Şimdi Ara

Truphase'ye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu soruyu daha önce sormuştum ama yine sorayım dedim
    Benim Sharp marka dolby surround bir müzik setim var.
    Bunların terim anlamlarını fazla biimem ama 2 Kabin normal müzik setlerindeki gibi,, 2 uydu hoparlor vebir merkez hoparlor sence bir 4+1 dolby digital ses sistemi dedikleri hoparlor sisitemelrine kıyasla nasıl (yani tahmini olarak)
    Ses kartımım değiştirmek istesem nasıl bir kart öneririsin buna bağlamak için??

• 4+1 dolby digital değil dolby prologic surroundur büyük ihitmalle.
  • Bak arkadaşım ben truphase.piyasadaki 4+1 sistemler 2+1 sistemin aynısıdır.Yani bas hoparlörü haricindeki 4 hoparlör birbirine bağlıdır yani stereo dur.Senin müzik setindeki dolby surround hoparlörlerinden normal hoparlörlerdeki sesin bir anlamda ekolusu gelir yani pek bir işe yaramaz.Dolby prologic ise bir chip sayesinde stereo sesin beş kanala ayrılmasıdır.Bu sistemde rear hoparlörler mono ses verir.Center hoparlörden insan konuşmaları duyulur.Yani bu sistemde pek sağlıklı değildir çünkü digital değildir.Dolby digital ise 5 kanal hoparlörün ve subwwofer'ın birbirinden bağımsız hareket edebilmesidir ki bu en doğrusudur.5+1 sistemlerde olan şeydir.Ama bilgisayarına bu sistemi kurduğunda dvd haricinde herşeyi dolby prologic olarak dinlersin.Sadece dvd ler 6 kanal kayıt edilirler.Birde dts vardır o da dolby digital gibi bir sistemdir yanlızca digital çözme hızı yüksek olduğundan kaliteli ses verir.İnşallah kafan karışmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Technics SA-DX 940 ve 5+1
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.