Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

Benro A-169M8 kullanan var mı acaba?

Yakında olacak bi tane...
  • Ben de düşünüyorum almayı bir de kullanıcı yorumu alabilsem daha net karar verebileceğim :D
    Zomby fiyat olarak ne kadar hayyam tarafında bilgin var mı?
  • merhabalar...150 tl ye kadar tripod arıyorum.. Digipod-A-2841P Profesyonel Tripod hakkında görüşü olan arkadaşlar var mı ..tavsiye edermisiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mateach

merhabalar...150 tl ye kadar tripod arıyorum.. Digipod-A-2841P Profesyonel Tripod hakkında görüşü olan arkadaşlar var mı ..tavsiye edermisiniz..

150 civarına söyledğiniz Digipod modelini veya Slik 340 dx modelini alabilirsiniz. Bence inceleyin hangisi içinize sinerse onu seçin.
  • quote:

Ben de düşünüyorum almayı bir de kullanıcı yorumu alabilsem daha net karar verebileceğim :D
    Zomby fiyat olarak ne kadar hayyam tarafında bilgin var mı?

178 dolar maalesef...Uzun zamandır bekliyorum ama inatla düşmüyor fiyatı namıssızın...
  • teşekkürler tavsiye için...slik 340dx bağımsız ayak yapısına sahip anladığım kadarıyla..biraz daha mantıklı geldi
  • Nerenin fiyatı bu? Gittigidiyorda 240 liraya var sıfır garantili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 17 Mayıs 2010; 23:51:39 >
  • quote:

Nerenin fiyatı bu? Gittigidiyorda 240 liraya var sıfır garantili..

Hiç durma hemen al o zaman...Fiyat harika...
  • Sirkeciye gidebilsem almadan önce incelemek istiyorum görmeden alma taraftarı değilim pek.
    Bu nedenle alamıyorum şu an :)
  • Yakın zamanda bir tripod hediye ettireceğim kendime de bu başlığa da sorayım dedim. Aradığım kriterleri sıralarsam, boyum 1,90 ve eğilmek istemiyorum; 400 TL sularını geçmesini de istemiyorum ve çok ağır olmasını da istemiyorum elbette. Bu çerçevede tavsiyelerinizi belirtirseniz memnun olurum. Bunun dışında bu ağırlık konusuna gelince fazla bir kestirim yapamıyorum, 2,5 kiloluk bir tripodu tüm gün taşımak ölüm müdür acaba ya da üst limit ne olmalıdır sizce, bu konudaki tecrübelerinizi de yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Üst mesajlarda tripod aldığıma dair mesaj atmıştım uzun süre oluyor. Bugünde kafasını söktüm merak edenler için reismlerini ekliyeyim aklınızda fikir olur belki kafa değiştirmek istersiniz falan.

Vanguard MK-4

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

• Şimdi ben şu ürünü almayı düşünüyorum:http://urun.gittigidiyor.com/Orite-131cm-Tripod-TASIYICI-CANTA-2-YIL-GARANTI_W0QQidZZ28827446#aciklama

Ne olacak yani? Bunun dezavantajı ne olabilir ki?

Nikon D5000 kullanıyorum. Uzun enstanteneler için bir tiripot almalıyım. Ancak fazla abartılı fiyatlarda bir şey almayı düşünmüyorum şimdilik.

Sizin önerdiğiniz ürünlere bakıyorumda 100-300 tl arası benim için şu anda fazla geliyor.
    Bu 21 TL'lik ürünü aldığımda nasıl bir peoblem yaşarım ben?

Açıklarsanız sevinirim.

• Bir süre önce tripod aldım, paylaşım bugüne nasipmiş.

Digipod A-2542
    Kafa: PH-223P

@ikarahal ayrıntılı açıklamış özelliklerini tekrar etmeme gerek yok;
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=33383500

Ben çok beğendim, kullanışlı ve sağlam duran bir tripod, alacak olanların beklenti
    seviyesini bilemiyorum ama benim için fazla bile denebilir. Çantası da iyi.

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.  Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.  Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.
     Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.  Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.  Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz.

Aşağıda belirttiklerim sadece kafayla ilgilidir;

Memnuniyetim pek fazla değil. Beni rahatsız eden en büyük sorunu öne-arkaya
    tilt hareketini atlamalı yapması, bu da telede hassas kadraj için önemli problem.
    Üstündeki boya el temasları ile dökülüyor.

Neyse geçen bakım yaptım. Spray pas sökücü ile kafanın hareket noktalarını yağladım, alıştırdım.
    Bu arada bayağı da boya döküldü. Ondan sonra anladım ki hareketi zorlaştıran, bu dökülen boyalarmış.
    Şimdi hareketler eskiye nazaran bayağı iyi oldu.

Ben ucuz ve 3way olduğu için bu model kafa tercih etmiştim,
    bakımını yaptıktan sonraki durumunu göz önünde bulundurarak tercih etmeyin diyemem ama eğer imkanınız varsa
    bh-52/55 gibi ball kafalarla ve ph223 ile kıyaslayarak (elbette bütçeniz ön planda) alın derim.
    Benim görme imkanım olmadığı için 3way istediğimden dolayı bunu almıştım.

Kafayla bereber çantasına sığıyor, ancak kollarını sökmek lazım, bu da pek pratik değil. Bu da ball
    kafa tercihi için ayrı bir etken olabilir.

Bu arada tripoda periyodik bakım yapılması gerektiği aklıma yerleşti, bilginize.

• @El-Cezeri

Cevapda geç mi kaldık bilemiyorum ama

1-çoook hafif;
    slr makine kullanıyorsunuz, kit lensle bile 700-800 gr eder, hele teleniz varsa 1 kg.
    bu ağırlıkdaki tripodla denge sağlamanız çok riskli olur. eğer düşecek olusa makinenizi riske atmış olursunuz.
    ev içi aile fotoları için bile çok ama çok riskli. muhtemelen deklanşör hareketi ile bile titreyecektir, yani
    uzun enstanteneler için de uygun değil.

2- ayaklar bağımsız olmadığı için arazide kullanamazsınız. bu tiplerde 3 ayakda aynı düzlemde.

daha ilave şeylerde vardır ama bence en önemli olanlar bunlar.
    bana kalırsa durumunuz uygun olunca 150-200 tl arasında değişen prof. seri tripodlar var, bence sabredip onlardan alın.
    bu tripodu aldıktan sonra çok büyük ihtimalle pişmanlık yaşayacaksınız ve az da olsa vermiş olduğunuz bedele içiniz acıyacak.

eğer pro serilerinden almazsanız aynı tipde slik marka 70-90 tl arası modeller var, hem marka kalitesi vardır hem de bu tripoddan
    2 kat ağırdır.

• tripod için bir çok konuyu baştan sona okudum fakat hala tam istediğim sorulara cevap bulabilmiş değilim.
    aklımı meşgul eden sorular;
    1- tripodda bacaklar arası bağlantı olması avantaj mı dezavantaj mı? Ve ağırlık asma aparatı tabi (genel olarak engebeli tam düz olmayan zemin için cevaplarsanız sevinirim)
    2- boyum 1.83 ve tripodla çalışırken hangi uzunluktakiler daha rahat olur. gece çekimi için kullanacağım durumlarda uzunluk o kadar sorun yaratmayabilir ama doğa çekimlerinde ve kamerayla, gördüğüm bir alanı çekmek istediğimde uzunluk sorun yaratabilir hissi veriyor bana. sonucta ben yuksek biryerden bir manzara bakarken aynı manzaraya 140cm den bakmak farklı bir soruna sebep olabilir.
    3. bu işte profesyonel degil sadece hobi amaçlı olarak vakit harcıyorum. makinam sony hx1 ve tripod için ayırabileceğim maksimum bütçe şu an için 180tl. Bu konuda uygun olarak hangi tripodları ya da gerekiyorsa tripod + head önerebilirsiniz? yabancı sitelerden türkiyeye kargo imkanı olan ve daha ucuza bulabileceğimiz siteler varsa oradanda önerebilirsiniz?

Teşekkürler

• merhaba rock_inn_88

1- bacaklar arası bağlantı olamaması önemli bir avantaj, özellikle arazi çekimlerinde zemini isteğinize göre bulamadığınız için
    her bir ayağa faklı bir açı ve uzunluk verip dengeli bir oturuş sağlayabilirsiniz. ağırlık asma aparatı faydalı bir aparat, hx1 in
    ağırlığı fazla değil ama daha ağır makinelerde ilave ağırlık asarak kıymetli makinenizin yere sağlam basmasını sağlarsınız,
    rüzgralı havalarda ise elzem.

2- göz seviyeniz boyunuzdan yaklaşık bi 15 cm kadar aşağıda, kamernızın vizörü ise tripod başlığından 10 cm kadar yukarıda olur.
    Vizörün göz seviyesinden 15 cm kadar aşağıda olması, konfor için yeterli denir. Bu durumda bu veriler ile göz seviyeniz 183-15=168cm
    15 cm konfor toleransı ile vizör seviyesi 168-15=153cm, kafa tablası vizörden 10 cm aşağıda ise tripod tablasının 143 cm'e yükselmesi yeterli.

Rakamları yaklaşık aldık ve konforu göze yakın tutmaya çalıştık diyelim, o zaman 150cm 'e yuvarlayabiliriz. tabi bu tablanın yüksekliği, alacağınız ürünün
    max. yükseklik verileri kafasız ise kafa bu yüksekiği yaklaşık 10 cm kadar arttır. yani 140 cm tripod boyu 150 cm olur. Bir de denge için tripdodu fazla
    yükseltmemeğe dikkat edin, yere ne kadar yakın, o kadar dengeli olur.

en güzeli tabi imkanınınız varsa mağazalardan inceleme yapıp duruşuna, kalitesine bakmak.

yukarıda yazdığım digipod'u tavsiye ederim (kafa ile ilgili yorumlarıma da dikkat edersiniz). belirttiğiniz fiyatta piyasadan tedarik edebilirsiniz.

• @akanarya2

ilgin ve cevapların için teşekkür ederim. en azından kafamda dolanan sorulara cevap buldum. Gezip görme olayına gelince, onu bende planlıyorum fakat kıyaslayabileceğim bir ürün bilgim yoktu pek. önerilerle kafamda bir taslak oluşturup ona göre yerinde görmeyi planlıyordum. taşlar yerine oturduktan sonrada siparişe sıra gelecekti :)
  • rica ederim rock_inn_88.
    tripod almak ne zormuş değil mi? ilk defa olunca "ne olacak bir sehpa" diyor insan.
    şimdiden hayırlı olsun.
  • evet sana katılıyorum gerçekten çok zor tripoda karar vermek. şu an fikir edinmek için gezerken rastladıklarım ve gözüme takılanlar
    HB da digipot 2542 için 154 tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/digipod-a-2542-148cm-tripod/ProductDetails.aspx?productId=ft021225&categoryId=86399
    Vanguard Espod-203AP 178tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/vanguard-espod-203ap-tripod-canta-hediyeli-/ProductDetails.aspx?productId=ft100018&categoryId=86399
    Manfrotto Ma 785B modo 99tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/manfrotto-ma-785b-modo-tripod/ProductDetails.aspx?productId=bd953039&categoryId=86399
    şeklinde fiyatlara rastladım. vanguard ve digipot ta ortaboru ters takılarak makroya uygun hale getirelebiliyor peki bu manfrotto 785b modelinde de mevcut mu? bu 3 ürün arasında bir kıyaslama yapacak olursak sıralama nasıl olabilir? yarında bir çıkıp dolaşmayı planlıyorum direk yerinde görmek için.

• rock_inn_88

manfrotto en iyi markalardan olmasına rağmen ve 785b nin fiyatıda marka değerine göre çok uygun olmakla beraber, arkadaşlar
    çok zayıf olduğunu belirtmişler. bi ara banada uygun gelmişti. denge sorunu var (boru çapları biraz ince). Dikkat ederseniz 5 ayak
    kademesi var, her boru iç içe girdiğine göre her segment giderek daha incelecek. ağırlığıda 1 kg olunca en üsteki segmentin çapı ve saç kalınlığı da
    demek ki fazla değil. yani dengesiz diyen arkadaşların görüşü doğru çıkıyor bence.

vanguardın maks yük kapasitesi 2 kg iken digipodun 4.5 kg. Eğer ben asla slr almam diyorsanız 2kg haydi haydi yeter.

http://www.vanguardgb.com/product/Vanguard%20Espod%20203AP

http://www.digipod.com.cn/newEbiz1/EbizPortalFG/portal/html/ProductInfoExhibit.html?ProductInfoExhibit_ProductID=c373e9216d29ce168f6f694892d8ddb0&ProductInfoExhibit_isRefreshParent=false

ben şimdiki düşüncelerimle yine 2542 derim.

aynı segmentte Slik Pro 340 DX var;
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1573

yani marka ismi yüksektir, gezinize bunu da katın bence.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.