Şimdi Ara

tripod markaları hakkında detay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • akita veya jaguar marka tripodlardan hangisini tavsiye edersiniz veya tavsiye eder misiniz? diyerek açmıştım başlığı.
    Fakat açtıktan sonra yaptığım incelemede farkettim sorduğum sorunun çok eksik olduğunu. Bu yüzden ustalardan özür diliyorum.
    Yalnız online sitelerde en yaygın bu iki marka var gibi sanki. Fakat tripod markası sadece bu kadar değilki... Fiyatları 2-3 milyondan başlıp 2 milyara kadar uzanıyor. Alman teknolojisi ön planda. Fakat her işte olduğu gibi Çin yine işin içinde, mesela weifeng markasıyla ve çok uygun fiyatlı, dayanıklılığı nasıl bilemiyorum. Şimdi bunların içinden nasıl bir tercih yapmalı. Fiyata kullanılan malzeme, uzunluk ve diğer özellikler etki ediyor.
    Bende fuji s7000 var. Bir de video kamera alacağım. Profesyonel fotoğrafçılık için tripodda üst sınır yok elbette. Ama biz şimdilik amatörüz. Gözardı etmememiz gereken en temel özellikler ne olmalı. Buradan hareketle herhalde doğru kararı verebiliriz diye düşünüyorum. Birbirine yakın özellikte bir sürü marka var piyasada. Bu noktada marka tercihi ne olmalı. Tabi tecrübe edenler faydalı olabilir bu konuda... Girso, Gitzo, Hama, Kaiser, Manfrotto, Slik, Unomat, Vanguard, Weifeng bu markalardan bazıları. Kalite ve fiyat dersek hangisi makul acaba...Yapacağımız değerlendirmelerin birçok fotoğraf meraklısı için faydalı olacağını düşünüyorum... Herkese selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatçı -- 17 Ağustos 2005, 13:44:51 >

• hazır başlık açılmışken bende sorayım bütün tripodlar video kameralarla uyumlumudur?
  • Bende almayı düşünüyorum. AKİTAnın 3.5 YTL lik bir modeli var HIZLI SİSTEMDE. Onu alıp bi deneyeyim diyorum ama birazda karasızım. Eğer bunu veya başka bi modelini alırsam izlenimlerimi sizinle paylaşırım
  • Konu ile ilgili yukarıdaki düzenlemeyi yapmaya ihtiyaç hissettim. Şimdi daha doğru değerlendirme imkanımız olacak herhalde...
  • http://www.hipfoto.com/node/view/3881796

bu link sayesinde tripodlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız, serhat yılmaza teşekkürler
  • Link için teşekkürler
  • eric cartman kardeşim, çeşit bir hayli fazla, sanki tüm tripodlar video kameralar için uyumlu gibi görünüyor ama, bazı markalarda sadece video kameralar için olduğu söylenen birkaç tripod gördüm, onlarda kafa (head) kısmında kızak vardı, herhalde profesyonel kamerlar için kızaklı tripod almak gerekir, fakat mini dv veya dvd kameralarda vs kızak yok, dolayısıyla ağırlığını taşıyabilecek özellikte herhangi bir tripod bu iş için kullanılabilir zannediyorum, selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatçı -- 17 Ağustos 2005, 13:41:02 >
  • bende almayı dusunuyorum bi tripod.fotografcı için olmazsa olmazlardan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.