Şimdi Ara

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
1
Favori
18.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim bir sorum daha olacak.acaba treo 650 de bluetooth kulaklıklar müzik dinleme şansımız var mı? ben denedim ama bir türlü beceremedim bunu. bi ayarı falan mı var acaba?
  • kendi üzerinde bluetooth kulaklık ile müzik dinleme desteği yok. Ancakwww.softick.com sitesinde bir gateway programı var. Ancak bu programı kullanabilmek için a2dp destekleyen bir bluetooth kulaklık gerekir. Treo'nun kendi kulaklığında bu özellik yoktur.
  • yardımın için teşekkür ederim dostum:)iyi çalışmalar
  • gelen mesajlarda bazı türkçe harfler soru işareti olarak görülüyor mesela (ğ)(ı) gibi napmam gerekio
  • mrb arkadaşlar. palm işletim sistemi bana oldukça düzensiz ve karışık geliyor. sizler bunu gidermek için bir şeyler kullanıyor musunuz? ben megalauncher die bir program kullanıyodum.oldukça kullanışlıydı fakat zamanı doldu. her şey karışık eskisi gibi. acaba arayüzü kolaylaştırmak ve düzeni sağlamak için(örneğin programlar klasörlere ayrılmış, oyunlar ayrı bir yerde, programlar ayrı bir yerde gibi-özellikle sd kart içerisinde, çünkü palm os ta kartın içindeki program,oyun vs. ayrı birimlere ayrılmıyor) ne kullanablirim?ayrı bir işletim sistemi kullanbilir miyim?
  • bi sitede okuduğuma göre palm e linux de kurabiliyosun windows mobile da...ama nası yapılır edilir nası bi karışıklıı vardır bilmiyorum...
  • aadnan önce sana katkı olarak: Multi taskingden gerçekten bin kat daha karmaşık işler yapabiliyor palm. Mesela sana aynı anda kaç tane program çalışıyor somut olarak örnekleyeyim:

Not programı açık yazı yazarken mobilecloku açtım ve kronometreyi çalıştırdım. Hatta aclock programındaki kronometreyi de açtım ikisi de çalışıyor. Derken audio gatewayi açtım bt li stereo kulaklıkla bağlantıyı kurdum o çalışıyor. ptunesi açtım bir şarkıya tıkladım müzik dinliyorum. Tekrar notuma döndüm ve şu anda en az bildiğim 1.Mobileclock ve aclock çalışıyor kronometre 2. Audio gateway çalışıyor müziği kulaklığa aktarıyor. 3. ptunes şarkı çalıyor otoamatik şarkı bittikçe atlıyor. 4. Notta not yazıyorum. Diyelim ki çağrı geldi o sırada ptunes durur. Ancak başka programlar çalışmaya başlar. Mesela phone1 den nakille takephone, audio gateway sesi kulaklığa götürmekte, derken callrec konuşmaları kaydetmeye başlar. volumecare sesi kontrol eder yükseltir, mobileclock ve aclock kronometresi hala çalışıyor. Konuşurken not almam gerekti veya sms atmam lazım o programı açarım bir de bu açılanlara bunu eklemiş olurum. Bu sırada unutmadan KBligts off klavye ışıklarını denetlemekte eğer 3 saniyeyi aşarsa klavye ışıklarını söndürmekte. Ayrıca alarm ve ajanda programları çalışmakta gelen alarmları öttürmekte. Her an Hilauncher programını ulaşıp menüden itediğim programı açarım, Hatta bu sırada sublauncher programıyla da ilgili tuşa basarak bütün bunlara ilaveten popup ingilizce sözlük programını açıp bir ingilizce kelimenin anlamına bakıp çıkabilirm bütün bunlar olurken. Ki bunları deneysel olarak söylemedim zaten bu kadar programın aynı anda çalışması günlük olarak oluyor zaten.

dimitris: kısmen sana da cevap olarak resco explorer dene çok memnun klaırsın aynı PC deki explorer gibi ne nerede açık seçik izlersin. Gerekirse zip yaparsın. kopyala yapıştır sil taşı rahat yaparsın. Ayrıca açılacak dosyaları text, mp3, resim, video anlık açabilirsin. Ayrıca aktif search ile nerede o harflere uygun dosyalar var çok hızlı bulursun.

ŞİMDİ KENDİME MAHSUS BİR YÖNTEMİ YAZAYIM:

Arkadaşlar nerdeyse ben ilk zamanlardaki syncten bu yana artık PC ile hiç synch yapmadım. Buna şu anda hiç ihtiyacım yok. Peki Nasıl hallediyorum. İlk user name için synch yapmanız lazım tabii. Ben backup pro ile hergün gece tümden yedek alıyorum. Ayarladığım saatte otomatik olarak son durumu adeta true image alır gibi yedekliyor. Son kaç yedeğin muhafaza edileceğini de söylüyorsunuz onları o kadar muhafaza ediyor. Mesela ben 3 dedim. Bununla beraber resco backup ile bazı hızlı değişken dosyaları yedekliyorum. Bunlar contacts, sms database, phonecall db, not aldığım programlar, to do, saved preferences, unsaved preferences, ve bazı sürekli olması gereken programların db leri. Bunları da günde iki kez alacak biçimde otomatik kurdum. Gerekirse de aktif olarak update edip program yükleyeceksem böyle yapıyorum. Yüklediğim program bazı ayarları bozarsa resco backup ile onu tekrar yükleyerek düzeltmiş oluyorum. Böylece herşeyim korunuyor. Kartım da 2gb olduğu için yer sorunum da yoktur. Diyeceksiniz ki programları nasıl kuruyorsun:

Onu da PC deki card reader ile 2gb kartımı oraya takıyorum ve kartta istediğim sayı ve isimde klasörler açıp .prc dosyalarını oraya aktarıyorum. Ayrıca PC'm de de 2gb kartımı da yedekliyorum. Yani aynısını 2gb kartımda ne var yoksa hepsini bir de pc ye kopyalıyorum. Sonra kartı card readerdan çıkarıp Treoya takıyorum ve resco exploreri açıp ilgili klasöre gidip yüklediğim .prc dosyasını çalıştırıp deniyorum hoşuma giderse onu RAM e install ediyorum. Orada da sık kullanmayacak isem powerrun ile karta atıyorum istediğim zaman çalıştırmak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 7 Nisan 2007; 22:53:32 >

• @dimitris

Treo'nun standart launcher programında, yüklü olan programları kategorilere ayırarak bir düzen oluşturabilirsin. Karttaki programlar için de Zlink ya da PowerRun adındaki programları kullanabilirsin. Bu programların oluşturduğu kısa yolları da istediğin kategoriye atayabilirsin.

Kategoriye atamak için Menu>Kategori bölümünü kullanabilirsin.
  • @patesi

Treo üzerine Linux kurmak mümkün olabiliyor. Ama sadece "bakın bu cihaza Linux kurulabiliyor" diyebiliyorsunuz. Pek çok özelliğini verimli kullanmak pek mümkün olmuyor. Treo üzerine Windows Mobile kurmak derseniz, işte o imkansız gibi görünmekte. En azından şimdilik. Windows Mobile, Linux kadar esnek bir işletim sistemi değil henüz.
  • Ek katkı: cryptooth'un önerisine ek olarak Hilauncher programı ile windovs progamını starttan açar gibi o menü üzerinden istediğin alt menüeler kurarak istediğin kadar programa erişebilirsin. Hem de çok cazip renkler vererek.

Mesela 6230i ile gece ortamında aldığım bazı örnekleri sunayım:

Bu keyGTime programı ile popup açılan saat ve cihazla ilgili bilgilerin istediğin anda ve hard tuşların hangisine basarsan o anda gecenin her anında saate bakma ve varsa bir iş onu hatırlama şansınız olur.

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum

Hilauncheri göstermek istedim ama cep telden bu kadar olur ilk resim hilauncher açılmadan iphony arayüzü görünüyor:

Şimdi hilauncheri açtım:

Hilauncher üzerinden Back alt menüsünden açılmış son 10 işleme bakıp tekrar ulaşabiliyorsunuz yanda mavi altzeminle görünen kısım. Zaten bu renkleri siz oluşturuyorsunuz:

• yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. iyiki varsınız:) iyi çalışmalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cryptooth

@patesi

Treo üzerine Linux kurmak mümkün olabiliyor. Ama sadece "bakın bu cihaza Linux kurulabiliyor" diyebiliyorsunuz. Pek çok özelliğini verimli kullanmak pek mümkün olmuyor. Treo üzerine Windows Mobile kurmak derseniz, işte o imkansız gibi görünmekte. En azından şimdilik. Windows Mobile, Linux kadar esnek bir işletim sistemi değil henüz.

teşekkürler...
  • Arkadaşlar yurtdışına kendime sipariş verirken 1 er adet fazladan treo ürünleri aldım. kargo masrafımı çıkarmak için satıyorum. İlginizi çekerse link aşağıda. Almak isteyen arkadaşlar pm atabilir. Direk benden alırlarsa site komisyonu da ödemeyebilirler.

http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?aramasatici=dost1968
  • selam dostum şeffaf kılıfa nekadar istiyorsun
  • Merhaba,
    @nakka ve @cryptooth arkadaşlara, bu makinanın altında ezilmemi engelledikleri, ona hükmetmeme yardımcı oldukları ve ellerindeki programları paylaştıkları için çok teşekkür ederim.

Konu hakkında yardımcı olan diğer arkadaşlarada teşekkür ediyorum.

Bende konuya katkıda bulunmak isterdim fakat sınırlı bilgimle ancak anlatılanları uygulayabiliyorum.

Daha önce motorola mpx200 kullanıcısı idim. O makinayı öğrenmek de zordu. Böyle forum başlıkları altında başlayan paylaşım daha sonra siteye (mpx gen tr ) kadar gitti. Bilmiyorum palm hakkında bilgili arkadaşlar (@nakka ve @cryptooth) konuyu site durumuna taşıyabilirlermi ?

Son teknosa furyasından sonra çok sayıda tre0 650 kullanıcısı oldu. Sitenin oldukça üyesi olacağına inanıyorum. Tabiki benimkisi bir fikir.

Konu genişledikçe tecrübeler artar tecrübeler arttıkça uygulamada kolaylıklar olacaktır.

Düşünmekte fayda var...

• Birde sorum olacak, sd kartta, pc üzerinden nasıl klasör oluşturabilirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmethakan

Merhaba,
    @nakka ve @cryptooth arkadaşlara, bu makinanın altında ezilmemi engelledikleri, ona hükmetmeme yardımcı oldukları ve ellerindeki programları paylaştıkları için çok teşekkür ederim.

Konu hakkında yardımcı olan diğer arkadaşlarada teşekkür ediyorum.

Bende konuya katkıda bulunmak isterdim fakat sınırlı bilgimle ancak anlatılanları uygulayabiliyorum.

Daha önce motorola mpx200 kullanıcısı idim. O makinayı öğrenmek de zordu. Böyle forum başlıkları altında başlayan paylaşım daha sonra siteye (mpx gen tr ) kadar gitti. Bilmiyorum palm hakkında bilgili arkadaşlar (@nakka ve @cryptooth) konuyu site durumuna taşıyabilirlermi ?

Son teknosa furyasından sonra çok sayıda tre0 650 kullanıcısı oldu. Sitenin oldukça üyesi olacağına inanıyorum. Tabiki benimkisi bir fikir.

Konu genişledikçe tecrübeler artar tecrübeler arttıkça uygulamada kolaylıklar olacaktır.

Düşünmekte fayda var...

brnce konuyla ilgili bi toplantı yapsak da orda yüzyüze paylaşılsa bişiler olmaz mı

bununla ilgili topic de açtım ama ilgi olmadı

• arkadaşlar Treo 650 de sms için ileti raporu default olarak yoktur. Bu nedenle bu işlemi başka şekilde yapmak durumundayız.

Tamamen kendi çaba ve araştırmalarım sonucunda buna çözüm buldum ve uzun zamandır kullanıyorum.

Hatta bu buluntumu Türkiye'deki Palm yetkili servislerine ben önerdim. Onlar da bu katkımı olumlu bularak tavsiye etmektedirler.

Bu kodlardan herhangi birini mesaj alanına yazıp bir boşluk bırakırsanız size cevap olarak detaylı ileti raporu gönderilir. Şimdilik Turkcell için geçerlidir.

*md#
    *noti#
    *not#
    *0#

Şu anda tam çalışan kod *not# olandır.

Hayırlı kullanmalar.
  • Hatta bu kodu hazır şablona yazıp koyun ileti raporu almak istediğiniz mesajın önüne bir tıklamayala koyun raporunuz gelsin.

------

Şimdi kendi cihazımda hayran kaldığım programlar ve özelliklerini saymaya başlayacağım:

İlki 2Playme. Bu programa resmen hayranım. Niye mi?

Bu programa bilhassa telefonunuz ne zaman kapanıp açılacağına karar veriyorsunuz. O kadar dakik ve mükemmel çalışıyor ki anlatamam. Esas espri de girdiğiniz şifreyi kendisi otomatik tuşlayıp hazır hale getiriyor.

Bunun hayatıma getirdiği müthiş çözüm şudur. Diyelim ki yeni program yüklediniz veya başka sebepten arabada giderken telefon reset attı. Bazen telefon belinizde iken bunun farkına bile varmıyoruz. Saatlerce telefonun kapalı olduğunu ancak bir yeri aramak istediğimizde anlıyoruz veya bize ulaşmak isteyenler telefonumunuz saatlerdir cevap vermediğini söylüyorlar öyle anlıyoruz. Veya Phone Technician da da telefon aç özelliği var ama o sadece açıyor ve şifre girmemi bekliyor. Böylece bazen sabahtan öğleye kadar o durumda kaldığı günleri bilirim. Veya herhangi bir vakitte telefonun off olduğunu gördüğümde diyelim ki arabada şöforsünüz ve 120 km hızla gidiyorsunuz trafikte şifre tuşlamak vs. o kadar riskli ve külfetli ki sormayın. Halbuki bu harika program resetten sonra otomatik devreye giriyor dışarıya görünmeyen şifreyi tuşluyor ve telefon hazır.

Neticede resetten sonra veya sabah telefonum istediğim saatte ve %100 doğrulukla hazır durumda oluyor ziyadesi ile memnunum. Çünkü aylardır kullanıyorum hala programda bir çalışma hatası ve beni yanıltan bir duruma rastlamadım.

Bir diğer özelliği telefonunuzdaki herhangi bir mp3 ü alarmınız yapıp örneğin uyandırma saatinde ptunestan veya real playerden çaldırabilirsiniz. Bu da çok güzel çalışıyor. Sabah istediğim saatte az volümden çok volüme doğru harika bir müzik sesiyle uyanıyorum.

Bu program kullandığınzda göreceksiniz ki başka işler de yapıyor ancak bu iki özellik beni fethetti.

Duyurayım dedim. Program tanıtma serisi sürecek. Kullanıp detayları ve problem ve çözümleri ile paylaşacağım seri devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 19 Nisan 2007; 10:37:05 >

• ARKADAŞLAR TREO 650 DE TV ÇIKIŞI YAPABİLMEMİZ MÜMKÜN MÜ?

YÜKLEDİĞİMİZ FOTOLARI VEYA VİDEOLARI TVDE İZLEME İMKANIMIZ VAR MI?

VEYA BU ÖZELLİĞE SAHİP BİR PDA VAR MI? CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM SELAMETLE...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.