Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hepsikamera.com/digipod-a2841p-tripod-ball-head-set,pid6338

Digipod-A-2841P ürünü aldım... Bugün eve gelmiş. Bakalm nası bişey

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 19 Ağustos 2010; 18:53:10 >

• Hayırlı olsun Loading. Yorumlarınızı bekleriz özellikle ball head için.
  • Tripodum elime ulaştı.. Gayet sağlam ve prof. bir duruşu var.. Pişman olmam inşallah...
  • Bir siteden Benro A-197 N6 siparis etmistim, bana gelen urun Benro A-197 EX diye bir model gonderdiler.. Tasima kapasitesi vs herseyi N6 ile ayni tek farklilik ayak kilit sistemi mandalli. Degistirsem mi bilemiyorum,, mandalli sistemin dezavantaji nedir?? Yeni nesil tripodlar daha cok cevirmeli kilit sistemini kullaniyorlar bunun bir sebebi olmali diye dusunuyorum.. Lutfen yardimci olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilterish_kaan

Bir siteden Benro A-197 N6 siparis etmistim, bana gelen urun Benro A-197 EX diye bir model gonderdiler.. Tasima kapasitesi vs herseyi N6 ile ayni tek farklilik ayak kilit sistemi mandalli. Degistirsem mi bilemiyorum,, mandalli sistemin dezavantaji nedir?? Yeni nesil tripodlar daha cok cevirmeli kilit sistemini kullaniyorlar bunun bir sebebi olmali diye dusunuyorum.. Lutfen yardimci olun..

her iki sistem de mevcut, çevirmeli kilit sisteminde ayakların ağırlık sebebiyle kilitten kurtulup kendi kendine katlanması ihtimali pek yok,
    yani bu anlamda kaza olma ihtimali daha az, mandallılarda bu ihtimal biraz daha fazla.
    ancak sürekli geliştiriyorlar şimdiki mamdallarda gayet iyi. eğer podunuzun taşıma kapasitesini zorlayacak ağırlıkta ekipmanla çalışmıyorsanız
    hiç dert etmeyin. şimdiki mandallarda stabil duruyor.
    mandallı olanları kilitlemek daha pratik ki bence önemli bir avantaj

• birşey sormak istiyorum, tripodu dağda bayırda yani engebeli arazide kullananınız oldumu acaba. şeyi merak ediyorum , eğimli yerde nasıl duruyor acaba. kullanım zorlukları nelerdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitestone58

birşey sormak istiyorum, tripodu dağda bayırda yani engebeli arazide kullananınız oldumu acaba. şeyi merak ediyorum , eğimli yerde nasıl duruyor acaba. kullanım zorlukları nelerdir...

bunun için pro serisi bir tripod gerekli, ayaklar bağımzsız olup istediğiniz düzleme göre ayarlayabilirsiniz.
    dış ortam için önemli diğer 2 özellik de biri ayakların ucuna iğne(çivi) pabuç takılabilmeli (ki toprağa saplansın ve kaymasın)
    diğeri de merkez kolunun altına ağırlık takabilmek için kancası olmalı. ilave ağırlıkla tripodun stabilitesini arttırırsınız
    özellikle rüzgarlı havalarda çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Asagıdaki urunleri yakın zamanda arastırarak aldım. Aklımda Benro vardı ama bu kısmet oldu.
    Bilgi olması acısından:

Digipod A-2542
    Açık Yükseklik 148cm
    Kapalı Yükseklik 45cm
    Ağırlık 1380g
    Taşıma Kapasitesi 4.5 kg

Su terazisi ve agırlık asma kancası mevcut. Ayaklar tam acılıyor ve yere tamamen oturabiliyor. Ayakları menteseli sıkma sistemli. Yenilerinde cevirmeli koymuslar. Orta boru yerinden cıkıp ters takılınca macro tripod oluyor. Ayrıca paketten kısa orta boruda cıkıyor. Bı boru takılınca yere tam oturdugundan bu sekildede makro cekilebilir. Cantası ile birlikte anahtar takımıda veriliyor. Bu takımı ve orta boruyu koymak icin canta icinde ek gozde var. Ayrıca tripod da askı icin ek kanca kısmıda var. Bunun sayesinde kılıfsız sekilde askısıyla tasınabiliyor. Soguk ve sıcak havalarda el rahatlıgı icin yumusak malzeme tutamac kullanılmıs. Ayrıca kaucuk ayaklar vidalı yapılmıs. Cıkarılıp civi tipi yada baska tip ayak takılabilir. Ayrıntıları dusunulmus gayet stabil, saglam ve kullanıslı tripod.

Digipod-BH-55 Ball Head
    Panoramik Dönüş 360 °
    Uzunluk 7.1 cm
    Ağırlık 0.538 kg
    Taşıma Kapasitesi 12.00 kg
    Renk Siyah
    Malzeme Magnezyum
    Serbest Pan Kilidi Hayır
    Yan Eğim -90° / +90°
    Ön Eğim -
    Hızlı Hareket Hayır
    Kafa Hareket Ayarı Evet
    İkincil Güvenlik Sistemi Evet
    Su Terazisi Seviye (no) -
    Levha Tipi Sıkıştıırlmış ile 1/4-20
    Alt Eklenti 3/8

Ball kafaların kullanımı hem hızlı, hemde cok pratik. Kollu kafalar gibi kadraj yaparken kollar orana burana gelmiyor. Tripod makro ters konumda ikende cok rahat oluyor. Alt model ball kafalarda 360 derece donus olmuyor ve panaromik cekime izin vermiyor. Bu kafada 360 derece donuyor ve dereceleride yazılmıs. Kafaya emniyet mandalıda konulmus. Magnezyum alasım. Kadrajlama, sıkma cok rahat. Oldukca memnunum. Alt ve ust modelleride var. Ortalama ekipman icin fazlasıyla yeterli bir kafa.

ikarahal ustaya teşekkürler diyorum bende baya arastırdım, zaman olmadıgı için Ankara tripod fotodan hemen almak zorunda kaldım.
    Digipod 2542 + BH 52 Ball Head aldım, 190 tl word karda 3 taksit yaptı, Ben aslında BH-55 istemiştim ama o anda yoktu BH-52 ye baktım biraz daha küçük ve de sorunsuz işime yarayan birsey oldu hatta bayramda katalog için 1700 adet ürün fotoğrafı çektim. maşallah çok memnunum Benim makine Nikon D90 taşıma durumuda iyi hem kafanın hem tripodun, hem böyle iyi saglam duruyor sıkıntı olmuyor kolluları kullanmadım ama ball head alırdım yeniden alsam..
    ikarahal a tekrar bol bol teşekkür süperiş oldu

• copperdevil
    hayırlı olsun güle güle kullanının, iyi bir seçim bence
    ball head de isabetli olmuş, ben de aynı tripodun 3way kafalısı var, kafadan memnun değilim
    ilerde 52 veya 55 almak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akanarya2

copperdevil
    hayırlı olsun güle güle kullanının, iyi bir seçim bence
    ball head de isabetli olmuş, ben de aynı tripodun 3way kafalısı var, kafadan memnun değilim
    ilerde 52 veya 55 almak istiyorum

Eyvallah
    akanarya2
    evet baya memnunum şimdilik daha güzelleri daha iyileri senin olsun,
  • sevgili arkadaşlar 550 D kameram var. Aradığım tripod için önemli özellikler çantamda taşıyabileceğim hafif ama sağlam bir tripod olması 250 max 300 TL bütçem var. Su terazisi mutlaka olmalı çünkü film içinde kullanacağım kamerayı. 180 boyum var az çok araştırdım ben ama konuya hakim olmadığım için kararda veremedim haliyle size bir kaç model yazayım oluru olması siz söyleyin bana yada ekstra öneride bulunun lütfen saygılar ..

1-) Slik Pro 340 DX (su terazisi yok ama çok tavsiye ediliyor ve hafif) 168 TL
    2-) Slik Pro 330 AF Profesyonel Tetik Kafa Tripod 330 TL

aralarında baya bir fiyat farkı var ama bu farka değer mi emin değilim bir su terazisi için ... yinede ustalardan yorum bekliyorum arkadaşlar.
  • camelot22

tripod boyunu hesaplarken, kamera vizörünün göz seviyenizden 10-15cm aşağıda olması ergonomi için normla kabul ediliyor.
    bu vizör seviyesinden de kameranın taban-vizör yüksekliği + tripod başlık yüksekliğini çıkartırsanız gerekli tripod yükseliğini elde edersiniz.
    yani 180 boya 140cm tripod yükselik gayet yeterli gibi. Ne kadar yere yakın o kadar stabil olur.

hot shoe'ya takılan 3 boyutlu su terazileri işinizi görecektir, illa tripodda olmasına gerek yok, hatta daha pratik olur kanımca.

video çekimi için akışkan kafalı ve 3 yollu başlıklıklar tavsiye edilir.

slik iyi marka, ama benro, digipod da iyidir. eğer profesyonelseniz manfrota'ya da bir bakın derim.

tabi görerek almak en iyisi bu arada.
  • arkadaşlar bende bir tripod almak istiyorum taşıma kılıflı.
    fiyatı abartılı olmayacak şekilde ne önerirsiniz.

mesela bunlar nasıldır:

http://www.hizlial.com/foto-kamera/tripodlar/braun-light-weight-3001-tripod_03.009.1695.0006.htm

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=544

http://www.tripodfoto.com/weifeng-wt-3550-amator-tripod-tripod-kilifi-hediye.256.p

http://www.tripodfoto.com/slik-f153-amator-tripod-tasima-kilifi.3814.p

bunların haricinde bacakları ayrı ayrı hareket eden modellerde varmıdır amatör kullanıcılar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 17 Aralık 2010; 22:42:58 >

• selam arkadaşlar. bende bu tripod sevdasına katıldım velakin tripodun boyu çok önemli mi diye düşünüp duruyorum :)
    benim almak istediğim model vct-?0AV serisi. ? işareti 5 ya da 6 anlamına geliyor. eğer boyu yetmezse diye çok düşünüyorum sonradan üzülmek istemiyorum ama öğrenci olduğumdan 1 tl nin bile yeri geldimi önemi büyük oluyor. kısa film v.s için kullanmayı düşünüyorum. önerir misiniz, rüzgarda sorun yapar mı kancası var mı anlamıyorum yardımınıza ihtiyacım var

vct-50av 1.1 metre
    vct-60av 1.4 metre
    ben 1.75 metre :)

aralarındaki fiyat farkı 30 cm için 50 tl. vct-50av 130 tl öteki 180 tl.

genel özellikleri

Özellikler VCT-50AV
    Döner kollu tripod / uzaktan kumanda
    Sorunsuz çalıştırma için sıvı yağlı kafa
    A/V uzaktan kumanda konektör özellikli Handycam® modelleriyle uyumludur
    Kayıt başlat/durdur
    Fotoğraflar için deklanşör düğmesi
    Yavaş, yumuşak zoom'lar için Yavaş Zoom modlu Zoom kontrolü (8 hızlı)
    Kılavuz çerçeve düğmesi, dikey ve yatay satırları, hatasız kompozisyona yardımcı olmak için üst üste bindirir (bu özellik belirli Handycam® modellerinde mevcuttur)
    Güç açma/kapatma düğmesi
    Maksimum yüklenme: 3 kg (yaklaşık)
    Maksimum eğim açısı (aşağı/yukarı): 90°/55°
    Yükseklik ayarı: 460 - 1170 mm (3 aşamalı bacak uzatma ve yükseltici)
    Ağırlık: 1,2 kg
    Taşıma çantası ile birlikte verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Şubat 2011; 14:51:37 >

• arkadaşlar güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

arkadaşlar güncel

2 mesaj yukarıda yaptığım bir hesap var ona göre tripod için gerekli boyu hesaplayabilirsiniz.
    boyunuza göre 1.4m'lik model daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
    bu topiği inceleyin, gayet yeterli açıklamalar var, çok da fazla sayfası yok. iyi seçimler.
  • Ne kadar zormuş bu tripod seçimi.
    Ömrümden ömür gitti :)

Kapalı yüksekliği 35 ila 40 santim arasında olan
    taşıma kapasitesi 2 - 2,5 kg arasında
    mümkünse 4 kademeli bacak uzunluğu olan
    taşıması kolay ama sağlam tripood arıyorum
    :( bulamıyorum
  • Takip...
  • Akadaşlar Prodigix tripodlarından kullanan oldu mu hiç? Fiyatına göre özellikleri fena durmuyor. Cumaya kadar tatile çıkmadan almayı düşünüyorum aklıma yatan bir model olursa. İş yüzünden gidip deneme şansım yok malesef o yüzden kullanan ya da inceleyen birilerinin yorumlarına göre hareket edeceğim. Bahsettiğim model bu. 100 TL altına nette bulunabiliyor.

Diğer marka-model önerilerinize de açığım tabi ki.

• Böyle dandik teneke gibi durmamalı bence
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.