Şimdi Ara

4K Tvlerde 60p Konusu(4K Tv alacaklar okusun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süre zarfında 4K tv almak için araştırmalar yaptım. Birçok markanın modellerie baktım. Herkesin beğendiği marka,tasarım, renk kendine kalmış o konuda yorum yapıp ortalığı savaş alanına çevirmeyeceğim

Çoğu kişi şu an 4K tv kanalları olmasa da ileriye dönük olarak 4K tv almakta.Alınıp alınmaması konusundaki konularda da tartışmaya girmeye gerek yok

Dikkat etmenizi istediğim konu şu,ürün çok kaliteli bir markanın ürünü olsa da,fiyatı 3500 den 5000'e kadar da olsa da 4K desteğini öğrenerek alın.

4K bahsedilen çoğu tvler sadece HDMI ve USB üzerinden oynatılan videolarda 4K yı desteklemekte,TV yayını olarak desteklemektedir.Hatta bazıları bu HDMI ve USB desteğinde bile 60p desteklemekte daha düşüğünü desteklemekte.

İleriye dönük olarak 4K tv alacaklar MUTLAKA TV YAYININDA 4K 60p DESTEKLİ tv almaları rica olunur. Mağazadan ürün alırken bunu sorun,sorduğunuz kişi he he diyebilir,siz yine de araştırp öyle alın, aks takdirde ileriye dönük olarak aldığınız bu tv 4k kanalları açmayacaktır, saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 15 Aralık 2015; 1:13:16 >

• Kutuda bu logo varsa yeterli galiba

http://www.digitaleurope.org/services/highdefinitionlogos/UHD.aspx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet mesela TRT4K 50p bir yayın veriyor ve 30p destekleyen bir televizyon bu yayını açmıyor.Araştırmayan arkadaşlarımız sonra geliyor TRT4K benim tvde açılmıyor diyor.1000 liraya ev geçindiren insanlarımız var iken bir TV'ye 2300 lira para veriyoruz ve araştırmadan almak saçma olur gibi geliyor.Lütfen araştıralım ve daha sonra alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dej

Kutuda bu logo varsa yeterli galiba

http://www.digitaleurope.org/services/highdefinitionlogos/UHD.aspx

İşte dostum sıkıntı orda o logoyu alan tv nin paneli 4K yı destekliyor. Ama 4K çözücüleri ya sadece internet üzerinden yayınlarda ya usb,hdmi ile tvye bağlanan videolarda aktif oluyor. ama işte bahsettiğim bu 4k nın tv kanallarını da desteklemesi,çoğu tvlerde bu yok internetteki açıklamarında bulursan ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 15 Aralık 2015; 1:42:07 >

• Trt 4k ve usb den 4k videolrı gayet başarılı oynattı
     4K Tvlerde 60p Konusu(4K Tv alacaklar okusun) 4K Tvlerde 60p Konusu(4K Tv alacaklar okusun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dej -- 15 Aralık 2015; 20:31:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dej

Trt 4k ve usb den 4k videolrı gayet başarılı oynattı

nasıl mennunmusunuz bende 43puk4900 ile sony 43w805 birini seçeceğim ama sony biraz bütçemi aşıyor

• bekemyigit B kullanıcısına yanıt
    çok farklı iki tv

benim mantığı 200 tl ye bir medya player al diyor sonra üç sene sonra yeni bir media player alarak devam et uydu alıcısı 4k destekli. tv 2015 eylül çıkışlı.
    sony ise mutlaka daha kaliteli ama bir süre sonra demode bir cihaz olacak.
  • dej kullanıcısına yanıt
    peki görüntü kalitesi ve kanal geçişleri nasıl

• Uydu kurulumu yaptım ama sitede üç uydu iki platform olduğu için 3500 kanal buldu açıkçası çok anlayamadım fakat kanal geçişleri çok yavaş değil gibi ama daha önce hiç uydu kullanmadığım için yanıltıcı olur ben en iyisi yarın bir video yüklerim
    Görüntü ise kaynak ne kadar iyi ise o kadar güzel sadece ben çok parlak ve canlı renkler sevmem. Bence fiyatına göre çok iyi.

• Merhaba,
    kanal geçiş performansına ait video

• Aslında yeni bir başlık açılabilinir ama bu konu altında sizi bilgilendirmek istedim.Bugün aradığım uydu market adli internet sitesinde aşağıda vermiş olduğum linkteki uydu alıcısını sordum. Alıcı 4K hatta aynı zamanda media player usb den 4K video oynatabiliyor her türlü kodek desteğinede sahip (h265). TRT4K yı sorunsuz gösterdiğini söylüyor. Hatta Televizyonunuzun 4K olmasına bile gerek yokmuş.Kendisi şu an Full hd bir televizyonda TRT4K yı izlediğini söylüyor. Yanlız şunu ekliyor 4K bir televizyonda görüntüler daha netmiş. Uzun zamandır bu işi yaptığını söyledi bende güveniyorum zaten. Ne dersiniz arkadaşlar 4K diye satılan televizyonlar boşuna mı:)

http://www.uydumarket.net/VU-Solo-4K-Ultra-HD-2160P-Uydu-Alicisi,PR-82834.html

• Xit kullanıcısına yanıt
    Bin900 tl bir uydu alıcısı alacağıma 4k tv alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

Bin900 tl bir uydu alıcısı alacağıma 4k tv alırım

Doğru söylüyorsun yeni bir tv alınacaksa 4K alınması ama ben alıpta TRT4K izleyemeyenlere söylüyorum.Ayrıca bu daha giriş seviyesi yeni modeller çıktıkça fiyat düşücektir.
  • Xit kullanıcısına yanıt
    3-4 aya kadar fiyatı iner 8-9 ay sonra 200-300 e alınır.

• İlk hd ready tv ler çıktı elbette daha önceleri de vardı ancak hdmı protokolün den bahsediyorum max 1366*768 di ve 1080i/p 60@ leri sorunsuzca açıyordu halende açıyorlar... 4k da işler değişti ve millet birden hucum etti satıcıların da bilgisizliğinden dolayı millet 4k tv aldım diye sevindi ancak cihazların çoğu başta uydu alıcısı olmak üzere 4k 60@ desteklemeyince trt 4k yı izleyemediler veya usb den desteklemedi vs nenedi cihazların 4k 30-50@ desteklemesi idi 4k alacakların arkadaşın dediği gibi mutlaka her portundan 4k 60@ desteklemesi şart o zaman sorunsuca her 4k yı izlersiniz...

Bana sorarsanız 1080p nin ilk evrelerini yaşıyor şu an 4k ama o da bir gün standart olacak şu an 50-60tl ye bile 1080p uydu alıcıları var 700-1000tl ye full hd tv var vs nerdeyse tüm kanallar ücretsiz ve 1080i yayın yapıyolar 4k da aynen bu duruma düşecektir... 1 kanal için bir kaç demo gürüntü için gereksiz masrafa girmeyin derim hele 32-47" tv alacak olanlar 4k tuzağına düşmeyin değmez inanın değmez... ama 50-60" üstü için olabilir ama küçük tv ler için almak şu an gereksiz oluyor bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Xit

Aslında yeni bir başlık açılabilinir ama bu konu altında sizi bilgilendirmek istedim.Bugün aradığım uydu market adli internet sitesinde aşağıda vermiş olduğum linkteki uydu alıcısını sordum. Alıcı 4K hatta aynı zamanda media player usb den 4K video oynatabiliyor her türlü kodek desteğinede sahip (h265). TRT4K yı sorunsuz gösterdiğini söylüyor. Hatta Televizyonunuzun 4K olmasına bile gerek yokmuş.Kendisi şu an Full hd bir televizyonda TRT4K yı izlediğini söylüyor. Yanlız şunu ekliyor 4K bir televizyonda görüntüler daha netmiş. Uzun zamandır bu işi yaptığını söyledi bende güveniyorum zaten. Ne dersiniz arkadaşlar 4K diye satılan televizyonlar boşuna mı:)

http://www.uydumarket.net/VU-Solo-4K-Ultra-HD-2160P-Uydu-Alicisi,PR-82834.html

Ayberk Beye selamımı söyle

bir de şunu şöyle;Can abi ve Hakan abi VU+ 4k cihazı test etmek için bekliyorlarmış!!
    gerçi göndermeyecek ama sen yine de fırsatını bulursan söyle

Beyler sağdan-soldan okuduğunuz-duyduğunuz her bir şeye balıklama atlayıp inanmayın ltf!!

yine milleti "yiyorlar" çakal lar ve bunların uzantıları! teknik bilgileri sıfır ama zaten işleri mal satmak!

Yakın geçmişte UHD panellere balıklama atlayıp da,sonra yandım anam diyenlere sesleniyorum;yani adam panelini almış UHD diye ama
    TRT4k açamıyor çünkü panel de H265/HEVC dec.desteği YOK!! peki dünyanın sonumu oldu şimdi??? tabiki hayır,ama biraz daha masrafa girmesi gerekiyor!
    ve gidip yakında bir sürü markalardan çıkacak/çıkan UHD-Receiver alıp panelinin 4k keyfini çıkaracak! yani paneli UHD ama TRT4k yı açamıyor diye
    kaldırıp pencereden atmayacak o panelini üstelik daha özgün-rahat+işlevsel ve çok daha iyi resim kalitesiyle 4k keyfini çıkaracaktır,ama 4k yayınların
    ücretsiz olması,çoğalması v.s v.s daha uzun zaman var bunlara!! kimse haybeye boş laflara kanıp da bir sürü para verip UHD panel peşinde koşmasın!
    hatta bahsettiğim UHD-Receiver de daha epeyi bir süre ihtiyacınız olmayacaktır yani bunu da illa bugün için almak gerekmiyor!

Ama örneğin bizim Ayberk in sattığı cihazı alanlar ise aynı zaman da CS işini de yapabileceklerdir+IPTV ve ıvır zıvır bir sürü şeyi da yapabilirler!

Dahili alıcılar kısıtlıdır bunlar basit ve fazla şey istemeyenler için uygun olabilir ama hiç bir zaman Receiver yerini tutmazlar!

Ben Avrupada piyasaya ilk çıkan UHD-Receiver incelemesini yaptım! TechniSat STC+ serisi (cihaz benim değildir,bir arkadaş getirdi Almanya dan
    daha kurmadan bana gönderdi ben test ettim sonra Kamax Hocama gönderdim ve cihaz süper) yılbaşı sonrası ben de getiriyorum Almanyadan
    Techni yi(veya bir başka Marka da olabilir,şimdilik kesin değil)

Bunlar pahalıdır! ucuzları da seneye sanırım çıkıyor! bnir süre sonra zaten bir sürü markalardan cihazlar da çıkıyor!

++

Sonuç olarak elinde UHD panel olup da HEVC dec.desteği olmayanlar üzülmesinler ltf!
    UHD-Receiver içinde yine kimse gaza gelip de acele etmesin! Astra/Hotbird/Türksat Uyduların da sanırım toplam 11 veya 12 tane UHD kanal vardır ve hepsi de DEMO dur!
    bir kaç gün izledim sıkıldım,sürekli aynı kareler dönüyor çünkü sadece Astra daki HD+ Platformu nun 1 adet 4k kanalı var ama akşam şifreleniyor!merak edip izledim
    ama o da bol bol tekrar,niye şifreleniyor onu anlamadım(ilgili izleme Kartı var bende)

Geçen sene ve ondan önceki sene çakallar 4k diye panel sattılar ama milleti HEVC dec.desteği konusunda "yediler" abi herşeyi açar v.s v.s deyip ucuz olan bu panelleri
    gazladılar! ben o zaman da uyardım ya bekleyin ya da şimdilik almayın diye!! şimdi adam almış bunu ama TV yayınlarını 4k olarak açamayacak ve mecburen UHD-Receiver alacaktır!

++

Bu arada UHD-Receiver için "illa" panelin UHD olması da gerekmiyor,yine bu konuda milleti bazı forumdaki tipler yiyor! bilgileri olmayınca veya niyeti mal satmak olduğu için
    millete yine yalan-yalnış bilgiler veriyorar! herkes uyanık olsun!

Örneğin benim her iki Tosh panel de "FHD" dir ve UHD-Receiver ile bağlayıp süper görüntü aldım veya başka markalar için de durum aynen böyledir,kaldıki cihazın sahibi de
    zaten Sony FHD panel kullanıyor şimdilik

Belli bir mesafe den sonra 2/4k farkını da ebata bağlı olarak anlamıyorsunuz zaten!! yok daha net yok daha bilmem ne v.s bunlar göreceli tanımlardır! takılmayın böyle ayrıntılara şimdi!

Başka bir kaç artısı daha da oluyor FHD panelin!

Benim test ettiğim ve şimdilik almak istediğim cihaz da budur;

https://www.technisat.com/de_DE/

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/

++

Uydu Bölümün de iki başlık var diğer bilgiler orada dır>>>

http://forum.donanimhaber.com/m_83863138/mpage_25/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_57856738/mpage_18/tm.htm

CAN++

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.