Şimdi Ara

TSMC kendi itfaiye ekibini kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yonga sektöründe kritik bir konuma yükselen TSMC her ayrıntıyı çok ince düşünmek zorunda zira üretimi zora sokacak bir engel tüm sektörün sıkıntıya girmesine sebep oluyor. Devasa tesislerin risklerinden birisi de yangın.

TSMC itfaiye ekibi

Geçmiş yıllarda tesis çapında yaşanan bazı yangınlar üretimin kısmen etkilenmesine sebep olmuştu. TSMC de kendi itfaiye ekibini kurmaya karar verdi. Ülkedeki itfaiye organizasyonundan bugüne kadar 6 kişi transfer edildi.

Ayrıca Bkz.TSMC’nin tüm 3nm bantları Apple’a ayrıldı

TSMC deneyimli itfaiye görevlilerine normal maaşlarının çok çok üzerinde ücret ve bonuslar ödeyerek bünyesine katmaya çalışıyor. 5 yıllık kontrat ile çalışan itfaiyecilerin ilk yıl maaşının 120 bin dolara kadar çıktığı ifade ediliyor.

İtfaiye ekibi tesislerde meydana gelecek yangınlara anında müdahale etme imkânına sahip. Böylece şehir itfaiyesinin olay mahalline gelene kadar geçecek sürenin de kazanılması söz konusu. Elbette bu yatırımın karşılığı firmaya daha verimli üretim olarak geri dönecek.

Kaynak:https://wccftech.com/tsmc-pays-firefighters-as-much-as-120000-to-join-the-company/

• yangini sondurmek bir is ama yangini hic baslatmamak daha onemli is. bu yuzden tecrubeli itfaiyecilerle yeni bir departman kurarak tesis icinde denetimi saglamayi planlamislardir. normal bir insanla uzmanin bakisi cok farkli oluyor. tecrubeli elemansa bir tesise girdigi anda yangin cikarabilecek riskleri hemen farkeder, yangin sirasinda alinabilecek ilk onlemleri ve donanimlari hazir eder, tesis calisanlarini egitir. yanginda soyle bir nokta var, ilk basladigi an sondurebilirseniz sonduruyorsunuz, hizini aldikdan sonra sondurmesi cok zor, zaten itfaiye baslamis hizini almis bir yanginda sizin malinizi evinizi kurtarmak icin gelmez, yanginin baska yerlere yayilmamasi icin herseyin uzerine suyu kimyasali basar. bu yuzden yangin basladigi an calisanlarin egitimli ve hazirlikli olmalari onemli, ilk mudahalede sondurebilirse basindaki calisanlar sondurur.
  • Ya beyin yok ya da seviye çok yüksek ben anlayamadım.

6 kişiye, kişi başı yıllık 120bin USD vereceğine, 2 tane tecrübeli, 50 tane genç çakı gibi itfaiyeciye aynı parayı ver? Hem de yetiştirirsin işte ne güzel.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    yangini sondurmek bir is ama yangini hic baslatmamak daha onemli is. bu yuzden tecrubeli itfaiyecilerle yeni bir departman kurarak tesis icinde denetimi saglamayi planlamislardir. normal bir insanla uzmanin bakisi cok farkli oluyor. tecrubeli elemansa bir tesise girdigi anda yangin cikarabilecek riskleri hemen farkeder, yangin sirasinda alinabilecek ilk onlemleri ve donanimlari hazir eder, tesis calisanlarini egitir. yanginda soyle bir nokta var, ilk basladigi an sondurebilirseniz sonduruyorsunuz, hizini aldikdan sonra sondurmesi cok zor, zaten itfaiye baslamis hizini almis bir yanginda sizin malinizi evinizi kurtarmak icin gelmez, yanginin baska yerlere yayilmamasi icin herseyin uzerine suyu kimyasali basar. bu yuzden yangin basladigi an calisanlarin egitimli ve hazirlikli olmalari onemli, ilk mudahalede sondurebilirse basindaki calisanlar sondurur.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Seviyenin çok yüksek olduğu zaten konuda çokça belirtilmiş. Yangın çıktığında neredeyse tüm dünyadaki üretim sekteye uğruyor. Tsmc den önemli herhangi bir marka yok şu an. Onu da 50 tane bıyığı terlememişe emanet edemezsin.

• beni alsınlar güçlü bıyıklı gözüm hiç bir şeyi görmez. 120 bin dolar yılda iyi para.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.