Şimdi Ara

Trigonometriyi halletmiş arkadaşlar bir bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Trigonometriyi genel itibari ile bitirdim sayılır fakat trigonometrik denklemler konu başlığına ve içeriğine kafam basmıyor ilginç bir şekilde. Apotemiyi bitirdim fakat denklemler kısmı boş tahmin edebileceğiniz gibi. Onun dışında hocalara geldikten ve teknofemden o bölümü dinleyerek halletmeyi denedim ve yine olmadı. Son çare olarak buraya yazayım dedim. Önerilerinize muhtacım arkadaşlar. Teşekkürler.
    Not: mezun

• yukarı
  • up
  • Trigonometri denklem trigonometrinin genelini kapsıyor trigonun mantığına oturtman lazim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kısım ezber biraz soru çözüp bol tekrar isteyen bir kısım trigonometrinin diğer kısımlarında sıkıntı çekmem hocam ama bir tek orası gidiktir benimde sınavdan önceki haftalarda bir tekrar etmekte fayda var periyotları ve denklemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam size bütün konularda geçerli sihirli çalışma tekniği vereceğim iyi okuyun.

konuyu iyi çalıştığınızı düşünüyorsanız; kitabı açıyorsunuz ve çözemediğiniz her soruya kafanız yanana kadar uğraşıyorsunuz, müsvedde kağıtlara bildiğiniz faklı formülleri kullanarak çözmeye çalışıyorsunuz ve eğer hala çözemediyseniz ki bu çok normal birisine bir şekilde bu soruyu çözdürüyor ve üzerinde tartışıyorsunuz başka nasıl çözebilirim tarzında. bunu olabildiğince çok soruya uyguluyorsunuz sonra zaten artık çözebildiğiniz farkedeceksinizdir. Ama hala olmuyorsa yabancı veya türkçe artık nereden bulabilirseniz o formüllerin nereden geldiğini, ispatlarını dinlemeye, bağlantılı olduğu konuları iyice kavramaya ve yorumlamaya çalışın bunu en son nokta olarak görmeyin aynı zamanda kolay unutacağınızı düşündüğünüz konularda da bu taktikleri uygulayabilirsiniz. Çünkü beynimiz zorlandığı durumlarda bir daha o durumla karşılaşırsam diye düşünerek zorlandığı durumun kurtuluş yolunu sağlamca belleğe kazıyor ve bir sonraki karşılaşmayı hesap ederek çalışıyor ve bir sonraki sefer aynı veya benzer bir problemle karşılaştığınızda daha hızlı bir şekilde pratik yollar bulabiliyor. Aslında bu bir içgüdü bunu bilerek bu tekniği uygularsanız inanın bana çok teşekkür edeceksiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca da bu konuya özel olarak y eksenine sin ekseni ve x eksenine cos ekseni diyerek ve verilen ifadeleri kafanda bir üçgen gibi düşünerek kafanda canlandırabilirsin. mesela hoclara geldiğin videosundaki ilk örnek olan sinx=1/2 düşün sinx=y olduğundan y ekseninde 1/2 yi sağlayan birim çemberdeki dik üçgen değerlerini düşünebilir ve bunları denkleme dökebilirsin. Başarılar dilerim.
  • Hocam kaç günde bitirdin trigoyu? Sanıldıgı kadar zor mu genel olarak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.