Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün Mediamark' de Petrix 4002 model tripod gördüm. Fiyatı 100 TL idi. Malzeme olarak demir yazmışlar :) Ama emin değilim hangi alaşım belki magnezyum da olabilir. Ağırlığı 1,5 kg. taşıma kapasitesi 5-6 Kg. Açıkçası bana güven hissi verdi şöyle bir incelediğimde. Ballhead kafası var. Yalnız sadece bacakların klipslerini sevmedim. Teşhirdeki ürünün klipslerinden bir tanesi kırılmıştı. Onun için açıp tam dengeye oturtamadım. Plastiği adi gibi geldi bana. Açıp kaparken elimde kalabilir mi acaba diye düşündüm. İlerde kullanırken kırılsa yandık yani at çöpe.

Aramızda bu model tripodu kullanan var mı düşüncelerini almak isterim.

Link 1
    Link 2

• Evet beyler on karar nedir
  • O video üçayağı. Amerika fiyatı bile 1500$ civarıydı en son. 16 kilo kapasitesi var, küçük bir çocuğu bile taşıyabilir
  • Arkadaslar yokmu fikir beyan edecek kimse ? Trpod da karar vermem lazım. Linkini verdigim tripod is görür mü ? Kullanan duyan varsa cevap bekliyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Arkadaslar yokmu fikir beyan edecek kimse ? Trpod da karar vermem lazım. Linkini verdigim tripod is görür mü ? Kullanan duyan varsa cevap bekliyorum. :)

aslında bu göreceğiniz işe göre değişir,

eğer kırsalda çokça kullanmayı planlıyorsanız mukavemetine, çivi ayağına, ayakların biribirine bağlı olmamasına,
    yeterince ağır olmasına, altına ağırlık takılabilmesine, eklemlerinin pratik şekilde katlanmasına ve çokça açılıp
    kapanmaya dayanacak kalitede olmasına, makro için opsiyonlarına vs dikkat edersiniz

eğer ev/stüdyo için düşünüyorsanız yukarıdaki parametreler çok da gerekli değildir, kamerayı sağlam tutsun,
    üflemeyle düşmesin yeter.

bu kıstaslara göz önünde bulundurup, kendi gözünüzle ve elinizle incelemeniz en doğrusu.
    ama bacak klipslerinin kalitesi önemli :)

• Ayakta omuz planı çekmek için kısa tripod kullanışlı olmayabilir.

Bu yüzden yaklaşık 4 kg lik Slik Pro 700 DX e çok yakınım

• pdx 100 modeli mi bu... kullananlardan yorum alsak keşke. tırnakların kalitesi ve kilitleme mekanizmasının kullanışlılığı önemli....
  • Çok klişe bir cümle olacak belki ama tripod alırken bütçenizin son ulaşabileceği tripodu almak en iyisi.Her konuda olduğu gibi ne kadar ekmek o kadar köfte sözü geçerli tripod konusunda da.
    Misal benim kullandığım tripod Manfrotto firmasının epey eski özel üretim bir modeli yanılmıyorsam 7-8 yaşında şuan, en zor arazi koşullarında çamurun içinde zorlamama rağmen en ufak kayma,rüzgarda titreme gibi sorunlar oluşturmuyor..Kısacası teknolojik değilde mekanik bir ürün olduğu için eskime,gündemden düşme gibi bir sorunu olmuyor,bu nedenle paraya kıymak gerek diye düşünüyorum..
    Tavsiye verecek olursam tripodun ağır olmasından kaçınmayın dezavantajından daha çok avantajı var,aynı şekilde bacakları bağımsız hareket eden bir tripod edinin..Maddi imkanlarınız yetiyor ise kesinlikle bir Manfrotto edinin 2. el de bakabilirsiniz tabiki,bütçe daha az ise Slik firmasıda son derece kaliteli ürünler üretiyor Pro 700DX modelini incelemiştim kaliteyi hissediyordunuz Manfrotto gibi..Eğer bütçe daha düşük ise son zamanlarda gündemde olan Digipod firmasını inceleyin özellikle A-2841p modeli F/P olarak yeterince iyi...
    Diğer önemli bir konu ise tabiki kafalar,bu kişisel bir tercih ancak ball head denilen kafalar pek kullanışlı değil zamanla ufak kaymalar yapabiliyor ve bazen kontrol etmek kolay olmuyor fiyatları avantajlı olsada ben 3 way head kafalardan edinmenizi tavsiye ederim,kulanımı çok daha kolay ve ufak kaydırışları yapmak oldukça basit

• @semb, aslında iyi bir şeye benziyor.
    Beni cezbeden nokta 1.90'a yakın boyu ve 3 kg ağırlığı, gerekirse monopod olarakta kullanabilme ...

Yalnız baş kısmı çok dandik plastik gibi geldi bana... görmek gerek...

@SmT #

Bilgiler için eyvallah

Bir yandan Slik Pro 700DX 'de düşünüyorum ama şu fiyat konusu olmasa...
    Çok gezen dolaşan biri değilim yani çok nadir kullanacağım bir alet için 300-400 vermem abartılı olur diye düşünüyorum bakalım...
  •  Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

140-150 tl

Bu arada Digipodlar çok hoşuma gitti.
  • Digipod markası yeterince iyi kimse adını sanını bilmezken elimize geçti bir adet ancak modeli daha düşük olan A-2241p modeliydi yanılmıyorsam, 120 TL fiyatını hak ediyordu şimdi kaça satılıyor bilmiyorum ama fazla değişmemiştir.Bacaklarının bağımsız olması,kauçuk kaplama,nispeten kaliteli malzeme ve kafa,kılıf,macro ekipmanları desteği sunması öne çıkan yanları, Digipod şuan için en iyi F/P ürünüdür klasmanında Bundan aşşağısını edinmeyin,tripod acil bir ihtiyaç değildir yer yer gerekli olur bütçenizi sağlamaya çalışın..

Linkini verdiğiniz tripod 185cm 'de kullanım imkanı vermez hatta hiçbir tripod düzgün kullanım imkanı vermez o yükseklikte,en ufak bir rüzgarda şiddetli sallanır hatta devrilir..Yüksek tripod arıyorsanız HDV profesyonel kameralar için tasarlanan tripodlara bakın,ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum boyunuzla tripodun boyunu kıyaslamayın extreme birkaç çekim haricinde 160cm 'den sonrası gereksizdir..Ve tanınmış markaların açıklamalarına baktığımızda verilen boy sadece tripodun boyudur kafayı dahil etmezler.

• Merhaba,
    Bu arada tripod alırken mandallı mı yoksa vidalı kilit sistemli olanları mı daha çok tercih ediyorsunuz bilemiyorum ama bence mandallı sistem tripodların kullanımı diğerine göre biraz daha pratik.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Ekim 2011; 19:16:16 >
  • Öncelikler merhabalar bende bir tripod arayışına girdim ama nedense makine ve lens almaktan daha zorlu bir süreç ayrıca bir de çanta ihtiyacım var daha o konuyu araştırmadım bile.
    Makine olarak canon 60d lens canon 18-200 ve sigma 10-20 var.

Bu ürünleri taşıyacak bir tripod arıyorum gece çekimi seviyorum. Öneriniz nelerdir? Agırlık konusu biraz beni tedirgin ediyor da. 200mm açılınca agırlık merkezi çok değişiyor ve titriyor makine..

bütçe olarak fiyat performans bakımından iyi bir şey arıyorum bütçem 200tl ile 300tl arası gibi.. Aslında çok daha az ama kaliteli bir ürün almam gerektiğinin farkındayım olmadı çanta almam ama tripod şart.
  • Eyvallah

Aslında oradaki düşüncem.
    Kendi boyuma getirmeden çok makinayı ayakta olan modeli oturtmadan omuz planı almak. Malum doğru kadrajlamada makinayı modelin göz hizasına getirmek lazım.

Ama 2841p nin 1.70 lik boyu işimi görür gibi yalnız Pro 700DX göre baya hafif kalıyor.
    Bir düşünelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 13 Ekim 2011; 19:47:15 >
  • Arkadaşlar 40d için nasıl bir tripot alabilirim, 50tl altı bir tripot acaba işimi görür mü? gece çekimi ve self portre aile fotoğrafları, bazen gündüz manzara için vb için kullanabilirim...aslında ileride 200tl civarı bir şey alabilirim ancak şu anda mümkün değil....

yani 30 tl 40 tl 60 tl vb yakın fiyat aralığındaki tripotlar bezser kalitede ise fark yaratmayacaksa en ucuzunu almalımıyım yoksa 60tllik bir şey almak parayı sokağa atmakmıdır en az 2oo tllik bir şey mi almam gerekir........
    yani, 50tllil bir tripotla hangi çekimi daha iyi yapabilirim bir abimiz sadece self portre çekebilirsin uzun pozlama manzara vb sağlıklı olmaz dedi?
    doğrumudur?
  • Benim de böyle ucuz bir tripod'um var, ev ortamın da işe yarıyor. (elbette ki kumanda veya zaman ayarının yanında ayna kilitleme de fena olmaz ).

Ama dış ortamlarda maruz kalacağı etkenlere karşı gösterecepi direnç tartışılır. ...
  • Hızlıal sitesinde bir çok ucuz ürün var, deneyen ucuz ancak çok memnunum dediğiniz tecrübe ettiğiniz ürün var mı? Üzerinde 4 kg taşır yazıyor ama 50tl mesela bu pazarlama hilesi midir?
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/vivitar-vpt-3662-157cm-profesyonel-su-terazili-tripod/ProductDetails.aspx?productId=ft130707&categoryId=86399
    yukarıdaki tripot nasıl aynısı hızlıalda 10 tl daha ucuz hemde kargosuda hızlıalda çok daha uygun..

http://www.hepsiburada.com/Liste/digipod-tr-140-106cm-tripod/productDetails.aspx?productId=ft21122&categoryId=86399---kimse şikayet etmiyor..

Arkadaşlar bana bir tripot önerebilir misiniz? 30-40tl lik tripotlarla 70-80- tl lik tripotlar arasında kayda değer fark yoksa ucuzunu almalımıyım, ileride zaten 250 -300tl lil bir tripot alacağım, onun için 30-40tllik tripot alsam, en azından tripotla tanışsam kullanmayı falan kavrasam, neticede makineyi bir yere koymaktan iyidir desem mantıklı olmaz mı? eğer ki 70-100tlye alıp ömürlük kullanacak bir tripot varsa alırım ancak ileride daha iyisini alcaksam 30-40 tllil bir şey mantıklı değil midir? yani bir manzara çekeceksem tripot ucuzda olsa elde tutmaktan daha iyi sonuç vermez mi?
    Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz?

son olarak ucuz tripot alırsam mutlaka kısa olanlarımı almalıyız, 106cm lik -150cm likten iyimi olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 13 Ekim 2011; 21:23:55 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.