Şimdi Ara

Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
13
Favori
39.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Ben oyuna başladığımdan beri soldier oynuyorum. Itemlerimi party soldier olarak dizdim. Onun dışında loadout felan da ekstra açmadım. Oyuna göre de stil belirlemiyorum. Bir oyunda genelde aynı şeyleri yapmama rağmen oyun tarzıma özel farklı loadout açmadım. Bir de rastgele serverlarda oynuyorum. Forumun birlikte oynadığı bir yer vs. var mı?

Leetnock ile bazen oynuyoruz, oyun içi adım Scorpius eklersen oynarız beraber.

Tavsiye etmem sakın girmeyin 40 küsür level adamlar oluyor bitiriyorlar hemen işini

• quote:

Orijinalden alıntı: Leetnock

quote:

quote:

Ben oyuna başladığımdan beri soldier oynuyorum. Itemlerimi party soldier olarak dizdim. Onun dışında loadout felan da ekstra açmadım. Oyuna göre de stil belirlemiyorum. Bir oyunda genelde aynı şeyleri yapmama rağmen oyun tarzıma özel farklı loadout açmadım. Bir de rastgele serverlarda oynuyorum. Forumun birlikte oynadığı bir yer vs. var mı?

Tavsiye etmem sakın girmeyin 40 küsür level adamlar oluyor bitiriyorlar hemen işini

hardcore oluyor değil mi, ben neler çekiyorum bi bilsen hele modem de dandik ki acayip lag yapıyorum. hele sentinel'la oynarken 10 tane peşpeşe sallasam anca bir tane vurabiliyorum bir de bu yüksek levellı adamlarla oynarken daha zor oluyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

hardcore oluyor değil mi, ben neler çekiyorum bi bilsen hele modem de dandik ki acayip lag yapıyorum. hele sentinel'la oynarken 10 tane peşpeşe sallasam anca bir tane vurabiliyorum bir de bu yüksek levellı adamlarla oynarken daha zor oluyor..

Seni ekledim ben. Hatta birlikte 3 oyun felan attık, farkındamıydın bilmiyorum. Nickim bariskozan.

Evet oyuncular genel anlamda iyiydi; ama uyum sağlayabildiğimi düşünüyorum. Genelde orta-üst sıralarda bitirdim oyunları. Ayrıca bana daha da çok zevk verdi oyun bu şekilde. Ha tabii oynadığım oyunlarda diğer serverlardaki gibi 35 kill alamadık ama; yine de fena değildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 15 Eylül 2012; 1:13:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Seni ekledim ben. Hatta birlikte 3 oyun felan attık, farkındamıydın bilmiyorum. Nickim bariskozan.

Evet oyuncular genel anlamda iyiydi; ama uyum sağlayabildiğimi düşünüyorum. Genelde orta-üst sıralarda bitirdim oyunları. Ayrıca bana daha da çok zevk verdi oyun bu şekilde. Ha tabii oynadığım oyunlarda diğer serverlardaki gibi 35 kill alamadık ama; yine de fena değildim.

farkındaydım oynadık beraber. ben de seni eklemiştim. yüksek levellı oynadıklarında bir oynadığın bir oynadığını tutmayabilir. bir bakarsın en tepedesin bir bakarsın en altta çünkü karşıdaki adamlar gerçekten ne yaptığını biliyor. ama sırf kill alma odaklı oynarsan hep zirveye oynarsın, ben kill almak için oynamayı brute ile bıraktım artık. en sevdiğim şey dikkat toplama. az kill alıyorum ama peşime en az 5 savunma adamı takıyorum (juggernaut ile ideal oluyor) o zaman takımımın kazanması kolaylaşıyor. doombringer haricindeki tüm bayrak savunması benim şişkoyu kovalıyor, çoğunlukla aynı kişilerle oynadığım için şimdi beni özellikle kovalamaya çalışan kişiler oluyor artık zamanında ne acılar çektirdiysem onlara hele dün biri vardı wanka mı neydi adı, bu yavru otomatik silahıyla beni taramaya çalışırken havada diski ağzının üzerine çaktım sonra deli oldu maç boyu beni kovaladı, akıllı bi de mesafeyi de koruyordu. ben otomatiği sadece bayrak savunması esnasında (assault rifle) soldier oynarken kullanıyorum, yoksa haritanın ortasında eline bi assault rifle, chain gun veya nj5 alıp sırf kill almak için team deathmatch oynayanlar vardır onlara uyuz olurum, o tarz oyuncusu çok olan takımlar kaybediyor zaten aynı zamanda beni sinir ediyorlar. yüksek levellı oyunlarda onlara daha çok rastlayacaksın çünkü artık bazıları 500-600 saati devirmiş ve sıkılmış farklı şeyler deniyor olacak. geçenlerde bayrak savunması yapan raider gördüm ne alakaysa

sözün özü benimle oynayacaksan (ve diğer oynayacak arkadaşlar) bu tür şeylere takılmamaya çalış. bunlar arada sırada oluyor ve gerçek anlamda sinir bozuyor (düşük level oyunlarda da bir takımda 5 technician olması gibi cins cins şeyler var mesela) ama high level maçlar bazen öyle bir geçer ki pc başında heyecandan titrediğimi bilirim. pro takımların oyuncuları bol bol katılır zor olur ama adamı zevkten kudurtur. hani o sonda vgcg diyoruz ya good game diye, hakikaten içten der insan vgcg diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

farkındaydım oynadık beraber. ben de seni eklemiştim. yüksek levellı oynadıklarında bir oynadığın bir oynadığını tutmayabilir. bir bakarsın en tepedesin bir bakarsın en altta çünkü karşıdaki adamlar gerçekten ne yaptığını biliyor. ama sırf kill alma odaklı oynarsan hep zirveye oynarsın, ben kill almak için oynamayı brute ile bıraktım artık. en sevdiğim şey dikkat toplama. az kill alıyorum ama peşime en az 5 savunma adamı takıyorum (juggernaut ile ideal oluyor) o zaman takımımın kazanması kolaylaşıyor. doombringer haricindeki tüm bayrak savunması benim şişkoyu kovalıyor, çoğunlukla aynı kişilerle oynadığım için şimdi beni özellikle kovalamaya çalışan kişiler oluyor artık zamanında ne acılar çektirdiysem onlara hele dün biri vardı wanka mı neydi adı, bu yavru otomatik silahıyla beni taramaya çalışırken havada diski ağzının üzerine çaktım sonra deli oldu maç boyu beni kovaladı, akıllı bi de mesafeyi de koruyordu. ben otomatiği sadece bayrak savunması esnasında (assault rifle) soldier oynarken kullanıyorum, yoksa haritanın ortasında eline bi assault rifle, chain gun veya nj5 alıp sırf kill almak için team deathmatch oynayanlar vardır onlara uyuz olurum, o tarz oyuncusu çok olan takımlar kaybediyor zaten aynı zamanda beni sinir ediyorlar. yüksek levellı oyunlarda onlara daha çok rastlayacaksın çünkü artık bazıları 500-600 saati devirmiş ve sıkılmış farklı şeyler deniyor olacak. geçenlerde bayrak savunması yapan raider gördüm ne alakaysa

sözün özü benimle oynayacaksan (ve diğer oynayacak arkadaşlar) bu tür şeylere takılmamaya çalış. bunlar arada sırada oluyor ve gerçek anlamda sinir bozuyor (düşük level oyunlarda da bir takımda 5 technician olması gibi cins cins şeyler var mesela) ama high level maçlar bazen öyle bir geçer ki pc başında heyecandan titrediğimi bilirim. pro takımların oyuncuları bol bol katılır zor olur ama adamı zevkten kudurtur. hani o sonda vgcg diyoruz ya good game diye, hakikaten içten der insan vgcg diye.

Anladım usta. Genel olarak da zaten oynadığım oyunlarda hep aynı işleri yapmaya çalıştım. Kill mantığıyla oynamadım. Genelde savunma ağırlıklı oynamaya çalıştım. Generatorle ilgilenen pek kimse yoktu. Neredeyse tek ben baktım. Orayı temizleyip mecburen kimse olmadığı için repair yapıyordum. Onun dışında senin bulunduğun bölgeye yakın bayrak için gelenleri temizlemeye çalıştım.

• Ya benim sinirimi bozan şey artık inf oynıyamıyorum ölüp duruyorum hayır bi de nerdeyse bütün silahlarını açtım okadar yatırım yaptım boşa mı gitcek bu silahlar böyle devam ederse bırakırım inf oynamayı heralde öl öl öl bıktım
  • quote:

Ya benim sinirimi bozan şey artık inf oynıyamıyorum ölüp duruyorum hayır bi de nerdeyse bütün silahlarını açtım okadar yatırım yaptım boşa mı gitcek bu silahlar böyle devam ederse bırakırım inf oynamayı heralde öl öl öl bıktım

inf için tavsiyelerim sakin oynaman yönünde, enerjin senin her şeyin ve her daim beklenmeyeni yap(beklenmeyen yerlerde dur)
    oyunun güzel tarafı aslında para verip item alanın fark yaratamaması. bir şekilde tüm silahlar ve sınıflar dengelenmiş vaziyette (x1 lmg kullanan juggernautlar hariç) inf için zamanla gelişirsin, dediğim gibi sağlığından çok enerjini korumaya çalış, etrafta kimse yokken cloak modunda olma..

bir de armor ile stealth pack upgrade'lerini yapmayı unutma. ekstradan enerji ve 200-300 civarı sağlığın olmuş olur..aksi takdirde ne kadar ölümcül olsa da inf light bir sınıftır, tek thumper ile işini bitirirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 15 Eylül 2012; 14:51:47 >

• quote:

quote:

Ya benim sinirimi bozan şey artık inf oynıyamıyorum ölüp duruyorum hayır bi de nerdeyse bütün silahlarını açtım okadar yatırım yaptım boşa mı gitcek bu silahlar böyle devam ederse bırakırım inf oynamayı heralde öl öl öl bıktım

inf için tavsiyelerim sakin oynaman yönünde, enerjin senin her şeyin ve her daim beklenmeyeni yap(beklenmeyen yerlerde dur)
    oyunun güzel tarafı aslında para verip item alanın fark yaratamaması. bir şekilde tüm silahlar ve sınıflar dengelenmiş vaziyette (x1 lmg kullanan juggernautlar hariç) inf için zamanla gelişirsin, dediğim gibi sağlığından çok enerjini korumaya çalış, etrafta kimse yokken cloak modunda olma..

bir de armor ile stealth pack upgrade'lerini yapmayı unutma. ekstradan enerji ve 200-300 civarı sağlığın olmuş olur..aksi takdirde ne kadar ölümcül olsa da inf light bir sınıftır, tek thumper ile işini bitirirler..

Bunları zaten yapıyorum ben youtube den okadar çok taktik videosu izledim ki :(
    Ya anlamadığım şey şu çok dengesizlik var juggernatlar brutelar hatta sentrieller zaten tek atması yetmiyor üstüne bide sen tek atamıyorsun ha atmaya atarsın tabi noob un teki sabit durur close combat perki ile alırsın veya heavy se close combat + sticky, ve de mermi doldurma diye bişey var oraya buraya sürekli disk atıp duruyorlar heleki küçük haritalarda 2 giriş oluyor 2 girişe de atıp duruyorlar içeri girme imkanın olmuyor oldu da görünmeden vurulmadan girdin diyelim ozaman ne yapacaksın heavy armora tek atmak yer biraz 2 sticky atsan bile ya adamın üstüne atcan yada dibine attığın gibi kaçar ve ondan sonra 1 disk atar ölürsün yani yanlış mı düşünüyorum çok dengesizlik var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leetnock -- 15 Eylül 2012; 15:44:45 >

• quote:

quote:

quote:

Ya anlamadığım şey şu çok dengesizlik var juggernatlar brutelar hatta sentrieller zaten tek atması yetmiyor üstüne bide sen tek atamıyorsun ha atmaya atarsın tabi noob un teki sabit durur close combat perki ile alırsın veya heavy se close combat + sticky, ve de mermi doldurma diye bişey var oraya buraya sürekli disk atıp duruyorlar heleki küçük haritalarda 2 giriş oluyor 2 girişe de atıp duruyorlar içeri girme imkanın olmuyor oldu da görünmeden vurulmadan girdin diyelim ozaman ne yapacaksın heavy armora tek atmak yer biraz 2 sticky atsan bile ya adamın üstüne atcan yada dibine attığın gibi kaçar ve ondan sonra 1 disk atar ölürsün yani yanlış mı düşünüyorum çok dengesizlik var

o mal herifler zaten oyunun tadını bozuyor. iki girişe de disk ile mortar ile spam yapıp akılları sıra oyun oynuyorlar. sen salla generator olayını, etrafta gezin-mobil ol. bayrak savunmasının üstüne 2 sticky at ondan sonra git tam sizin elemanları bayrağı aldığında sentinel'larını taciz et.. zamanla daha iyi olursun. şu an silver level'dasın ki oyun ona göre maça koyuyor seni, yani senin maçlarındaki diğer elemanların tümü gümüş seviyede bu da demek oluyor ki girişlere spam bol olacak, her takımda üçer beşer technician olup etrafı turret yuvası haline getirip sinir bozacaklar. 20 level üstünde pek yapan olmaz, şimdilik noob'lar kolay kill almaya çalışıyor ki hiç kafana takma. sen midfield'da takıl biraz inf ile generatorü değil asıl savunmayı meşgul et. öleceğini anladığın zaman arkana bakmadan topukla ve regen olunca geri gel.. zamanla alışacaksın. ben inf oynamaya başladığım ilk haftalarda maç içi 3-5 kill anca alıyordum ve hiçbir şeyi beceremiyordum, sonradan alışmıştım. pro bir sınıftır inf..

• quote:

quote:

quote:

quote:

o mal herifler zaten oyunun tadını bozuyor. iki girişe de disk ile mortar ile spam yapıp akılları sıra oyun oynuyorlar. sen salla generator olayını, etrafta gezin-mobil ol. bayrak savunmasının üstüne 2 sticky at ondan sonra git tam sizin elemanları bayrağı aldığında sentinel'larını taciz et.. zamanla daha iyi olursun. şu an silver level'dasın ki oyun ona göre maça koyuyor seni, yani senin maçlarındaki diğer elemanların tümü gümüş seviyede bu da demek oluyor ki girişlere spam bol olacak, her takımda üçer beşer technician olup etrafı turret yuvası haline getirip sinir bozacaklar. 20 level üstünde pek yapan olmaz, şimdilik noob'lar kolay kill almaya çalışıyor ki hiç kafana takma. sen midfield'da takıl biraz inf ile generatorü değil asıl savunmayı meşgul et. öleceğini anladığın zaman arkana bakmadan topukla ve regen olunca geri gel.. zamanla alışacaksın. ben inf oynamaya başladığım ilk haftalarda maç içi 3-5 kill anca alıyordum ve hiçbir şeyi beceremiyordum, sonradan alışmıştım. pro bir sınıftır inf..

Çok haklısın sen böyle diyince aklıma geldi hani sürekli tarayanlar yetmiyor bide 1 generator ü 2-3tane heavy tutuyor ya zaten ben biriyle zor başa çıkıyorum :Dha bide heryere dizilmiş olan turret falan da var zaten
    Tam benim ihtiyacım olanları yazmışssın teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leetnock -- 15 Eylül 2012; 16:22:01 >

• quote:

Bir soldier olarak bile heavyler ile baş etmek bana epey zor geliyor. Hele duel olarak kaldıysanız vurduklarını cuk cuk tutturman lazım, yoksa seni çok rahat alıyorlar. Generatorde de aynen dediğin gibi durum var. Senin sınıfın sağlığı malesef ki az; ama oyunda ben tüm sınıfların dengeli olduğunu düşünüyorum. Her sınıfın kendini öne çıkaran özellikleri mevcut. Sadece etrafa turret koyup kill alan techlerden tiksiniyorum. Az da vurmuyor turret.

Vallahi gel soldier oyna derim. Spinfusor+Thumper DX ikilisine de aşinayım diyorsan bence çok güzel bir sınıf. Yeri geliyor bayrak kapıyorsun. Yeri geliyor generatordekileri temizleyip bölgeyi koruyorsun. Yeri geliyor birkaç adamı peşine takıp karşı takımı oyalıyorsun. İstersen flag taşıyana eşlik edip onu da koruyabiliyorsun. Tabii benim en çok zorlandığım kısmı bayrak alıp kaçanı kovalamak oluyor. Otomatik silah olmadan kaçanı indirmek zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 15 Eylül 2012; 18:25:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok haklısın sen böyle diyince aklıma geldi hani sürekli tarayanlar yetmiyor bide 1 generator ü 2-3tane heavy tutuyor ya zaten ben biriyle zor başa çıkıyorum :Dha bide heryere dizilmiş olan turret falan da var zaten
    Tam benim ihtiyacım olanları yazmışssın teşekkür ederim

iç mekanlarda inf olarak oynarken sakın ha sakın duvarlara yakın durma. ortada dur, görünür halde duel esnasında bile. gen odasında savunma kampı kuran yeteneksiz nooblar doğrudan vuruşu beceremedikleri için splash ile (patlama alanı) kil almaya çalışırlar ve çok sinir bozucu olurlar.

smoke grenade'i sadece dış mekanlarda oynarken kullan.. içeri için her daim sticky..

iç mekanlarda brute'tan korkma, doombringer'dan korkma ama juggernaut'tan kork. hiç uğraşma derim. o mortarın hayvani patlama alanı var ve tek atışta light'lar ile mediumları alır, hele mirv launcher kullanıyorsa patlama etki alanı daha da büyür. disklerinin splash alanı yine büyüktür ve çabucak deşifre olursun. 1'e 1 kalmadığın müddetçe kimseyi öldürmeye kalkma iç mekanlarda bunu aklında tut. maç başlayınca düşmanın ilk olarak sensörlerini indir (VAS), sensörler spot (tespit) olayı için hayati önem taşıyor. bir takımının atak gücünün iyi olup olmadığı karşı tarafın sensörlerine bakarak anlaşılır.. sensör açıkken görünmezlikten çıkıp enerji doldurma esnasında üzerinde ok belirir ve deşifre olursun ama sensör kapalıyken doğrudan görmeyenin ruhu bile duymaz.

technician mini turretlarını hızlıca öldürmenin yolu şöyle: eğer bıçaklar yerine sn7 pistol taşıyorsan veya rhino smg taşıyorsan turretın yanına gizlice yaklaşıp 2 el pistolden veya yarım saniye rhino smg'den sıkıp hemen e'ye basıp melee ile turretı patlatacaksın. ama bunu yaparken yakında başka turret olmamasına dikkat et aksi takdirde cloak modun bir süre etkisiz oluyor (bir şeyi ateşlerken vs) jackal varsa uzaktan nişan alıp 2 el sıkıp halledersin ama sese gelirler. stealth spinfusor ile de uzaktan halledersin. bıçakla da uzaktan halledebilirsin. aynı taktiği close combat kullanmazken (olur ya survivalist veya başka perk kullanırım yerine dersin) yapabilirsin ki çok etkilidir. arkaya yanaşıp hızlıca pistolden veya smg'den biraz sıkıp anında e'ye basınca mediumları tek seferde alırsın..

• @wildlove

Gen odasını savunmak sence ne kadar önemli oyun için? Kapalı alanda çok iyi işler çıkarabiliyorum. Tek başıma kalsam bile 3 kişilik bir kafileyi alabiliyorum. Hani generator sence bu oyunda ne kadar mühim? Gen odasında kalırsam ve inatla gen odasına gelen karşı takım oyuncuları varsa çok hayvani kill alabiliyorum. Fakat; bazen de kendimi etkisiz eleman gibi hissediyorum. Bakıyorum bir yandan takım yeniliyor. Ben gen odasını inatla savunuyorum.

Orta alanda dolanıp iki saat milletin peşinden koşup kill almak çok hoşuma gitmiyor. Short-Fuse Frag Grenade+Spinfusor+Thumper DX'i takır takır üst üste dizip katliam yaratmak daha çok hoşuma gidiyor. Sence oyun stilimi ne yönde kaydırmalıyım? Şimdi genelde oynadığım adamlar 15-30 arası oluyor. Mesela seninle birlikte oynadığımız genelde 30-50 arası adamların çoğunlukta olduğu odalarda çok farklı oyun stilleriyle de karşılaştım. Özellikle üst seviye adamlarla oynadığım zaman pt soldier olarak nasıl bir oyun stili izleyim?

• Geçen 150 gibi hızla giderken havada adam bıçaklamıştım böyle bi zevk olamaz ya Zaten ondan sonra gaza geldim 2 metre uzaktanda olsa her önüme gelene bıçak atmaya çalışıyorum :(
  • Bazı nedenlerden dolayı oyuna yeniden başladım. Şimdi 8 level'im. Gayet iyi gidiyorum. Pathfinder kasıyorum şu an.
    Thrust Pack, Egocentric ve Reach Perk'lerini açtım. Armor Upgrade full oldu. Aynı şekilde diğer item'lerde... 7400 küsür XP var. Inf. açıp farklı bir tat mı denemeliyim yoksa Path için Assault Rifle mi alıyım ? Veya Blinkfusor ? Disk tabanlı silahları gayet iyi kullanıyorum. Aynı anda 2 şişmanı alabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

@wildlove

Gen odasını savunmak sence ne kadar önemli oyun için? Kapalı alanda çok iyi işler çıkarabiliyorum. Tek başıma kalsam bile 3 kişilik bir kafileyi alabiliyorum. Hani generator sence bu oyunda ne kadar mühim? Gen odasında kalırsam ve inatla gen odasına gelen karşı takım oyuncuları varsa çok hayvani kill alabiliyorum. Fakat; bazen de kendimi etkisiz eleman gibi hissediyorum. Bakıyorum bir yandan takım yeniliyor. Ben gen odasını inatla savunuyorum.

Orta alanda dolanıp iki saat milletin peşinden koşup kill almak çok hoşuma gitmiyor. Short-Fuse Frag Grenade+Spinfusor+Thumper DX'i takır takır üst üste dizip katliam yaratmak daha çok hoşuma gidiyor. Sence oyun stilimi ne yönde kaydırmalıyım? Şimdi genelde oynadığım adamlar 15-30 arası oluyor. Mesela seninle birlikte oynadığımız genelde 30-50 arası adamların çoğunlukta olduğu odalarda çok farklı oyun stilleriyle de karşılaştım. Özellikle üst seviye adamlarla oynadığım zaman pt soldier olarak nasıl bir oyun stili izleyim?

gen savunması 2. objektiftir ve önemli olan bayrak olduğu için geri planda ve önemsizdir. dediğin kombinasyonla kapalı mekanlarda iyi kill alman patlayıcılı (disk, thumper vs silahlarla) silahlarla aranın iyi olduğunu ve özümsemeye başladığını gösterir. hele o silahlarla rakibi havada vurmanın keyfi başka hiçbir fps'de hiçbir şekilde yoktur.. eğer bunu dışarı taşıyabilirsen oyununu seviye atlatmış olursun. ama maalesef dışarı otomatikçi yuvası olduğu için sadece patlayıcı tabanlı silahlarla işini yapmak çok zor. benim otomatiklerle aram yok mesela dışarıda disk juggernaut oynuyorum ki en savunmasız sınıflardandır dışarıda (lmg juggernaut ise dışarıda en güçlü sınıftır raider'dan sonra) bayrak standında ne kadar adam varsa ancak o kadar kill alabiliyorum mortar bombardımanı sayesinde, onun haricinde peşime iki tane otomatikli yavşak takılıyor harita boyunca kovalıyorlar, birini öldürüyorum bi şekilde ikinci beni kevgir ediyor, ben de dalga geçiyorum great shot diye dikkatini çekmiştir jug ile ne kadar az kill alsam da doğru zamanda doğru yerde olmaya çalıştığım için bizim bayrak taşıyıcısı çetin bir savunma ile karşılaşmıyor benim uyum sağlama çabam yüzünden. ben çok alışmıştım party soldier ile listenin hep en tepesinde olmaya ama kendimi kullanışsız hissediyordum, ne bileyim yeniliyorduk felan karşıdaki en az kill alan benden daha çok xp alıyordu. şimdi alıyorum sentinel'ı ne kadar beceremesem de 4-5 flag defender yapıyorum veya alıyorum juggy'yi düşman bayrak savunmasına kaos yaşatıyorum ya da soldier ile kendi bayrağımızı koruyorum. party soldier'a bayılsam da artık oynamayıp kendimi diğer sınıflarda geliştirmeye çalışacağım, mesela az önce sen de vardın [idk] klan taglı elemanlar vardı iki tane homes ile tweety, elemanlar oyundaki en pro adamlardan. tribes 2'den beridir neredeyse 10-12 yıldır takımlar ve şimdi de avrupa'da sıralama olarak 1. sıradalar, bakıyoruz bu adamlar skor olarak altlarda ama oynadıkları takım maçı kazanıyor, işini yapmak yeterli yani. bu arada bizim Jazz klanı da 7. sırada

gen savunmasını bırak technician'lar yapsın, zaten başka bi halta yaramazlar. sen bayrak standı etrafı savunması yap veya gen saldırısı yap ki bu rakibi meşgul etmek için önemlidir. short fuse grenade'ler çabuk patlar ve çok etkilidir, havada bile patlatabilirsin düşmanı. git düşman savunmasına intihar saldırıları yap, sal tüm short fuse'leri üstlerine, ölürsen 4 saniye sonra diril geri gel. ben artık gen savunması veya atağı yapmam, sadece düşman üssünün etrafında belt item'ım bitmişse (el bombası veya fırlatılabilir juggy diskleri vs) mecburiyetten girer 2 kişi öldürür cephaneyi alır çıkıp topuklamaya çalışırım (bugün o talih kuşu sana kondu ama çıkıp kaçayım derken biri de bana çaktı )

dışarıda oynamak istiyorsan loadout yap kendine. 2. soldier loadout adı da midfield soldier felan olsun genel savunma yaparsın roaming D diyorlar ona. assault rifle veya gast al, ikinci slota spinfusor al, short fuse al, hatta survivalist bile kullanabilirsin ama yine de quick draw hem silah çekme hızını hem reload hızını hem bomba atma hızını artırdığı için oyundaki en faydalı perklerden biri. dışarıda otomatik silahla hayatta kalmanın en önemli yolu duel yaptığın düşmanla aranda mesafe olmasıdır. disk veya thumper ile hayatta kalayım dersen üstlerine üstlerine git. duel yaptığın otomatik kullanıyorsa sağ sol ileri geri çapraz felan yap adadaswadasad tuşlarına bas rastgele bi şekilde (sürekli yerde kalmayı unutma, otomatiklerde havadaki düşmanı vurmak çok kolay). karşıma otomatik silahınla çıkma valla kaçarım oyunda gameplay ayarlarının altında yeni bi ayar geldi onu da kapat mutlaka. simulated projectiles ayarı enabled olur eski hali gibi otomatik silahların mermilerinin düşmana hit olayını client hesaplıyordu şimdi onu kapatırsan server hesaplayacak.

disk ve thumper silahlarda %50 inheritance vardır. yani sıktığın disk senin hızının %50'sini kendi hızına ekler (blinkfusor geldi yeni pathfinder'a onda %100 inherit olayı var) sen yükselirken sıkarsan karşına bile sıksan yükselme hızının yarısı kadar disk yükseleceği için hedefin ayaklarının altına sıkarsın. sen alçalırken yine yönünden etkilendiği için hedefin yukarısına sıkarsın. sen sağa giderken hedefin biraz soluna ve sola giderken biraz sağına nişanlayacaksın. disklerin olayı budur, bu olayı kaparsan çing sesli güzel blue plate'ler havada uçuşur bu da öyle bi tavsiyem olsun. blue plate demek yetenek atışı demektir ve doğrudan vuruştur ki soldier'da 910 vurur, splash alanı çok daha az vurur. o yüzden blue plate'ler ödüllendiricidir. rakibin yere inmesini bekleme, kendi hareket yönüne göre (x ve y ekseni olarak düşün) yolla diski. o yüzden disk duellolarında rakibin değil her daim kendi hareket yönün aklında olmalıdır. mouse'a tıklamadan evvel ne yönde hareket ediyorsan bak ve tıkla gitsin.

iç mekan, dış mekan nasıl oynayacağın konusunda tavsiyelerim böyle. artık sana kalmış. bana sorarsan pathfinder veya soldier ile bayrak kapma işine gir derim ama sen bilirsin artık, öğrenince çok zevklidir cap olayı hem de oyunun kaderine doğrudan etki etmiş olursun..

• quote:

Orijinalden alıntı: slyjackal

Bazı nedenlerden dolayı oyuna yeniden başladım. Şimdi 8 level'im. Gayet iyi gidiyorum. Pathfinder kasıyorum şu an.
    Thrust Pack, Egocentric ve Reach Perk'lerini açtım. Armor Upgrade full oldu. Aynı şekilde diğer item'lerde... 7400 küsür XP var. Inf. açıp farklı bir tat mı denemeliyim yoksa Path için Assault Rifle mi alıyım ? Veya Blinkfusor ? Disk tabanlı silahları gayet iyi kullanıyorum. Aynı anda 2 şişmanı alabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

blinkfusor için bir önceki mesajıma bak. kullanması çok zordur ve hareket yönünden %100 etkilenir (normal spinfusorler %50) kovalamaca seviyorsan light assault rifle iyidir. sen pathfinder ile devam et bir müddet. kapma olayı için assault rifle'a ihtiyacın yok. perkler zaten kapmak için ideal, armor'u da yükseltmişsin. disk ve nitron jump yapmayı öğren (ski esnasında dönüp arkana sık yüksek tepeleri çıkacağın zaman bu sayede enerji harcamadan hem yükselir hem ekstra hızlanırsın) egocentric perkin disk ve nitron jumplarından aldığın hasarı düşürecek, sağlığın dolana kadar ski yapacaksın sonra son bir disk ile hızlanıp bayrağı kapacaksın olay bu yani. training'de roam map seçeneği altından ctf haritalarında pratik yapmanı tavsiye ederim..

bir kaç route videosu izle youtube'da sürüsüyle var. bayrak kapma bu oyunda en güzel şey, ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi olur ve hiç sıkılmazsın. arada bir farklı tat için inf felan oynayabilirsin tabi de daha onları açacak çok xp kazanırsın merak etme.

• Bu oyuna niye bukadar az ilgi var anlamıyorum şimdiye kadar oynadığım en güzel fps oyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu oyuna niye bukadar az ilgi var anlamıyorum şimdiye kadar oynadığım en güzel fps oyun

benim de öyle, oyun herkese göre değil. hardcore olarak gördüğüm quake 3 bile basit kalıyor bu oyunun yanında. gerçek anlamda takım oyununu barındıran en iyi fps oyunudur tribes. tıpkı eskileri gibi az ama öz oyuncusu vardır ve yine eskileri gibi gelmiş geçmiş en iyi fps'lerin en tepesindedir..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slyjackal

Bazı nedenlerden dolayı oyuna yeniden başladım. Şimdi 8 level'im. Gayet iyi gidiyorum. Pathfinder kasıyorum şu an.

blinkfusor için bir önceki mesajıma bak. kullanması çok zordur ve hareket yönünden %100 etkilenir (normal spinfusorler %50) kovalamaca seviyorsan light assault rifle iyidir. sen pathfinder ile devam et bir müddet. kapma olayı için assault rifle'a ihtiyacın yok. perkler zaten kapmak için ideal, armor'u da yükseltmişsin. disk ve nitron jump yapmayı öğren (ski esnasında dönüp arkana sık yüksek tepeleri çıkacağın zaman bu sayede enerji harcamadan hem yükselir hem ekstra hızlanırsın) egocentric perkin disk ve nitron jumplarından aldığın hasarı düşürecek, sağlığın dolana kadar ski yapacaksın sonra son bir disk ile hızlanıp bayrağı kapacaksın olay bu yani. training'de roam map seçeneği altından ctf haritalarında pratik yapmanı tavsiye ederim..

bir kaç route videosu izle youtube'da sürüsüyle var. bayrak kapma bu oyunda en güzel şey, ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi olur ve hiç sıkılmazsın. arada bir farklı tat için inf felan oynayabilirsin tabi de daha onları açacak çok xp kazanırsın merak etme.

Siz bu işi biliyorsunuz hocam. :) Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Oyunda tek sinirime giden; son sürat hızla bayrağı kapmaya giderken LLama ile birinin bayrağı alması

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.