HD deneyimi için, Samsung 47" Full HD LCD TV kullanıyorum. Ses sistemi Samsung HT-TX715 var. Ses sistemi bir yakınım tarafından hediye ediliği için, bu konuda bir tercih şansım olamamıştı. DTS 5+1 performansında cihazdan memnunum. Ancak önümüzdeki ay daha ileri düzey bir sisteme geçme isteğim var. Özellikle TrueHD konusuna ilgi duyduğum için, bu konuda en uygun fiyatlı çözüm önerisine ihtiyacım var. WD Live media player bildiğim kadarıyla TrueHD bitstream yapabiliyormuş. WD Live ile birlikte kullanmak üzere, TrueHD desteği (ve tercihen aynı zamanda DTS-HD MA ve Dolby Digital+ desteği) olan hangi A/V Receiver'ı edinebilirim (7+1) ?
TrueHD desteği olan en uygun fiyatlı çözümler hangi markada, ne kadara olabilir ? TrueHD ses, yalnızca HDMI 1.3 arabirim ile alınabiliyor diye duymuştum, yani SPDIF/Optik kablo ile TrueHD olmuyor mu ?
HD sesleri sadece HDMI 1.3 ve yukarısı ile aktarabilirsiniz. Ne yazık ki SPDIF/Optik gibi bağlantılarla HD sesler aktarılmıyor. Amfi konusunda bütçe belirtmemişsiniz ama uygun fiyata yeni modellerden Denon 19xx serisi, Onkyo 6xx serisi, Pioneer VSX serisi, Yamaha 663 ve üzeri, Marantz SRxxx3 serilerine bakabilirsiniz.
Sayın Oronra, yanıtınız için teşekkür ederim.
Bu çeşit hevesler şüphesiz yüksek alım gücü gerektiriyor ancak an itibarıyla tek amfi için çıkabileceğim maksimum düzey 2000 TL civarında.. Bu bütçeyle bir yere varılabilir mi bu konuda bilmiyorum. Tavsiye ettiğiniz marka ve modellerin birbirine olan üstünlüklerini bilmiyorum ancak hepsinin rüştünü ispat etmiş ve milyonlarca kullanıcı tarafından kabul gördüğünü zannederim. İlk etapta aklımdan, fiyat/performans bakımından Onkyo modelleri geçiyor.. Daha önce de belirttiğim gibi en büyük arzum TrueHD ses deneyimi, 18 Mbit/s ses nasıl bişey olur hayal dahi edemiyorum :)
Sevgili simartem
2000TL bütçe ile istediğiniz özelliklerde bir amfi bulabileceğinizi düşünüyorum. Marka model farklarının hemen hemen bir çoğunda birbirlerine göre artı eksileri mevcut. Ama bunlar kesinlikle tercih olarak kriter edilmeli. Yani bunda o var benim amfimde yok ama benim amfimdede bu var onda yok gibi ikilemler bu bütçedeki amfilerde olabilecek şeyler, seçiminizi kriterleriniz belirlemeli. Eğer yurtdışı bir cihaz düşünürseniz ve bütçenizi azıcık daha zorlayabilirseniz ONKYO 876 güzel bir tercih olabilir.
HD ses olayına gelince ise bu sesi layığı ile çalabilmek adına hop. takımınızında vasatın altında olmaması icap eder bunuda göz önünde bulundurmanızda fayda var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme