Şimdi Ara

TRT 4K, 2016‘da Yayında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TRT, Türksat ve Vestel işbirliğiyle Türkiye’nin ilk ultra HD televizyon kanalı olacak 'TRT 4K'nın test yayını başladı. HD'ye kıyasla 8 kat fazla kaliteye sahip TRT 4K'nın 2016 yılında yayına geçmesi hedefleniyor.

TRT, Türksat ve Vestel, Avrupa’dan önce ve Türkiye’de ilk kez 4K ve hibrit yayıncılığı hayata geçirmek için işbirliği yaptı. Proje kapsamında 2015 yılında test yayının tamamlanması ve 2016 yılında planlı yayına geçilmesi hedefleniyor. Projede TRT yayıncılık, Türksat uydu iletim, Vestel ise 4K ve hibrit yayıncılığı tüketiciye ulaştıran ileri teknolojiye sahip televizyon ve setüstü kutuları üretim sorumluluğunu üstleniyor. TRT 4K’nın tanıtım toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, dünyada yayıncılık alanındaki en son teknoloji olan Ultra HD yayınını Türk izleyicisine sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Göka, “Bu projede Ultra HD yayın sayesinde mevcut HD yayının 4 katı çözünürlükle saniyede 50 tam kare resim sunacağız. HD yayına kıyasla 8 kat fazla kaliteye sahip yayın sağlayacağız" dedi.

OLİMPİYAT OYUNLARI ŞİFRESİZ

Ultra Yüksek Çözünürlüklü kanalın, en geç 2016 yılında planlı yayın akışına geçmesini öngördüklerini vurgulayan Göka, “Hedefimiz, Türk izleyicisinin yoğun ilgi gösterdiği Avrupa Futbol Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmaları ve olimpiyat oyunları gibi büyük spor organizasyonlarını Türkiye’de televizyonda ilk kez şifresiz olarak Ultra HD yayın kalitesinde 2016 yılında sporseverlerle buluşturmak” dedi.

200 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR

4K ve hibrit yayıncılık projesi için Vestel’in Ar-Ge departmanında 200’den fazla mühendisin aktif görev aldığını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "4K ve hibrit yayına uygun televizyonların akıllı televizyonlardan en önemli farkı, çevrimiçi işlem yapmaya imkan tanıması olacak. Hibrit yayıncılık sayesinde kullanıcılar eski yayınları izleyebilecek" diye konuştu.

Engelli de düşünüldü

4K ve hibrit yayıncılığın yanı sıra görme engelli seyircilere yönelik Sesli Betimleme, işitme engelli seyircilere yönelik 'Görüntülü Betimleme' projelerini de hayata geçirecek. Erdoğan, “Bu özellik sayesinde görme engelli kişi, ailesi ya da arkadaşlarıyla birlikte aynı yayını, aynı ortamda sadece kulaklık kullanarak sesli betimleme ile izleyebilecek" dedi.

20'DEN FAZLA MODEL

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel’in 40 inçten 84 inçe kadar 20’den fazla farklı Ultra HD TV modeli bulunuyor" ifadelerini kullandı.

kaynak:http://www.aksam.com.tr/ekonomi/trt-4k-2016da-yayinda/haber-383450

• LG 49UB830 4k göstercekmi diye denemek istedim beceremedim trt 4k yaynını nasıl ekliyoruz yada aratıyoruz
  • osweltt O kullanıcısına yanıt
    Televizyonun kendisi 4K olsa da
    (Aslında doğrusu Ultra HD)
    Dahili tünerleri full hd oluyor.
    Ekleseniz de görüntü alabileceğinizi sanmam.
    Eklerken normal kanal ekler gibi yapıyırsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Televizyonun kendisi 4K olsa da
    (Aslında doğrusu Ultra HD)
    Dahili tünerleri full hd oluyor.
    Ekleseniz de görüntü alabileceğinizi sanmam.
    Eklerken normal kanal ekler gibi yapıyırsunuz.

aynen oyle. cogu kisi buna dikkat etmiyo. 4K tv var ama uydu alici 4K degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV8 HD TRT 1 HD çekmeme sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.