|
Trugo şarj istasyonlarında bayramda tüm elektrikli araçlara yüzde 50 indirim

-
-
dizel araçlara indirim yok mu😢
-
Onlara sanırım bindirim var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%50 ye varan indirim nasıl oluyor. Ne yapınca %50, ne yapmayınca %50 altında. Muğlak bir haber olmuş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TOGG için %50, öteki markalarda daha düşük indirim, haberde yazıyor.
Ancak ondan önemlisi bir metanın fiyatını %50 indirdiği halde kar ediliyorsa, o metanın maliyeti satış fiyatının %50'sinden çok daha düşük demektir, temel ekonomi kuralı.
Bu durumda 300kW gibi süper hızlı şarjda 7.99TL/kWh satış fiyatlı elektriğin maliyetinin 3TL altı olması gerekiyor.
300kW gibi devasa güçlü elektriğin maliyeti nasıl bu kadar düşük olabiliyor, bu elektrik havadan bedavaya mı geliyor, nasıl oluyor bu iş esas soru orada.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haberin başlığı "Tüm Elektrikli araçlara %50 indirim." Haber içerisinde %50 ye varan. Sizin dediğinizi haberi 2 kere okumama rağmen göremedim. Neden çünkü haberde 30 tane %50 ye varan yazıyorsa, 1 tane sizin dediğiniz yazıyordur. Onu da şimdi yine okuyacağım. Bakalım bulabilecek miyim?
Bu arada maliyet tabiki çok daha yüksek. Bayram dönemi zarar edecekler. Her firmanın böyle bütçeleri vardır. 4 TL ile de bence zarar etmeden ve de kâr etmeden satış yaptıklarını düşünüyorum. Elektrik satışından zarar etmez ama o cihazların maliyeti, bakımı, personel maliyeti dersek o zaman 4 TL ile kesin zarar. Dolayısı ile ekstra maliyetleri bayramda almıyor. Ama elektrik satışı için de zarar etmiyor. Benim düşüncem bu. Her zaman 4 TL'den satsa direk firma batar.
Not: Şimdi gördüm. 1 paragrafta açıklamışlar. Bende de hata var ama haber dediğim gibi insanı yönlendiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 15 Haziran 2024; 15:1:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Elektrik işinde büyük bir oyun var. Elektrikli araç demiyorum, elektrik diyorum.
Mesken elektriği 1.34TL/kWh
1.34TL bedava değil de nedir Allah aşkına birisi tarif etsin.
4 kişilik aile olarak günde ortalama 7.4kWh tüketmişiz. Haziran 2024, fatura 300TL + 10%KDV, 330TL geldi. Beyoğlu İstiklal caddesinde ekmek arası döner yedim geçenlerde 220TL.
Biri bana bu durumu izah etsin, ekmek arası döner parasına 4 kişilik ailenin bir aylık elektrik parası?
Hiç komplo teorisine girmeden burada bir tuhaflık yok mu? Durum lehimize (elektrik faturasının çok düşük) diye buradaki tuhaflığı göz ardı edemeyiz.
İşyeri elektriği bunun 3 katı. 4TL/kWh o da çok düşük.
300kW hızlı şarj 8TL. porta soketi taktığınız anda 300kW gibi devasa güçte elektriğin geldiği düşünüldüğünde 8TL bedavadan da düşük.
Nerden geliyor bir anda 300 kW ? Ekonomi veya işletmecilik açısından tuhaflığı geçin, fiziksel açıdan da tuhaf.
Bu devasa elektrik, bayramda yarı fiyatına ! Elektrik adlı bu meta ancak bedavaya yakın maliyette sağlanıyor ise bu kadar kolayca indirip yapılabilir !
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Elektrik son 1.5 yıl içerisinde zam yapılmadığı için uygun kaldı. Belli ki hükümet tarafından dönem dönem doğalgazda yada akaryakıtta olduğu gibi sübvanse ediliyor. Dediğiniz de haklısınız. Olması gereken fiyatları bu değil. Belli bir zaman gelip %50 üstü bir zam ile açık kapanır. 2 sene öncede elektrik suya göre çok pahalı idi. Söyle örnek vereyim. 1.5 sene önce yediğiniz yiyecek 100 TL idi ama elektrik te yine 300 TL idi. Bugün elektrik lehine bir durum var. Geçici bir durum. Bu arada tarife de 1.34tl KDV dahil 1.63tl. 3 zamanlı ve saat 23 den sonra o fiyat. 3 zamanlı kullanım alışkanlığına göre kimine iyi kimine kötü. Ona göre 3 zamanlı da en çok elektrik kullanılan saatlerde 18-23 arası kW fiyatı 4.91 TL. Şu anda 7.99 hızlı şarj için gerçekten uygun. Bence hakki 9.99 gibi. Ama firmalar yeni oturan bu sektörde yer edinmeye, müşteri alışkanlığı ile müşteri bağlılığı yaratmaya çalışıyor. Bu dönemlerde firmaların düşük kârları hatta bir kaç yıl zararı göze alması çok normal. Sektör oturup, forma sayısı azalıp, rekabet azalınca kârlılık derdine düşerek fiyatları artıracaktır firmalar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aman hocam ucuz deyip durma, zamcıları uyandırma. Başka şeylerde yapılan zamlar göre ucuz kaldı ama yine tüketicinin önemli bir gideri. Bırak da bir onu bari ucuza kullansınlar.
Elektrik de sübvanse edilmeye çalışılan şeylerden ama yenilenebilirlerin oranı artıp doğalgaz ve kömür masrafı azaldıkça kendini kurtarıyor demek ki. Gün içi piyasalarda fiyatlar çok değişken oluyor ama dönüyor demek ki çark.
Şarj istasyonu anında 300 KW vermiyor zaten. Cihazla anlaşıp ilk düşük başlıyor ve sonradan arttırıyor şarj hızını. Batarya belli bir seviyeye gelince de tekrar düşürüyor. Anında o enerjiyi verse muhtemelen birkaç koruma rölesini açtırır. :)
-
Hiper enflasyon döneminde elektriğe 1,5 yıldır zam yapılmaması tuhaf ötesi.
Trugo şarj fiyatları 180kW için 7,99 TL, 300kW için 7,99 TL, 22kW için 5,95 TL iken bunu %50 indireceğim diyor.
Hiçbir ticari kuruluş maliyetinden aşağı satış yapmaz. Burada bir oyun olduğu ayen beyan ortada.
Bu oyunun oynanabilmesi için elektriğin gerçek üretim maliyetinin çok düşük olması gerekli.
"Belli ki hükümet tarafından dönem dönem doğalgazda yada akaryakıtta olduğu gibi elektrik sübvanse ediliyor" dediniz.
Hükümet diyelim ki böyle birşey yapıyor, neden bunun bilgisi hiç verilmiyor?
Hükümetin 20 milyon mesken elektrik abonesi ucuz elektrik kullansın diye bir görevi mi vardır? Elektrik işi özelleştirilmemiş miydi, bu iş serbest piyasa değil miydi?
Hükümetin gelirlerinin arttırılmasının konuşulduğu şu dönemde, elektriğin sübvanse edilmesi, açıklanması güç bir çelişki değil mi?
Bizim faturada "tek zamanlı" 220 kWh yazıyor. Gündüz 84, Puant (ne demekse) 47, Gece 89 toplam 220kWh. 1.34TL ile çarp 295TL üstüne 5TL elektrik tüketim vergisi, %10 KDV ile 330TL ödenen fatura.
Şu anda 7.99 hızlı şarj için gerçekten uygun. Bence hakki 9.99 gibi. firmalar yeni oturan bu sektörde yer edinmeye, müşteri bağlılığı yaratmaya calışıyor dediniz. Mesken elektriği de hızlı şarj elektriği de ortak bir havuzdan geliyor. Diyelim ki hızlı şarj elektriği satıcıları müşteri bağlamak için fiyatı düşük tutuyor. Mesken elektriği satıcıları neden düşük tutuyor? Mesken elektriği müşterileri zaten gırtlaktan bağlı. 1,34TL 3 katına cıkıp 4TL olsa bile meskende yine elektrik kullanılacak.
-
Elektrik üreticileri Internetteki yorumlara bakıp mı fiyatları düzenliyordu
Son ödeme günü 20.Haziran.2024 olan faturamızda elektrik kWh'ı 1,34TL. Bunun ucuz olduğunu 85 milyon kişi biliyor da elektrik satıcıları mı bilmiyor?
Elektrik diyelim ki sübvanse ediliyor, bedavaya yakın fiyata neden indiriliyor anlamak mümkün değil. Bugün artık alışverişte 1 liraların önemi kalmadı. 1,5 TL yerine market bana geçenlerde kağıt 5TL verdi.
5TL yeni bozuk para. Bu para ile KDV dahil 3 kWh'dan cok elektrik satın alınabiliyor. Yarım ekmek parasına 3kWh elektrik. Apartmanımızda yeni evli çift var, onların faturaya gözüm takıldı günlük 2,5 kWh elektrik harcıyorlar. Aylık faturaları da herhalde 100-120TL gibi birşey. Adam fabrikada yönetici, maaşı 50bin TL. Aylık elektrik faturası 120TL. Böyle bir durum hiç görülmedi. Bu işte bir tutarsızlık var.
Şarj istasyonunda 300kW vermiyorsa neden 300kW tarifesi var? Şarjın başında 300kW vermesin, sonradan versin sonuçta 300kW veriyor. Bu devasa bir elektrik gücü. Şarjın başı ortası olsun nerden geliyor o 300kW. O anda atıl bekleyen bir rüzgar türbini mi veriyor, bir güneş paneli mi devreye giriyor, bilinmezliklerle dolu bir sistem. Çok ilginç, bi yerlerden geliyor ancak nerden nasıl geldiği belli değil. Sadece Türkiye değil, tüm dünyada böyle.
-
Hükümet haklı demedim. Böyle bir politikaları var dedim.
Her firma zararına ürün satar hocam. Zararına ürün satmayan firma yoktur. Sadece bunu sürekli yapmazlar. Büyük firmaların hepsinin böyle kampanyalar için yıllık bütçeleri vardır.
Ev tarifesi dediğim gibi. Hesabınızı bilemiyorum. İlgili firmanın internet sitesinde yazıyor tarife.
Sektörde rekabet büyük. Sadece trugo değil birçok firma 7.99 a satıyor 1 kW enerjiyi. Trugo özelinde bir fiyat yok. Beefull 1 TL ye satıyor ayrı bir firma.
Hayırlı geceler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
300 KW anlık maks. verebileceği güç. Batarya da bu gücü ideal bir şarj seviyesi aralığında alabiliyor. Yoksa hücreleri zorlayıp zarar verme ihtimali var. Bilinmezlik değil de, şebeke talep edilen yüke göre aktif olarak kontrol ediliyor. 300 KW büyük bir güç ama tüm enterkonnekte şebeke düşünüldüğünde o kadar da büyük bir güç değil. Hani mahalle trafosunu anında bağırttırır o güç ama enterkonnekte şebekenin frekansında belki 0,01 Hz sapma bile yapmaz. Halbuki Güneydoğudaki kaçak tarla sulayanlar pompalarıyla vs. ta Avrupa'daki elektrik şirketlerinin dikkatini çekecek kadar frekansı kaydırıyor. :D
Çalışan santrallerin türbinlerinin bir tık daha hızlı dönmesine izin verilip daha fazla güç vermeleri sağlanıyor, daha doğrusu frekanstaki sapma kapanmış oluyor. Yeni rüzgar santrallerinde vs. depolama birimleri de kuruluyor artık. Bunlar ile ani ihtiyaçlar direk olarak bataryalardan karşılanacak.
Benzinde de Avrupa'da en ucuz yakıtı kullanıyoruz hocam. Sınırdan geçince depoya bir şey doldurasım gelmiyor. Doğalgaz üretiminde artış olursa elektrik zamları da patlar. Ama rüzgar ve güneş vs. yenilenebilir kaynaklardan üretim artıyor. Doğalgaza göre çok daha ucuz yöntemler olduğundan o kadar da etkilemiyor demek adamları. Tüm seçimler geçtiğine göre en kolay zam döşeyebilecekleri zamandalar. :D
Zararına satış derken. Bir dönem markette çalışırdım. 23 liraya satılan sucuğa 19₺ diye kampanya yapıldı. Tabi broşüre fiyat 9,99₺ yazılınca ben de çatır çatır sattım onu. Sonra genel koordinatör satışları soruyor, dedim çok iyi satıyoruz. Diyor biz o fiyatı yanlışlıkla verdik, aslında 19,99 olacaktı o. Sucukların alındığı firmayla bir şekilde anlaşılıp iş yapılıyor. Herkes sürekli zararına satsa batarlar. Ama bazen biraz ucuza satmaları dokunmaz. Bir nevi reklam gideri bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 15 Haziran 2024; 22:47:50 >
-
pilonlardan geliyor hocam pilon çekiyor havadan buluttan
-
Pilonların hepsi topraklı hocam. Pilondan gelmez. Anca aralarındaki faz iletkenlerinden gelir. Onlar trafo çıkışında yıldızın ucunda topraklanıyor. 😃
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pardon yanlış olmuş. üstteki arkadaş birazdan atar görselleri ya havadan ya topraktan bir şeyden çekiliyordu elektrik ama tam hatırlayamadım valla arada pilon milon da vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bellup -- 16 Haziran 2024; 20:9:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X