Şimdi Ara

TRT'de neler oluyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın Şenol Demiröz emekliye ayrılalı 7 ay oldu onun yerine genel müdür yardımcılarından Ali GÜNEY vekalet ediyor ne olacak bu değerli kurumumuzun hali ??

• SON DAKİKA!.. TRT GENEL MÜDÜRÜNÜ BULAMADI!.. BREZİLYA DİZİSİNE DÖNEN GENEL MÜDÜR SEÇİMİ YENİDEN YAPILACAK?.. PEKİ KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR VE KİMLER DAHA ŞANSLI?..

TRT'de neler oluyor?..Genel müdür seçimleri yeniden yapılacak. Peki TRT'nin Genel Müdürü kim olacak?..

TRT'nin Genel Müdürlüğü için yapılan secimleri Şenol Demiröz kazanmış ve Demiröz'ün atama kararnamesi Cumhurbaşkanına imzaya gitmişti. Ancak yapılan seçimde beş oy aldığını ve ikinci tura kalması gerektiğini savunan TRT haber dairesi başkanı ve Ancorman'ı Aydoğan Kılınç , mahkemeye başvurarak dava açtı ve mahkeme Kılınç'ı haklı bularak seçimleri iptal etti.

Peki bundan sonra ne olacak?..

RTÜK bu noktadan sonra Danıştay'a başvuracak. Ancak üç aday arasına girmeyi garantileyen Aydoğan Kılınç'ın beş oy aldığını ispatlamasıyla iptal edilen seçimlerin tekrarlanması durumunda TRT Genel Müdürü olma şansı diğer adaylara göre oldukça yüksek görünüyor.

Daha önce Genel Müdürlük seçimlerini kazanmasına rağmen bir türlü genel müdürlük koltuğuna oturamayan Şenol Demiröz'ün, yeniden aday olup olmayacağı ise merak konusu.

Bakalım önümüzdeki günler TRT Genel Müdürlük seçimleri için neler getirip neler götürecek... Uçankuş gelişmeleri takip edip sizleri bilgilendirmeyi devam edecek...

• ne olacak bu değerli kurumumuzun hali?

bence saçma bir kurum özelleştirilsin satılsın bi işe yarar belki..devlet in ne işi var tv ile..
  • herşey özelleşsin istanbul parkda özelleşecekmiş
  • Türkiye nin en eski kurumlarından biri ve en değerlisi olarak düşünüyorum. Burada önemli olan devletin veto ile birlikte para kaybetmesi yazık değil mi yani??
  • TRT'ye Köşk'ten dönmeyecek aday

RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Şahin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Mete ve DPT Sosyal Planlama Müdürü Madenoğlu'nu aday gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Şenol Demiröz'ün istifasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü için adaylarını belirledi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete ile DPT Sosyal Planlama Genel Müdürü Kemal Madenoğlu aday gösterildi. Hükümet bu üç isimden birini belirleyerek onay için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderecek. Kulislerde hükümetin, Şenol Demiröz'ün ataması sırasında yaşanan krizin benzerini yaşamak istemediği belirtiliyor. Bu nedenle hem PTT Genel Müdürlüğü hem de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanması sırasında Köşk'ten iki kez vize alan İbrahim Şahin adı öne plana çıktı. İbrahim Şahin, adaylık için RTÜK'e başvurmadı. Ancak RTÜK toplantısında üyelerden Paşa Yaşar kendisini aday gösterdi ve 9 üyeden 8'inin oyunu aldı. Muhsin Mete ile Kemal Madenoğlu ise 5'er oyda kaldı.

YILDIRIM'IN DANIŞMANIYDI
    Paşa Yaşar ile İbrahim Şahin'in yolları ilk kez, hükümetin kurulduğu dönemde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı oldukları dönemde kesişti. Yıldırım, hukuk öğrenimi gören ve değişik ilçelerde kaymakamlık yapan İbrahim Şahin'i, PTT Genel Müdürlüğü'ne; Paşa Yaşar'ı da Aycell Genel Müdür Yardımcılığına getirdi. Yaşar, Aria ve Aycell birleşmesi sonrasında kurulan Avea'da da 2 yıl genel müdür yardımcılığı yaptı.

MALİYETİ DÜŞÜRDÜ
    Adaylar arasında öne çıkan İbrahim Şahin, Müsteşarlıktan önce PTT Genel Müdürlüğü yaptı. Şahin, PTT Genel Müdürlüğü nedeniyle "kamu kaynaklarını etkin kullanarak maliyet düşürme şampiyonu" olmuş ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan ödül almıştı.

• Sezer'in TRT bilmecesi

Cumhurbaşkanı'nın, TRT Genel Müdürlüğü'ne önerilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atama kararnamesini veto gerekçesi tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümetin TRT Genel Müdürlüğü için önerdiği Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in kararnamesini veto etti. Ancak veto gerekçesinin, Sezer'in daha önce onayladığı atama için de geçerli olması tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnameyi 40 gün bekletti. Kararnamenin iade gerekçesi Köşk tarafından açıklanmadı. Başbakanlığa gönderilen yazıda ise, "Şahin'i önerenler arasında bulunan RTÜK üyesi Özer Gürbüz'ün 65 yaşın üzerinde olması, RTÜK'ün teşkilinde hukuki sorunlar bulunması" gösterildi. Ancak, bu gerekçe, yaklaşık 1 ay önce TRT Yönetim Kurulu üyeliğine Yusuf Karakoç'un atanması sırasında da geçerliydi. Çünkü Karakoç'u öneren RTÜK üyeleri arasında Gürbüz de bulunuyordu ve Sezer, buna rağmen kararnameyi imzalamıştı. Gürbüz'ün CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine önerilmesi sırasında da 65 yaşın üstünde olması tartışma yaratmış, ancak TBMM'de yapılan oylamada buna rağmen RTÜK üyeliğine seçilmişti.

ŞAHİN: İSTİFA EDERİM
    Kulislerde, bir ay içinde farklı iki tutum sergileyen Sezer'in, kaymakam kökenli olan Şahin'e özel bir tavrı olamayacağı da konuşuluyor. Çünkü Sezer, daha önce Şahin'in PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanmasına ilişkin kararnameleri imzalamıştı. Veto gerekçesinin, Şahin'in PTT Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, bazı ihalelerde usulsüzlük iddialarının ortaya atılması ve bunun da kısa bir süre önce soru önergesi olarak Meclis'in gündemine taşınmış olmasına dayanabileceği ileri sürülüyor. Şahin'in bu iddialara tepki gösterdiği ve yakın çevresine, "Devlet Denetleme Kurulu'ndan PTT hesaplarının incelenmesini isteyeceğim. En küçük bir şey bulurlarsa istifa ederim" dediği öğrenildi. Şahin'in, "TRT Genel Müdürlüğü benim dışımda gelişti. Kararnamenin iadesi de benim dışımda. İade gerekçesinde ben yokum" dediği belirtildi. RTÜK üyesi Özer Gürbüz ise, Sezer'in iki ayrı uygulamasının hatırlatılması üzerine, "Veto gerekçesi söylediğiniz gibiyse, çelişki olduğunu ben de düşünüyorum" dedi. Sezer'in 'kararlarını hukuk çerçevesinde veren ve tutarlı' olduğunu dile getiren bazı çevreler ise, Sezer'in Şahin'in başvuru süresi içinde aday gösterilmemesinin mevzuata aykırı bulmuş olabileceğine dikkat çekiyorlar.

• arkadaşlar düşünsenize.
    bu ülkenin yönetimi sizde..
    ekonomi sizi çok uğraştırıyo kararnameler vergiler yeni yasalar filan..
    millet açlıktan kırılıyo sizden çözüm bekliyo
    hastanesi okul u ve bunun gibi kurumları yetersiz..
    halk ı da zaten kadıdın sesini izliyo..
    dış politika zaten parana göre konuş diyoo..
    trt nedir ya..
    millet marsdan görüntü yayınlıyo..
    devlet televizyonu olur olmasına ama trt1 trt2 trt3 trt4 trt4 trt5 gibi saçma bişey olmamalı..
    ayrıca özelleşmesi devletin memur çalıştırmasından daha iyidir..
    ben ce herşey özelleşmeli..
    devlet onların kurallarını belirlesin hakem olsun denetlesin .asıl işlerine daha çok uğraşsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.