusu hiç açılmamış gibiydi ama bios pili çizikler içindeydi, siyahliklar vardi üstünde Fabrikasyondan olabilir diye düşündüm. Şuan ise bir başkasinin iade ettiği ürün elimde patlamış gibi hissediyorum :) 100/500 kupon vardı hadi dedim yararlaniyim. Bir daha trendyoldan hayatta almam :)
100/500 kupon vardı yaptık bir hata :/
Keşke beğenmedim diyerek iade etseydin. 14 gün hakkınız var; hele ki satıcı trendyol, hepsiburada gibi sitelerin kendileri ise sıkıntısız iade ederdin. Diğerleri sıkıntı çıkarsa da hakem heyetiyle işini yine hallederdin.
-
Direkt iade etseniz böyle uğraşmassınız. Mesela bir kaç sene önce hepsiburada'dan 3 tane anakart aldım sırayla. Hepsini teker teker birer hafta deneyip iade ettim.Hiç bir sorun çıkmamıştı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X