Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 785byi listeden geri çıkartıyorum ve slik proyu ekliyorum. yarın çıktığımda detaylı olarak yerinde inceleyeceğim bulabildiğim kadar modeli. uzun bir süre slr almayı planlamıyorum.çünkü slr ile gelen lenslerin kalitesi benm şu anki makinamla alabileceğim kaliteden çok üstün değilmiş. iyi bir kaliteli lens almak içinde ekstra bütçeye uzunca bir süre sahip olamayacağım :) en başta hx1i elden çıkartıp yerine iyi bir slr almak fakat slr ile gelen lensler ve kaliteleri hakkında yorumları okuduktan sonra bu fikrimden vazgeçtim. digipodlar media markt ta satılıyor mu?
  • emanet olarak kullandığım tripod (manfrotto 785b modo) orta çubuk malesef macro için ters takılmıyor. Nikon D90+18-105 Kit lens le kullanıyorum. Taşıma kapasitesi 1 Kg makina ve lens 1,2 kg yapıyor. korkarak takıyorum açıkcası. fakat elinize aldığızda bile kalitesini hissettiriyor. compact makinalar için uygun fakat slr/dslr kullancaksanız bence en az 2kg taşıma kapasitesine sahip tripod almakta fayda var. ne zaman dengeye oturtsam makinayı tam kilitlerken dengeyi kaydırıyorum . baya uğraştırıyor bu vede can sıkıntısı. Tabi bişrde çanta sorunu var. manfrotto bir kaç model hariç diğerlerinde çanta gelmiyor. ekstra çanta almak gerekiyor.
  • Mediamarkette gözüme çarpmıştı digipodlar. Tabi yinede bakmakta fayda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

785byi listeden geri çıkartıyorum ve slik proyu ekliyorum. yarın çıktığımda detaylı olarak yerinde inceleyeceğim bulabildiğim kadar modeli. uzun bir süre slr almayı planlamıyorum.çünkü slr ile gelen lenslerin kalitesi benm şu anki makinamla alabileceğim kaliteden çok üstün değilmiş. iyi bir kaliteli lens almak içinde ekstra bütçeye uzunca bir süre sahip olamayacağım :) en başta hx1i elden çıkartıp yerine iyi bir slr almak fakat slr ile gelen lensler ve kaliteleri hakkında yorumları okuduktan sonra bu fikrimden vazgeçtim. digipodlar media markt ta satılıyor mu?

media markt ta bakmadım hiç o yüzden bilemiyorum.
    yalnız slr ile ilgili olarak, lens çok önemli tabi ama bir eşdeğer önemli faktör de sensör büyüklüğü olup slr sensör büyüklüğü (APS-C) hx1'in 13-14 katı kadar büyüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: iqra

emanet olarak kullandığım tripod (manfrotto 785b modo) orta çubuk malesef macro için ters takılmıyor. Nikon D90+18-105 Kit lens le kullanıyorum. Taşıma kapasitesi 1 Kg makina ve lens 1,2 kg yapıyor. korkarak takıyorum açıkcası. fakat elinize aldığızda bile kalitesini hissettiriyor. compact makinalar için uygun fakat slr/dslr kullancaksanız bence en az 2kg taşıma kapasitesine sahip tripod almakta fayda var. ne zaman dengeye oturtsam makinayı tam kilitlerken dengeyi kaydırıyorum . baya uğraştırıyor bu vede can sıkıntısı. Tabi bişrde çanta sorunu var. manfrotto bir kaç model hariç diğerlerinde çanta gelmiyor. ekstra çanta almak gerekiyor.

@iqra 785b için bir kullanan olarak yorumunuz çok faydalı oldu bence. markası sebebiyle akıla düşen bir tripod.

• quote:

Orijinalden alıntı: akanarya2

quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

785byi listeden geri çıkartıyorum ve slik proyu ekliyorum. yarın çıktığımda detaylı olarak yerinde inceleyeceğim bulabildiğim kadar modeli. uzun bir süre slr almayı planlamıyorum.çünkü slr ile gelen lenslerin kalitesi benm şu anki makinamla alabileceğim kaliteden çok üstün değilmiş. iyi bir kaliteli lens almak içinde ekstra bütçeye uzunca bir süre sahip olamayacağım :) en başta hx1i elden çıkartıp yerine iyi bir slr almak fakat slr ile gelen lensler ve kaliteleri hakkında yorumları okuduktan sonra bu fikrimden vazgeçtim. digipodlar media markt ta satılıyor mu?

media markt ta bakmadım hiç o yüzden bilemiyorum.
    yalnız slr ile ilgili olarak, lens çok önemli tabi ama bir eşdeğer önemli faktör de sensör büyüklüğü olup slr sensör büyüklüğü (APS-C) hx1'in 13-14 katı kadar büyüktür.

lensler ve makinalarla ilgili araştırma yaparken okuduğum kullanıcı yorumlarından çıkartılan sonuçtu. tabi yinede fark olur sonuçta sınıfları farklı. fakat asıl soru benim için şuydu? şu an öyle birşeye yapacağım yatırım tek seferde bana büyük katkı sağlayacak mıydı? okuduğum yorumlar ve araştırmalar sonucunda yapacağım o kadar masrafa değmezdi. ama ilerde neden olmasın. biryerden başlamak lazım :)

@iqra
    785b hakkındaki aydınlatıcı yorumun içinde teşekkür ederim. onu tamamiyen sildim. yarın gidip diğer modellere yerinde bakmayı planlıyorum.o zaman herşey netleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrsrsln -- 26 Temmuz 2010; 20:57:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yesilormancini

Merhaba Arkadaşlar yurtdışından (ebay) tripod getirtsek gümrüğe takılır mı acaba

http://photography.shop.ebay.com/Complete-Tripods-/30094/i.html?LH_ItemCondition=1&LH_PrefLoc=2&_trkparms=65%253A12%257C66%253A3%257C39%253A1%257C72%253A3030&_nkw=MANFROTTO&_ipg=100&_sticky=1&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=15&_sc=1

fiyatlar cazip. ama gümrük düşüncesi işi bozuyor

Bilgisi olan yok mu arkadaşlar.

• hocam benim bilgim yok,
    bi 100€ veya 150€ sınır var, onun altına gümrük alınmıyor diye bir şey var bildiğim,
    bi gümrükçünün insafına kalmışsınız lafı var,
    bi de eğer limit neyse (100?-150?) onun altını faturaya yazdırın, hediye olarak göndertin lafı var.

eminim forumda bu işleri bilen (hatta ticaret olarak uğraşan) arkadaşlar vardır.
    umarım bildiklerini saklamazlar, ben de öğrenmek isterim.
  • 250 dolara kadar takılmıyor diye biliyorum.
  • quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar yurtdışından (ebay) tripod getirtsek gümrüğe takılır mı acaba

http://photography.shop.ebay.com/Complete-Tripods-/30094/i.html?LH_ItemCondition=1&LH_PrefLoc=2&_trkparms=65%253A12%257C66%253A3%257C39%253A1%257C72%253A3030&_nkw=MANFROTTO&_ipg=100&_sticky=1&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=15&_sc=1

fiyatlar cazip. ama gümrük düşüncesi işi bozuyor

Bilgisi olan yok mu arkadaşlar.

BU TİP BÜYÜK KOLİLERİN TAKILMA OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK.
    İÇİNDEKİ ÇOK DEĞERLİ OLMASA BİLE

• @rock_inn_88

tripod araştırma gezisi yapabildin mi?
    izlenimlerin, fiyatlar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akanarya2

@rock_inn_88

tripod araştırma gezisi yapabildin mi?
    izlenimlerin, fiyatlar nasıl?

evet media markt, real, teknosa gibi yerleri gezdim. digipod unki aralarında en iyisi duruyordu o fiyat aralığında. işte A-2542 ye karar verdim. şu an fiyat araştırmasındayım. en ucuz nereden hangi şekilde bulabilirim diye.
  • hepsikamera, fotozeynep ve ekincifotograf sitelerine de bir bakın.
    ekincifotograf digipodun distribütörü
    eğer istanbuldaysanız ekincifotograf veya hayyam çarşısında pazarlık edebilirsiniz. (arkadaşların tecrübelerinde okumuştum)
    ankaradaysanız tripodfoto da aynı şekilde.
  • manfrotto 460MG Magnesium kafayı 185 tl ye yurt dışından getirttim. ama ayak almış değilim. uygun bir ayak arıyorum.hafif, stabil ve ekonomik olması gerekiyor :)
    tavsiyeniz nedir?
  • http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2402

Bu ürünü almak istiyorum arkadaşlar. En fazla 150 tl bütçem var... Tavsiye edermiiniz?
  • Loading , o tirpodu şöyle üstün körü bir incelemiştim hoşuma gitmişti. Vanguard'ı almasaydım onu alırdım gerçekten. Kafa kısmının plastik olmamasına özen gösterin tripod alırken. Mümkünse plastik aksamı en az olanı seçin. Düşürünce benim gibi kafası elinizde kalmasın Gerçi kullanılabiliyor ama sağa sola dönmesi için vidayı gevşettiğimde lak diye elimde kalıo kafa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Loading , o tirpodu şöyle üstün körü bir incelemiştim hoşuma gitmişti. Vanguard'ı almasaydım onu alırdım gerçekten. Kafa kısmının plastik olmamasına özen gösterin tripod alırken. Mümkünse plastik aksamı en az olanı seçin. Düşürünce benim gibi kafası elinizde kalmasın Gerçi kullanılabiliyor ama sağa sola dönmesi için vidayı gevşettiğimde lak diye elimde kalıo kafa

Bununki plastik mi?
  • Vallaha hocam bunun bağlantı yerleri metaldi yanlış hatırlamıyorsam. Baya sağlam duruşu vardı. Yaın dışarı çıkarsam uğrarım bi fotozeynep'e bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vallaha hocam bunun bağlantı yerleri metaldi yanlış hatırlamıyorsam. Baya sağlam duruşu vardı. Yaın dışarı çıkarsam uğrarım bi fotozeynep'e bakarım

iyi olur... fotosunu da çek :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.