Şimdi Ara

TT NET VE TURKNET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 hafta önce beni TURK NET ten aradılar ve ttnet adına bir kampanyaları oldugunu söylediler.8 ay 29 TL 24 aylık kullanım garantisi ile onaylamamı istediler.Bende nasılsa kullanıyorum diye evet dedim.bana kurye ile tahahütname imzalattılar.Cumartesi günüde TURKNET aradı ve evraklar elimize geç ulaştıgı içi eski kampanya yerine 6 aylık 34 TL lik yeni bir kampanya önerdiler.Bende TTNET i aradım durumu izah ettim.Telefondaki ses aynen "BİZİM BÖYLE BİR KAMPANYAMIZ YOKTUR.İYİ GÜNLER".Anlamadıgım şu;
    madem böyle bir kampanya yok bu anlattıklarımı ihbar kabul edip niye önlem almıyorsunuz?birde bu tür taşeron şirketlerin denetlenmesini TTNET niye yapmaz.Lütfen bu konuda herkesi uyarın.

• benide aradılar az önce.arayan kişinin sesi pekde güven vermiyordu.böyle birşey düşünmüyorum dedigimde peki diyip suratıma kapattı
  • tamam bu aracı kurumlar bu tür güvensizlikleri yapıyorlar,peki TTNET niye hiç tepki vermiyor.Ben TTNET i aradım onlarda umursamaz cevap verdiler.Yani başınızın çaresine bakın der gibiler.
  • TurkNet TTnet adına bir kampanya yapamaz zira ikisi rakip şirkettir.
    TurkNet bu tür dolandırıcılıkları ve müşterilere yalan söylemeyi çok sever, özellikle de telefonda.

siz siz olun TurkNet'den uzak durun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ağustos 2011; 10:56:25 >
  • TTNET: TURKNET İle Bağlantımız Yoktur

20 Ağustos 2011, Cumartesi 09:34:52

TTNet, “Turknet ile bağlantımız yoktur” diyerek kampanya ya da tarife değişimi yapılacağı söylenerek TTNet’ten üyelikleri iptal edilerek başka bir servis sağlayıcıya geçen tüketicileri uyardı. Yapılan açıklamada “TTNet herhangi bir tarife ya da işlem değişikliğinde eve evrak göndermez” denildi.

İnternet kullanıcıları Türkiye’nin Şikayet Platformu Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle TTNet aboneliklerinin telefonlarla yanlış bilgi verilerek başka bir servis sağlayıcıya geçiş yaptırıldığını ifade ettiler. Yanıltıcı görüşmeler sonrası aboneliklerini değiştiren tüketiciler yapılan üyeliklerin iptalini isterken TTNet de yapılanları doğrulayarak tüketicileri uyardı.

“TTNet ile Turknet arasında bir bağlantı yoktur “ diyen yetkililer, “TTNet ismi kullanılarak abonelere yanlış bilgiler veriliyor. Çok fazla şikayet alıyoruz. TTNet konu hakkında herhangi bir işlem gerçekleştirmedi. Kayıtlar neticesinde tüm abonelere ve çalışanlara bilgi iletilecektir” dedi.

TTNet Eve Evrak Göndermez

Şikayetler konusunda kayıt oluşturulması gerektiğinin altını çizen yetkililer, abonelerine nasıl yanlış bilgi verildiği ve tüketicilerin ne yapması gerektiği konusunda şu bilgileri verdi:

“TTNet abonelerine tarife,kampanya, paket ya da işlem değişikliği yapılacağı söylenerek abonelerin Turknet’e geçişini sağlıyorlar. TTNet’in Turknet ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Abonelerden alınan onay sonrası evlere evrak gönderiliyor. Evrakların üzerinde ise Turknet yazıyor. Tüketici şunu bilmelidir ki, TTNet, herhangi bir işlem değişikliği sonrası eve evrak göndermez. Telefonda işlem onaylanarak yapılan işlemin geçerli olması sağlanır. Ayrıca aranan numaralarda ‘444 0 375’ numarası çıkması gerekir. Diğer numaralar TTNet tarafından aranmadığını gösterir. Tarifeler ve kampanyalar hakkında bilgi vermek amaçlı arandıklarında kişisel bilgilerini vermekten kaçınmalıdırlar

Yanlış Bilgilendirildik!

Vatandaşlar ise yanlış bilgilendirilip yapılmış olan sözleşmeyi iptal ettirmek istediklerini kaydederek yaşadıkları olayları şöyle ifade ettiler:

“Eşimin annesinin evindeki TTNet aboneliği eşimin üzerinedir. 2 aydır sürekli eşime gelen telefonlarda detaylı bir şekilde TTNet abonelik bilgileri eşime okunarak teyit alınmış, doğal olarak Ttnet'ten aranıyor izlenimi verilmiş ve yeni kampanya tanıtımı yapılarak onay istenmiştir. Eşim de hattı kendi kullanmadığı için bu aramaları bir şekilde geçiştirmiştir. Geçen hafta (Temmuz 2011 sonu) tekrar aynı şekilde TTNet bilgileri teyit alınarak yapılan aramada son kampanya süresinin dolmak üzere olduğu ve yeni bir kampanya ile yenilemek isteyip istemediği sorulmuş, eşim uygun bulunca da kimlik fotokopisi istenmiştir.
    Kimlik fotokopisi, arayanlar tarafından yönlendirilen kuryeye ulaştırıldıktan sonra 3 Ağustos 2011 akşamı evde internet bağlantısının kesilmesi üzerine TTNet'e yapılan aramada aboneliğin Turknet'e geçirilmiş olduğu bilgisiyle karşılaşılmıştır. İşin ilginç tarafı kimlik fotokopisinin üzerinde TTNet kampanyasında kullanılmak üzere’ ibaresi mevcut olmasına rağmen bu işlem yapılmıştır. Hali hazırda 7 iş günü içinde cayma hakkına dayanarak Türknet işlem merkezinden verilen bilgiyle en çabuk işlem yolu adına verilen faks numarasına ilki 06 Ağustos 2011 tarihinde olmak üzere birkaç değişik numaradan 8 kez abonelik iptal faksı yollanmış; fakat ulaştığı teyidi ancak bugün (10 Ağustos 2011) alınabilmiştir. Henüz işin maddi boyutuyla ilgili bir gelişme olmamıştır; fakat şu ana kadar ki yaşadıklarımıza binaen öyle bir kötü niyetli işlem beklenmektedir.”

"Bir bayan tarafından arandım beni Ttnet'ten aradığını 24 aylık taahhütümün bittiğini yeni kampanyaya geçmek istediğimi sordu. Bende anlattıkları cazip geldiği için kabul ettim.Ertesi gün sözleşme geleceğini söyledi ve kapattı. Aradan 6 gün geçti. Bugün ben evde yokken sözleşme gelmiş annemde pek anlamadığı için imzalayıp almış eve gelip baktığımda sözleşmenin Tttnet'ten değil Turknet'ten geldiğini gördüm. Daha aktif hale gelmemiş üyeliğimin iptalini istiyorum.”

ŞikayetVar Haber Merkezi

• Bir bayan tarafından arandım beni Ttnet'ten aradığını taahhütümün bittiğini ya da bitmek üzere olduğunu söyledi tam hatırlamıyorum. yeni kampanyaya geçmek istediğimi sordu. Bende anlattıkları cazip geldiği için kabul ettim. sözleşme geleceğini söyledi ve kapattı. ben evde yokken sözleşme gelmiş annemde pek anlamadığı için imzalayıp almış . pek kullandığımız bi internet olmadığından yaklaşık 1 ay sonra internete girmek istediğimde internete giremedim. sorunu araştırdığımda Tttnet' müşteri hizmetlerinden ttnet aboneliğimin bitirildiğini ve Turknet'e geçmiş olduğumu öğrendim. arayan bayan sadece tarife değişikliğinden bahsetti herhangi bir hizmet sağlayıcı değişikliğinden bahsetmedi. ttnet 24 aylık taahüdüm bitmediğinden. taahütte geçen modem alan adı aktivasyon ücreti kampanya ücreti vs... bütün bunların cezasını fatura edecek. turk.net aboneliğimi bitirsem turk.net aynı şekilde taahütte geçen bütün tüm ücretleri isteyecek. turknetin yapmış olduğu bu kandırmaca hile ile oturduğumuz yerden boşu boşuna para ödeyeceğiz. benim bu durumu yaşayan birçok abone olduğunu okudum duydum. ttnet kendi adını kullanan turknet hakkında neden yasal süreç başlatmaz anlamıyorum. bu durumda olupta çözüm bulan var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.