Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Güzel bir de şu fiyat konusu olmasa...

Bir de unutmadan ben katıldığım kurstaki ekipmanların arasında "Fancier" markasında bir tripod gördüm.
    Ağır, metal bir kafaya sahip. Bu yönleri hoşuma gitti ki üsteki ucuz marka modelleri almaktan vazgeçmiştim.
    Fancier'lerin netteki fiyatları makul 120-250 arasında dalgalarınıyor.

Yalnız bacaklarındaki mandallardan biri bozullmuştu... Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum bu yüzden azda olsa soğugum.

Şimdi de Makro çekimler için tersten takılan modelleri araştıyorum.

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

Biliyorum çok şey istiyorum

* Ağır olacak, sağlam olacak.
    * 170 cm üzeri bir boy.
    * Tersten takılabilecek.
    * Tripod başlığı asla plastik olmayacak
    * 300 Tl üzerine çıkamam.

birde bu urune bakabilirsiniz. bende var ve cok memnunum. kendim 80 kg yum ve bacaklara asilip ayaklarimi yerden kesiyorum. ayaklar beni tasiyabiliyor. ayrica yaninda gelen ball head de cok kaliteli.

SIRUI R-2004 + G20 ball head
    http://www.fotografdunyasi.com.tr/SIRUI-R-2004-PROFESYONEL-ALUMINYUM-TRIPOD-KIT-SOK-FIYAT,PR-744.html

cok hafif degil ama kapasitesi yuksek, ek destek icin askiligi mevcut, ters baglanabiliyor, kafayla 180cm i buluyor yuksekligi, tasima cantasi gayet kaliteli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 16 Ekim 2011; 11:45:25 >

• quote:

Slt Slr'den ayrı bir şey mi diye merak ettim.

Bu arada en dandik fotoğraf makinasının altında bile tripod deliği barındırır...

Neyse 200 küsratlık 700dx'in bir incelemesi...
    http://videoproducent.blogspot.com/2011/06/mailbox-slik-pro-700-dx-tripod.html

evet hocam farklı teknoloji ama sonuçta aynı şey

sony'nin geliştirdiği bi sistem a33 a35 a55 gibi makineler slt oluyor

• İlginç, Slr'nin sözlük anlamına bakmak lazım...
    Bu konunun forumda iyice tartışmak gerek.

@oem84, yanlış alma ama birazcık abartılı geldi.

O fiyata kafa dahilse çok iyi bilgi için teşekkürler. :)
  • slr dedikleri eski bir teknoloji.. slt ise yeni bir teknolojiymiş.. sony nin makinalarında var şu an.. tam geçirgenli ayna kullanılıyor ve sürekli fokus halinde yani nesneyi hemen algılayıp af a çekiyor.. bu olay tabiki videoda daha cazip bir özellik..

sony sitesinde bu tarz fotoğraf makinalarını böyle tarif etmiş;

Sony'nin heyecan verici α Tam Geçirgen Hareketsiz Aynalı fotoğraf makinesi serisini keşfedin. İster deneyimli bir fotoğrafçı ister bugüne dek sadece doğrult ve çek tipi fotoğraf makineleri kullanmış biri olun, büyüleyici bir görüntü kalitesi, hızlı çekim yanıtları ve sınırsız yaratıcı seçeneklerle tanışacaksınız. Tüm α fotoğraf makinelerinin potansiyelini arttırmak için bir de uyumlu A-adaptörlü objektif ve aksesuar serisi bulunmaktadır.

http://www.youtube.com/watch?v=HXA0mTZCQbI

http://www.youtube.com/watch?v=pninDiSguCU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 17 Ekim 2011; 8:29:12 >

• SLR aynalı, SLT ise aynaniz sony nin cikardigi bir sistem. SLT de ayna olmadigi icin cok yuksek fps ye ulasabiliyorsunuz fakat, aynanin gecirgen olması (SLT), sizin vizorden bakarken isin bir kismindan faragat etmeniz demek. yani ısınlar sensorun ustune duserken ayni anda vizorde de goruluyor. yani sonsorun uzerine dusen isinlar sizin vizorde gördüğünüz kadar azalmıs oluyor. buda yuksek paralar verilip hızlı lens diye tabir edilen f1.4, f2,8 gibi diyafram acikliklarini tam manasiyla kullanamamaız demek. daha dogrusu butun lensleri tam anlamıyla kullanamamak demek.
    SLR ayna oldugu icin sensore dusen isin neyse vizorde de o goruluyor. dikkat ederseniz fotograf cekerken vizorde goruntu gider, cunku ayna yukari kalkmis, vizorde goruntu kesilmis ve isinlarin hepsi sensore gidiyordur.
    fakat SLT de sensore dusun ısınlarda hep bir eksilme soz konusudur. sahsem yeni bir teknoloji olmasina ragmen, hizli fotograf cekecem diye isigimdan bir iki stop feragat etmek bana mantikli gelmiyor.

@teknikkonular
    eger izmir yada istanbuldaysaniz bi gidip gozle gorerek elle kavrayarak bakın derim... pisman olmayacak ve ciddi ciddi dusuneceksiniz... bi arada ayaklarim yerden kesilmis sekilde tripoda asilirken fotografimi size gondercem soz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 17 Ekim 2011; 10:29:31 >

• Bilgiler için teşekkürler bu yüzdendir ki yansıtma işlemi olmadığı için Dslr'den ayrı bir kategoriye konuyor.

@oem84, inandım. Ama şu ballhead olayı, arkadaş gibi ben de biraz ön yargılırım. Acep zamanla o top zamanla yalama olmaz mı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 17 Ekim 2011; 16:00:42 >
  • quote:

Bilgiler için teşekkürler bu yüzdendir ki yansıtma işlemi olmadığı için Dslr'den ayrı bir kategoriye konuyor.

@oem84, inandım. Ama şu ballhead olayı, arkadaş gibi ben de biraz ön yargılırım. Acep zamanla o top zamanla yalama olmaz mı ...

seninle ayni fikirdeyim ve birkac kisiden aldigim cevapsa, ne kadar kaliteli olursa olsun ball headlerin hepsi belli bir sureden sonra bozuluyor olusu.
    bende 3 yonlu kollu bir baslik istiyordum fakat bu aldigim sirui set olarak cok makul geldi. ama aklimda hala ilerde ball headi satip 3 yonlu alicam. simdilik ball heade alismaya calisiyorum.
    sadece ball headin kendisi bile 168TL. alisamazsam bunu satip manfrotto 808RC4 alicam.
    fakat ayaklari kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 17 Ekim 2011; 16:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oem84

quote:

Bilgiler için teşekkürler bu yüzdendir ki yansıtma işlemi olmadığı için Dslr'den ayrı bir kategoriye konuyor.

seninle ayni fikirdeyim ve birkac kisiden aldigim cevapsa, ne kadar kaliteli olursa olsun ball headlerin hepsi belli bir sureden sonra bozuluyor olusu.
    bende 3 yonlu kollu bir baslik istiyordum fakat bu aldigim sirui set olarak cok makul geldi. ama aklimda hala ilerde ball headi satip 3 yonlu alicam. simdilik ball heade alismaya calisiyorum.
    sadece ball headin kendisi bile 168TL. alisamazsam bunu satip manfrotto 808RC4 alicam.
    fakat ayaklari kesinlikle tavsiye ederim

İyi tespit

• tripodun kendi ağırlığı ve boyutları, kullandığınız ekipmanın ağırlığı, kullanım amacı, fiyat, bacaktaki segment sayısı, malzeme kalitesi, bacakların açılış dereceleri, kullanım kolaylığı, değiştirilebilir kafa, yanında çanta verilip verilmemesi, altta ağırlık çengeli, maksimum yükseklik gibi kriterlere bakılmalı
  • @oem84, eyvallah

@ilterish_kaan, ağrlık çengeli konusunda emin misin?
    Çünkü 30-40 tl lik modellerde varken üst sınıf marka modellerde yer almıyor.
  • quote:

quote:

Güzel bir de şu fiyat konusu olmasa...

Bir de unutmadan ben katıldığım kurstaki ekipmanların arasında "Fancier" markasında bir tripod gördüm.
    Ağır, metal bir kafaya sahip. Bu yönleri hoşuma gitti ki üsteki ucuz marka modelleri almaktan vazgeçmiştim.
    Fancier'lerin netteki fiyatları makul 120-250 arasında dalgalarınıyor.

Yalnız bacaklarındaki mandallardan biri bozullmuştu... Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum bu yüzden azda olsa soğugum.

Şimdi de Makro çekimler için tersten takılan modelleri araştıyorum.

Biliyorum çok şey istiyorum

* Ağır olacak, sağlam olacak.
    * 170 cm üzeri bir boy.
    * Tersten takılabilecek.
    * Tripod başlığı asla plastik olmayacak
    * 300 Tl üzerine çıkamam.

birde bu urune bakabilirsiniz. bende var ve cok memnunum. kendim 80 kg yum ve bacaklara asilip ayaklarimi yerden kesiyorum. ayaklar beni tasiyabiliyor. ayrica yaninda gelen ball head de cok kaliteli.

SIRUI R-2004 + G20 ball head
    http://www.fotografdunyasi.com.tr/SIRUI-R-2004-PROFESYONEL-ALUMINYUM-TRIPOD-KIT-SOK-FIYAT,PR-744.html

cok hafif degil ama kapasitesi yuksek, ek destek icin askiligi mevcut, ters baglanabiliyor, kafayla 180cm i buluyor yuksekligi, tasima cantasi gayet kaliteli...

Ürün fiyat olarak güzel kafa ile böyle setler pek bulunmuyor bende de şu an bütçe problemi var acil gibi olmasa daha sonra daha iyisini almak isterim ama?

Fiyat performans ilişkisi nasıl memnunmusunuz? birhttp://www.fotografdunyasi.com.tr/SIRUI-R-2004-PROFESYONEL-ALUMINYUM-TRIPOD-KIT-SOK-FIYAT,PR-744.html bu siteden daha öcne hiç alışveriş yapmadım siz buradan mı aldınız?

birde kapalı hali kaç cm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilzinamuh -- 19 Ekim 2011; 1:03:15 >

• @ilzinamuh

katlanmış boyu yaklaşık 50-55cm falan. cantaya koyunca 60cm oluyor uzunluk. cantasi cok kaliteli, su geçirmez. bende baya arastirdim ve F/P olarak iki modelde kalmıştım, biri bu SIRUI, diğeride SLIK PRO 700DX. ama sonra SIRUI daha dayanıklı oldugu ve daha fazla tasima kapasitesi oldugu icin bunu sectim. benimde fotograf dunyasindan ilk alisverisimde ve iyi davrandılar. izmirdeki yeni acilan magazalarindan almistim ben. intertten kac gunde gonderirler bilemiyorum arayip sormak lazim.
  • quote:

@ilzinamuh

katlanmış boyu yaklaşık 50-55cm falan. cantaya koyunca 60cm oluyor uzunluk. cantasi cok kaliteli, su geçirmez. bende baya arastirdim ve F/P olarak iki modelde kalmıştım, biri bu SIRUI, diğeride SLIK PRO 700DX. ama sonra SIRUI daha dayanıklı oldugu ve daha fazla tasima kapasitesi oldugu icin bunu sectim. benimde fotograf dunyasindan ilk alisverisimde ve iyi davrandılar. izmirdeki yeni acilan magazalarindan almistim ben. intertten kac gunde gonderirler bilemiyorum arayip sormak lazim.

ilginiz için çok teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/MANFROTTO-MK294A3-D3RC2-KARGO-FATURA_W0QQidZZ45859506#aciklama ve

http://urun.gittigidiyor.com/MANFROTTO-MK293A3-A3RC1-KIT-KARGO-FATURA_W0QQidZZ45859494#aciklama

bu ürünlerin kafası var değil mi ayrıca sirui'ye göre daha basit kaliyor gibi? Her halde tercihim sirui olacak gibi son anda karar değiştirmez isem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilzinamuh

quote:

@ilzinamuh

ilginiz için çok teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/MANFROTTO-MK294A3-D3RC2-KARGO-FATURA_W0QQidZZ45859506#aciklama ve

http://urun.gittigidiyor.com/MANFROTTO-MK293A3-A3RC1-KIT-KARGO-FATURA_W0QQidZZ45859494#aciklama

bu ürünlerin kafası var değil mi ayrıca sirui'ye göre daha basit kaliyor gibi? Her halde tercihim sirui olacak gibi son anda karar değiştirmez isem.

manfrotto tabi kendini kanitlamis bir marka fakat en iyisi elle deneyerek almak, ozellikle tripodu bence. mesela bu modellerde aski kancasi yok ve ayaklar uc kademeli. SIRUI de 4 kademeli ayaklari ve kancasi var. en iyisi gozle elle gorerek oyle kara verin. ben sahsen SIRUI yi tercih ederim bu modellere

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilzinamuh

manfrotto tabi kendini kanitlamis bir marka fakat en iyisi elle deneyerek almak, ozellikle tripodu bence. mesela bu modellerde aski kancasi yok ve ayaklar uc kademeli. SIRUI de 4 kademeli ayaklari ve kancasi var. en iyisi gozle elle gorerek oyle kara verin. ben sahsen SIRUI yi tercih ederim bu modellere

dediğiniz gibi görerek almak lazım malesef benim böyle bir şansım yok internetten alacağım Gaziantep'de kaliteli tripod satan yok malesef ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilzinamuh -- 19 Ekim 2011; 11:10:02 >
  • Burada popüler bazı modellerin incelemesi bulunuyor.

http://adauzun.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000001742548
  • quote:

Bir de şu var bu kadar tripod baymak yerine...

http://urun.gittigidiyor.com/PDX-Tripod-Monopod-Saglam-Uc-Ayak_W0QQidZZ40520382

Yine buna mı dönsem ne

• Bir yabancı forumdan....

Slik 700 dx tersten bağlanabildiğini söylüyor.

http://www.hotukdeals.com/deals/slik-pro-780dx-tripod-with-3-way-panhead-516442#post6744164

• Arkadaşlar 300 ile 350 TL Arasında Bana Komple Set Olarak Tripod Önerebilirmisiniz veya Bu Fiyatın Az Üstünde Bi Model Önerebilirmisiniz ?
  • Yukarı
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.