Merhabalar benim 4-5 tane trifaze motorum var. Ben bunları mono faze olarak çalıştıracağım ama kondansatörleri yok. Ben hangi değerlere bakarak nasıl bir kondansatör almalıyım ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karamamba.8 -- 4 Mayıs 2022; 13:10:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Trifaze motor
-
-
Motor güçlerini belirtmemişsiniz.
Aşağıdaki linkde bunun hesabı ve belirli güçler için kullanmanız gereken kapasite değerlerini göstren tablolar var.
https://www.elektrikrehberiniz.com/elektrik-motorlari/uc-fazli-motorlarin-bir-fazli-motor-olarak-calistirilmasi-111560/
-
Cevabınız için Teşekkürler. Benim bir sorum daha var. Kondansatörlere bakarken daimi ve star olarak iki tane gördüm ben hangisini seçmeliyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir fazlı asenkron motorların ilk çalıştırılması sırasında kondansatör devrede olur, motor yol aldıktan sonra merkezkaç anahtarı vasıtası ile devreden çıkarılır. Üç fazlı motorların tek fazlı çalıştırılmasında ise kondansatörün sürekli devrede kalması gerekir. Bu nedenle daimi çalıştırılmaya uygun bir kondansatör kullanılmalıdır.
-
Tamamdır Teşekkürler :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X