Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gule gule kullanın. Iyi secim yapmıssınız.
  • @ikarahal teşekkürler sanırım sende digipod kullanıyosun... Kullanırken dikkat etmem gereken konular hakkında yardımcı olursan sevınırım... bide bu ortadakı cubugu ters olarak yerlestırmek zor mu ?
  • Kullanırken dikkat edecek bir durum yok sadece fiziksel acıdan hor kullanılmamalı omru acısından.
    Dıs mekanlarda cekimlerden sonra hareketli noktalara, yataklara toz girmemesi icin temizlik yapılmalı.
    Cantasında tasımakta daha koruyuculu olacaktır. Arada bir yine hareketli noktaları yaglamakta faydalı olur.
    Menteseler falan gres yagı tarzında yaglı bendekinde.

Orta cubugu cıkarıp ters cevirmek zor degil asma kancasını cevrirerek cıkarıyorsun sonra orta cubugu cıkarıp ters takıyorsun o kadar.
  • bende digipodumdan memnunum fakat verdikleri taşıma kılıfının fermuarı bozuldu :(
    istanbulda olsam değiştirirdim ama mersinden onun için uğraşmak istemiyorum.

alırken heryerini kontrol ederek almanızı öneririm
  • yeterli seyler söylenmis ama bende bir iki ilave yapayım eğer profesyonel makina kullanacaksanız ve ilerleyecekseniz bu konuda ilerde yeni bir tripod almamak icin simdi biraz parayı gözden cıkarın ve söylenenlere ek olarak akrobat tripod alın yani her bir bacağı diğerinden bağımsız olarak yukarı asağı hareket edebilen bir tripod olsun tripodta iki cok önemli marka vardır onu söylemeyeceğim ama aynı işi yapan daha ucuz markalarda var tripod gidip görülmeden alınacak birsey değil özellikle ağır olmalı ve sizin boyunuza göre yüksekliğe sahip olmalı standart üstü yada altı olabilir ama mutlaka ağır olmalı dağda bayırda rüzgarlı havada cok pahalı makinanın zarar görmesini istemiyorsan baştan iyisini almalı makinan kompakt birmakina ise heryerde satılan 50 100 tl arası 1 kg civarında tripodlardan alabilirsin ama ağır profesyonel makine varsa eğer enaz 2 kilo ağırlığında bir tripod almalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

bende digipodumdan memnunum fakat verdikleri taşıma kılıfının fermuarı bozuldu :(
    istanbulda olsam değiştirirdim ama mersinden onun için uğraşmak istemiyorum.

alırken heryerini kontrol ederek almanızı öneririm

Ben de digi-pod'umdan çok memnunum. Sağolsun ikarahal vesile olmuştu.Evet taşıma kılıfı (çanta da denmez buna doğru) biraz zayıf ama benim fermuar şimdilik idare ediyor.Güzel bir kombinasyon, çok işime yaradı.
  • şuan elinizdeki digipod kılıfların resimleri varsa paylaşabilirmisiniz karşılaştırma acısından??

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Kullanırken dikkat edecek bir durum yok sadece fiziksel acıdan hor kullanılmamalı omru acısından.
    Dıs mekanlarda cekimlerden sonra hareketli noktalara, yataklara toz girmemesi icin temizlik yapılmalı.
    Cantasında tasımakta daha koruyuculu olacaktır. Arada bir yine hareketli noktaları yaglamakta faydalı olur.
    Menteseler falan gres yagı tarzında yaglı bendekinde.

Orta cubugu cıkarıp ters cevirmek zor degil asma kancasını cevrirerek cıkarıyorsun sonra orta cubugu cıkarıp ters takıyorsun o kadar.
  • bende Digipod-A-2841P Profesyonel Tripod + BH-18N Ball Head aldım ve çok memnun kaldım eski tripodumdan hiç memnun değildim modelini hatırlamıyorum tripodfotodan 75tl'e almıştım. 2si arasında çok fark var hem kalite hem özellik olarak kafasıda çok iyi herşeyiyle bayıldım tripoda iyiki almışım.
  • Arkadaşlar en yakın zamanda Canon 500D alıcam bu makine için hangi tripodu almalıyım? Bütçem şu anlık belli değil ama ucuz(50-100 TL) olmasından yanayım

Bir sorum daha olucak :

Panoramik fotoğraflar çekmek istiyorum bunun için kafası motorlu yani kendiliğinden dönen tripodlar varmı fiyatları ne kadar?
  • Manfrotto 190XPROB Tripod ve Manfrotto 488RC2 ekipmanlarını kullanıyorum.toplam ağırlığı 2,5kg civarında..bir süre sonra makina tripod ıvır zıvır derken gerçekten ağırlığını hissetirmeye başlıyo..ayrıca boyut olarak büyük taşıması kolay değil..aklımda bişey var ama danışmak istiyorum tavsiyeye ihtiyacım var atladığım bişeyler olabilir..

MANFROTTO MA 785B MODO TRIPOD hoşuma gitti,küçük hafif kısa kaliteli..
    bendeki ball headi buna takabilir miyim?
    benm sadece tripodu satıp,bu 785 modoyu alıp ballheadı buna takmak?

makinam d80 kit,18-135 benzerleri lenslerimde var..(daha ağır değiller)

ne dersiniz ekipmanım kalsın mı yoksa değişiklik yapayım mı?
    amatör bi fotoğrafçıyım durum bu..
  • 50 TL'yi geçmeyecek 500 gr. civarında kompakt taşıyabilecek, max 130-150 cm açık / min 30-50 cm kapalı uzunluğu olan tripod tavsiye edebilir misiniz?
    Kullanım amacı daha çok ev içi, portre, makro arada bir tele zoom olacak.
  • Merhaba arkadaşlar,

Elimde EOS400D var. Kendi çapımda bir tripod almak istiyorum. Öğrenciyim malum 0-60tl arası bir şeyler bakınıyordum. Gözüme Orite GT-3570 takıldı. Fiyatı normal. Boyu 1.60cm yazıyor ve Asansör boyu : 63 cm, ben 1.73 falanım ve uzamaya devam ediyorum. Ancak taşıma kapasitesi yazmıyor ve ya bu tripodu kullanan birisi fikirlerini belirtebilir mi ?

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn It -- 20 Kasım 2009; 22:12:54 >
  • ben de aynı dertten muzdaribim..70/80 Tl yi gecmeyecek 1,5-2 kg tasıyacak en azından..
  • Ben bir süredir araştırma yapıyordum canon fs200 kameram için kullanacağım bir tripod arıyordum. Bugün vatana gittim vanguard mk 2-3-4 ve orite c3550 vardı vanguardların malzemesini beğenmedim çok ince ayakları vardı her an devrilecekmiş gibi duruyordu. Hemde fiyatları pahalıydı orite'ın fiyatı ve boyunun 160 cm e kadar çıkması çantası olması ve malzemesinin iyi olması nedeniyle orite c 3550 tercih ettim. Çift terazisi var asansör sistemi çok başarılır yere iyi basıyor. Kamerayı takıp denedikten sonra diğer gelişmeleri yazarım. Fiyat 56 tl bu arada.

Tek sorunu var. Pan yaparken dönmeyi engelleyen vidayı biraz gevşek bırakırsanız kafa sallanıyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2009; 18:01:26 >
  • 3-4 hafta evvel sirkeciden slik dx 340 aldım. çok memnunum. bacaklar 3 menteşeli ve onun için katlı olduğu zaman daha kücük boyuta geliyor. rahatca sırt çantasınfa taşıyabiliyorsunuz. 160 ytl odedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

Merhaba arkadaşlar,

Elimde EOS400D var. Kendi çapımda bir tripod almak istiyorum. Öğrenciyim malum 0-60tl arası bir şeyler bakınıyordum. Gözüme Orite GT-3570 takıldı. Fiyatı normal. Boyu 1.60cm yazıyor ve Asansör boyu : 63 cm, ben 1.73 falanım ve uzamaya devam ediyorum. Ancak taşıma kapasitesi yazmıyor ve ya bu tripodu kullanan birisi fikirlerini belirtebilir mi ?

Şimdiden teşekkürler

Acil cevap vericek aranıyor... Bugun sipariş vericem...

Bu arada asansör boyu tam olarak neyi ifade ediyor ?
  • Pentax KX için önerebileceğiniz uygun fiyatlı Tripod varmı ?
  • Herkese iyi günler diliyorum, Tripod araştırması içerisindeyim ama henüz karar veremedim, 100 lirayı geçmeyecek bir tripod önerisi istiyorum. Vanguard mk-4 kafama yattı ancak elimle inceleme şansım olamadı, ne düşünüyosunuz bu modeller hakkında. Başka önerebileceğiniz modeller varmı? Slik'in üstsınıf modelleri çok iyi. Alt sınıf modelleri nasıl tam olarak bilmiyorum. vanguardla aynı kalitedemidir. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 10 Ocak 2010; 15:25:08 >
  • vivano tripot kullanıyorum,fakat fotoğraflarımda istenilen netliği yakalıyamıyorum.kuş fotoğrafçılığına başladım bir kaç aydır kullandığım tripot zannedersem taşımıyor.nikon D70 +sigma 50-500 yada canon D40 + canon f400mm ile kullanabileceğim 50 tl civarı tripot monofort neyse hangisini ve modeli tavsiye edersiniz.saygılarımla.
  • Slik U7700 modelini aldım. Umarım pişman olmam. ;)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.