Şimdi Ara

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
1
Favori
18.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar treo650 de el yazısı ile not alma ve bu notları saklama özelliği var mı? Motorola eski Accompli modelindeki gibi mesela. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • evrenc "bugme" isimli bir program var bununla el yazısıyla not alabiliyorsun, daha bir çok gelişmiş özelliği var notun içine resim, harita, çizim koyabiliyorsun.
  • diddlebug da ücretsiz bir not programı. tavsiye ederim

http://www.palmgear.com/?xyz=3457
  • biri bana palm treo 650 ile şnternet bankacılığını anlatırsa çok sevinecem. garanti bankası ile
  • ilk aldıgım zamanlarda lanet olsun nerden aldım bu aleti derken , şimdiyse diğer kullanıcılar gibi bu alet zamanımı çalıo basından kalkamıyor diyenlerdenim
    forumdaki bır cok kullanıcının yardımıyla bır cok programa bır cok oyuna vs vs ulastım hepınıze cok tesekkur ederım inanın buyuk dertten kurtardınız benı şuan tek konuda eksiğim kaldı oda GPS
    bu cihazda gps i nası kullanacagımızı hangı donanıma hangı yazılıma ıhtıyac duydugumuzu neler yapmamız gerektıgını anlatacak bı arkads cıkarsa sevınırım
  • GPS için
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_205/tt.htm

linkindeki TOMTOM'u indirebilirsin. 1.55 GB'lık bir dosya. içinde istanbul ve ankara haritaları var. Bir de Bluetooth GPS modül alırsın olur biter.www.baytekin.com.tr adresinden garmin'in bluetooth gps alıcısını kullanabilirsin. Aynı sitede palm için haritalar da vardı
  • arkadaşlar komik gelebilir ama treo 650 de geri alma tuşunu göremedim. bu da beni baya zorluyor. yani bir uygulama içinde dolaşırken bir geriye gelmek için tekrar ana menü tuşuna basıyorum aynı yolları takip edip bir geriye gelmiş oluyorum. Birde aklıma takılan şu var: Açık bir uygulamayı terk edip başka bir uygulama açtığımızda terkettiğimiz uygulamaya direk olarak nasıl döneceğiz. hani symbianlı nokilarda var ya menü tuşuna basılı tutarak açık uygulamarı görüyoruz istediğimizi seçip kaldığımız yerden devam ediyoruz. şimdilik bu iki soruma cevap yazarsanız sevinirim arkadaşlar.
  • yav arkadaşlar hadi bie cevap ama olmuyor böyle
  • bildiğim kadarıyla multi task denilen özellik yok treo da ama menuden programa dönersen kaldığın yerden devam edebilmen lazım.
  • http://www.mikemccollister.com/palm/ linkinde McPhling programını indirip kullanabilirsin.

Programın ingilizce açıklaması şu şekilde:

"McPhling allows you to quickly switch from your current application to the previous one by simply swiping your pen from the silkscreen "Apps" button into the upper-left graffiti area. In addition, a swipe from the "Menu" button to the "Apps" button will pop up a list of your most recently used applications (application list) for you to select."

quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

arkadaşlar komik gelebilir ama treo 650 de geri alma tuşunu göremedim. bu da beni baya zorluyor. yani bir uygulama içinde dolaşırken bir geriye gelmek için tekrar ana menü tuşuna basıyorum aynı yolları takip edip bir geriye gelmiş oluyorum. Birde aklıma takılan şu var: Açık bir uygulamayı terk edip başka bir uygulama açtığımızda terkettiğimiz uygulamaya direk olarak nasıl döneceğiz. hani symbianlı nokilarda var ya menü tuşuna basılı tutarak açık uygulamarı görüyoruz istediğimizi seçip kaldığımız yerden devam ediyoruz. şimdilik bu iki soruma cevap yazarsanız sevinirim arkadaşlar.

• arkadaşlar birde garantinin sitesinde palm bankacılığı var. bunu nasıl kullanacağız bilen varsa sevinirim.
  • garanti palm bankacalığı sanırım handdandgo da ki rss servisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

arkadaşlar komik gelebilir ama treo 650 de geri alma tuşunu göremedim. bu da beni baya zorluyor. yani bir uygulama içinde dolaşırken bir geriye gelmek için tekrar ana menü tuşuna basıyorum aynı yolları takip edip bir geriye gelmiş oluyorum. Birde aklıma takılan şu var: Açık bir uygulamayı terk edip başka bir uygulama açtığımızda terkettiğimiz uygulamaya direk olarak nasıl döneceğiz. hani symbianlı nokilarda var ya menü tuşuna basılı tutarak açık uygulamarı görüyoruz istediğimizi seçip kaldığımız yerden devam ediyoruz. şimdilik bu iki soruma cevap yazarsanız sevinirim arkadaşlar.
    Sevgili aadnan Palm flash bellek kullandığı için şöyle düşünebilirsin: Bütün programların hepsi hem açık hem kapalı. Yani Palm'in böyle bir derdi yoktur. Bu nedenle dikkat edersen symbian veya ppc de bir program açıkken onu kapatıp kayıt altına almadan eğer cihazınız bir nedenle reset atarsa açıldığından itibaren işlenmiş veriler kayıt edilip program kapatılmadığı için kayıp edilirler. Halbuki yukarıda dediğim gibi palm'de programlara ulaştıktan itibaren ne yaparsanız yapın onlar anında flash belleğe kayıt oldukları için cihazınız anında reset etse bile o anda piliniz bitip kapansa bile son durumu kaybetmezsiniz. Bunun şöyle harika bir kullanım önceliği var ki ben hayranım:

Mesela diyelim ki notlara not yazıyordum satrancı açtım oyun oynamaya başladım tam o sırada ptunesi açtım müzik dinlemeye başladım ve derken bir de word dökümanı açıp içinde ne varmış dedim ama o sırada isilo ile yüklediğim son kitaba bakayım dedim. Şimdi tekrar ilk notları yazdığım yere dönersem aynı bıtaktığım gibi bulurum. Hatta pil bitti diyelim enerji sıfır oldu veya reset attı herşey tozduman gibi oldu. Hiç sorun değil. Fişe şarja taktığım veya resetten sonra telefon açıldığında diyeyim ki isiloda ernest hemingwayın kitabının 294. cü sayfasının 4. satırında bırakmış isem o programa ulaşırsam onu aynen aynı satır üzerinde orada bulurum. Veya not yazarken nakka nın nak ında kalmışsa cursor yine aynen orada yanıp söner haldedir. Veya müzik parçası ptunesta son parçanın üzerindedir. Halbuki diğer sistemlerde bu böyle değildir. Notlar genel görünüm altında açılır ve siz o özel yazmakta olduğunuz notu tekrar edit durumuna getirmelisiniz.

Yani özetle senin istediğin konu için palm'de bir zorunluluk yoktur. Ancak anladığım sen son ulaştığın programlara tekrar ulaşmak istiyorum diyorsun. Buna kısayollar yaratarak ulaşabilirsin. Palm de sayısız şekil ve sayıda kısa ulaşım metodları vardır.

1.Hilauncherhttp://www.hilauncher.com/ bununla aynı windows start butonu gibi çalışır ve açılan yan pencereler vasıtası ile son açılanlar dahil istediğin şekil ve sayıda applicationu ayarlaya bilirsin. Üstelik istediğin renklerle çok canlı biçimde.

2. Mobillaunch:http://www.rmobile.ca/subpages/mobilelaunch.html Bunu herhangi bir botuna atayıp sonra biraz uzun süre basmaya ayarlarsan herhangi bir programdan çıkmadan her sayfaya 10 adet işlev atayıp sonra bunların üzerine dokunursan anında o işlevi açarsınız. Sonuçta 10 adet sayfaya 10 programdan 100 programı içine işleyebilirsiniz. Hatta bunları baş harflerine göre daha hızlı çağırabilirsiniz.

3. Powerrun:http://www.palmgear.com/index.cfm?fuseaction=software.showsoftware&prodid=15870 Bu da harika bir porgramlara kısa ulaşım ve ayrıca çalıştırma aracıdır. Bunu açtığınızda önce anahafızada çalışan tüm programları toplu halde görür isterseniz run tuşuna basark onu çalıştırabilir veya tüm yan dosyaları ile birlikte silebilirsiniz. Ayrıca card seçeneğine ulaşarak anahafizada iken karta taşıdığınız programları toplu halde görür aynı işlemleri bunlar içinde çok kısa içinde yapabilirsiniz.

4. Bütün bunlara ek olarak butler adlı program ile treonuz üzerindeki tüm tuşlara bir işlev atayarak onları o tuşlara basarak anında çağırabilirsiniz. Yani 27 adet tuş takımı size 27 adet işlevi hemen getirmenize yardımcı olur.http://www.palmgear.com/index.cfm?fuseaction=software.showsoftware&PartnerREF=&siteid=1&prodID=52726

Daha başka ulaşım yolları da var ancak bununla bile yetinirsek sınırsız olarak çabucak ulaşmamızın mümkün olduğu görülür.

Sevgi ile kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 26 Mart 2007; 21:09:25 >

• Mesela bu tuş takımına işlev atamak benim için çok büyüleyici bir olay. Tek tek nasıl atadım örnekler vereyim.

W tuşum web i temsil ettiğini düşünerek ona atadım ve W tuşuna biraz uzun basarsam web programı açılıyor. ERT acil arama tuşu olarak ayarladım. Y tuşu yedek lafından Backman Pro ya ayarlanmış durumda. Y ye hafif uzun basarsam hemen yedekleme programım ekrana gelir ve son durumu görürüm veya hemen yedek alırım. U Today programıdır. Çok işlevli bir program bu. I to do için, O memo için, P pictureden çok çabuk cameraya ulaştırır beni.

A real player, S netclock, DFG acil arama, H hesaptan calculator, J butler, K kayıttan Callrec, L preferences genel ayarlara (link ten), Z (z raporu gibi) doc to go, XCV acil aramalar, B Clock wireless, N mailler, M mesajlar,

Yani çok sık kullandığım işlevler tuş takımında engelsiz biçimde ulaşabileceğim şekilde elimin altında.

örnek vermek istedim. Yoksa böyle yapmak zorunda değilim herzaman bunları istediğim biçimde değiştire bilirim. Acil aramalara illa acil arama kaydetmek zorunda değilim. Mesela G için mobilclock kayıtlı yani kronometre saat alarm gibi harika bir program kayıtlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 26 Mart 2007; 21:43:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pajero

Pili ne kadar gidiyor, birde pdf dosyalarını okumada basarılımı sayın nakka kardeşim?
    Bakın pili yaptığı işleve o müthiş parlak ekrana göre harika gidiyor. Yani parlaklığı tam yapın Bt açık normal konuşma ile 1.5 gün rahat kullanırsınız.

Eğer parlaklığı yarım yapıp kalvye tuşlarını da ekran açıkken off durumuna getirip Bt yi de eğer kulaklık kullanmıyorsanız o zaman garanti 2 gün gider.

PDF dosyalarını elbette okuyabilirsiniz. Bunun için hatta özel pdf okuyucu program var.

Bu free bir programdır ve harika biçimde pdf leri açıp okursunuz.

http://www.metaviewsoft.de/en/Software/PalmOS/Freeware/PalmPDF/index.html

• ''Please anter the password for the handheld''

''Please anter the password for the handheld''

Ya arkadaşlar Treo 650'mi bilgisayara usb ile bağlayıp bağlantı aparatındaki düğmeye basıyorum, bağlanmaya çalışırken bana bu şifreyi soruyor!!! Kutuda gördüğüm bütün rakam ve harfleri denedim ama nafile...

Ne yazacağız buraya Allah aşkına yaa?
  • cihazınıza bir güvenlik şifresi vermişsiniz.
    bu şifreyi girmeniz gerekmekte.
  • arkadaşlar görüşmelerim sonucundawww.mytreo.net sitesinden alışveriş için Turkiye seçeneğinin de listeye eklenmesi konusunda siteden söz aldım. isteyen kısa süre sonra direk site üzerinden sipariş verebilecek. bana onay gelince sizi bilgilendireceğim. şimdilik sitenin onayında bekliyor.
  • bu treo olayı benimde kafama takıldı almayı düşünüyorum fakat siz kullanıcı arkadaşlardan bir kaç sey örenmek istiyorum msn kullanma şansımız varmı kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim ve telefon türkce ve programlar (mp3 video player vs )gibi yüklü olarakmı geliyor..teşekkürler.
  • Güzel girişim. Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: dost1968

arkadaşlar görüşmelerim sonucundawww.mytreo.net sitesinden alışveriş için Turkiye seçeneğinin de listeye eklenmesi konusunda siteden söz aldım. isteyen kısa süre sonra direk site üzerinden sipariş verebilecek. bana onay gelince sizi bilgilendireceğim. şimdilik sitenin onayında bekliyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.