Şimdi Ara

Tropico 6 [PC ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
5
Favori
7.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Maalesef oyunu satın almadım :)
  • RovcaniN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, orijinal oyun tercihim.

Bu seriyi seven pek yok sanırım konu bomboş kalmış :)
  • kene. kullanıcısına yanıt
    valla ben de sevmedim ya hiç hoşuma gitmedi 5in hatrına oynadım bi 10 saat kadar toplam. boşuna beklemişiz tırt oyun.
  • Türkçe dil desteği lazım . Benim sevebileceğim tarzda bir oyun ama dil desteği olmadan oynayacağımı sanmıyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Multide neden Save yapamıyoruz bi fikri olan varmı acaba ?
  • esesmet kullanıcısına yanıt
    Güncellemeler ile gelecekmiş save özelliği. Steamden forumlarını takip ediyorum geliştiriciler öyle yazmış.
  • kene. kullanıcısına yanıt
    Böyle aptalca bişey olabilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaş faith happines ii nasıl arttırabilirim
    Bu oyunun multisi nasil oynaniyor?

• Nasıl yani ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beğendim bu oyunu. Güzel oyun yapmış adamlar, zamanla daha da iyi olur.

Tropico 6 [PC ANA KONU]
    Tropico 6 [PC ANA KONU]

Yani age of oynarsın diyelim onda karşıda ki insarlarla mücadele edersin veya civ oynarsın belli bir standartlara göre oyunu kazanman gerekir bunda multi nasıl çalışıyor?
  • okko kullanıcısına yanıt
    Yol yap

• Arkadaşlar oyuna girip New Game yaptıktan sonra oyun yüklenirken masaüstüne dönüyor, oyundan atıyor. Çözümü olan ya da bu sorunu yaşayan başka kimse var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinalidemirkol

Arkadaşlar oyuna girip New Game yaptıktan sonra oyun yüklenirken masaüstüne dönüyor, oyundan atıyor. Çözümü olan ya da bu sorunu yaşayan başka kimse var mı?
    Grafik ayarlarını düşürmeyi denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: okko

arkadaş faith happines ii nasıl arttırabilirim
    katedral ve benzeri dini yapılar yaparak arttırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

Grafik ayarlarını düşürmeyi denediniz mi?

Alıntıları Göster
    Gİrişte zaten oyun otomatik olarak düşürmeyi öneriyor ve minimum ayara çekiyorum. Sonrasında ise New Gane yaptığımda oyun kapanıyor. Siyah bir ekran üzerinde '' Tropico has been crashed'' hatasını veriyor.
  • Oyunu yeni bitirdim. Aşağıda sadece eleştirilerimi yazacak olsam da genel görüşüm "güzel oyun" ama daha güzel olabilirdi.

Tropico 3 ve 4'ü ek paketleriyle beraber toplamda 20 kere falan bitirmişimdir. 5-6 ayda bir aklıma geldikçe bu oyunları oynarım. Tropico 5'i hiç sevmediğim için sadece 1 kez bitirdim.

Tropico serisi 5. oyunda devrim yaptı ama maalesef oyunun o eski havası kayboldu. Özgürce ve zevkle oynadığım seride, 5. oyunla beraber o özgürlük ve eğlence elimizden alındı. 5. ve 6. oyunda tek yapmanız gereken şey oyunun size verdiği kesin direktifleri uygulamak. Daha önceki oyunlarda verilen hedefler daha geneldi ve istediğiniz şekilde o hedefe ulaşmaya çalışıyordunuz. 5. ve 6. oyunda ise görevler çok spesifik. Örneğin 1000 tane silah ihraç et diyor başka şansınız yok bunu yapmak zorundasınız. Eski oyunlarda ise görevler genellikle 500.000 $ kazan ya da 30 sene boyunca iktidarda kal şeklinde, sizi serbest bırakan şeylerden oluşuyordu. İster çiftçilikle ister sanayiyle ister turizmle bu hefede ulaşmaya çalışıyordunuz.

Tropico 6'da tam bir kontrol hissi yok. Şehre bir karmaşa hakim gibi. 5'ten önceki oyunlarda bu kontrol hissi muazzamdı. Her binanın ne binası olduğunu, nasıl bir sorunu olduğunu rahatlıkla görebiliyordunuz.

Savaş dinamikleri biraz mantıksız ve kontrol edemiyorsunuz. Örneğin 200 askerim şehrin her tarafına dağılmışken 30 tane isyancı bütün şehri yıkıp geçebiliyor. Ya da Avrupa Birliği'yle ilişkilerim 100'ün üzerindeyken gelip şehrimi işgal ediyorlar birçok binayı yıkıp gidiyorlar. Tropico 3 ve 4'te savaş ve isyancı mekanizmaları çok iyiydi. Bu oyunda saçmalamışlar.

Seçim sistemi tam bir muamma. Almanaktan şehirdeki siyasi gruplarla ilişkilerime baktığımda genelde 60-70 civarı oluyor. Ama seçimlerde bana verilen oy/destek %10-20 civarlarında olabiliyor. Almanakta görünen destekle seçimdeki gerçek destek birbirinden çok farklı. Ayrıca oy oranı kısa sürede çok hızlı artıp azalabiliyor. Seçime 3-4 ay kala %60 destek varken bir anda 20'lere 30'lara düşüyor. Eski oyunlarda siyasi grupların sayıları çok farklı olabiliyordu. Mesela bir bölümde çoğunluk komünistlerdeyken bir bölümde dincilerin saçmasapan istekleriyle uğraşmak zorunda kalıyordunuz. Bu oyunda ise her bölüm siyasi grupların oranı birbirine yakın. Bir çoğunluk yok.

Edict sisteminde birsürü gereksiz ve işe yaramayan edict doldurmuşlar. Çoğunun etkisi %10 civarlarında. Çok düşük.

Ulaşım çok büyük sıkıntı. Otobüs sisteminin eklenmesi güzel ve mantıklı olsa da uygulamada kötü olmuş. Bir otobüs binası yapıyorsunuz ve sadece 2 durak seçiyorsunuz. Otobüsler sadece bu iki durak arası gidip geliyor. Aralarda hiç durmuyorlar. Şehir büyüdükçe onlarca otobüs binası yapıp durakları çok iyi ayarlamanız birbirine entegre etmeniz gerekiyor. Yoksa İnsanlar zamanının büyük kısmını yolda yürüyerek geçiriyor ve üretim çok azalıyor. Daha önce koyduğunuz durakların yerlerini görmek çok zor. Küçücük simgelerle belirtilmiş. Almanaktan tek tek bakmanız lazım. Nereye otobüs var nereye yok bir süre sonra beyniniz allak bullak oluyor. Ulaşım tam bir karmaşa. Bunun yerine iki tane otobüs binası yapıp arasındaki bütün bir yolu farklı bir renkte belirterek şehrin hangi bölümlerinin otobüse erişimi olduğu gösterilebilirdi. Ya da iki otobüs istasyonu arasına otomatik olarak belirli mesafelerde duraklar eklenebilirdi.

İşsizlik ve ev konusunda da sorunlar var. Atıyorum 50 tane eğitimsiz işsizim var. Onlar için 100 tane boş pozisyon olmasına rağmen girip çalışmıyorlar. Aynı şey ev konusunda da oluyor. Gelir durumu orta olan 300 evsiz, onların gelir durumuna uygun 100 tane boş apartman dairesi olmasına rağmen girip oturmuyorlar. Free House edict'ini kullandığımda bile birçok ev boş kalıyor.

Eğlence, sağlık ve dini binalar sürekli dolu. Sürekli insanlar sırada bekliyor simgesi var. Ne kadar çok yaparsanız yapın asla ihtiyacı karşılamıyor. 1000 nüfuslu biryerde toplam 100 eğlence binası yapıyorum ama hepsi yine dolu yine dolu. Şehrin herbölümüne Dipdibe hastaneler, klinikler, katedraller, kiliseler yapıyorum değişen birşey yok. Sürekli dolu. Biryerden sonra buralara ödediğiniz maaşları ihracattan karşılayamayacak duruma geliyorsunuz ve ekonomi çöküyor. İşin bir diğer kötü yanı da ne kadar çok kilise, hastane, eğlence mekanı yaparsanız yapın, halkın inanç, sağlık ve eğlence mutluluğuna fazla etkisi olmuyor. Bu üç mutluluk 60'ı çok nadiren geçiyor.

6. oyuna dair bir başka eleştirim çok fazla bug olması. En sinir bozucuları;
    - Son dönem olan modern zamanlara eriştiğinizde tarla, maden ve çiftlikleri modernize edebiliyorsunuz. Bu binalardan birine gidip "hepsini modernize et" seçeneğini seçtiğinizde bina sayısına göre 100.000-200.000 dolarınız gidiyor ama bug nedeniyle modernizasyon gerçekleşmiyor. Bir üstteki modernize et seçeneğine ctrl ile birlikte basarak yapmanız gerekiyor. Tabi paranız gitmiş iş işten geçmiş oluyor... Bu şekilde bütün tarlaları, çiftlikleri, madenleri (3ünü de ayrı ayrı) modernize edebilirsiniz. Modernizasonla ilgili bir başka sorun ise normalde bu binalarda eğitimsiz kişiler çalışırken modernizasyondan sonra lise mezunları çalışabiliyor. Hem de 8 kişinin çalıştığı tarlaların işgücü kapasitesi 4'e düşüyor. Bir anda bina sayısına göre 300-400 eğitimsiz kişi işsiz kalıyor 150-200 lise mezununa ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu bug olmasa da saçma. Aklıma gelmişken yazıyım bu modernizasyonu yapmadan önce birçok elektrik üretim tesisi ve mısır üretim binaları yapın. Normalde elektriğe ihtiyaç duymayan binalar modernize edilince elektrik harcıyor. Bir anda elektrik ihtiyacı inanılmaz artıyor ve yeterince elektriğiniz yoksa bütün bu binalar çalışmıyor. Ekonomi çöküyor. Aynı şekilde normalde herhangi bir ürüne ihtiyaç duymayan hayvan çiftlikleri modernizasyondan sonra hayvanları mısırla (timsahları ise balıkla) beslemeye başlıyor ve yeterince mısır üretiminiz yoksa binalar çalışmayı durduruyor.
    - Binalar ve yollar güzel bir şekilde ayarlıyken oyunu saveleyip kapatıyorum. Daha sonra kaldığım yerden devam etmek için başladığımda birkaç binanın yollarla bağlantısı olmadığı uyarısı çıkıyor. Eğer kalabalık bir bölgedeyse birkaç binayı ve yolu yıkıp tekrar inşa etmek gerekiyor.
    - Bitirdiğim bölümlerde hiç save yapmamış ve bitirmemiş gibi gösterdi. 3 bölümü tekrar oynamak zorunda kaldım.
    - Bazı bölümlerde verilen görevler çok sinir bozucu ve yapmanın imkanı yok. Örneğin görevin başlarında Ayasofya'yı alıp getirdim. Daha sonra Stonehedge'i alıp getirme görevi verildi ama bölüm boyunca her raids binasından sadece bir ünlü yapıyı alıp getirme hakkınız olduğu için o görevi yapamadım ve baştan başlamak zorunda kaldım.

Bahsedilecek birkaç sorun daha var ama onları da zaman buldukça ekleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 20 Nisan 2019; 15:4:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.