Şimdi Ara

TSMC, Avrupa'daki ilk çip üretim tesisinin inşasına başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSMC, Avrupa'daki ilk çip üretim tesisinin inşasına başlıyor
    TSMC, üretim ayak izini bir süredir Tayvan dışına çıkarmaya çalışıyor. Bu adımlardan birisi de Avrupa’da kurulacak ilk üretim tesisi olacak. Almanya’da kurulacağı açıklanan üretim tesisi için TSMC, 10 milyar Euro değerinde bir yatırım yapacağını duyurmuştu. Yeni gelen bilgiler ise üretim tesisin bu ay içinde inşasına başlanacağını gösteriyor.

TSMC, Almanya’daki fabrikasının inşasına başlıyor

Almanya'nın Dresden'de kentinde kurulacak çip üretim tesisi için temel atma töreninin 20 Ağustos tarihinde yapılması hedefleniyor. Törene TSMC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su C.C. Wei, fabrika müşterileri ve Alman hükümet temsilcilerinin katılması bekleniyor. Bu üretim tesisinin TSMC'nin yüzde 100 iştiraki olan European Semiconductor Manufacturing Company’e (ESMC) ait olacağını da belirtelim.

TSMC, üretim tesisi için Avrupalı NXP, Infineon ve Bosch şirketleriyle ortaklık yapıyor. Her bir ortağın tesisin yüzde 10'una sahip olacağı ve TSMC tarafından açıklanan toplam 10 milyar Euro'luk yatırıma 500 milyon Euro katkıda bulunacağı bildiriliyor. ESMC’nin Dresden tesisi son teknoloji üretim süreçlerinin yerine daha olgun üretim teknolojilerini (28nm-12nm) kullanacak.

Ayrıca Bkz.Almanya'dan dev teşvik TSMC’den dev yatırım: Avrupa yarı iletken merkezi oluyor

Üretilecek çipler ağırlıklı olarak otomotiv, IoT ve endüstriyel alanlarda kullanılacak. ESMC'nin 2027 yılında tamamlandığında her ay 40.000 yonga plakası üretmesi bekleniyor. TSMC ayrıca son birkaç yıldır yarı iletken üretim tesislerini ABD ve Japonya'ya doğru da genişletiyor.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99647/tmscs-construction-on-first-european-semiconductor-fab-in-germany-starts-next-month/index.html

• Vaybee, arsanın ve fabrikanın inşaat maliyeti 10 milyar euro, tsmc 500 milyon euro yatırıyor sadece, kalanı alman devleti veriyor ve şirketin tamamı kendine ait oluyor, arsanın da %30u alman şirketlerine 70i tsmc'ye. Yani şu teknolojiyi almak için ne fedakarlıklar veriliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 1 Ağustos 2024; 21:40:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    10 milyarlik yatirimi TSMC yapiyor, 3 avrupali ortakda adam basi 500 milyon dolarlik katkida bulunarak tesisisden yien adam basi %10 hisse almis oluyorlar. yani en azindan haber bunu soylyuor. Kaynak linkde firmalarin adam basi 500milyon euro katkida bulunacaklarini gormedim gerci.

• 10 milyar euro geleceğe yatırım için çok değil. Otomotiv tamamen Çinli markaların tekeline geçtiğinde bu yatırım gelecekte Alman ekonomisine can suyu olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.