Bildirim
Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (8. sayfa)
Milka MMMAX Oreo Tablet Çikolata 300 gr : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D6WV648N?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
11 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
Arkadaşlar,
Cuma günü Tripot Foto' dan Slik 330DX veya 333DX almaya gittim. Slik U212 Deluxe aldım.
NEDEN ?
...
Çok çok iyi bir inceleme olmuş.. -
MANFROTTO MA 785B MODO TRIPOD nasıldır arkadaşlar?Bu topik çok ölü nedense.Kimse cevap vermiyor.
-
@stres
önceki sayfalarda tartısılan bir ürünmüş, incele istersen. -
Sonunda araştıra araştıra bir hal olup Vatanbilgisayardan 5 taksit 58 liraya Vanguard MK-4 aldım.Fiyatına göre gerçekten güzel tripod.Şimdilik evde birkaç deneme yaptım herhangi bir sorun yok.Makineyi çok rahat taşıyor ve titreme olayı yok. -
quote:
Orjinalden alıntı: stres
Sonunda araştıra araştıra bir hal olup Vatanbilgisayardan 5 taksit 58 liraya Vanguard MK-4 aldım.Fiyatına göre gerçekten güzel tripod.Şimdilik evde birkaç deneme yaptım herhangi bir sorun yok.Makineyi çok rahat taşıyor ve titreme olayı yok.
Detaylı bir seçim sürecinin ardından hayırlı olsun. -
Teşekkür ederim.Sizin de yardımlarınız oldu.Şu an için daha fazla para ayıramadığım için f/p oranı en iyi tripodlardan birini aldım. -
arkadaşlar acil yardım ederseniz sevirim.canon a570is makinem için amatör bi tripot almak istiyorum.
http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=28799
http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=28797
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2112
açıkcası digipot mu iyi petrix mi?ya petrix sl 1200 yada digipod tr550a alacam lütfen yardım edin hangisini alayım?
-
bir hafta içerisinde acilen bir tripod almam gerekiyor
sanırım kafa konusunda bir sonuca vardım ve Digipod-BH-55 Ball Head almaya karar verdim
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2419
tripod gövde olarak ise forumdan ikarahal ın kullandığı Digipod Digipod A-2542 (Ağırlık 1380g Taşıma Kapasitesi 4.5 kg )
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2407
ile
Digipod-Digipod A-2842 Profesyonel Tripod arasında kaldım (Ağırlık 1810g Taşıma Kapasitesi 8 kg )
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2409
ikarahal arkdaşım sağolsun sorularıma cevaplar verdi, ben birde kafamda bazı konuları netleştirebilmek için sizlerinde fikirlerini almak istedim. benim ekimnaların ağırlığı şuan 1 kg yi biraz geçiyor . 8 kg taşıma kapasiteli olan tripodu diğerine göre daha sağlam yapıda olduğu için listeme ekledim.kafamda birde slik 340dx vardı fakat onun kafa kısmı yukardaki kafa kadar gelişmiş özellikte olmadığı için vazgeçecem sanırım.
PRO kategori trpod kullanan arkdaşlar yarımcı olurlarsa sevinirim...
teşekkürler.
-
Asagıdaki urunleri yakın zamanda arastırarak aldım. Aklımda Benro vardı ama bu kısmet oldu.
Bilgi olması acısından:
Digipod A-2542
Açık Yükseklik 148cm
Kapalı Yükseklik 45cm
Ağırlık 1380g
Taşıma Kapasitesi 4.5 kg
Su terazisi ve agırlık asma kancası mevcut. Ayaklar tam acılıyor ve yere tamamen oturabiliyor. Ayakları menteseli sıkma sistemli. Yenilerinde cevirmeli koymuslar. Orta boru yerinden cıkıp ters takılınca macro tripod oluyor. Ayrıca paketten kısa orta boruda cıkıyor. Bı boru takılınca yere tam oturdugundan bu sekildede makro cekilebilir. Cantası ile birlikte anahtar takımıda veriliyor. Bu takımı ve orta boruyu koymak icin canta icinde ek gozde var. Ayrıca tripod da askı icin ek kanca kısmıda var. Bunun sayesinde kılıfsız sekilde askısıyla tasınabiliyor. Soguk ve sıcak havalarda el rahatlıgı icin yumusak malzeme tutamac kullanılmıs. Ayrıca kaucuk ayaklar vidalı yapılmıs. Cıkarılıp civi tipi yada baska tip ayak takılabilir. Ayrıntıları dusunulmus gayet stabil, saglam ve kullanıslı tripod.
Digipod-BH-55 Ball Head
Panoramik Dönüş 360 °
Uzunluk 7.1 cm
Ağırlık 0.538 kg
Taşıma Kapasitesi 12.00 kg
Renk Siyah
Malzeme Magnezyum
Serbest Pan Kilidi Hayır
Yan Eğim -90° / +90°
Ön Eğim -
Hızlı Hareket Hayır
Kafa Hareket Ayarı Evet
İkincil Güvenlik Sistemi Evet
Su Terazisi Seviye (no) -
Levha Tipi Sıkıştıırlmış ile 1/4-20
Alt Eklenti 3/8
Ball kafaların kullanımı hem hızlı, hemde cok pratik. Kollu kafalar gibi kadraj yaparken kollar orana burana gelmiyor. Tripod makro ters konumda ikende cok rahat oluyor. Alt model ball kafalarda 360 derece donus olmuyor ve panaromik cekime izin vermiyor. Bu kafada 360 derece donuyor ve dereceleride yazılmıs. Kafaya emniyet mandalıda konulmus. Magnezyum alasım. Kadrajlama, sıkma cok rahat. Oldukca memnunum. Alt ve ust modelleride var. Ortalama ekipman icin fazlasıyla yeterli bir kafa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 30 Temmuz 2009; 12:49:01 >
-
-
Gule gule kullanın. Fiyatınızda gayet iyi. Ben 180 ytl ye aldım.
Bu tripod un macro konumuda asagıdaki sekilde. Orta boru cıkarılıp ters takılınca macro oluyor. İstenirde orta kısa boru takılarakta ayaklar tam acılınca duz macro olabiliyor.
-
sağol hocam, valla ben bunu 40 yıl duşunsem bulamazdım :))
sanırım birde uzaktan kumanda almam gerek şimdi
sen makro çekerken kullanıyormusun kumanda falan? -
Macro cekerken self timer yada uzaktan kumanda sart tabi. Daha dogrusu tripotluk durumlarda kullanmak lazım. Deklansore basma anındaki temasın titresimleri keskinligi etkiler.
Bu arada top kafayı vidaladıktan sonra tabla altındaki 3 alyan vidayıda dengeli sekilde sık ve frenlemesini yap.
Asagıdada duz sekilde macro kullanım ornekleri mevcut. Orta cubugu cıkarıp kısa olanı takınca daha fazla kullanım secenekleri cıkıyor.
Eski plastik kafa tripodumla bunları yapmak cok zordu, ayrıca bu tarz egimli kadrajlarda tasımıyor ve esniyordu. Cok ugrastırıyordu. O tripoda 300 mm gibi tele objektif takmayı dusunemiyorum bile. Simdi sabitledigin gibi kalıyor ne esneme, ne tasıma problemi var. Ayrıca perde hareketindende etkilenmiyor. Oncekinde kumanda yada self timerda perde kalktıgı anda hafif esneme yapıyordu bir yerlerden destek alarak kullanıyordum. Tripod alacaksanız ve D-SLR kullanıyorsanız ileriyide dusunerek plastik kafalardan kesinlikle uzak durun cebellesip durursunuz. Belki pahalı geliyor ama sonuna kadar hakediyor parasını. İkisinin tecrubesinide yasadım ve oncekinde tripod kullanmıyormusum diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Ağustos 2009; 10:25:04 >
-
orta çubuk pek takılabilecek gibi durmadığından zorlamadım, sen söylemesen takılacağından bile haberim yoktu : )
biraz kısa kalıyor çunku.
tripodu giderek daha fazla sevmeye başladım, dün slik manfrotto da inceledim ama iyiki bunu almışım, onlarda doğru duzgun taşıma kılıfı bile çıkmıyordu -
Hayırlı olsun Yalnız bu ball tip kafalar, ağır ekipmandan zamanla yuvasından gevşeme yapıyormuş.. Ne kadar doğru bilinmez ama (Ağır ekipmandan kasıt ne bilemiyorum, D3+500 f4 de bu kombinasyonun içinde sonuçta) -
sağol hasan hocam
sanırım FK deki o yazıyı kastediyorsun, bende okumuştum o yazıyı, benim kullanacağım ekipmanlar 3 kg yi geçmez zaten (şuan ancak 1 kg)
zaten tripod 4.5 kg kafa ise 12 kg ye kadar taşıma yapabiliyor, bi sorun olacağını sanmıyorum, olsa bile kafayı değiştirirz olur biter :) -
quote:
Orijinalden alıntı: spirit of nature
Hayırlı olsun Yalnız bu ball tip kafalar, ağır ekipmandan zamanla yuvasından gevşeme yapıyormuş.. Ne kadar doğru bilinmez ama (Ağır ekipmandan kasıt ne bilemiyorum, D3+500 f4 de bu kombinasyonun içinde sonuçta)
200 ytl civarındaki tripodların tasıma kapasitesi hep aynı zaten. Daha pro kesim icin tripodlarda var. Ball kafa yı bizim seviyemizde eskitme olayı kısa surede olmaz. Ben uyduruk tripod u bile 1,5 yıl kullandım. Daha dogrusu kullanmaya calısıyordum. Bir sorun yasamadım. Bendeki K10D+Grip+tc ve 50-200 tele yi 1.8 kg cok rahat tasıyor. Olmadı 70-300 olsun onuda cok rahat tasır. Daha pro kesimin zaten bu sınıf tripod la isi olmaz. Yani bizi uzun yıllar idare eder. Hergun sırtımıza tripodu alıp 100 lerce kare cekmiyoruz sonucta. Ball kafanın kullanım gercekten cok hızlı ve pratik. Alt modellerde belki sorun yasanıyordur ama BH-55 orta seviye oldukca guclu bir kafa. 12 kg kapasite zaten anlatıyor durumu. Daha agır ekipman icin daha guclu ball kafa alınır. İlerde memnun kalmaz sorun yasarsak degisiriz olur biter ki hic sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Ağustos 2009; 17:34:23 >
-
Ekipmanları aldıgın yeri de paylaşır mısın ikarahal.. İnternetten alış-veriş olanağı var mı ? -
quote:
Orijinalden alıntı: gyradel
Ekipmanları aldıgın yeri de paylaşır mısın ikarahal.. İnternetten alış-veriş olanağı var mı ?
sirkecide
http://www.ekincifotograf.com.tr/default.asp
evet var
fakat elden deneyerek almak en güzeli :)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X