Şimdi Ara

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
1
Favori
18.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yurtdışına verdiğim treo650 aksesuar siparişim bu gün elime geçti. her istediğimiden 1 adet fazla getirdim. elimde 1 er adet silikon case, retractable syncro-charge cable, araç şarj, smoke holster var. ilgi duyan pm atsın.
  • arkadaşlar treo ya nasıl dosya yada program yükleyeceğiz açıkca ve anlaşılır bir şekilde anlatırsanız. birde ben palm de gprs ile net e giriyorum, ana sayfaya dönüp tekrar web menüsüne gelince ana sayfadan açmaya başlıyor tekrar, yani bıraktığım sayfayı iptal etmiş oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

arkadaşlar treo ya nasıl dosya yada program yükleyeceğiz açıkca ve anlaşılır bir şekilde anlatırsanız. birde ben palm de gprs ile net e giriyorum, ana sayfaya dönüp tekrar web menüsüne gelince ana sayfadan açmaya başlıyor tekrar, yani bıraktığım sayfayı iptal etmiş oluyor.

palm işletim sistemine ait program dosyaları prc uzantılıdır. ornegin hesap makinesi ilşe ilgili bir program ismi calc.prc olabilir. senin yapacağın çok basit; eğer pc üzerinden kuracaksan önce pc ne palm.com dan veya cihazının kurulum cd sinden palm desktop programlarını install et. ardından kurmak istediğin prc uzantılı dosya üzerinde çift tıkla, palm programı otomatik olarak programı ilk senkronizasyon işleminde kurulmak üzere sıraya alacaktır. tıklamanı takiben cihazını usb, cradle, IR vs yolu ile PC ne bağla ve hotsync işlemine başla program sen müdehale etmezsen direk cihaz hafızasına kurulur, ama sen eğer karta kurmak istiyorsan palm quick innstall penceresinde henheld kısmından card kısmına kurulacak prc uzantılı dosyayı sürükle. bunların dışında, eğer prc uzantılı dosyan pc de ise bu dosyayı IR ile direk palma göner o ne yapacağını zaten bilir ve seni yönlendirir :)

Klasik bir hareket olarak sorun yaşamadan kullanıcı kılavuzlarını okumuyoruz. palm kullanıcı kılavuzuna bir göz at, sana çok yardımcı olacaktır.
    Slm

• Arkadaşlar sayenizde bende treo650 sahibiyim bence bu işi bilen arkadaşlar her palmtreoda olması gereken programları tavsiye niteliğinde yazarsa daha faydalı olur birde bir programın içinde bir sürü minik dosyalar oluyor hepsini atacağız alete yoksa prc olan yeterlimi teşekkürler..
  • Treo 650 ye özgü hayran kaldığım birkaç özellik:

Sesi anında kısmak. Diyelim sessiz ortamda olmanız gerekti ve ses açık durumda. Diğer telefonlarda en hızlısı bile 2-3 saniye sürer veya en az iki tıklamadır. Halbuki treo 650 de nerdeyse bir saniye içinde ve sadece hafif bir kısa işlemle.

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum

-------------------------------------------------------

Bir diğeri: İstediğiniz anda cihazın başka hiçbir yeriyle oynamadan simkartı yuvasından çıkarın bir diğerini büyük bir hızla ve başarıyla ve cihazla sorun yaşamadan takın. Bu şu anda hiçbir telefonda olmayan özelliktir.

Dikkat: Teknik servislerden bu simkart yuvasının kolaylıkla kaybolabildiği ve yedeğinin de hemen bulunamadığı bildirilmekte. Bu nedenle bu simkart yuvasını sık kullananlar bunu mutlaka gözönünde bulundursunlar. Yeri gelmişken uayaralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 29 Mart 2007; 7:28:18 >

• Treo 650 nin anteni size göre olmasa veya daha kısa mı olsa iyi idi? Bana göre ben çok memnunum. Çok ta hoşuma gidiyor. Belki biraz da farklı bir cihaza sahip olmanın gizi diyelim.

Ama dedik ya palm'de treo'da ÇÖZÜMSÜZLÜK YOKTUR ÇÖZÜM vardır.

Alın size anteni nerdeyse yok olmuş treo:

Linki izleyin iyice okuyun ve gerekirse uygulayın. Ben okudum herhangi bir sorun çıkarmıyor ve çekişte farklılık olmuyor.

http://www.treoantenna.com/shop/

• quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

arkadaşlar treo ya nasıl dosya yada program yükleyeceğiz açıkca ve anlaşılır bir şekilde anlatırsanız. birde ben palm de gprs ile net e giriyorum, ana sayfaya dönüp tekrar web menüsüne gelince ana sayfadan açmaya başlıyor tekrar, yani bıraktığım sayfayı iptal etmiş oluyor.
    Değerli aadnan, Web programı açıkken preferences (türkçesinde nedir bilmiyorum ayarlar olabilir) e gir orada start with var ( birlikte açıl) orada last page viewed var onu işaretlersen en son açtığın sayfa görüntülenerek web programını açrasın. Orada 4 tane özellik var zaten. Home, last ğage, herhangi bir bookmark, boş sayfa.

Kolay gelsin.
  • 3 program kurdum ve daha sonra pil bitmeye yakın devamlı kendine kendine reset atar vaziyette pili sarj edip hard reset attım neden böyle bir sorun çıkardıki bi yerde bir yalnış yapıyoruz nerde acaba??
  • Arkadaşlar yaz geliyor işte Palm Treosu olanlara denizde müzik dinleme çağrı yapma ve çağrıya cevap verme aparatlarını tanıtacağım. Hem de tam denizin içinde suyla haşır neşir olurken

Size gerekenler:

Öncelikle bir TREO 650.
    Sonra Softick Audio Gateway programı.
    www.softick.com

Bir de Jabra su geçirmez bluetoothlu stereo kulaklığı.

http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/6219865.asp?m=1&gid=112&srid=3439&oid=4

Sonra da bu aparat:

Alabileceğiniz link:

http://www.treo-gear.com/store/catalog.asp?item=241

Değmeyin keyfinize. Ne su ne toz ne çamur sizi ne müzikten ne de çağrılarınızdan uzak bırakmaz. Hele bir de düşünün denizin ortasında yüzerken görüşme yaptığınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 30 Mart 2007; 15:52:46 >

• İşte bir işe yarar alet daha

http://www.treo-gear.com/store/catalog.asp?item=254

Bununla herhangi bir alkalin pille cihazın pilinin ani bitmesi durumunda şarj edebilir. Gerekli acil konuşma veya işlerinizi görebilirsiniz. Oldu ya elektrikler kesildi uzun süre gelmedi şarj da tükendi işte çözüm. Veya yazlıkta köyde uygun olmayan yerde bulunurken şarj tükenirse.

Bir de hatırlatma diğer telefonlarda olmayan başka özellik:

Treoda BLUETOOTH özelliğini kullanmak için GSM durumuna geçmeniz gerekmez. Hiç GSM sinyalini açmasanızda BT ile her türlü işinizi görebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Arkadaşlar yaz geliyor işte Palm Treosu olanlara denizde müzik dinleme çağrı yapma ve çağrıya cevap verme aparatlarını tanıtacağım. Hem de tam denizin içinde suyla haşır neşir olurken

Size gerekenler:

Öncelikle bir TREO 650.
    www.softick.com

Sonra da bu aparat:

Alabileceğiniz link:

Değmeyin keyfinize. Ne su ne toz ne çamur sizi ne müzikten ne de çağrılarınızdan uzak bırakmaz. Hele bir de düşünün denizin ortasında yüzerken görüşme yaptığınızı.

bildiğim kadarı ile treo stereo bluetooth kulaklık desteklememekte.

siz bu kulaklığı treo 650 de denedinizmi?

denediyseniz çok güzel bir şey gerçekten. ama stereo kulaklık desteklemiyor bir diğeride bluetooothdan müzik sesi almak mümkün değil diye biliyorum.

aydınlatırsanız sevinirim.

hayırlı günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Arkadaşlar yaz geliyor işte Palm Treosu olanlara denizde müzik dinleme çağrı yapma ve çağrıya cevap verme aparatlarını tanıtacağım. Hem de tam denizin içinde suyla haşır neşir olurken

Size gerekenler:

Öncelikle bir TREO 650.
    www.softick.com

Sonra da bu aparat:

Alabileceğiniz link:

Acaba TREO su ile deniz girecek varmıdır? Valla su alırsa tekrar Teknosa nın kampanyasını bekler..

• benim treo da programları açarken yeterli hafıza yok diyor. sanırım programları tel haafızasına kurmuşum. kart hafızasına atmanın yolu varmı? birde programları kurarken o anda kurmuyor senk başladığı anda kurmaya başlıyor. yani sadece program kurmak için pc ye bağlanamıyoruz. mecburen senkronizasyonun bitmesini bekliyoruz. değilmi senk da maşallah baya uzun sürüyor. bunu da çözmenin yolu varmı.
  • birde nakka kardeş gsm kapalı iken blueotoothun açık olma özelliği benim nokia e50 dedde var fazla övmesen iyi olacak bence.
  • birde cryptooth kardeş : benim bri yerde söylediğim geri gitme özelliğinin olmaması sözü üzerine siz gerek yok demiştiniz. halbuki en son okuduğunuz mesajdan çıkıp başka bir uygulama açıp tekrar okuduğunuz mesajın okuduğunuz satırına kadar geelmek baya zaman almakda. yani ana menüden tekrar mesajlara kadar gelip okuduğunuzu bulup açmanız gerekecek yanılıyormuyum
  • ben quick instal ve palm desktop u kurarken sağ üstteki user kısmına farklı isimler vermişim uninstal edip tekrar kurdum o isimle yine kaldı bu dacihazı kullnmamı zorlaştırıyor çözümü varmı acaba arkadaşlar
  • palm olayını çözene kadar baya terletecem sizi arkadaşlar sabredin lütfen.
  • internette gezinirken yeni sayfa açabiliyormuyuz açık sayfalar arasında dolaşabiliyormuyuz. ileri geri tuşları hem baya zaman alıyor hemde gereksiz kontor yiyor malum.
  • bu kadar kısa kısa mesaj yazma sebebim bilg habire hata mesajı veriyor yazdıklarım kompile siliniyor. kopyala yapıştır diyecem ama oda siliniyor malesef onedenle şimdiden bağışlayın.
  • @aadnan

Hepsine sırayla tek mesajla cevap vermeye çalışayım:

Programları kurmak için
    Hotsync yapabilir ya da Bluetooth, Kızılötesi veya SD kart ile kurulum yapabilirsiniz.
    Her sync işleminde cihazınızın yedeği alınacaktır.

Daha hızlı bir sync işlemi için
    - Masaüstünde ekranın sağ alt köşesindeki Hotsync simgesine tıklayın ve Custom satırını seçin.
    - Açılan pencerenin üstünde doğru kullanıcı adının seçili olduğuna emin olun. Treo'daki Hotsync programını açtığınızda sağ üst köşede görünen isim ile aynı olmalıdır.
    - Addit satırını seçin ve sağ taraftaki Change butonuna basın
    - Açılan pencerede Do Nothing ve Set as default kutucuklarını işaretleyip OK ve Done butonlarına basın

Addit uygulaması her sync işleminde birtakım içerikleri internete bağlanarak güncellemektedir. Bu içerikler, program tanıtımları, reklamlar vb içeriklerdir.

GSM kapalıyken
    BT'nin açık olması veya olmamasının ne gibi bir faydası var onu anlayamadım :)

Geri tuşu
    SMS okurken demişsiniz. SMS, adı üzerinde kısa mesaj. Çok uzun bir SMS metni almış olabilirsiniz. Ama sanırım çok uç noktada bir ihtiyaç. Uzun metinler için e-posta'yı tercih edebilirsiniz :)

Palm User name
    Eski isimleri silmek için:
    - PalmDesktop uygulamasını çalıştırın
    - Treo'nuzdaki kullanıcı adını yanlışlıkla silmemek için kontrol edin.
    -Treo'daki Hotsync programını açın ce sağ üst köşeye bakın.
    - Sağ üst köşeden kullanıcı ismine tıklayın ve listeden Edit Users satırını seçin
    - Silmek istediğiniz kullanıcıyı seçip Delete butonuna tıklayın.
    - Kullanıcı ile ilgili tüm bilgiler silinsin mi sorusuna Evet veya Hayır diyebilirsiniz.
    -Evet derseniz, tüm veriler silinecek
    -Hayir derseniz, kullanıcı listeden silinecek ama bilgileri C:\Program files\PalmOne\<kullanici_adi> klasöründe saklanacaktır.

Internet gezgini
    Internet browser programı (WEB), birden fazla sayfayı aynı anda açma özelliğine sahip değildir. Cache yönetimi bilgisayardaki gibi çok başarılı olmayabilir. Bellek miktarını Options > Preferences > Advanced sekemsinden değiştirebilirsiniz.
    Aynı anda birden fazla sayfayı açan (tabbed browsing) bir program için (beta)http://www.wapuniverse.com/ linkine bakabilirsiniz.

Paylaşmaktan kimse yorulmaz. :) Bu yüzden her şeyi sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.